Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John valt geblesseerd uit bij bekerzege Benfica; Sporting klopt FC Porto

Laatste update:

Benfica heeft de vierde ronde van de Taça de Portugal, het eerste bekertoernooi van Portugal, overleefd. De titelhouder had het lastig met tweedeklasser Covilha, maar won door een hattrick van Jónas wel met 2-3. Ola John viel voor rust uit met een blessure en ligt vermoedelijk twee tot drie weken in de lappenmand. FC Porto verloor, zonder Bruno Martins Indi, eerder op de avond al met 1-3 van Sporting Portugal.

Covilha - Benfica 2-3
John grijpt zijn kansen dit seizoen met beide handen aan. De 22-jarige aanvaller moet het doen met invalbeurtjes, maar was in de competitie al goed voor een goal en twee assists en toonde zaterdagavond wederom zijn waarde. De Nederlander versierde al na twee minuten een strafschop en die werd binnenschoten door Jónas: 0-1. Via Traquina en Erivelto ging de thuisploeg uit Castelo Branco echter verrassend aan de leiding na één helft voetballen. John was op dat moment al vervangen door Gonçalo Guedes. Na rust stelde de Braziliaan Jónas orde op zaken, want met twee goals bezorgde hij Benfica een 2-3 overwinning. Guedes kreeg ook nog een goede kans om te scoren, maar hij schoot in de slotfase naast.

/

FC Porto - Sporting Portugal 1-3
Sporting boekte voor het eerst in zeven jaar tijd weer een overwinning in het Drakenstadion van Porto. Het team van Marco Silva kwam eind september nog niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Porto, maar trok dit keer dus wel aan het langste eind. Os Leões kwamen na ruim een halfuur op voorsprong door een eigen doelpunt van Ivan Marcano, na een voorzet van verdediger Jonathan. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk: Jackson Martínez scoorde op aangeven van Juan Quintero.

Sporting bleef echter op jacht gaan naar een doelpunt en vond die vijf minuten voor rust voor een tweede keer: Nani mikte de bal van circa twintig meter fraai in de bovenhoek en maakte alweer zijn vierde goal voor Sporting sinds zijn terugkeer bij de Portugese hoofdstedelingen. Porto kreeg in de tweede helft uitgelezen mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken, maar Martínez’ strafschop werd gekeerd door Rui Patrício en de doelman keerde ook een kopbal van Marcano. In de slotfase besliste André Carrillo de wedstrijd: 1-3.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de competitie, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Zonder martins indi,verloor porto van sporting" met verliezen ze ook

18 oktober 2014 om 22:01

Hahah wat grappig -.-. Sneijder was net zo slecht als Indi in die 2 interlands maar daar hoor je niemand over.

On: Sporting heeft een goede ploeg en nani doet het best goed bij hun. Maar ik zie ze geen kampioen worden jammer genoeg.

Waarom speelde Martens Indi niet?

18 oktober 2014 om 20:41

Rouleren. Als je twintig 'gelijkwaardige' spelers wil moet je wel rouleren. Volgens mij is er vandaag te veel gerouleerd en wint Sporting terecht.

Nani doet het echt zeer goed bij Sporting. Lijkt zijn oude vorm weer gevonden te hebben. Ik heb altijd gezegd dat als hij het vertrouwen krijgt gewoon de beste winger van United is. Ik hoop dat hij volgend jaar bij United blijft als hij terugkeert.

18 oktober 2014 om 22:11

Januzaj en Di Maria zijn beide beter dus verhaal Nani United is over verwacht ik.

19 oktober 2014 om 00:17

Januzaj haha tja die heeft natuurlijk meer bereikt en heeft veel meer laten zien dan nani he..

Derby? Volgens mij is de locatie van Sporting toch echt Lissabon.

Sporting lijkt nu langzaam aan een beetje uit een dal te klimmen. Vond hen 't niet slecht doen tegen Chelsea. Ze hebben dan ook de spelers om te verassen, dus geheel onverwacht kun je de uitschakeling van Porto niet noemen. Oude tijden lijken een beetje te herleven in Portugal: Sporting die zich langzaam weer bij Benfica en Porto schaart, Boavista dat weer terug is.

18 oktober 2014 om 21:03

@jorinus
Boavista is inderdaad terug in de Liga, maar helaas is niet de oude Boavista, ze staan heel slecht voor in de competitie en zijn vandaag door Aves uit de beker gehaald met 4-1.
Sporting heeft vandaag laten zien dat ze in de top3 van Portugal behoren, zolas altijd het geval is geweest, helaas waren ze 1 jaar geleden door een slechte directie wat minder en hebben Europees voetbal gemist, maar nu zijn ze zeker een kandidaat voor de titel en de beker.

Is Martin geblesseerd of gewoon gepasseerd door de coach?

Derby ? For real voetbalzone?
Sporting - Benfica dat is een derby..
Niet Porto dat helemaal in het hoge noorden ligt

18 oktober 2014 om 21:07

Inderdaad geen derby maar een clássico. Net als Real Madrid-Barcelona.

Porto speelde erg kinderachtig. Teveel balverlies wat de laaste tijd teveel gebeurd. Terecht verlies door het slecht spelende Porto.

Ik begin de keuzes van Lopetegui een beetje zat te worden. Ik zie dezelfde film als vorig jaar afgespeeld worden. Nooit een basis neerzetten. Er is altijd wel weer een aanpassing. Zijn voorliefde voor Spanjaarden begint ook een beetje irritant te worden, wat weer ten koste gaat van een goed elftal neerzetten.

Sporting terecht gewonnen. Porto gaat veel punten inleveren in de competitie als ze zo doorgaan.

Mooie overwinning voor ons 7 jaar later gaat ons kracht geven voor de wedstrijd in de champions league

Is er in Portugal niet een bekertoernooi in een pouleformat? Of heb ik het mis.

18 oktober 2014 om 22:38

Dat is de league cup, bestaat sinds een paar jaar. Dit was de beker en als je hier verliest lig je er meteen uit.

18 oktober 2014 om 22:54

Oke, is dat niet altijd voor de winterstop?

Terechte overwinning, nu dinsdag winnen!

18 oktober 2014 om 23:10

Kom maar op

18 oktober 2014 om 23:15

Hehe ben benieuwd

18 oktober 2014 om 23:17

Eerst spelen de clubs uit de tweede divisie voor kwalificatie, denk ergens in december ook uit de eerste divisie

18 oktober 2014 om 23:27

Kwalitatief een mindere CL wedstrijd, maar wel heel erg leuk om te volgen. Wie gaat er als nummer 2 door achter Chelsea en ik vind Sporting een prachtig team en is mijn favoriet in Portugal en Schalke is mijn favo team in Duitsland. Ja, leuke maar echt een mindere wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren