Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jaïro Riedewald maakt indruk bij basisdebuut onder Frank de Boer

Laatste update:

Jaïro Riedewald heeft bij Crystal Palace zijn basisdebuut achter de rug. De Nederlander kreeg van manager Frank de Boer zaterdagmiddag in de oefenwedstrijd tegen FC Metz een plek in het centrum van de defensie en maakte de eerste helft vol. Het duel met de Fransen eindigde in 1-1.

De ploeg uit Londen kwam na de pauze op voorsprong door een doelpunt van sterspeler Wilfried Zaha. Lange tijd leken the Eagles op weg naar de overwinning, maar Opa Nguette bracht de thuisploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Daarna werd er niet meer gescoord in Frankrijk.

Riedewald, die tot 2022 vastligt op Selhurst Park, imponeerde door zijn sterke spel. De ex-Ajacied, die voor negen miljoen euro de oversteek naar Engeland heeft gemaakt, maakte het de aanvallers van de Fransen zeer lastig. De wedstrijd tegen Metz was de vierde oefenwedstrijd van Palace. Eerder speelden de Engelsen tegen Maidstone United (1-3 winst), Liverpool (2-0 verlies) en West Bromwich Albion (2-0 winst).

Denk jij dat Jaïro Riedewald een succes gaat worden in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor die jongen, hopelijk kan hij zich herpakken in Engeland. Want het is voor het Nederlandse voetbal ook niet best als die hele lichting van Ajax mislukt, hoewel ik ze zelf wat overschat vond zijn het natuurlijk geen prutsers en kunnen ze voor Oranje in de toekomst best wel bruikbaar zijn. Wat dat betreft gunstig dat hij onder De Boer speelt nu, die kent hem en zal hem niet zo snel laten vallen.

29 juli 2017 om 17:42

Mislukt is wel relatief. Het zijn geen wereldtoppers, maar ze zitten bij Lyon, Crystal Palace, Wolfsburg en bijvoorbeeld Lille. Toch best redelijk. Alleen bij Ajax kwam het gewoon niet uit de verf.

29 juli 2017 om 17:46

Ze zijn ook zeer zeker nog niet mislukt, maar bij Ajax ook allerminst geslaagd. Ik kan me zo'n VI cover herinneren, met een paar van die jongens erop en dan een bijschrift dat zij de toekomst waren of zo. Dat was amper een jaar geleden geloof ik.

29 juli 2017 om 17:58

Ajacieden vonden allemaal dat die jongens toptalenten waren en in Oranje moesten staan. Blind met zijn voorkeur riep ze ook allemaal op en nu zijn ze niet eens meer in beeld voor Oranje. Ze zijn gewoon niet zo goed als men dacht.

29 juli 2017 om 18:03

Met de ontwikkelingen die ze toen doormaakten was dat ook niet eens zo heel gek, maar wel wat te voorbarig. Uiteindelijk heeft al die positieve aandacht ze wel een beetje de nek om gedaan, want ze kregen het te hoog in de bol en konden daar niet goed mee omgaan.
Dat ze kunnen voetballen staat buiten kijf, alleen moeten ze het mentaal ook op een rijtje krijgen. Bij Wolfsburg zijn ze erg lovend over Bazoer, en Tete en Riedewald hebben in hun eerste wedstrijd ook een goede indruk achter gelaten. Dat zegt allemaal natuurlijk niet zo veel, maar laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat ze het maximale uit hun potentieel halen.

29 juli 2017 om 18:09

Ze werden (misschien) overschat maar waren en zijn in potentie beter dan veel van hun generatiegenoten. We gaan het meemaken. Riedewald zal het vertrouwen langere tijd van De Boer wel krijgen en dan komt het vast goed met hem.

29 juli 2017 om 19:50

Dat is zoals gewoonlijk flauwekul, ze zijn prima en ze kunnen uitstekend worden. Het grote probleem is dat ze al op te jonge leeftijd aan het eerste ruiken en daarna denken dat ze er al zijn ipv geduld te hebben. Als Riedewald, Tete en Bazoer zichzelf nog 2-3 jaar hadden gegeven waren ze nog begin 20 geweest, maar ze denken al op hun 17de naast Messi te kunnen staan.

29 juli 2017 om 18:25

ik was nooit mee gegaan mer de hype. ik vond niemand van die lichting echt een topper. ze waren redelijke voetballers, maar bij geen enkel zag ik een wereldpotentie hebben. enige speler waar ik ook ingetuind ben, was fischer... vooral na zijn debut seizoen.
deze huidige selectie echter, zie ik een aantal daadwerkelijk de wereldtop halen. kan je nu alvast een screenshot maken. en neen dit zeg ik niet na vorig seizoen en finale el. zei t al vroeg in t seizoen een een paar wedstrijden.

29 juli 2017 om 18:48

Wie zal t eerder halen, vd beek of frenkie?

29 juli 2017 om 18:57

beide niet.maar frenkie heeft voetballend meer potentie,maar als je hun vergelijkt met andere talenten van ongeveer zelfde leeftijd 18-22 dan zie je gewoon dat het beide geen toppers zijn.tolisso,goretzka,dele ali,asencio,max meyer,weigl,torres,saul,caballos,llorente,tieleman... en dan vergeet ik er vast nog een heleboel, die zijn nu al veel beter.typische overschatting alweer precies hetzelfde als wat met elk talent van ajax gebeurd.worden gigantisch gehyped.

29 juli 2017 om 19:36

Haha. Ajax brengt natuurlijk ook helemaal geen toppers voort! Is al jaren hofleverancier van spelers in Europa! Kijk de statistieken er maar ff op na. En dan kom jij met sporadische toptalenten van topcompetities. Raar he dat die iets verder zijn! Frenkie de Jong wordt absoluut een grote. Beheerst vrijwel alle facetten van een goede middenvelder.

29 juli 2017 om 19:57

Ik zie meer in Frenkie dan in donny hoor.

29 juli 2017 om 19:59

welke toppers zijn er de laatste 10 jaar van ajax afgekomen dan.leuk dat ze de meeste spelers opleiden tot professionele spelers maar hoeveel spelen er echt basis in de top competities dat is wat telt.je kan beter 1 topper opleiden als 4 gemiddelde spelers naar mijn mening. clubs als real barca en bayern ,dortmund leiden spelers op die met het niveau van hun eerste elftal mee kunnen komen.welke spelers die ajax heeft opgeleid laatste jaren kan dat?

29 juli 2017 om 20:03

frenkie de jong heeft inderdaad potentie maar om de echte top te halen ik betwijvel het.20 jaar alweer en nog steeds geen basis bij ajax,als je dat vergelijkt met een weigl of sanchez die zijn beide klasses beter en nu al een stuk verder in hun ontwikkeling.

29 juli 2017 om 20:19

@ Ryan030, dus omdat die andere jongens verder zijn kan Frenkie de top niet halen? Er zijn ongeveer 15 a 20 topclubs in Europa met minimaal 6 middenvelder per ploeg. Dat zijn er dus meer dan 100. Kansen dus genoeg om het wel te halen.

29 juli 2017 om 21:26

Ajacieden moeten het meest blind zijn van alle supporters , altijd zulke wereld toppers brengen ze voort en niemand ziet het behalve de bondscoaches die elke Ajacied met 1 wedstrijd ervaring het Nederlands elftal in duwt...

29 juli 2017 om 21:39

uiteindelijk zijn er maar 8-12 topclubs en 4-5 zijn de echte top.en leeftijd speelt geen rol maar kwaliteit wel.frenkie staat met 20 jaar nog steeds geen basis bij ajax met als grootste concurrent schone dan is het toch niet vreemd om in te zien dat de kans dat hij de echte top real,barca,bayern,juve niet gaat halen?wat heeft hij nou voor speciaals? gewoon overschatting van de fans.ik ontken niet dat hij het niveau everton of lazio kan halen maar de echte top zie ik gewoon niet gebeuren.zijn genoeg jonge spelers op zijn positie 6,8 die nu al vele malen beter zijn en het al wel bewezen hebben op een hoger niveau als ajax waar hij zich niet eens in de basis kan spelen voorlopig.helemaal geen schande maar ajax fans doen net alsof we het over mbappe of weigl hebben echte supertalenten op hun positie.spelers die zeker de top gaan halen als ze zo doorgaan en eingelijk al op super hoog niveau presteren.het niveau waar zij nu al op presteren gaat frenkie waarschijnlijk niet eens halen.

30 juli 2017 om 06:28

Wat mensen hier niet begrijpen is dat het geven van vertrouwen aan een speler enorm belangrijk is voor doorbrekende speler.
Ik snap best dat dit niet altijd prettig overkomt, aan de andere kant snap ik dat je trots bent op je 'opgeleide' talenten..
Sterker ik vind het jammer dat er maar een club zo druk mee is..

30 juli 2017 om 10:23

Welke spelers heeft Bayern dan opgeleid de laatste 10 jaar? En Barcelona met hun "geweldige" opleiding? Waar er behalve een gouden generatie van zo'n 13 jaar terug vrijwel niks doorbreekt? En koopclub Real, bedoel je de aangekochte Asensio soms? En Dortmund waar hun 5-sterren opleiding nog steeds teert op Götze, die niet eens zo goed bleek te zijn als ze zelf hadden verwacht? Weer erg makkelijk om alles uit het buitenland de hemel in te prijzen Ryan030

30 juli 2017 om 10:29

Want spelers kunnen geen reuzenstappem zetten in hun ontwikkeling a la Strootman? Als F. De Jong dit seizoen basisspeler wordt kan hij in 3/4 jaar op het niveau van de absolute top zitten dus je verhaaltje gaat er bij mij niet in (waarschijnlijk ook deels gevormd vanwege afgunst jegens NL talent, overigens hebben meer users hier last van merk ik). Jij denkt zeker ook dat een 20-jarige zo goed als afgeschreven is...

29 juli 2017 om 18:56

Welke lichting is mislukt dan? Peter Bosz gaf andere de voorkeur terwijl de lichting waar jij over praat het seizoen voor Bosz het gewoon goed gedaan hebben en imo meer hadden moeten spelen onder Bosz. De lichting waar jij het over hebt zien we nog wel terug in het Nederlands Elftal.

29 juli 2017 om 19:07

Mislukt bij Ajax zei ik, en dan bedoel ik Tete, Bazoer, El Ghazi, Kishna en Riedewald. Misschien mis ik er nog eentje. Ze raakten allemaal hun basisplaats kwijt en mochten uiteindelijk allemaal vertrekken voor bedragen die lager waren (maar nog steeds hoog) dan wat Ajax bij hun debuut voor ogen had vermoed ik.

29 juli 2017 om 19:58

Ze zijn niet mislukt, Bosz zag het niet in ze. Als je het seizoen daarvoor hebt laten zien wat je in je mars hebt en het niet onder Bosz mocht laten zien dan is het logisch dat ze gefrustreerd werden want ze werden toch immers regelmatig de hemel in geprezen door de diverse kranten en analisten onder de Boer. Dus nee, ze zijn niet mislukt maar uit onvrede weggegaan en dat is logisch

29 juli 2017 om 22:35

Misschien ziet Bosz ze wel zitten maar acht ze misschien niet klaar voor ivm jeugdige foutjes...

Ik heb soms het indruk dat Riedewald, Bazoer, Kishna, etc in het 1e team nog aan het 'leren' door allerlei uit te proberen. Dat moet je niet doen.

29 juli 2017 om 18:57

Het zijn nog jonge knapen die nog best kunnen verbeteren. Verandering
van club kan best positief werken. Daarnaast zijn ze amper volwassen,
hebben dus nog vele voetbaljaren voor zich - al is dat niet altijd vanzelfsprekend...
Voorbeelden te over van Nederlandse spelers die in het buitenland prima
presteren: De Vrij, Van Dijk, Blind, Strootman, Wijnaldum, om zo maar een
paar te noemen. Geen absolute top, maar bruikbaar voor Oranje. Maar ik
vind van de Beek en de Jong van Ajax juist wel meer hebben dan de andere
zogeheten toptalenten van Ajax. Nouri had ook bij die 2 kunnen horen, maar
dat verhaal kennen we. Samenvattend, Nederland heeft voldoende spelers
om mee te spelen in de subtop van Europa, maar als gezegd, we hebben
(bijna) niet meer de extra klasse die ons kanshebber voor een titel maakt.
Alhoewel, wat was de teneur voor het WK 2014 ook al weer?

Ik vind hem te klein , hij kan niet goed springen en us niet bijster snel. Verder een hele goede verdediger echt een baas in de opbouw en wint veel duels door zijn kracht.

29 juli 2017 om 17:47

Dan zet je een lange verdediger naast hem, en dan heb je het probleem met het koppen en springen opgelost

29 juli 2017 om 17:53

De combinatie van zijn lengte en weinig sprongkracht kunnen een gevaar vormen. Hij zal aan zijn sprongkracht en timing moeten werken. Sergio Ramos is maar 1 cm groter, maar heeft dat perfect onder de knie.

Frank hecht veel waarde aan voetballende verdedigers. In dat opzicht zit Riedewald bij de juiste coach.

29 juli 2017 om 19:05

verschil met andere kleine verdedigers zoals cannavaro maldini puyol ramos thiago silva die hebben een veel betere mentaliteit en wedstrijd instelling.die hadden,hebben een over mijn lijk instelling en zijn toch erg sterk en krachtig in hun acties.vergelijk riedewald bijvoorbeeld eens met een giminez van atletico dat is nu al echt een killer achterin dan denken spitsen wel twee keer na om hem voorbij te komen.

29 juli 2017 om 19:14

Daarom zijn of waren die ook wereldtop. Hopelijk wordt Riedewald ooit subtop, dat zou al geweldig zijn.

29 juli 2017 om 19:59

Haha niet snel genoeg... bij Ajax was die een van de snelste van de selectie

29 juli 2017 om 20:05

welke echte snelheidsduivel heeft ajax in de selectie zitten dan?en je kan wel snel zijn op de 100meter maar als je niet explosief bent heb je er weinig aan met voetbal.iedereen kan toch zien dat elke vleugelspeler en bijna elke spits in de premier league met gemak riedewald eruit sprint in de eerste 20-40meter en dat is wat echt telt.

29 juli 2017 om 20:47

Neres en Kluivert? Beiden vliegensvlug en explosief.
Het is lastig om positief te kunnen zijn over Ajax als niet-ajacied, maar Ajax op meerdere fronten afschrijven en bekritiseren is toch nergens voor nodig? Het is zo slecht niet hoor allemaal

29 juli 2017 om 21:51

als je niet explosief bent dan ben je ook niet snel op de 100 meter.
en dat iedereen kan zien dat elke spits en vleugelspeler met gemak riedewald eruit sprint in de premier league is complete onzin want volgens mij heeft riedewald nog nooit een wedstrijd gespeeld in deze league.
je bent een grote zwetser

29 juli 2017 om 22:39

Niet de snelste met de bal en reactie vermogen. Aan de bal staat hij vaak te twijfelen.

Tegen Metz.... ik vind vz altijd veel te overdreven doen over Nederlandse spelers, we zien het wel in de EPL, als die daar speelt tenminste.

29 juli 2017 om 18:11

Dat klopt maar het gros hier op VZ haalt alles wat NL is omlaag en alles dat van ver komt wordt overhyped. Zelfs als ze die spelers niet wens kennen. Maar gewoon "Oh een exotische naam dus die is veel beter dan NL-naam"

Met alle respect was dit maar tegen metz
Ik moet het allemaal nog zien in de pl
Maar gun het hem zeker wel weet hij zich te bewijzen

Die jongen heeft het in zich om de nieuwe Vertonghen te worden en Ajax had hem dit jaar nog zeer goed kunnen gebruiken.

Ik vind het nog steeds jammer dat Riedewald weg is bij Ajax.

Ik verwacht dat Riedewald tijd nodig heeft maar een succes gaat worden in de Premier League.
Goede speler.

Allemaal leuk en aardig maar Riedewald is geen echte verdediger en als middenvelder niet goed genoeg. Die zal in de Premier League echt niet overeind blijven, aangezien hij in de Eredivisie al iedere wedstrijd minimaal 1 fout maakte waaruit een scoringskans ontstond. Mist de mentaliteit die tegenwoordig nodig is om achterin de boel dicht te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren