Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Je moet bij Ajax goed spelen, niet alleen doelpunten maken'

Laatste update:

Met acht doelpunten uit elf competitiewedstrijden is Arek Milik dit seizoen de meest productieve speler van Ajax. De huurling ziet zichzelf echter niet als een pure goaltjesdief: hij benadrukt dat hij liever meevoetbalt, dan dat hij alleen maar zit te wachten op een kans om een doelpunt te maken. "Maar ik wil natuurlijk wel scoren, dat wil iedere aanvaller", zegt Milik tegen de NOS.

/

Volgens de Pool heeft Ajax met zijn speelwijze een goalgetter, maar ook een meevoetballende spits nodig. "Je moet bij Ajax goed spelen, niet alleen doelpunten maken", weet Milik. Maar hij weet ook dat hij uiteindelijk op doelpunten zal worden beoordeeld. "Ik wil altijd scoren, maar dat gaat niet altijd. Ik kan en wil ook voetballen. Ik wil soms van rechts komen en dan weer van links. Dat gaat allemaal. Ik ben heel gelukkig op het veld."

De twintigjarige Milik wordt door Ajax gehuurd van Bayer Leverkusen en de Amsterdammers hebben een optie tot koop. Milik heeft al aangegeven dat hij hoopt dat Ajax van deze optie gebruik gaat maken en Frank de Boer acht de kans dat de Amsterdammers de aanvaller zullen gaan kopen vrij groot. Milik scoorde zaterdag nog in de oefenwedstrijd tegen Schalke 04.

Vind je Arek Milik een echte Ajax-spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang hij zijn goals maar blijft maken, zal je mij niet snel horen klagen. Scoren moet toch het primaire doel zijn van een spits.

11 januari 2015 om 12:42

Voor Frenk de Boer blijkbaar niet.

11 januari 2015 om 14:02

Vind ik ook. Huntelaar was voetballend ook niet de sterkste, maar als de bal in de 16 kwam was het altijd een doelpunt. Dat Huntelaar aan de bal op de middenlijn er niet altijd even leuk uitzag, maakte niemand iets uit. Milik is misschien iets minder een goaltjesdief dan Huntelaar, maar hij scoort alsnog vaak en voetbalt goed mee. Ik zie het wel zitten in deze knul.

Op dit moment is hij nog alleen belangrijk als hij scoort itt bijvoorbeeld een Luc de Jong bij PSV.

Wel zie je dat hij het Ajax spelletje ondertussen meer begint te snappen en lijkt ook het meevoetballen hem beter af te gaan.

11 januari 2015 om 12:51

Het is Luuk de Jong (psv) en Luc Castaignos (twente) haha

Naarmate zijn speelminuten oplopen zie je inderdaad ook dat hij het steeds beter begint te snappen, waar hij wanneer moet staat en wat hij wanneer moet doen.
Nu snel vergulden deze aankoop et voilà, weer een mooie spits erbij!

Ik denk dat als Ajax weer gaat lopen, we aan Milik een hele goeie hebben! Scorend vermogen en ook niet zelfzuchtig! Ajax loopt toch wat stroef laatste pass is vaak onnauwkeurig en daardoor loopt t vaak vast.. hopelijk 2e seizoenshelft knallen en veel goals!

Als je geen doelpunten maakt win je ook geen wedstrijden.

11 januari 2015 om 12:52

Eigen doelpunten zijn in dat geval het wondermiddel ^^

Milik is net iets doelgerichter en effectiever dan Sigi. Het meevoetballen gaat nog niet altijd even soepel, maar er is verbetering zichtbaar. Het is voor Ajax te hopen dat hij tijdens de tweede seizoenshelft ook tijdens de toppers het net weet te vinden en Ajax mogelijk helpt aan de vijfde titel. Als Ajax nog meer naar voren gaat spelen, dan moet dit helemaal goedkomen. Blijft het spel net zo langzaam als tijdens de eerste seizoenshelft dan zal hij er tijdens veel wedstijden verloren bijlopen.

11 januari 2015 om 13:45

Nou Sigi was anders eerder een echte killer en afmaker...
Maar wordt niet bediend en wordt naar mijn mening te veel voetbal van hem verwacht. En dit is helaas te koste gegaan van zijn scherpte voor de goal...

11 januari 2015 om 15:23

Het meevoetballen gaat Sigi niet altijd even goed af. Hij past, ondanks een behoorlijk aantal belangrijke doelpunten, niet bij het spelletje van Ajax. Milik heeft ook te maken gehad met het armoedige tikkie terug en breed voetbal van Ajax, maar laat zich beter gelden. Je kan ook zeggen dat Ajax Siggi nooit had moeten kopen.

Ajax heeft met deze spits een buitenkansje binnen gehaald.
Vreemd dat Leverkusen het niet in hem ziet zitten.
Goede spitsen zijn schaars en vaak duur.
Deze optie lijkt goedkoop en levert nu al zijn vruchten af.

11 januari 2015 om 12:56

Ik denk niet dat Leverkusen deze ontwikkeling aan zag komen. Aangezien hij hiervoor niet zodanig presteerde. Nu hebben ze idd een koopje weggedaan. Want Ajax verkoopt hem over een jaar of 2/3 makkelijk voor 20 mil in de huidige transfermarkt

11 januari 2015 om 13:24

Nouja bij Ajax zie ik hem nog niet een ontwikkeling doormaken waar Leverkussen van wakker moet schrikken. Komt ook merendeels door Frank de Boer en zijn rare keuzes die gebaseerd zijn op de spaarpot.

Voor zijn land is hij natuurlijk fantastisch bezig geweest de laatste maanden.

Ajax heeft geluk met deze speler. Is niet duur, en voor alsnog doet hij het uitstekend, ook bij Polen Btw.

ON: Scoren is de belangrijkste taak voor een spits, maar bij Ajax heb je een spits nodig die een beetje mee kan voetballen en die ook z'n eigen kansen kan creëren.

Poeh wat een geluk achteraf dat eto ' o niet gekomen is maar deze milik. Eto' o had ajax bakken aan salaris gekost terwijl hij waarschijnlijk niet meer zou hebben gepresteerd dan deze milik. Milik is goedkoop over te nemen en zal in de toekomst nog beter worden. En ajax waarschijnlijk ook nog een behoorlijke transfersom opleveren. Dus nettowinst ipv veel verlies aan salaris aan eto'o.

Dat deze jongen een nominatie kreeg voor de golden boy award zegt toch genoeg? Een toptalent op de Europese velden met een neusje voor de goal. In de grote competities (in dit geval Duitsland bij Leverkussen) krijgen deze jongens gewoon niet de kans om zich volledig te ontplooien. In Nederland krijgen ze die wel. Prima versterking voor ajax, maar best kans dat hij in de zomer van 2016 alweer weggaat (voor een goed bedrag).

'je moet bij Ajax goed spelen, niet alleen doelpunten maken' . Het is een veer in zijn eigen kont steken en hij tovert het tikkie breed om in een voetbal hoog standje. Een echte Amsterdammer. De pr werkt goed.

Imo blijft een meevoetballende spits mét scorend vermogen ideaal (kluivert blijft het beste voorbeeld daarvan), maar met een speler als Petterson, die anderen vooral liet scoren (en zo nu en dan z'n goaltje meepikte) of een doelpuntenmachine ala Huntelaar is imo te accepteren. Siggi kan beide niet, daarom is er veel kritiek. Zou Siggi niet kunnen meevoetballen, maar wel 25-30 per seizoen erin knallen, had hij kunnen slagen bij Ajax, dan wordt het niet kunnen voetballen geaccepteerd. Maar Siggi maakt het aantal doelpunten van een meevoetballende spits, maar kan niet meevoetballen, dan kom je dus gewoon tekort.. Milik vind ik vooralsnog iets meer een afmaker dan een meevoetballer, maar ik zie wel progressie in het voetballen en ik denk dat hij best kan uitgroeien tot een complete spits, al zal het maken van goals hem het makkelijkst af gaan. Ben benieuwd hoe Arek zich gaat ontwikkelen de aankomende jaren.

Kan iemand uitleggen waarom de optie nog niet gelicht is? Is er geen uiterste datum afgesproken? Straks komt er een superbod van een PL club en dan staat Ajax mooi te kijk.

11 januari 2015 om 23:43

Cashol, Ajax heeft in principe nog de tijd tot mei. Wanneer er nu een club komt die Milik wil kopen gaat dit pas door wanneer Ajax afziet van de optie tot koop. De clubs zijn er al uit en Ajax heeft gedurende de huurovereenkomst het monopolie om Milik te kopen.

Ik heb een deel van de interview gezien, en vond het maar een paar vreemde vragen. Zie jij jezelf meer als een goalgetter of goaltjesdief? Zei die allebei wel een beetje. Zegt de interviewer (weet niet wie het was), oh maar echte goalgetter's zeggen dat ze altijd bezig zijn met goals maken, zelfs als ze naar bed gaan. Zegt milik, oh dan ben ik geen echte goalgetter. Snap niet waar de interviewer heen wilde gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren