Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Japanse WK-scheidsrechter slaat terug: 'Het was gewoon een overtreding'

Laatste update:

Yuichi Nishimura heeft ruim anderhalve maand na zijn veelbesproken optreden in de openingswedstrijd van het WK, van zich afgebeten. De Japanse scheidrechter lag hevig onder vuur na de 3-1 zege van gastland Brazilië, dat mede dankzij een zeer dubieuze strafschop de leiding nam tegen Kroatië. Ook zag hij een elleboog van Neymar gedeeltelijk door de vingers: de sterspeler van Brazilië kwam ervanaf met een gele kaart.

/

Het bedenkelijke optreden van Nishimura betekende meteen zijn laatste op het WK. De FIFA deed na die bewuste avond geen beroep meer op de Japanner. "Ik was vooraf voorbereid op de kritiek die mogelijk zou gaan komen", zegt hij nu. Hij vindt echter dat hem weinig te verwijten valt. "Als je kijkt naar de beelden, zie je dat de aanvaller wilde gaan schieten. De verdediger legt vervolgens zijn hand op zijn schouder. Dat is een overtreding."

Die beslissing leidde tot een explosie van kritiek op de sociale media, terwijl de arbiter er ook in Kroatië flink van langs kreeg. "Sommige aantijgingen waren behoorlijk fors, maar sommige meningen hebben me ook geholpen. Scheidsrechter zijn is niet eenvoudig", concludeert Nishimura.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

scheidsrechters maken fouten, die dingen gebeuren. Deze pingel sloeg helemaal nergens op! dit was geen overtreding, verre van zelfs! maar goed je kunt nu natuurlijk niet terug krabbelen. dan zal de Fifa je nooit meer aanstellen voor grote toernooien

25 juli 2014 om 12:39

Scheidsrechters zijn ook mensen, als hij zijn fout zou toegeven dan kon hij op respect rekenen en juist weer aangesteld worden. Nu blijkt dat hij geen kijk er op heeft en dus maar beter niet aangesteld kan worden.

25 juli 2014 om 13:10

Precies dit als ik scheidsrechters zou moeten aanstellen en ik zie een scheids die zegt dat hij daarvoor ook in de toekomst een penalty zal geven dan zou ik m noooit meer aanstellen

25 juli 2014 om 15:38

Denk je dat dit een fout was? Hij zegt zelf dat hij zich voorbereidt heeft op kritiek. Wist hij soms dat hij een "fout" zou gaan maken? Echt belachelijk dat we anno 2014 nog geen camera-scheids hebben!

Een statement waar ook weer het nodige over gezegd kan worden. Jammer dat hij niet over die gele kaart voor Neymar begint, die eigenlijk rood had moeten zijn. En nee, een hand op een schouder is geen overtreding, voetbal is een contactsport.

Een hand moet een speler onderuit trekken en daar was weinig tot geen sprake van. Fred liet zich gewoon vallen en Nishimura, bang voor de reacties van de Brazilianen op straat, ging gewoon mee in het theaterstuk van de hoogste plank.

Gewoon nooit meer uitnodigen voor een internationaal toernooi. Ga maar lekker in de J-League wedstrijdjes fluiten...

25 juli 2014 om 12:41

Volgens mij zegt hij daar wel wat over. Hij zegt namelijk dat sommige aantijgingen fors waren en dat ie daarna zegt scheids zijn is niet makkelijk. Dat gebruikt hij als argument dus.

25 juli 2014 om 12:41

Dat een of andere vorm van contact wordt toegestaan (een schouderduw) maakt het nog geen contactsport natuurlijk.
Contact met de handen is spelregeltechnisch nooit toegestaan.

Persoonlijk vond ik het te licht voor een strafschop, maar het was ook wel heel dom van die verdediger.

25 juli 2014 om 12:48

Zodra je om de bal duelleert met een andere speler, is het gewoon een contactsport. Het is geen boksen oid, maar contact is er wel degelijk, wat voetbal dus een contactsport maakt.

25 juli 2014 om 15:33

Voetbal is zeer zeker wel een contactsport. Mensen die op voetbal hebben gezeten weten dat het er bij vrije trappen en vooral corners zeer handtastelijk aan toe kan gaan. Volgens de regels mag dit misschien niet maar het hoort er gewoon bij

Hij heeft de kont gevonden van de Fifa. Nu alleen nog er helemaal inkruipen. Jemig deze man is toch niet meer serieus te nemen? Ben wel benieuwd wat hij hiervoor heeft gekregen?

25 juli 2014 om 13:44

Niet veel. Was namelijk gewoon vierde man bij Nederland- Argentinië toch?

25 juli 2014 om 16:29

Geld wat onder de tafel doorgestoken wordt.

Scheidsrechter zijn is niet eenvoudig, zeker als je in je eigen gelijk blijft geloven. Als je nu nog zegt dat hij iets heeft gedaan en het een strafschop was, dan hoor je gewoon geen wedstrijd meer te fluiten.

Zit de beelden even terug te kijken, je ziet dat hij gaat schieten, hij staat met zijn rug naar de goal en de bal ligt een meter verder, zijn been gaat niet eens vooruit op het moment dat hij een hand op zijn arm voelt vliegen ze armen de licht in en begint de zwaartekracht ineens 5x zo hard te werken.

Een fout kan gebeuren, maar als je nu nog met dit soort onzin komt, dat maakt je een slechte scheidsrechter. Gelukkig hebben duitsland en nederland het gevoelsmatig allemaal goed gemaakt nog.

Het was je laatste wedstrijd als hoofdscheidsrechter op het WK, Nishimura. Dat zegt genoeg over wat de Fifa ervan dacht en de rest van de wereld vond het ook niet veel, op de Brazilianen na. Ga gewoon lekker een ander beroep uitoefenen, want als je nu nog niet eens wat zelfkritiek hebt moet je je schamen.

25 juli 2014 om 13:28

9"#2@#--@#€£××€+××ו. 8

Haha zo waardeloos als scheidsrechter is zijn gezwam nu ook. Wees gewoon een echte kerel en geef je fouten toe. Maar menselijk zijn mag niet bij de Fifa.

Hij gaf hem veel te gretig, zijn hele lichaamshouding tijdens het fluiten van de penalty sprak boekdelen. Kijk de beelden er maar op na. Hij was zoekende naar een overtreding om te kunnen fluiten.

25 juli 2014 om 12:50

Haha ja hij was gewoon blij dat hij Brazilië kon helpen.
Ergste is dat hij het nu nog wil rechtvaardigen, tel gewoon je geld en verdwijn in de vergetelheid.

Lol dat een overtreding. Wat een lafaard. Hij moet gewoon wat zelfkritischer zijn maar helaas is dat iets zeldzaams tegenwoordig.

Haha 'hand op de schouder, dat is een overtreding', right.. in Japan misschien.

Trouwens, is dit van je afbijten VZ?

conclusie: Ongeschikt
en blijkbaar vond de Fifa dat ook

25 juli 2014 om 13:33

Of hij heeft keurig hun instructies opgevolgd. Toen er een hoop - terechte - kritiek kwam, hebben ze voor de bühne gedaan alsof ze ontevreden waren, maar feitelijk had hij zijn klusje al geklaard.

Een fout maken kan, gebeurt de beste, al was deze wel heel erg verdacht. Wees een man, geef je fout toe. Gaat de beste man nu serieus nog zijn fout verdedigen ook? Daarmee tekent hij zijn doodvonnis (op scheidsrechtersgebied dan natuurlijk he) want hiermee geeft hij aan daadwerkelijk geen kijk op het spel te hebben. Deze man mag nooit, echt helemaal Nooit meer een Internationale wedstrijd fluiten.

Scheidsrechters zijn ook mensen en maken dus fouten.

Maar wees dan gewoon een vent en geef je fouten toe!

Wat een onzin, was helemaal niets aan de hand, doe je ogen eens open.

Door de ogen Nishimura leek dat misschien zo, maar ik moet hem teleurstellen: hij zat er gruwelijk naast.

25 juli 2014 om 14:42

Brazilië moest sowieso door !

25 juli 2014 om 20:01

Dat was maar een van de dingen die Brazilië meekreeg . Brazilië was gewoon op eigen kracht doorgegaan. Als ze echt vor Brazilië waren dan zou Brazilië niet met 0-7 en 0-3 van Duitsland en Nederland verliezen

Tja, elk WK heeft wel zo'n schandaalmatch waar er op gefocust wordt. Een beetje berouw zou wel mogen, zijn internationale carrière is toch voorbij.

Was echt geen penalty . Wat maakt het uit als die hand daar is? Zolang die hem maar niet onderuit trekt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren