Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeugdinternationals lijnrecht tegenover Van de Looi: ‘Het is gewoon kut’

Laatste update:

Erwin van de Looi en Bart Verbruggen zijn het niet met elkaar eens over de prestatie van Jong Oranje op het jeugd-EK in Georgië. Dat blijkt uit de opvallende interviews van de aftredend trainer en doelman van het Nederlandse beloftenelftal, die volledig haaks staan op elkaar. Waar Van de Looi bij de NOS aangaf dat hij vindt dat Jong Oranje niet heeft gefaald, moest Verbruggen in gesprek met hetzelfde medium vechten tegen zijn tranen. “Dit is een harde klap. We hebben gefaald”, concludeerde de twintigjarige keeper van Anderlecht.

Verbruggen stond de publieke omroep te woord na de fatale 1-1 remise met Georgië dinsdagavond. “Dit is een harde klap”, zei de jonge sluitpost met natte ogen en een trillende stem. “Dit EK was een fantastisch mooie ervaring. Ik heb er volle bak van genoten, maar het was veel te kort. We hebben gefaald. We zijn niet efficiënt genoeg geweest. Al heb ik ook het gevoel dat het dit EK nergens echt meezat. Nu ook weer twee keer op de paal. Al met al net niet. Maar dat is geen excuus.” Na drie gelijke spelen keert Jong Oranje terug naar huis.

Van de Looi was een stuk minder kritisch op de prestaties van zijn elftal in Georgië. “Ik denk niet dat we gefaald hebben, als je ziet hoe we gespeeld hebben en ieder duel op het veld stonden. Het is teleurstellend, maar je faalt niet altijd als je verliest.” Van de Looi vertrekt als trainer van Jong Oranje, maar vindt het niet nodig om zichzelf iets te verwijten. “Nou, dat denk ik niet. Het rendement was gewoon te laag. En verdedigend hadden we twee echt slechte momenten, tegen de Portugezen en Georgië. Dat kost ons dure punten.” Door de uitschakeling mist Nederland ook een ticket voor de Olympische spelen.

Quilindschy Hartman
Feyenoord-linksback Hartman verscheen ook voor de camera’s van de NOS. Net als Verbruggen is de Zwijndrechter ontevreden over het verloop van het jeugd-EK. “Dit toernooi zal nooit herinnerd worden om ons goede spel. Het is gewoon kut, sorry dat ik het zeg. Het is gewoon slecht, we hebben er helemaal niks aan. We winnen niet van Georgië, dus we verdienen het ook niet om door te gaan. We moeten gewoon naar huis. Meer kunnen we niet doen.” Tijdens de volgende interlandperiode neemt Michael Reiziger het stokje over van Van de Looi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een trainer die gezien zijn capaciteiten veels te lang op deze plek zat. Er zat veel meer in, ben heel blij dat Reiziger vanaf nu daar de leiding neemt.

28 juni 2023 om 13:47

Mee eens. Ik snap niet dat hij daar überhaupt zolang op de bank heeft gezeten. Een gemiddelde Vz'er had meer uit deze groep gehaald dan vd Looij.

28 juni 2023 om 14:04

Je maakt misschien een grapje maar een VZ'er zou het waarschijnlijk niet veel slechter doen. Dit is toch dezelfde trainer die bij Willem II standaard teksten op de tactiek bord had? Dingen zoals 'durven spelen' en 'de bal willen hebben'..Ben nooit onder de indruk van hem geweest ookal zagen ze hem in het begin als een trainerstalent.

28 juni 2023 om 14:18

En dezelfde trainer die met Groningen de beker heeft gewonnen. Ik ben ook geen fan Van Der Looi, maar vind momenteel wel dat mensen doorslaan.

28 juni 2023 om 14:25

Die KNVB beker moesten ze tegen wat amateurclubs, Volendam, Vitesse, Excelsior en Zwolle. Had meer met de loting te maken dan met kwaliteiten van vd Looi.

28 juni 2023 om 14:36

Inderdaad Benzema, ik heb zelden een man gezien die zo niet-inspirerend overkomt als Van de Looi. Eerlijk gezegd vind ik het al heel wat dat Groningen hem ooit heeft aangesteld als hoofdcoach. Dat klinkt vast ook als doorslaan, maar heeft deze vent ooit één speler beter gemaakt? Heb nooit ergens ontwikkeling onder hem gezien. Het zegt genoeg dat hij nergens geliefd wordt, zelfs als zijn resultaten nog degelijk zijn

28 juni 2023 om 13:48

Precies, geen lijn in het spel, rare opstellingen, rare formaties, leuk die ongeslagen reeks, maar spelers worden met hem helemaal niks wijzer.

28 juni 2023 om 13:49

Wat mij betreft ook idd.

Ook typisch een trainer om na een kansloze uitschakeling te roepen dat ze niet gefaald en goed gespeeld hebben. Iets met je eigen straatje schoonvegen denk ik.

Fijn dat er spelers zijn die zichzelf wel een spiegel kunnen voorhouden en eerlijk kunnen toegeven dat het gewoon niet goed genoeg was.

28 juni 2023 om 14:02

Toch is het een hele lastige positie om in te vullen. Een ambitieuze trainer zal liever een club trainen, daar leer je meer. Een gevestigde naam zal ook niet komen. Dan krijg je dit kaliber, Vd Looi, Koster, Grim, Langeler, Pot etc.

En wat voor trainer zoek je, eentje die spelers beter maakt en kiest voor talenten? Of eentje die resultaten haalt en dus vooral de 23jarigen selecteert? Een type de Haan is ideaal, goed met jonge jongens, herkenbare speelstijl en een bewezen tracklist als trainer. Maar die zijn uniek. Vind er maar eentje. En dat werkte op de Olympische Spelen overigens weer totaal niet.

28 juni 2023 om 14:15

Baardgrasmus. Mwaa, er zit nog wel een verschil in een moeilijk invulbare positie, maar wel bij een aardige naam terecht komen, of een waardeloze trainer op voorhand kiezen natuurlijk. Uit jouw rijtje zou een Grim bijv. op voorhand al een stuk betere keuze zijn, en ook in een Reiziger heb ik op voorhand een stuk meer vertrouwen dan in vd Looij bij zijn aanstelling.

28 juni 2023 om 14:21

Spanje toch een van de meest succesvolle landen op jeugdtoernooien lijkt het anders goed in de hand te hebben. Het zijn meestal trainers die bij een club in de jeugd hebben getraind daar zijn opgevallen om vervolgens bij de bond in een traject terecht te komen. Trainer bij 018, 019, 020 en uiteindelijk 021 en soms zelf het eerste elftal zoals bij de trainer van nu Luis de la Fuente.

Een opleidingssysteem die niet alleen prijzen oplevert maar ook voldoende aanwas in de trainerswereld een herkenbare speelstijl in de nationale jeugdelftallen etc.

Dit is gewoon onkunde van de KNVB niks meer niks minder in een land waar jeugdvoetbal zo gerenommeerd is en ondanks falingen van de bond alsnog zeer succesvol dan zou de bond een systeem moeten vinden om de jeugdelftallen van coaches te voorzien die capabel zijn en net zo ambitieus als de spelers.

28 juni 2023 om 14:25

Waarom niet denken aan trainers die (bijna met) pensioen zijn? Denk aan een Van Gaal, Advocaat of Hiddink. Trainers die de wereld hebben gezien, klaar zijn met de wekelijkse druk, maar het spelletje nog te leuk vinden om niks te gaan doen. En die daarmee een bak ervaring in de toekomst brengen. Lijkt me heerlijk als de KNVB zo'n constructie voor elkaar kan krijgen. Paar jonge assistenten erbij die meteen kunnen leren van de grote bazen.

28 juni 2023 om 14:30

@baardgrasmus
In talenten / jeugd elftallen moet toch alles in het teken staan van ontwikkeling. Dus nee.....een resultaat trainer is imo het slechtste wat je voor een jeugd elftal kan neerzetten.

28 juni 2023 om 14:43

@inkemontana, maar onder Fred Grim kwalificeerden we ons niet eens voor het EK en vlogen we eruit in de poulefase tegen Slowakije

@bizzlad.

Maar de eindrondes moeten wel gehaald worden, en als je dan op een eindronde bent wil je ook de Olympische Spelen halen. Ik denk juist dat u21 erg resultaatgericht is.

28 juni 2023 om 15:23

Heel eerlijk, zo'n speler ontwikkeld zich natuurlijk niet op de training bij Oranje onder21 maar bij zijn club. Het moet juist in het teken van prestatie staan en niet van ontwikkeling, want voetbaltechnisch worden ze echt niet veel beter.

Juist op zo'n toernooi en dan ver komen geeft die jongens ervaringen waar ze iets aan hebben. Zoals Baardgrasmus hieronder mooi aangeeft, nu gaan we dus bijvoorbeeld niet naar de Olympische Spelen.

28 juni 2023 om 16:54

LeProf, ik vind dat een bondscoach van een jong elftal spelers zeker beter kan maken. In een team waar iedereen jong is, kun je een speler bijvoorbeeld leren omgaan met andere verantwoordelijkheden dan bij zijn club. Alleen al zulke dingen in een groepsdynamiek kunnen erg belangrijk zijn. Daarnaast meet je ze een bepaalde tactiek aan waarin ze zich kunnen ontwikkelen

28 juni 2023 om 14:25

Denk dat de spelers intens gelukkig zijn met deze wissel.

Dus volgens Vd Looij maakten ze de kansen niet af en waren ze niet attent in de verdediging, maar er valt ze niets te verwijten. Dit lijkt wel op de opmerking "als ze de tegengoals niet meerekenen, hebben we gelijk gespeeld."

Tja, dit zegt toch genoeg. Zo'n slappe zak als coach die blij is om mee te doen. Daar ga je ook niks mee winnen.

En dan begrijpt koeman niet dat een speler als frimpong niet onder vd looi wilt spelen...

28 juni 2023 om 14:08

Nja, mocht dat om zulke uitspraken zijn dan zal Frimpong ook niet onder Koeman zelf willen spelen. Met z'n: 'de 2 andere goals van Kroatie reken ik niet mee, want die vielen in de verlenging'

28 juni 2023 om 14:55

Als Frimpong werkende hersencellen heeft kiest ie voor Ghana. Kan geen één goede reden bedenken waarom Oranje......

Feit blijft gewoon dat het een schandalige prestatie is van de trainer als zowel de spelers als je met alle respect niet eens van Georgië kan winnen. Dan heb je simpelweg ook niks te zoeken bij de laatste 8. Hopelijk doet Reiziger het een stuk beter en haalt hij meer uit deze spelersgroep.

Ik heb altijd wel moeite dat mensen een bal op de paal afdoen als pech. Afwerken is ook een kwaliteit en je hebt het over een object van meer dan 7 meter breed en bijna 2,5 meter hoog. Je hebt dus nogal wat speling met betrekking tot het raken van het aluminium. Maar goed, die opmerkingen maak je meestal als je in je emotie zit als sporter.

En tja, Van De Looi is gewoon een hele slechte coach. Ik heb nu al medelijden met de club die het aandurft hem aan te stellen. De man heeft 0 uitstraling, 0 zelfreflectie, 0 tactisch vernuft en een zeer kleurloze manier van spelen waarin hij volledig afhankelijk is van individuele kwaliteiten. De slechtste categorie trainers.

28 juni 2023 om 14:55

Dat vind ik anders ook echt een dooddoener. Die opmerking over de grootte van een goal is alleen geldig als er geen keeper in de goal staat. Dan heb je heel veel marge inderdaad. Maar de meeste spelers gaan toch voor een hoek bij het afwerken, en dan is de foutmarge natuurlijk een heel stuk kleiner.

Georgie heeft het goed gedaan tegen Belgie en Portugal, die zullen best wat kunnen zeker met de thuissupport, maar toch moet je natuurlijk gewoon winnen. Heel telleurstellend. Logisch dat ze het niet eens zijn met van de Looi, die is zo zwak. Heb nog nooit iemand iets positiefs horen zeggen over zijn kunnen.

Van de Looi is gewoon rotzooi! Verbruggen heeft helemaal gelijk. Ze hebben zwaar gefaald! Verbruggen is de toekomstige nummer 1 doelman van Oranje, daar ben ik van overtuigd. Van de Ven heeft ook alles om een sterkhouder te gaan worden van het grote Oranje.

Vd Looi: "maar je faalt niet altijd als je verliest". Leuk om te zien dat deze man zich met een enkele zin onsterfelijk belachelijk kan maken. Iemand met zo'n zwakke pudding achtige mentaliteit had nooit voor deze groep mogen staan. Het is een schande, die man is een schande en gewoon gênant te noemen voor ons voetbal.

Werkelijk schandalig dat zo'n zak hooi van een trainer zo lang heeft mogen blijven zitten met alle desastreuze gevolgen van dien. Heeft één keer een aardig resultaat gehaald maar zelfs toen al was zichtbaar dat deze trainer volstrekt incapabel is. Het zal jaren kosten om alles was deze man heeft vernield te repareren. Ze zouden zijn trainingspapieren per direct moeten intrekken!!

Het is maar net welke naam je het geeft. Lekkere titel om chaos te creëeren. Qua resultaat heb je gewoon keihard gefaald. Dat is waar Verbruggen op doelt. Qua uitvoering om het gewenste resultaat te behalen hebben ze, althans volgens vd Looi, niet gefaald en hebben ze er het maximale uitgehaald, alleen geen kansen benut. Vd Looi zal net zo hard als Verbruggen balen van het feit dat ze uit het toernooi liggen, daarin staan ze echt niet lijnrecht tegenover elkaar. Vd Looi moet natuurlijk zijn eigen hachje een beetje redden en wil niet te kritisch overkomen. Dat gezegdhebbende, Vd Looi heeft gewoon een k-systeem bedacht, heeft steeds geprobeerd zijn eigen stempel te drukken met z'n rare formaties en had hier overall gezien veel meer uit kunnen halen. Blij dat ie weg is.

28 juni 2023 om 17:09

Hoe kun je nou zeggen dat je niet gefaald hebt als je met zo'n selectie nie door deze poule fase komt. Een selectie met spelers van Ajax, Psv, Feyenoord, Wolfsburg, Bayern tov spelers van Dynamo Tiblisi, Lech Poznan etc etc. Deze trainer is gewoon een gotspe!! En ik zou als KNVB zijnde aan de hand van dit EK zijn nieuwe functie nog eens heroverwegen. Arrogante kwal dat het er rondloopt... met z'n k.. systemen zoals jij al aangeeft. Deze man is nog erger dan Danny Blind als bondscoach. Nooit gedacht dat zoiets kon, maar deze kwal doet het gewoon!

Als de KNVB goed onderzoek had gedaan waren ze erachter gekomen dat hij een naamsverandering heeft toe laten passen. Echte achternaam was Van de Klooi.

Tis misschien een leuke trainer voor groningen, nac, vitesse, maar alles daar boven zeker niet, en dus in mijn ogen ook niet voor jong oranje...
Maar das ook maar 1 mening...

Mooiste Jong Oranje vond ik met Drenthe, Huntelaar, Quincy Owusu met z’n dubbele scharen en geniale acties wat ik mij nu nog kan herinneren. Toen werd er nog frivool gevoetbald en zaten er spelers met durf tussen.
Nu is het allemaal zo tussen de lijntjes en volgen wat coach van de Looij zegt.

Dit krijg je als je een onbekwame trainer op een veel te hoge stoel zet en hem veel te lang laat zitten. Dan ziet ie alleen maar mooie dingen. Ik vind het vooral treurig dat jongens van een jaar of 20 al een veel meer realistischere kijk op hun eigen prestatie hebben dan VD Looi. En ook zeer kwalijk dat hij zegt dat hij zelf niet gefaald heeft. Daarmee schuif je dus alles af op de spelers. Een echte vent had hier als bondscoach alle schuld naar zichzelf toegetrokken en de jongens in bescherming genomen. Maar dat doet deze slapzak niet.

De grootste overwinning van het Nederlands voetbal is niet het winnen van het EK in 88 of het voorbijstreven van Portugal op de Europese ranglijst, maar dat we onze beste talenten niet meer laten verkloten door VD Looi.

Goed dat Van der Looi weggaat. Totaal ongeschikt deze trainer

Misschien dat zijn ogen te dicht zaten en er wel wat prikstokjes tussen geduwd mogen worden om ze weer iets meer open te krijgen als Van der Looi het zelf niet ziet dat hij gefaald heeft want anders heb ik als enig logische alternatief dat deze man totaal geen zelfreflectie heeft en totaal krankjorum in dat hoofd is... Hopelijk laat Reiziger wel zien aan Van der Looi en de rest van de wereld hoe je wel moet presteren zodra hij daadwerkelijk voor de groep staat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren