Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jon Dahl Tomasson neemt Nederlander mee voor unieke trainersklus

Laatste update:

Jon Dahl Tomasson is aangesteld als nieuwe bondscoach van Zweden, zo maakt de Zweedse voetbalbond bekend. De Deense oud-spits is daarmee de eerste buitenlandse coach ooit die aan het roer komt te staan bij het Scandinavische land.

Tomasson, die de opvolger is van Janne Andersson, zal op 1 maart officieel beginnen met zijn werkzaamheden. De oud-voetballer tekent tot en met het WK van 2026. Indien Zweden zich plaatst voor het mondiale eindtoernooi, zal de verbintenis automatisch worden verlengd.

"Ik kijk er erg naar uit om aan deze mooie klus te beginnen en om de fans, spelers en de media in Zweden te ontmoeten", laat Tomasson weten. "En om in het blauw en geel te denken, spreken en dromen."

Kim Källström, verantwoordelijk voor de technische zaken bij de Zweedse bond, is blij met de aanstelling van Tomasson. "Zijn kenmerken passen goed bij het vereiste profiel. Het was niet doorslaggevend, maar zijn loopbaan als voetballer heeft zeker meegespeeld."

"Tomasson kan zich als geen ander verplaatsen in de werking van een nationale ploeg, aangezien hij jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld bij de Deense ploeg. Als aanvoerder en sleutelfiguur kent hij de chemie van de kleedkamer."

De 47-jarige Tomasson trad in juni 2022 in dienst bij Blackburn Rovers, maar na een goed eerste seizoen volgde een mindere tweede. Tomasson en zijn ploeg slaagden er niet in om een zege te boeken in hun laatste acht wedstrijden in de Championship.

Nederlands tintje


Tomasson neemt één Nederlander op in zijn staf. Remy Reijnierse is aangesteld als assistent-bondscoach. Reijnierse was jarenlang werkzaam bij de KNVB en deed ervaring op als assistent in Duitsland en Engeland. De twee werkten eerder samen bij Malmö FF en Blackburn.

Zweden kende een uiterst teleurstellende EK-kwalificatiecampagne en wist zich uiteindelijk niet te plaatsen. De Scandinaviërs eindigden ternauwernood derde in Groep F. België en Oostenrijk verzamelden liefst tien en negen punten meer. Bovendien is Zweden afgezakt naar Divisie C in de Nations League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar Noorwegen talent voor talent voortbrengt de laatste jaren blijft het vanuit Zweden angstvallig stil. Ik denk wel dat Bergvall een hele goede kan worden, maar dat zal de tijd moeten uitwijzen

27 februari 2024 om 09:28

Isak is geen misselijke spits, Roony Bardghji is een interessante buitenspeler evenals Karlsson (al speelt die amper bij Bologna)

27 februari 2024 om 12:45

Volgens mij doet Viktor Gyökeres het ook wel goed bij Sporting.
De aanval van Zweden lijkt zo wel prima te zijn.

27 februari 2024 om 10:03

Mag het een keer? Zweden en Denemarken hebben altijd mijlenver voor Noorwegen gelopen zowat en altijd prima selecties afgeleverd. Noorwegen heeft welgeteld 1 goede generatie gehad eind jaren 90. Het elftal wat ze nu hebben is de eerste die ik echt kans geef zich te kwalificeren voor een groot toernooi sinds lange tijd, mits Solbakken vertrekt.

27 februari 2024 om 11:07

En sonko ook

Tomasson Feyenoord legende, Kallstrom FM legende. Mort goedkomen daar. Maar jammer, had Tomasson na Slot best bij Feyenoord willen zien. Zelf zijn ploegen niet vaak zien spelen maar begreep dat hij zijn ploegen leuk liet voetballen en als ik me niet vergis ook nog kampioen geworden met Malmo. En vind het een mooie kerel

Wat een mooie voetballer was het toch destijds bij Feyenoord

Hopelijk heeft Tomasson een clausule laten opnemen dat als Feyenoord langskomt hij hierop in mag gaan. In Tomasson zie ik eigenlijk 1 van de weinige trainers als een echte opvolger voor Slot als die weggaat.
Tomasson heeft met Malmo FF mooie prestaties met goed voetbal op de mat gelegd met 2 kampioenschappen op rij en de groepsfase van de CL gehad wa heel erg knap is. Daarnaast vorig seizoen met Blackburn op 1 punt na de play-offs gemist wat voor Blackburn tevens de hoogtse klassering in jaren was. Dit seizoen ging het iets minder mede door de eigenaren daar die alleen aan geld denkten en de beste speler verkochten en er niemand voor terug haalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren