Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jayden Braaf maakt zich ‘onmogelijk’ en mag alweer vertrekken bij Dortmund

Laatste update:

Een half jaar na zijn komst bij Borussia Dortmund mag Jayden Braaf alweer vertrekken. Volgens verschillende Duitse media heeft de aanvaller zichzelf in korte tijd onmogelijk gemaakt en wordt zijn houding gelaakt. De voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV kwam afgelopen zomer over van Manchester City, maar speelde nog geen minuut voor die Borussen. Hij speelde wel zeven wedstrijden voor de reserves, die uitkomen in de Dritte Liga, maar scoorde daarin niet.

Manchester City nam Braaf in 2018 op zestienjarige leeftijd over van PSV. De Engelsen verhuurden hem in 2021 een paar maanden aan Udinese, waar hij vier Serie A-wedstrijden speelde en één keer scoorde. Tot een uiteindelijke doorbraak bij the Citizens kwam het echter nooit. In Engeland kwam hij enkel uit voor de jeugdteams van City. Afgelopen zomer maakte Braaf de transfervrije overstap naar Dortmund. Ook hier kon de Amsterdammer tot op heden geen potten breken en mag hij nu alweer vertrekken.

Volgens Kicker en Ruhr Nachrichten stelde Braaf teleur in de wedstrijden voor de reserves van Dortmund, die in de Dritte Liga uitkomen. De spits vond in geen van de zeven wedstrijden het net. Dat Dortmund nu al van Braaf af wil, komt vooral door zijn gedrag buiten de lijnen. Hij lapt met regelmaat de regels aan zijn laars, kwam meerdere keren te laat en schaadde met zijn gedrag het teamproces. Hetgeen zou hebben geleid tot een vertrouwensbreuk met een vroegtijdig vertrek tot gevolg.

Braafs gedrag tijdens een trainingskamp in het Turkse Belek was de spreekwoordelijke druppel. Volgens Kicker maakte hij een lusteloze en arrogante indruk. Tijdens het oefenduel met MTK Boedapest (6-0) moest hij dan ook vanaf de zijlijn toekijken. Volgens het tijdschrift is het uitgesloten dat Braaf nog in actie komt voor het tweede elftal en een doorbraak naar de hoofdmacht is al helemaal een utopie. Een vertrek, al dat niet tijdelijk, is de enige optie. Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben Hellas Verona en zijn oude club Udinese interesse getoond. Het contract van Braaf loopt bij Dortmund nog tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen had deze problemen toch ook bij zijn vorige clubs ? Heeft blijkbaar niks geleerd van z’n fouten

10 januari 2023 om 12:07

Vraagt je toch af hoe zoiets kan

Lijkt mij ideaal voor een club als NEC.

Moet wel afleren om een blinde paard te zijn.

Dan ben je 20 jaar, ligt de wereld aan je voeten, mag je spelen bij de meest prachtige clubs om het vervolgens door je eigen domme gedrag totaal te vergooien. Dan heb je echt het IQ van een druif.
Eeuwig zonde want verwacht niet dat dit soort jongens nog de moeite heeft gedaan om daarnaast een soort van opleiding te volgen mocht het voetballend niet lukken...

10 januari 2023 om 09:39

Altijd maar beginnen over IQ, om de kriebels van te krijgen. Je weet niet wat er rond die jongen speelt of waar ie doorheen gaat. Niet elke 20-jarige heeft alles keurig op een rijtje, dat is gewoon normaal. Vooral niet als je op je 16e al een contract twv een miljoen euro tekent.

10 januari 2023 om 09:47

Wat een onzin zeg. Of je nou 16 bent of 20, of 30 je hebt altijd nog iets als normen en waarden. Moet ik nou meelij hebben met een snotneus die een miljoenencontract heeft en dan vervolgens vanwege zijn houding en gedrag bij meerdere clubs wordt weggestuurd?

Dat je niet altijd alles op een rijtje hebt is inderdaad heel normaal maar dat je jaren achter elkaar structureel wangedrag vertoont niet.

10 januari 2023 om 10:00

Ben je ooit tussen de 16 en 20 geweest? Dat is exact een periode waarin gemiddeld het meeste 'structurele wangedrag' wordt vertoond.

Je hoeft daar zeker geen medelijden mee te hebben, dat zou raar zijn. Maar wat wel zou kunnen is je oordeel een beetje afzwakken over iemand die je niet kent, waar geen uitgebreid profiel over bestaat en die als 20-jarige leeft in een wereld en bubbel waar we ons geen enkele voorstelling van kunnen maken.

10 januari 2023 om 11:45

Vergeet ook niet dat de hersenen (bij jongens/mannen) tot hun 25ste niet volledig ontwikkeld zijn. Op de leeftijd van deze jongen zorgt dat er over het algemeen voor dat korte termijn denken (zonder al te veel bij de gevolgen stil te staan) en het opzoeken van risico's vrij normaal gedrag is. Daar kun je natuurlijk niet alles mee goed praten. Maar is wel iets wat vaak vergeten wordt. O.a. bij begeleiding op het werk/stagiaires etc.En ook bij bijvoorbeeld jonge voetballers. Waarschijnlijk een stuk meer dan bij veel andere jonge topsporters omdat er waanzinnig veel geld in om gaat, en doordat het een teamsport is minder intrinsieke motivatie nodig is om de top te bereiken.

10 januari 2023 om 12:44

Als ze deze wijsheid bij Dortmund hebben, dan kunnen ze m net zo goed nog effe houden. Nietwaar?

10 januari 2023 om 13:08

Fijn dat Bongiorno nog wat verstand in dit gesprek brengt, want wat een treurnis bij Plopkoek. Zelfs al heeft ie een laag IQ (wat absoluut zou kunnen), zou ik eerder kijken naar zijn begeleiding. Door de club mogelijk, maar vooral door zijn omgeving.

Daarnaast, iemand die "arrogant en lusteloos overkomt" kan goed met verschillende issues rondlopen. Misschien belangrijk om daarnaar te kijken.

10 januari 2023 om 18:42

Jaren achter elkaar wangedrag? Lees hier niets van terug in het artikel? Of verzin je dat om je argumenten te versterken?

10 januari 2023 om 09:42

Volgens mij staan de meeste voetballers niet bekend om hun hoge IQ. Ook niets mis mee, aangezien ze het geluk hebben, goed tegen een bal te kunnen trappen. Overigens denk ik dat hij bij City en BVB wel een aardig salaris kreeg om op vooruit te kunnen. Al vrees ik dat hij dit ook net zo hard heeft uitgegeven.

10 januari 2023 om 11:08

Denk je dat het gemiddeld iq onder voetballers lager ligt dan onder "normale mensen"? Ik denk persoonlijk dat dat best meevalt. Er zijn er onder de grotere groep ook wel extreem veel.
Overigens valt dit niet per se onder laag iq. Veel jongens doen er vrij lang over om die iq's aan het werk te zetten. Ik betwijfel of ik op mijn 20e zulke verstandige dingen gedaan zou hebben. Nu zou ik mezelf voor mijn kop slaan als ik zo'n kans verpest had, dus misschien denkt hij er over 10-20 jaar ook zo over.

Kennen we de naam Stefano van Delden nog? Oom en begeleider van dit talent? Google anders maar even dan snappen we 't allemaal wat beter

10 januari 2023 om 09:55

Verklaard inderdaad een hele hoop. Was die naam al ff vergeten.

10 januari 2023 om 10:08

Is nooit zijn begeleider geweest, vanaf zijn 16e zit hij bij Stellar, die hem naar City hebben gebracht. Of denk je dat Stefano van Delden hem naar City heeft gebracht🤣. Stellar; Dat zijn nog grotere idioten.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2116306-hoe-de-mysterieuze-stellar-group-voetbalfamilies-verleidt

10 januari 2023 om 10:21

Dank, kende hem niet maar dit Google avontuurtje was best vermakelijk.

10 januari 2023 om 13:20

Deze jongen word niet begeleid door Stefano van Delden al 4 jaar door Mohammed sinouh van CAA stellar duidelijk hele slechte begeleiding ze staan bekend dat ze alleen maar geld willen verdienen op spelers slechte zaakwaarnemers.

Een minderjarige millionaire zal toch echt begeleid moeten worden, blijkbaar heeft hij geen goede manager of
Is gewoon een enfant terrible, er zullen nog wat pogingen gedaan worden. Maar als hij ze er niet in schiet tja

De jongen kan gewoon ballen, anders haalt Guardiola je niet bij het eerste van ManCity.
Schoolvoorbeeld van slechte begeleiding. Het is een labiele jongen en niet intelligent, juist dan moet zijn zaakwaarnemer hem 24/7 begeleiden; hem behoeden voor de valkuilen. Hij zit bij Stellar en wordt begeleid door Mo Sinouh, die nou niet echt bekend staan om goede begeleiding van jonge spelers. Het gaat hen echt alleen om het geld, want als je echt aan de lange termijn denkt en zo’n jongen wil helpen, dan ga je met hem aan de slag. Want al is hij al 20 jaar, in zijn doen en laten is het gewoon een puber.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren