Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van 't Schip wilde Ajax-transfer absoluut niet: 'Voor mij een no-go'

Laatste update:

John van 't Schip was geen voorstander van een winters vertrek van Chuba Akpom bij Ajax, zo vertelt de trainer op de persconferentie voorafgaand aan Ajax - PSV. De Engelsman kon op Deadline Day nog vertrekken na een concrete aanbieding van Nottingham Forest, maar uiteindelijk bleef Akpom in Amsterdam. Van 't Schip was daar erg content mee.

"Het was voor mij heel duidelijk", begint de trainer zijn antwoord op een vraag van ESPN-journalist Cristian Willaert over Akpom. "Ik wil Chuba niet kwijt, hij is belangrijk voor ons."

"Voor mij was het een no-go", vervolgt Van 't Schip zijn verhaal. "Niet dat ik dat beslis hoor. Maar het is ook niet zo dat er gelijk een bedrag neergelegd werd, het ging om uitleenbasis. Daar gaan we sowieso niet aan meewerken."

Mike Verweij, Ajax-clubwatcher namens De Telegraaf, haakt in op het gesprek over Akpom en wijst Van 't Schip op het feit dat Ajax een tegenvoorstel neerlegde bij Forest. "Voor de clubleiding was het kennelijk geen no-go?"

"Wat ik al zei... Als ze in één keer een bedrag hadden betaald was het een ander verhaal. Dat zal het tegenbod wel geweest zijn, maar ik weet het niet. Ik ben er niet bij geweest Mike", blijft de coach cryptisch.

Julian Rijkhoff


Op de persconferentie ging het ook nog even over Julian Rijkhoff, die donderdag definitief werd overgenomen van Borussia Dortmund. In principe sluit de negentienjarige spits in eerste instantie aan bij de Amsterdamse beloftenploeg, zo laat Van 't Schip weten.

"Hij gaat bij ons (de eerste selectie, red) trainen. En dan is het aan hem om via wedstrijden bij Jong Ajax en ook op de training te laten zien dat hij van waarde kan zijn voor het eerste elftal."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van't Schip is man naar mijn hart. Uiteindelijk is alles te koop, maar zoals gisteren al aangegeven: je moet op deadline day wel met megabedragen (ineens) aankomen om een supersub los te weken bij een Ajax dat de weg omhoog heeft ingezet en wil blijven volgen. Denk dat die huurconstructie echt een belachelijk idee was en dat het bieden pas vanaf 25-30 miljoen enigszins aantrekkelijk was geweest.

2 februari 2024 om 15:09

Een supersub op basis van goals tegen Vitesse, Heerenveen, Volendam en daar dan al 25-30 miljoen voor willen hebben en dat pas aantrekkelijk noemen?
Het scheelt een hoop dat het een homegrown player voor UK is en ze daar altijd wel voor willen betalen. Zo kan je je investering er alleen al door uithalen en daar mag je al heel blij mee zijn.

2 februari 2024 om 15:24

Ook tegen Marseille en AEK scoorde hij. Het is niet alsof hij alleen tegen de onderkant van de eredivisie kan scoren. Gewoon een prima supersub.

2 februari 2024 om 15:30

Daarbij moet Ajax vol voor de 3e plaats gaan en dat doe je door van alles, maar vooral de kleintjes, te winnen.

2 februari 2024 om 15:33

Dus jouw gedachte is dat iedereen op 0 begint na een transfer en restwaarde niet bestaat? Vergeet niet dat die man onlangs nog de Championship aan gort heeft geschoten. De gemiddelde club op het 2e niveau van Engeland doet gewoon mee in de Eredivisie. Daarnaast is hij een Engelsman. Maar er is niemand die zegt dat Akpom 25-30 miljoen waard is op basis van goals tegen Vitesse, Heerenveen en Volendam. Er zijn mensen die zulke gekke bedragen roepen omdat je hem niet een paar uur voor het sluiten van de markt moet verkopen. Dat lijkt me logisch toch? Als je denk in de laatste uurtjes toe te willen slaan, kun je de portomonnee trekken...

2 februari 2024 om 15:36

Weszol. Snap je comment niet zo. Eerst lijkt het alsof je heel erg tegen het hoge bedrag van my vision wil ingaan door vervolgens juist het argument te geven waardoor je wel veel geld uit Akpom gaat krijgen en in ieder geval het aankoop bedrag moet terughalen. Maar dat is in de zomerse periode al het geval, wanneer je zelf genoeg tijd hebt een vervanger te halen. In de winterse periode en helemaal op deadline Day zelf gelden natuurlijk wel andere regels wanneer je zelf geen vervanging achter de hand hebt. Dan moet je als kopende club gewoon de hoofdprijs betalen en dus was wat mij betreft niet gek geweest als Ajax 10 miljoen boven de aankoopprijs was gaan zitten. Was uiteindelijk niet eens het geval wss, want het gerucht gaat dat ze 17 miljoen wilden, maar dan wel met de zekerheid ook dat ze Forest er niet onderuit kon bij degradatie.

2 februari 2024 om 15:40

@WesZol als je hem voor 15 mil verkoopt en je mist CL dan weegt dat niet op tegen de 50 mil die je anders binnen zou halen als het met hem wel lukt. In de zomer kan je Akpom ook prima voor dat bedrag verkopen aan een Franse of Engelse club.

Had het ook wel een domme transfer gevonden zo op deadline day. Mocht Brobbey dan weer geblesseerd raken. Ben je van drie spitsen terug naar geen, en moet je die Rijkhoff door gaan schuiven die net voor Jong terug gehaald is.

Die Akpom is geen topspits. Maar scoort redelijk makkelijk, en is voetballend degelijk. Tel daarbij op dat hij Engels is. En er is vast wel een club bovenkant Championship of onderkant Prem die komende zomer 12-15 miljoen voor hem betaalt. Dan hebben we ook even de tijd een vervanger te zoeken.

Voor nu moeten we dit soort belangrijke posities dubbel bezet houden in de jacht op plek drie.

2 februari 2024 om 15:32

Akpom ligt nog 4,5 jaar vast. Lijk me dat je een segment hoger moet zitten dan 12-15 miljoen als er een Engelse club komt. Daarbij zou het wel helpen als hij in de Conference League en Eredivisie nog wat belangrijke goals gaat maken komende maanden. Honderd procent eens met je laatste zin, dat is de voornaamste reden hem te behouden.

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te beseffen dat Akpom nog heel belangrijk voor Ajax kan zijn. Ik (en velen op dit forum met mij) hebben nooit gesnapt waarom Ajax over een verkoop (op het laatste moment) zou praten. In de zomer, als je nog voldoende tijd hebt een vervanger te halen is prima, maar nu zonder de kans op een vervanger zou gewoon heel erg dom / vreemd zijn.

2 februari 2024 om 16:44

Zeker omdat het seizoen nog niet voorbij is en de derde plek (inclusief CL geld en status) redelijkerwijs nog gehaald kan worden. Als dat niet zo was en er was 5 miljoen meer geboden, wordt het al een ander verhaal. Maar nu was het precies zoals je zegt: dom geweest om Akpom te laten gaan. Rijkhoff is ook niet ineens op dat niveau. Plus in Jong hebben ze die nog nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren