Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jayden Braaf keert terug in Nederland met huurcontract in de Eredivisie

Laatste update:

Jayden Braaf maakt het seizoen op huurbasis af bij Fortuna Sittard, zo meldt Voetbal International dinsdag. De 21-jarige aanvaller is afkomstig van Hellas Verona, waar zijn contract doorloopt tot medio 2026. Fortuna moet zijn komst nog wel officieel bevestigen.

Braaf kwam op 14 mei 2023 voor het laatst in actie namens Hellas Verona. De aanvaller liep kort daarna een zware kruisbandblessure op en moest maandenlang revalideren. Braaf is inmiddels weer fit en wil bij Fortuna wedstrijdritme opdoen in de komende periode.

De kersverse aanwinst van Fortuna ruilde Borussia Dortmund in januari 2023 na een roerige periode op huurbasis in voor de club uit Verona, om een halfjaar later definitief de stap naar de Serie A-club te maken. Vanwege blessureleed heeft hij echter nog pas zes keer gespeeld voor de Italianen, die overigens geen koopoptie hebben afgesproken met Fortuna.

Verschillende Duitse media berichtten vorig jaar na diens vertrek bij Dortmund dat Braaf het een half jaar na zijn komst te bont had gemaakt bij Dortmund. Hij zou regelmatig de regels aan zijn laars hebben gelapt, meerdere keren te laat zijn gekomen en het teamproces hebben geschaad.

Braaf speelde eerder als huurling al bij Udinese in de Serie A, toen hij nog onder contract stond bij Manchester City. Daar heerste er ook al onvrede over Braafs gedrag buiten het veld, hetgeen een rode draad vormt in zijn carrière. Ook bij PSV kampte de jongeling al met disciplinaire problemen.

Noslin
Fortuna speelt met de komst van Braaf in op het naderende vertrek van Tijjani Noslin. De aanvaller vervolgt zijn loopbaan juist bij Hellas Verona, zo meldde de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio namens de Italiaanse tak van Sky Sport. De Italiaanse club betaalt drie miljoen euro aan Fortuna Sittard voor zijn diensten.

Noslin moet in Verona Cyril Ngonge opvolgen. De voormalig aanvaller van FC Groningen maakte vorige week voor vijftien miljoen euro de overstap naar Napoli.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Braaf was bij city een jongen met enorm veel talent en kwaliteiten, maar er werd hem nogal veel verweten dat hij te egoïstisch was. Blijft toch zonde dat jonge spelers vroeg naar het buitenland gaan. Het grote geld is erg aantrekkelijk terwijl je 4 jaar later bij sittard jezelf kan gaan bewijzen.

23 januari 2024 om 11:24

Tja - voetbal blijft een baan. Waarom het risico nemen dat je eerst hard moet werken en jezelf moete bewijzen - zonder een hoog salaris - wanneer je ook weg kunt en een non-ED salaris kunt opstrijken zonder hard te hoeven werken - en later de consequenties pas hoeft te ervaren? Daarmee ook de druk van zaakwaarnemers, etc.. het zal altijd moeilijk zijn om nee tegen city te verkopen als tiener, imo.

Daarmee is het wel een dingetje aan het worden dat het juist de spelers zijn met de mentaliteit van "liever nu cashen dan mezelf eerst bewijzen" die het vaak niet in de top halen.

23 januari 2024 om 11:28

Precies. Zelf heb ik er ondertussen vrede mee als zo'n talent gaat, want ik zie het als ontbreken van de goede mentaliteit...

23 januari 2024 om 11:37

Wat voor mentaliteit precies? Gaan ze in het buitenland chips en popcorn eten? Daar trainen ze ook gewoon, spelen ze wedstrijden, worden ze zelfstandiger en volwassener. Je doet alsof jongens in het buitenland een OnlyFans account aanmaken en stoppen met voetballen? Alsof de Nederlandse competitie zo geweldig is. Al die jongens van Ajax, doen die het nu zo goed in het buitenland? Vd Beek is mislukt, Ziyech is mislukt, Fischer is mislukt, Kishna is mislukt. Kan nog wel ff doorgaan. Bergwijn bleef bij PSV, die is terug bij Ajax. Gravenberch ging juist vroeg weg en speelt nu bij Liverpool. Het is niet zo zwart wit als je wilt schetsen.

23 januari 2024 om 11:39

Ik ben het er mee eens dat je veel beter gestaag kunt groeien, dit vergroot de kans op kans op succes.
Echter is het risico dat je al vroeg een blessure oploopt waardoor je nooit meer het beoogde niveau kan halen. Dan is het lekker dat je dan al gecasht in het buitenland tov een ED-loon.

23 januari 2024 om 11:43

Ik snap wat je wil zeggen maar Gravenberch, VD Beek en Bergwijn spelen natuurlikk we gewoon bij een stuk grotere clubs dan Fortuna.

Kishna en Fischer zijn betere voorbeelden. Die hadden nu wellicht gewild dat ze destijds gecasht hadden. Dan was hun varriere wellicht niet mooier geweest maar hun bankrekening wel voller.

23 januari 2024 om 12:13

Tsja en Achachbar en Slabberkoorn bleven wel maar spelen inmiddels bij amateurs. En een Unavar bij Ajax is ook een voorbeeld dat blijven niet altijd beter is. Zijn voor beide kanten voorbeelden te verzinnen. Summerville lijkt ook de goede keuze gemaakt te hebben

23 januari 2024 om 12:23

Ja en die zijn ook wat ouder dan Braaf, die is 21. Dus hij heeft nog alle kans om te slagen.

23 januari 2024 om 12:54

Tuurlijk heeft Braaf nog alle kans. Ik denk niet dat er 1 goede keuze is. Zowel in het buitenland als in Nederland zijn er meer spelers die het niet redden dan dat er spelers zijn die het wel redden.

Al die moelijke jongens moeten eens naar een docu over Ravel Morisson kijken. Jayden Braaf dacht dat hij heel goed was en heeft nu 10 wedstrijden achter zijn naam terwijl hij al 21 is.

23 januari 2024 om 12:07

Het had ook kunnen lopen zoals bij dat grote Ajaxtalent van dezelfde leeftijd Unuvar, die nu op de bank zit bij Twente en straks aan een middenmoter uit de eredivisie of een ploeg uit de onderste regionen van Italië verkocht gaat worden oid. Die heeft wel de 'geleidelijke weg' gekozen en zit straks in dezelfde positie als Braaf, alleen met veel minder geld op de rekening.

Dit was echt een groot talent bij PSV en City. Jammer dat hij nu al een tijd stilstaat.

Ben echt verbaasd als ik hier alle reacties zie over geld mbt het te vroeg weggaan.
Net alsof het leven alleen om geld gaat, ipv bv werkplezier. Geld verdien je dan ook gewoon en kan je ook gewoon verdienen met een andere baan mocht je eventueel afvloeien uit het profcircuit.
Alsof financieel onafhankelijk zijn je perse gelukkig maakt.
Heel fijn. Maar meer ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren