Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi wijzigt niets en kiest opnieuw voor Ekkelenkamp als rechtsbuiten

Laatste update:

Erwin van de Looi heeft de opstelling van Jong Oranje voor het tweede groepsduel met Jong Portugal op het EK in Georgië en Roemenië bekendgemaakt. De bondscoach wijzigt niets, waardoor Jurgen Ekkelenkamp opnieuw vanaf de rechtsbuitenpositie start. De wedstrijd in Tbilisi begint om 18.00 uur en is te zien op NPO 2.

Bart Verbruggen staat wederom onder de lat. De goalie, die op het punt staat om zijn transfer naar Brighton & Hove Albion af te ronden, maakte afgelopen woensdag met een aantal geweldige reddingen indruk in de wedstrijd tegen Jong België (0-0). De defensie voor hem bestaat opnieuw uit Devyne Rensch, Jan Paul van Hecke, Micky van de Ven en Quilindschy Hartman. Laatstgenoemde was tegen de Belgen dicht bij de winnende goal in de slotfase. Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor zijn de namen op het middenveld. Van de Looi posteerde Ekkelenkamp tegen de Belgen enigszins verrassend op de rechterflank en lijkt dat nu wederom te doen. De middenvelder van Royal Antwerp moet samen met Crysencio Summerville de aanvoer voor spits Brian Brobbey verzorgen.

Oranje mocht na de tweede helft tegen België niet klagen met een punt. Verbruggen hield zijn ploeg op de been met enkele fraaie reddingen. Van de Looi beseft dat een nederlaag tegen het getergde Portugal fataal zou kunnen zijn. Bovendien ligt het spel van de Zuid-Europeanen Oranje vaak niet zo, weet ook de bondscoach. "En dat hoort er ook bij", vertelde Van de Looi op de persconferentie. "Het is hun eigen cultuur. Ze zijn er ook groot mee geworden en hebben er uitstekende prestaties mee gehaald. Bovendien koppelen ze het aan goed voetbal." Oranje is in zijn laatste zestien wedstrijden ongeslagen gebleven. Daartegenover staat het feit dat de ploeg in drie van zijn laatste vijf duels niet wist te scoren.

Ondanks een duidelijke favorietenrol ging Portugal in zijn openingswedstrijd met 2-0 onderuit tegen gastland Georgië. De ploeg van bondscoach Rui Jorge weet dus wat het te doen staat tegen Oranje: winnen. A Seleção moet het wel stellen zonder de geschorste centrale verdediger Tomás Araújo, die rood kreeg wegens het neerhalen van de doorgebroken Giorgi Gocholeishvili. Ajacied Francisco Conceição, die de tweede helft meedeed tegen Georgië, aast op de drie punten tegen Oranje. "Het is een uitgelezen kans om ons te herstellen van de wedstrijd tegen Georgië", vertelde hij tegenover RTP3. "Dit zijn wedstrijden waarin de foutmarge minimaal moet zijn. We moeten dit duel beschouwen als een finale."

Opstelling Jong Portugal: Biai; Carlos, Penetra, Amaro, Tavares; Costa, Dantas, Neves, Almeida; Silva, Neto

Opstelling Jong Nederland: Verbruggen; Rensch, Van Hecke, Van de Ven, Hartman; Q. Timber, Gravenberch, Taylor; Ekkelenkamp, Brobbey, Summerville.

Wat verwacht jij van het duel van vanavond?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zet van ewijk gewoon op de back. Heeft hij lijkt mij toch verdiend. En ekkelenkamp op rechts. Wat brengt dat nou. Dan moet je iig een goede opkomende back hebben en vind rensch allerminst overtuigend.

24 juni 2023 om 16:54

Ben jij gek joh. Hebben er 1 of ander supertalent staan, die het goed weet te verbergen. Maar gewoon blijven roepen dat het zo'n groot talent is, want dat maakt hem iets beter....

24 juni 2023 om 19:25

65 minuten op de klok. 1-0 achter. Alsof je naar de warming-up van Alblasserdam 6 zit te kijken... Totaal geen tempo en vooral beweging in het team. Dravt allemaal wat aan, schuift een beetje, balletje terug. Die Portugezen houden het goed dicht, maar ik zie aan niks in dit Jong Oranje dat het om een toernooi gaat .. en al helemaal niet dat ze eigenlijk moeten winnen en minstens gelijk spelen. terwijl ik ze tegen België nog wel aardig vond.

24 juni 2023 om 16:54

Ekkelenkamp is niet heel slecht en een echte rechtsbuiten is er niet, maar tikkie breed Rensch zou niet eens bij de selectie mogen zitten laat staan in de basis starten.

24 juni 2023 om 16:57

Je hebt manhoef en tavsan voor de rb

24 juni 2023 om 17:35

Van de Looi heeft in het verleden Rensch zelfs boven Geertruida verkozen. Dus dat lijkt een lievelingetje van hem te zijn

De 1e helft tegen Belgie was heel goed dus ik snap waarom Looi niks wijzigt, maar Rensch.... kom op zeg. van Ewijk is zo veel beter.

Ik snap niet waarom we in Nederland zo vaak maar vast blijven houden aan 4-3-3. We hebben blijkbaar geen rechtsbuiten die goed genoeg is voor de basis. Ekkelenkamp heeft een prima seizoen gehad bij Antwerp op nr 10. Ga nou eens spelen met 2 spitsen en Ekkelenkamp daar achter.

24 juni 2023 om 18:49

Omdat er een stelletje ouwe sokken zijn die zodra een trainer van een nationaal elftal iets anders dan 4-3-3 probeert hem gigantisch afkraken en zeggen dat 'het in ons DNA zit', 'we zijn er wereldberoemd mee geworden', en er zijn vast nog 100 dooddoeners die ze uit de kast kunnen halen. Dat het voetbal is geëvolueerd, 4-3-3 niet meer effectief is en we überhaupt geen spelers voor 4-3-3 meer hebben maakt blijkbaar niet uit.

24 juni 2023 om 18:55

Ik denk dat elke systeem, dus ook 4-3-3 effectief kan zijn, als je er de juiste spelers voor hebt. Voor de rest wel met je eens.

Ik slaap al een paar dagen heel onrustig, dus zal van der Looi wel naar Sparta komen.
Hoop op wat meer initiatief van Summerville, zit meer in dan er in de eerste pot uitkwam.

Van de Looi is een oelewapper die altijd iets bijzonders met de opstelling moet doen. Nu staat je beste buitenspeler (summerville) ook niet op zijn positie omdat hij per se Ekkelenkamp hangend op rechtsbuiten wil zetten en staat nummer 8 Taylor op 10. Het is triest.

Echt de slechtste bondscoach ooit, wat een eigenwijze gaat is dit zeg.

25 juni 2023 om 00:39

Niet te geloven idd, wat een enorm eigenwijze kneus die vd Looi. Dat geacteerde autoritaire gedrag, en dan ook nog de ene verkeerde keuze na de andere maken al jarenlang.

Van de Looi is toch een partijtje drama zeg. Nog eventjes en we zijn van deze onbenul af. Waarom alweer spelen met Brobbey, Rensch en Ekkelenkamp. Zet daar toch is Dallinga, Van Ewijk en Manhoef. Maar nee hij is zo eigenwijs dat hij telkens blijft vasthouden terwijl de vorige wedstrijd niet best ging. Maar ja tactisch is deze man toch matig dus maakt niet uit wie er speelt het blijft toch drama met hem...



Van Hecke lijkt mij wel een goede vervanger van Timber, mocht die vertrekken bij Ajax. Is nog wel haalbaar. Ben benieuwd hoe hij zich manifesteert deze wedstrijd

Hoe zit het nou eigenlijk met spelers boven de 21 jaar, ik vergeet elke keer hoe dat zit. Hoezo mogen er spelers meedoen aan een onder de 21 toernooit, terwijl ze niet meer onder de 21 zijn? Meer dan de helft (13 spelers) zijn ouder bij ons.

24 juni 2023 om 18:24

De start van de kwalificatie zal het beslissende moment zijn.

24 juni 2023 om 20:11

Dat zou het wel verklaren ja.

Zo zonde dat zo”n talentvolle lichting het moet doen met van der Looi als trainer. Zou toch een schande van jewelste zijn als je met deze selectie niet een ronde verder komt. Maar ja, als je nog niet eens een logische opstelling kunt maken. Denkt van der Looi dat hij de tegenstanders voor de gek houdt, dat hij niet de beste spelers op hun juiste positie zet.

Blij dat de KNVB wel wijzigt. Trainer eruit, te simpel en te kort kennis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren