Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van 't Schip kiest voor basisdebutant en gooit opstelling Ajax helemaal om

Laatste update:

De opstelling van Ajax voor het duel met Sparta Rotterdam is bekend. Trainer John van ‘t Schip heeft besloten om Mika Godts een basisplek te gunnen. De achttienjarige Belg maakt zo zijn basisdebuut in de hoofdmacht. Hij lijkt als linksbuiten in een 4-3-3-opstelling te spelen. Jordan Henderson neemt vermoedelijk een positie centraal achterin in. Borna Sosa, Josip Sutalo en Devyne Rensch zijn er niet bij, Anton Gaaei krijgt daarom een basisplek. Steven Bergwijn keert daarnaast terug in de selectie, hij zit op de bank. Het duel op Het Kasteel begint om 16:45 uur en is te zien op ESPN 1.

Diant Ramaj staat onder de lat bij Ajax, dat weer teruggrijpt op de 4-3-3-formatie. Gaaei is op rechts dus de vervanger van Rensch, die in Rotterdam zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uitzit. Jorrel Hato start aan de linkerkant, terwijl Kaplan en Henderson in het centrum staan.

Kenneth Taylor is op papier de meest vooruitgeschoven middenvelder, met Sivert Mannsverk en Van den Boomen in zijn rug. Brian Brobbey is de spits en wordt geflankeerd door Godts en de hangende vleugelspeler Kristian Hlynsson. Flinke meevaller voor Ajax is de terugkeer in de selectie van Bergwijn, die kampte met een hamstringblessure. Steven Berghuis, die een rugkwetsuur heeft, is er nog niet bij.

Voor Sparta is het zaak om zich razendsnel te herpakken. De Kasteelheren wonnen slechts één van hun laatste acht Eredivisie-duels en verzamelden uit hun laatste drie wedstrijden één schamel puntje. Plek acht raakt steeds meer uit zicht voor het als elfde geklasseerde Sparta, al ziet de wereld er bij een zege op Ajax weer heel anders uit.

Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk heeft Ajax donderdag kansloos zien verliezen van Aston Villa (4-0). “Daar hebben we clips uitgehaald voor de tactische bespreking van vanmorgen”, vertelde de oefenmeester vrijdag tegenover het clubkanaal van Sparta. “Je kijkt naar de grote lijnen. Je beschrijft momenten waarvan je denkt: dit is goed om aan de spelers te laten zien." Bart Vriends en Joshua Kitolano moeten geblesseerd toekijken; Camiel Neghli is er wel weer bij.

Na het teleurstellende gelijkspel vorig weekend tegen Fortuna Sittard (2-2) kan Ajax eigenlijk geen nieuw puntenverlies veroorloven met het oog op plek vier of vijf. Van ‘t Schip verwacht een getergd Sparta, dat dus ook niet zijn beste fase van het seizoen kent. “Ze weten dat we donderdag gespeeld hebben”, vertelde de oefenmeester op de clubsite van Ajax.

“Ze hebben een mindere periode achter de rug en willen weer voor een ommekeer zorgen. Wij moeten zorgen dat we de wedstrijd winnen door er mentaal ook honderd procent te staan.” Eerder dit seizoen wist Ajax in de Johan Cruijff ArenA met 2-1 te winnen van Sparta. Brobbey en Bergwijn zorgden in speelronde vijftien voor de Amsterdamse treffers; tien minuten na rust deed Neghli nog wat terug namens Sparta.

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij, Bakari, Meissen, Eerdhuijzen, Van der Kust; Metinho, Clement, Verschueren, Mito, Saito, Lauritsen.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Henderson, Kaplan, Hato; Mannsverk, Taylor, Van den Boomen; Hlynsson, Brobbey, Godts

Bekijk Sparta Rotterdam - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 maart 2024 om 16:51

Werd tijd.
Hopen dat hij meer dan 1 basisplaats krijgt.

17 maart 2024 om 17:03

Hehehe badum tss. 433 is heilig.

Nu nog Hlynsson eruit en Forbs erin!!

17 maart 2024 om 15:44

Laat ze in dat geval de ophaalbrug van het Kasteel alvast naar beneden doen…

17 maart 2024 om 15:45

Ik vind Forbs wel echt een blind paard hoor. Voor Hlynsson ga je niet naar het stadion, maar hij maakt veel verdedigende meters en speelt gedisciplineerd.

17 maart 2024 om 15:55

Aan gedisciplineerde spelers hebben wij niks wij moeten scoren

17 maart 2024 om 15:58

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. En als wij moeten scoren dan kan je alsnog beter Hlynnson dan Forbes opstellen als je naar de statistieken kijkt.

17 maart 2024 om 16:04

Nou als dat is waar we voor moeten gaan zijn de papieren van Hlynsson toch velen malen beter dan Forbs

17 maart 2024 om 16:05

Naar de statistieken Forbs speelt bijna nooit. hylsson is helemaal niks krijgt al een paar maanden de kans en voegt niks toe.

17 maart 2024 om 16:16

Forbs heeft inderdaad minder gespeeld dan Hlynsson maar komt qua minuten toch boven de 800 uit. Waar Forbs ruim 400 minuten voor een goal nodig heeft, doet Hlynsson er 250 minuten over.

17 maart 2024 om 16:04

@Arends Hlynsson is matig maar Forbs is helemaal 3x niets want die kan alleen maar rennen

17 maart 2024 om 16:15

Forbs heeft nooit echt een normale kans gehad. Weer wat veranderen en Forbs opstellen,verder geen idee achter het spel. Sorry,ik vind het niet gek dat spelers als Forbs niet renderen. Forbs is echt een talent,mits je hem goed gebruikt

17 maart 2024 om 16:19

@Mitchajax020

Tja als je naar de minuten van Forbs bij Ajax kijkt trek je die conclusie. Wanneer je zijn twee seizoenen bij City terug kijkt zie je toch wel een hele andere speler.

17 maart 2024 om 16:22

Het is maar wat je een normale kans noemt (zeker als je Bergwijn en Berghuis voor je hebt). Hij heeft voor de winterstop iedere competitie wedstrijd gespeeld (zowel basis als inval) op 2 wedstrijden na waarin hij geblesseerd was. In die 800 minuten tot 2 goals komen.

Ook in de Europa League groepsfase heeft hij elke wedstrijd gespeeld (waarvan 5 basis) en qua minuten 4 van de 6 volledige wedstrijden gespeeld.

Ik vind het ook een talent maar we kunnen andersom ook wel stellen dat hij zijn kans ook niet gegrepen heeft.

Ben zo blij als dit seizoen erop zit . Wat een zwaar jaar hebben we gehad zeg als Ajacieden...

17 maart 2024 om 15:45

Op basis waarvan denk je dat volgend seizoen beter wordt?

17 maart 2024 om 15:49

Op basis van een uitverkoop een paar nieuwe spelers en een nieuwe trainer. En slechter als dit jaar gaat het sws niet worden.

17 maart 2024 om 15:50

Op basis van dat het spel niet veel slechter kan dan dit jaar met daarbij dat het niet heel veel meer tegen kan zitten dan dit seizoen (blessures, nieuwe spelers, spelverloop, makkelijk weggeven van goals, geen directie, wedstrijden waarin je beter bent dan de tegenstander niet weten te winnen,…)

17 maart 2024 om 15:52

Op het feit dat het niet veel slechter kan als dit seizoen. Hopelijk een beetje bestuurlijke rust met Kroes vanaf nu wat ook al wel kan helpen. Ik zeg niet dat we titelfavoriet zijn, maar beter als dit seizoen verwacht ik wel.

17 maart 2024 om 15:52

Kans op verbetering is groot. Maar hoeveel verbetering... Er is heeel wat nodig om weer te strijden voor het kampioenschap.

17 maart 2024 om 16:03

Wie hoor je hier zeggen dat we volgend jaar kunnen strijden om het kampioenschap? Daarnaast denk ik dat je met een basis van (als ze blijven) Ramaj, Hato, Kaplan, Mansverk, Henderson, Berghuis, Brobbey, Bergwijn zo’n 3-4 gerichte aankopen moet doen (linksback, rechtsback, aanvallende middenvelder en een rechtsbuiten zodat Berghuis ook evt op 10 zou kunnen). Je ziet was er met PSV dit jaar gebeurt is als ze 4 goede basisspelers halen. Dus ik reken mij nog niet rijk maar laten we ook niet doen alsof het uitgesloten is dat je volgend jaar kans maakt.

17 maart 2024 om 16:08

Nou ja, slechter kan het niet worden. Wat er in een kleine 15 jaar is opgebouwd, is in 2 jaar bijna volledig afgebroken. Je zou kunnen stellen dat dat een prestatie van formaat is. Zelfs als de nieuwe mensen incapabel blijken, zal dat nooit zo erg zijn als de mensen die in de afgelopen twee jaren met de scepter zwaaiden. Ik ga er wel vanuit dat we Ajax volgend jaar weer terugzien in de top 3.

17 maart 2024 om 16:20

Ik voel je man, elke wedstrijd kijk ik. Uitzondering daargelaten. Maar mijn vriendin begint zich onderhand af te vragen waarom ik nog kijk. Maar goed, al tijd de wedstrijd ingaan met frisse moed.

Ben heel benieuwd naar weer een nieuw systeem, maar verheug me wel op het debuut van Godts! Hopelijk een frisse wind aan de linkerkant.

17 maart 2024 om 15:49

Deze opstelling geeft mij een goed gevoel. Van zorgen maken naar überhaupt een punt slepen vandaag ben ik naar vertrouwen in een goede zege gegaan. Mede door godts, Taylor in zijn sterkste rol, leiders in kaplan en henderson centraal en vd boomen die ik op 6/8 hoger heb zitten als Taylor, mannsverk, vos en noem ze maar op

Klinkt misschien raar, maar niet eens ontevreden met de opstelling. Waarschijnlijk omdat Godts een keer de kans krijgt. Heerlijk voetballertje is dat.

17 maart 2024 om 15:48

@maximum

Vind het persoonlijk ook wel een redelijk fijne opstelling, iedereen gewoon in zijn kracht.

Mannsverk+Boomen als dubbele voetballende 6. Een aanval met snelheid en diepgang. Op komende backs.

Het is tenminste gewoon des Ajax op deze manier.

17 maart 2024 om 15:51

Dacht dat ajax manier altijd met 1 nummer 6 was en niet 2.

17 maart 2024 om 15:53

Ja eens, blij dat Branco weer in de basis start. Enige eigenlijk die iedere wedstrijd 100% geeft. Als het voetballend dan niet lukt, dan in ieder geval de inzet. Die man is als 1 van de weinige echt trots om dat shirt te dragen.

We gaan het zien vandaag..

17 maart 2024 om 16:00

@gektebaas onder Ten Hag hebben we jaren achter elkaar met een dubbele 6 gespeeld, dat kan prima in de Ajax stijl.

17 maart 2024 om 16:18

Punt naar voren en punt naar achteren wisselt een beetje. In het verleden heel vaak met een 10 en twee Vm's gespeeld (sneijder, Litmanen als 10). Recent onder Ten Hag ook met Frenkie en Schone. Bijna meer Ajax dan met een punt naar achteren.

17 maart 2024 om 15:50

Als je hier Sutalo bij zou hebben waardoor je Henderson weer naar het middenveld kan zetten. En dan Berghuis erbij op rechtsbuiten. Heb je mijn inziens zelfs de best mogelijke opstelling te pakken. Vind het er best positief uitzien!

17 maart 2024 om 15:53

@Martijn R,

Ik denk dat ik juist wel blij ben met Henderson achter in en Mannsverk/Boomen er voor.

Henderson kan misschien wat stabiliteit brengen achterin. Terwijl een dubbele 6 met Boomen/Mannsverk mij ook wel kan bekoren.

Ik hoop echt voor Gaaei dat holij een goeie pot speelt!

17 maart 2024 om 15:45

Wellicht dat ie na 20 minuten weer mag douchen. We kunnen er maar beter mee lachen ook...

17 maart 2024 om 15:49

Hoop ik ook. Assist, goal en een bal van de lijn haalt

anton gaaei gaat vandaag zijn beste wedstrijd in een ajax shirt spelen, mark my words!

17 maart 2024 om 15:45

Het lijkt spectaculair hoe je het schrijft maar zo bijzonder zou dat niet zijn. Het zou veel knapper zijn als hij vandaag zijn slechtste wedstrijd in een Ajax shirt gaat spelen😜

17 maart 2024 om 15:52

hahah, ja inderdaad. maar ik zie wel iets in die jongen, ookal is hij voor de meeste ajacieden al afgeschreven. ben alleen benieuwd of dat ooit in een ajax shirt eruit gaat komen. laten we hopen dat dat vandaag gebeurt.

17 maart 2024 om 16:07

Hoop dat je gelijk krijgt, ik gun het die jongen van harte.

17 maart 2024 om 16:08

Ik wil hem ook nog niet afschrijven en heeft ook al een enkele goede wedstrijd gespeeld maar het oogt allemaal nog erg kwetsbaar. Mijn gevoel zegt dat hij in dit systeem (433) totaal niet tot zijn recht komt maar eerder in een 541/532 waarbij hij meer rugdekking heeft en iets meer kan aanvallen.

Godtszij dank niet meer met 5 verdedigers, verschrikkelijk is dat. Brobbey op een eiland en maar rennen achter de lange bal.

De formatie of spelers die meedoen maakt niets uit vandaag. Ze hebben allemaal een trip richting Engeland gemaakt en elke uit wedstrijd na een Europese verplichting eindigt in puntverlies. Eens kijken wie vandaag de schuld krijgt. Ik gok op Gaaei.

Ik had liever Forbs gezien. Hlynsson is namelijk nog slechter op rechtsbuiten dan op het middenveld. Henderson centraal achterin is jammer, maar helaas nu even niet anders. Ik ben wel erg benieuwd naar Godts. Die liet vooralsnog altijd leuke dingen zien wanneer hij inviel. Ook ben ik blij dat Sosa er eindelijk uit is. Ik heb hem lang verdedigd als 'de beste linksback die we hebben', maar als je zo weinig inzet toont mag je er gewoon naast worden gezet.

17 maart 2024 om 16:02

Sosa is er niet naast gezet maar ontbreekt gewoon helemaal. Enige verdedigers op de bank zijn Medic en Martha. Valt niet veel meer te kiezen. Helemaal met je eens wat betreft Hlynsson, vond het in het begin al niks, nu is ie ook nog eens oververmoeid.

17 maart 2024 om 16:12

Ik had nooit gedacht dit te zeggen maar onze beste linksback hebben we verhuurd aan Antwerp… Forbs kan mij totaal niet bekoren. Totaal geen controle over de bal en nauwelijks rendement. Leuk als je 2-0 voorstaat en er ontstaat ruimte maar vanaf het begin waarin je in kleinere ruimtes iets moet forceren heb ik hem weinig goeds zien doen. Doe dan maar de lichtvoetige Hlynsson.

Daarnaast lijkt Forbs regelmatig zelf niet te weten wat hij wil gaan doen, laat staan wat zijn teamgenoten dan weten wat er gaat gebeuren.

17 maart 2024 om 16:41

@ajaxfan158, als ik aan lichtvoetig denk, denk ik niet aan Hlynsson. Die is vooral licht qua gewicht. Zijn draaicirkel heeft meer weg van een speler van rond 85 kg. Een fijne dribbel heeft hij ook niet

Zat te twijfelen om naar huis te gaan om te kijken. Met godts in de basis wil ik deze toch graag zien.

Waarom zitten Gooijer en Sosa eigenlijk niet bij de selectie? Ergens heb ik wel vertrouwen in het duo Kaplan-Henderson achterin, Hato dan maar als linksback bij gebrek aan iemand anders. Je hebt alleen nog Medic en eventueel Martha als verdedigers op de bank dus laten we hopen dat deze vier heel blijven.
Laten we ook hopen dat we Bergwijn, Vos, Rijkhoff en vooruit Fitz-Jim nog een keer te zien krijgen vandaag.

Vervelend voor m’n schoonfamilie, maar nu gaat ESPN wel gewoon aan

17 maart 2024 om 17:09

Echte supporter hoor ik al wel. ESPN opzetten als je tevreden bent met de opstelling. Supporter ben je in goede en in slechte tijden!

Doe maar ffkes wisselen vh schip gaat steeds beter maar je kan het niet overbrengen je spelers weten nog steeds niet wat ze moeten doen hoop echt dat er een goeie trainer komt en wat betere spelers want dit is triest om te zien

Wat een verloren seizoen is dit iedereen lacht ajax uit terwijl het een zo grote club is zelfs supporters van volendam lachen ze uit maar ja die spelen kampioen keuken volgend seizoen haha haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren