Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen walgt: ‘Door dát te zeggen, ben je al een slechterik’

Laatste update:

Johan Derksen neemt het in Vandaag Inside op voor Jan Smit. De oud-linksback vindt het onrechtvaardig dat de voorzitter van FC Volendam wordt weggestuurd door de RvC. Derksen noemt de commissarissen zelfs 'slechteriken'.

Maandag bracht Smit zelf naar buiten dat hij moet vertrekken bij FC Volendam door onenigheid met de RvC. De voorzitter van de club meldde daarbij dat ook het voltallige bestuur weg moet bij het andere oranje.

"Volendam... Dat is erger dan Peyton Place", doelt Derksen op een Amerikaanse soap uit de jaren zestig. "Die Jan Smit heeft zijn hele hebben en houden erin gestoken. Hij heeft er zelfs privégeld ingestoken. Dat geldt voor meer mensen daar."

Smit weigerde om technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind weg te sturen en wordt nu zelf kind van de rekening. "Die Raad van Commissarissen, door visverkoop rijk geworden patsertjes, die laten zich niet terechtwijzen door zo'n zanger. 'Opsodemieteren', zeggen die."

Derksen neemt het op voor Smit. "Hij is de beste PR-man die je kunt wensen. En bijkomend voordeel is dat hij al zijn tijd in Volendam steekt, waardoor hij niet zoveel meer zingt", grapt Derksen.

Derksen stoort zich aan de RvC van de club. "Weet je wat ook zo smerig is... Die commissarissen zeggen dan: 'Als wij de waarheid over Keje Molenaar naar buiten brengen, dan gooien we hem voor de bus. Dat doen we niet.' Door dát te zeggen, ben je al een slechterik."

Molenaar was tot februari 2023 (op voorspraak van onder meer Smit) betrokken als adviseur bij FC Volendam, maar trok zich na een interne oorlog met de RvC uiteindelijk terug. Molenaar deed daarbij ook aangifte tegen RvC-lid Elma de Koekkoek wegens smaad en laster.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar Molenaar is toch een vriendje van Derksen? Weg objectieve blik.Buiten dat vind ik het heel raar hoe t daar gaat. Zal wel veel meer achter zitten. Wie weet horen we dat in zijn volgende lied.

28 november 2023 om 00:36

Tja, daar heb je volkomen gelijk in. Derksen is altijd op de hand van zijn vriendjes. Die man is zichzelf ook veel te serieus gaan nemen.

Verder heb in altijd het idee dat dat volk elkaar verdiend in Volendam. Het is allemaal net iets teveel op de man en de vuile was wordt graag buiten gehangen. Maar goed, dat zeg ik als buitenstaander, weet verder weinig van de situatie.

28 november 2023 om 05:20

Bovendien is Derksen hier ook nog eens niet op de hoogte van de situatie, want ondanks dat privegeld heeft Volendam het momenteel dermate lastig dat er nauwelijks nog kwaliteit op het veld staat. Het is dit seizoen gered door de transfer van Van De Ven, anders zat het nu al met een miljoenenschuld. Jan Smit en consorten hielden er een luchtkastelenbeleid op na en ik vraag me af of financiele problemen nog af te wenden zijn.

28 november 2023 om 06:16

Miljoenenschuld ja? Hoe komt Volendam aan zo’n hoge schuld dan? Kan het me bijna niet voorstellen namelijk.

28 november 2023 om 07:22

En waaruit haal je deze informatie? Of gevalletje van trust me bro? Dat volendam überhaupt nog in de eredivisie speelt is een wonder.

28 november 2023 om 08:11

Er staat voor 13 miljoen aan spelers op het veld, volgens transfermarkt. Vrijwel alles komt transfervrij of uit eigen jeugd en de salarissen zijn niet zo hoog. Vorig jaar had men door het goede jaar het probleem dat men de bonussen moest uitbetalen, dat heeft Jan Smit uit eigen zak gedaan. De RVC wilde toen dat ze degradeerden.

28 november 2023 om 08:17

@Nijogeth, Volendam leeft dus op een te grote voet?

28 november 2023 om 08:21

Of ze hadden niet verwacht dat ze zoveel punten zouden halen. Gebeurde ook ooit bij MVV weet ik toevallig. Die stonden toen met de winterstop 2de en daardoor was het potje voor de winstbonussen al op. Het kan verkeren haha.

28 november 2023 om 08:42

Blijft toch een vreemde constructie. De enige reden hiervoor lijkt me dat er te weinig budget is voor salarissen van een bepaald niveau, waardoor je een lager basissalaris met daarbovenop een prestatiebonus afspreekt, maar in feite hoop je dan dat de spelers - ondanks de extra motivatie van de prestatiebonus - niet presteren, omdat je weet dat je eigenlijk het geld niet hebt om die bonussen uit te keren. Nogmaals, vreemd.

28 november 2023 om 14:49

@nijogeth - Nu ja. Hoeveel blijft er nog van die 13 miljoen euro over na dit seizoen? Die gaan namelijk geheid degraderen. Bovendien kunnen transfervrije spelers ook wat kosten. Dacht je bijvoorbeeld dat jongens als Eiting, Mbuyamba (toch een begenadigd talent), Murkin of talenten van Newcastle daar even voor een prikkie komen voetballen? Die hebben/hadden voor Volendam-begrippen flinke salarissen hoor.

28 november 2023 om 14:53

@barcalover123 - Het heeft momenteel geen miljoenenschuld, maar dat komt door de transfer van Van De Ven. Ze hadden een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro en een operationeel verlies van zo'n 3 miljoen op een begroting van 11 miljoen. Dat eigen vermogen daalt gestaag, ook bij de KNVB haalt Volendam 1 van de laagste scores op financieel vlak. Er staan meerdere artikelen over op.

28 november 2023 om 08:29

Buiten dat ik vind dat Derksen ten aanzien van Jan Smit gelijk heeft, is het roepen dat Molenaar een vriendje is van Derksen een open deur intrappen. Derksen gebruikt zolang hij op TV is, het podium op persoonlijke vete's uit te vechten, mensen te beschadigen en kijkt weg van wat zijn 'vriendjes" doen. In deze heeft hij zeker gelijk met Jan Smit, ontzettend goede PR man, hart voor de club, net als die anderen en die moeten om een of andere reden weg. Resultaat, ze staan er al niet goed voor maar de "heen-en-weer-Volendam" regel gaat dit seizoen, onder andere vanwege de onrust, weer gelden.



Elma de Koekoek. Iemand die het vertrouwde nest infiltreert en ter faveure van haar eigen poppetjes de anderen eruit werkt. Passend...

Even ter illustratie. Deze VVD-Vrouw (nummer 6 op de kieslijst) heeft voor de gemeentelijke verkiezingen keihard gepleit om de gemeentelijke belastingen en lasten voor de burgers zo laag mogelijk te houden om vervolgens pijlsnel de kosten historisch hoog te maken met de Vvd.

Daarnaast heeft ze een fulltime financiã«le functie, is duo-raadslid en heeft de functie bij Volendam als een soort bijbaan. Ondertussen heeft ze wel echte club mensen als Keje Molenaar en Jan Smit eruit gewerkt waarvan eerst genoemde zelfs aangifte doet.

De club Volendam is helaas van binnenuit verrot.


28 november 2023 om 05:22

Misschien moet je je eerst even inlezen in de situatie bij Volendam voor je mensen aan de schandpaal nagelt. Die RvC mag dan conservatief zijn, maar ze zijn momenteel ernstige financiele problemen aan het proberen af te wenden. Dat is namelijk als gevolg van het beleid van het bestuur. Luchtkastelenbeleid vierde er hoogtij. Die hadden echt niet ingegrepen als dat niet dringend nodig was. Dat bestuur zat er immers al vanaf 2019.

28 november 2023 om 07:48

Misschien moet u zich eens beter inlezen in de praktijk want dankzij het beleid van Smit en Jonk, staat er nu verkoopkapitaal op het veld. Zou me niets verbazen als u een trol van de RvC bent.

28 november 2023 om 08:37

Lachen, dat kapitaal op het veld. Mag je straks met fikse kortingen verkopen om begrotingstekorten te dekken.

Zou me niets verbazen als u het zoontje van Jan Smit bent.

28 november 2023 om 11:22

Ik heb me echt keurig netjes ingelezen. De conservatieve houding en het daar aan gekoppelde beleid heeft ook echt bijgedragen aan de financiële wanorde. Bovendien calculeert praktisch elke eredivisie club verkopen in. Luchtkastelenbeleid is om dat van jou te horen echt het toppunt van ironie.

28 november 2023 om 14:45

@leeuw58 - Wat voor verkoopkapitaal dan? De club staat nu al vier punten achter op lijfsbehoud en het spel wordt alleen maar slechter. Denk je werkelijk dat je nog een miljoenenbedrag gaat ontvangen in de KKD? Da's echt naief. Bovendien heeft Volendam de centen hard nodig om de gaten te dichten. Je gaat er dus ook weinig aan hebben. Ik heb me ingelezen. Daarom neem ik het ook voor de RvC op. Het beleid doet me denken aan 'm'n eigen club' zo'n tien jaar geleden. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. In Enschede had men alleen de pech dat de RvC niet op tijd ingreep, of eigenlijk helemaal niet.

Gelijk heeft Derksen natuurlijk. Betere PR kan je niet krijgen.

Off: Elma de Koekoek, wat een bijzondere naam.

Derksen heeft natuurlijk volkomen gelijk, een beter uithangbord dan Jan Smit komt er niet snel in Volendam. Tevens is het wel triest om als RVC zo'n uitspraak te doen, zeg dan hoe het zit of zeg helemaal niets.

Die opmerking van de RvC over Molenaar die hadden ze beter niet kunnen zeggen. Voor de rest weet ik niet wat er intern zich allemaal afspeelt daar bij Volendam. Jan Smit komt heel sympathiek over naar buiten, maar dat wil nog niet zeggen dat hij voor de rest zijn zaken op order heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren