Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse bond bevestigt enorm lange revalidatietermijn voor Spinazzola

Laatste update:

Leonardo Spinazzola heeft vrijdagavond zijn achillespees gescheurd in de kwartfinale op het EK tegen België, zo bevestigt de Italiaanse voetbalbond in navolging van Sky Italia. De linksback van AS Roma verliet in de tweede helft in tranen per brancard. De rechtsbenige verdediger staat naar verwachting vijf tot zes maanden aan de kant.

De wedstrijd was 77 minuten onderweg toen Spinazzola een sprintduel met Thorgan Hazard moest staken. Zonder dat de bal in de buurt was ging de linksback naar de grond en schreeuwde hij het uit van de pijn, om vervolgens in huilen uit te barsten. De Italiaans international werd vervolgens per brancard van het veld gedragen. Met zijn handen voor zijn ogen verdween hij in de catacomben.

Even voor zijn zware blessure voorkwam Spinazzola nog de gelijkmaker van Romelu Lukaku. De Belgische spits leek van dichtbij te kunnen scoren, maar door een ingreep van de Italiaan behield het team van bondscoach Roberto Mancini de 1-2 voorsprong. Italie trok de overwinning over de streep en neemt het in de halve finale op tegen Spanje. Voor Spinazzola zit het toernooi erop.

Spinazzola werd vrijdagavond vervangen door Emerson Palmerie, die hem naar alle waarschijnlijk ook in het restant van het EK zal vervangen. “Ik zag hem huilen, ik hoop dat het niets ernstigs is want hij is van grote waarde voor ons”, zei Lorenzo Insigne direct na afloop nog tegenover Sky Italia. Spinazzola heeft zelf inmiddels ook een korte reactie gegeven. "Ik weet zeker dat ik snel terug ben! Niets is onmogelijk voor Italië met deze team spirit", aldus de wingback.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Poeh das een tegenvaller zeg. Volgens mij kan een Achillespees heel erg lang duren. Had Vermeer dit ooit ook niet? Kostte hem meer als een jaar toen, een van de meest vervelende blessures... Leek zo onschuldig.

2 juli 2021 om 23:41

Duurt vaak een jaar of langer. Is gewoon een vervelende blessure. Was tot nu toe echt een van de beste spelers aan de kant van Italië al heel het toernooi. Hopelijk komt hij snel terug op niveau.

3 juli 2021 om 00:24

Zelf me achillespees afgescheurd met voetbal. Word een operatie. 4weken gips 2 weken loop gips. Daarna zeker 3maanden niet zwaar belasten vervolgens 6maanden opbouwen met fysio. Hele verveelende blessure want nog steeds voelt het niet 100% met vooral rennen. Ik heb ondertussen de hoop op voetbal opgegeven maar ik verdien er geen miljoenen mee.

3 juli 2021 om 03:39

Ja maar ik denk dat hij net iets betere dokters rond zich heen heeft. Witsel maakte dit 5 maand geleden mee en geraakte fit voor het ek, dus waarschijnlijk na de winterstop weer op de velden, hopelijk wel nog met dezelfde intensiteit 🙏🏻

3 juli 2021 om 09:11

@Lautaro10: het zal er vooral vanaf hangen of de achillespees is afgescheurd of ingescheurd. Dat is mij bij Witsel niet duidelijk in de berichtgeving. Ik heb zelf mijn achillespees ingescheurd gehad en hoefde toen niet geopereerd te worden, enkel gips en loopgips. Dan nog 9 maanden niet kunnen sporten. Als de achillespees is afgescheurd dan zal er geopereerd moeten worden en duurt het herstel ook veel langer.

3 juli 2021 om 19:36

De achillespees van Witsel was niet volledig afgescheurd als we Steven Defour mogen geloven. Maakt ook echt een heel groot verschil.

3 juli 2021 om 23:18

Er is natuurlijk wel een verschil als een van ons een achillespees afscheurt of een voetballer die dag en nacht medische zorg krijgt.

3 juli 2021 om 09:31

Ik ken iemand die dezelfde blessure heeft gehad en hij had operatie nodig.
Hij kon na een maand of 9 weer voorzichtig spelen.
Hij was geen topsporter, maar ik denk dat je als topsporter minimaal een maand of 5 uitgeschakeld bent.

3 juli 2021 om 19:11

2,5 week geleden mijn achillespees afgescheurd met zaalvoetbal. Ben erg sportief, maar gebeurde ook opeens zonder dat ik iets geks deed. Ze gaven aan dat ze tegenwoordig niet meer kiezen voor een operatie. Alleen bij top sporters etc. De voet wordt in een splitstand gezet van 30 graden, dan 2 weken 15, 2 weken later 0. Ik ben zelf op het internet gaan zoeken en heb de Vacoped gevonden in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. Gips eraf en nu de Vacoped. Ook 8 weken maar kan hem uitdoen en eerder vol belasten...Kan na week 8 weken wel naar de gym. Maar zaalvoetbal is 9-12 maanden als ik dat nog zou willen (denk het niet

Dit gun je zeker niemand, als hij geluk heeft zien we hem misschien in Februari, Maart tetug!

Erg zuur voor deze gozer, had best een leuke transfer kunnen maken na zijn indrukwekkende toernooi; best linksback. Maar wel dingetje; bij VI vinden ze Spinazzola opeens 1 vd beste backs ter ter wereld, maar dat is gewoon niet zo. Hij speelt voor Italië altijd erg sterk, maar bij zijn club nooit zo heel bijzonder. Komt vast en zeker door verschil in niveau tussen het Italiaans elftal en dat van Roma, maar toch, echte topspelers maken overal het verschil. Tis net zo dat hij met z’n 28 jaar net komt kijken of nog z’n wisselvallig uit z’n spel moet halen. Zie zijn collega Hakimi, maakte het verschil bij Dortmund, daarna inter, dat doet Spinazolla niet. Laten we niet iemand bombarderen tot wereldtopper die alleen in interlands goed speelt. Tis wel gewoon een goede speler. Dat zegt wel wat over VI, ben een trouwe kijker, maar ze kijken gewoon niet genoeg voetbal; dit zeggen over Spinazolla, nu pas erachter komen dat die Donnarumma “best wel een goede keeper is”, ze kennen Insigne bij naam niet, Schick kunnen ze ook pas dit seizoen. Ik hoor echt dingen Van; dat hadden jullie moeten weten. Maar goed. Die kijken alleen Engeland en Barcelona en Real Madrid, de rest is nieuw voor ze. Stoor me er soms wel aan want het veelzijdige programma spreekt me verder ontzettend aan

2 juli 2021 om 23:52

Vond hem tegen Ajax ook wel een plaag, en was blij dat hij er toen in de return niet bij was (niet dat het mocht baten, maar okã©). Daarnaast zie ik hem niet genoeg om te oordelen over zijn kwaliteiten, maar met zijn idiote loopvermogen houdt hij eigenlijk altijd twee man bezig, zeker op de positie die hij bij het nationale elftal heeft. Aan de bal hoeft het dan niet eens bijzonder te zijn. Verdedigend gewoon solide. Wat dat betreft is het misschien wel vergelijkbaar met Dumfries dit toernooi. Legt idiote hoeveelheden energie in de wedstrijd en is daarmee altijd een last voor de tegenstander, maar voetballend is het niet alles. Alleen is deze kerel nog een stapje beter daarin.

2 juli 2021 om 23:56

Tuurlijk heeft hij ook wel goed gespeeld bij Roma, maar ook pas sinds dit jaar, bij juve niets, bij Atalanta niets.wellicht een laatbloeier, maar dan wil ik het wel nog jaartje zien, maar dat wordt moeilijk met deze zware blessure

3 juli 2021 om 02:56

Spinnazola een back die zijn doorbraak als vleugel aanvaller had bij Atalanta en de concurrentiestrijd van Alex Sandro in zijn prime verloor bij Juventus en die het moet hebben van zijn passeerbewegingen, dribbels en snelheid. (Zie even hoe hij Mbabu van Zwitserland totaal eraf liep) vind jij vergelijkbaar met Dumfries omdat hij ook veel meters maakt..

3 juli 2021 om 03:01

Bij Atalanta was hij gewoon uitblinker en een plaag voor de verdediging van elke tegenstander.. Juventus - Atletico Madrid gezien? Speelde een geweldige pot.. als je de serie A volgt zou je toch moeten weten dat hij een geweldige techniek heeft en op de back bij dit Italië is hij absolute buitencategorie. Zelfde geld voor Barella, Jorginho,Verratti, Insigne. Zijn op hun posities wereldtop en zo zijn er nog veel italiaanse spelers die sommige rolen gewoon ongekend goed kunnen uitvoeren. Lazzari in 3-5-2 wel een gezien op de rechterflank? Sensi op 10?

3 juli 2021 om 07:43

Omdat hij alleen al door zijn energie en loopvermogen twee man in een wedstrijd bezig houdt. Ben ik nou zo scheef of probeer jij dingen te lezen die er niet zijn. Daarnaast geef ik aan hem niet genoeg te hebben gezien om een volledig oordeel over hem te vellen, dus wat probeer je nou precies te zeggen?

2 juli 2021 om 23:59

Ik had hem graag onder Mourinho willen zien, ik denk dat hij een soort reïncarnatie van Maicon had kunnen worden!

3 juli 2021 om 00:00

Engeland kijken ze ook niet hoor. De mythe dan in Engeland alles wordt toegestaan en rode kaarten nooit worden uitgedeeld blijft daar ook maar opgegooid worden. Ze kijken al jaren geen internationaal voetbal meer.

3 juli 2021 om 01:26

VI is ook altijd waan vd dag. Het blijft echter wel apart dat deze jongen het blijkbaar bij Roma niet zo super doet. Als je hem bij Italie ziet is het echt een geweldige back. Enig idee waarsoor het bij Roma niet lukt zoals bij Italie?

3 juli 2021 om 04:24

Je moet VI ook niet kijken voor inhoudelijke voetbalkennis. Ze hebben ook geen kennis van engeland of spanje. Ze krijgen hooguit wat headlines mee, in het beste geval kijken ze een paar champions league wedstrijden. Met name Derksen, die kan alleen meepraten over de poppetjes om het voetbal heen. Bestuursleden en politici. Desalniettemin, een vermakelijke programma nu en dan.

3 juli 2021 om 13:50

Ik volg de Serie A niet zo, maar Spinazolla was tot nu toe de allerbeste speler van het EK. Hij maakte een beresterke indruk. Dus een laatbloeier.

3 juli 2021 om 18:56

Tegen Ajax was hij de enige van Roma die fatsoenlijk leek te kunnen voetballen

3 juli 2021 om 20:14

@Maurootje: of je kan het zien dat hij bij z’n club nooit goed gebruikt wordt en dat hij nu wel tot bloei kwam. In dit EK was hij ook gewoon met afstand de beste linksback.

4 juli 2021 om 00:33

Kijk jij wel eens AS Roma? Misschien is de allerbeste back wat overdreven maar zeker toch wel samen met Hakimi de beste lb van de Serie A. En wat mij betreft top 5 van de wereld. Het is dat hij zo blessuregevoelig is., maar indien fit altijd een plaag voor elke achterhoede. Vind hem bij AS Roma ook echt altijd consistent heel sterk spelen

Eigenlijk niet zo belangrijk in dit bericht maar VZ Spinazzola is rechtsbenig.On: wat ontzettend zuur voor die jongen, speelt een waamzinnig toernooi. Met een afgescheurde achillespees kan je er volgens mij zomaar een jaar uitliggen. Hopelijk voor hem herstelt hij snel en goed.

Erg zonde dit! Speelde een geweldig toernooi en had een mooie transfer kunnen maken. Nu is het maar de vraag hoe hij er uitkomt aangezien dit wel een paar maanden gaat duren als het niet meer is.

Vreselijk voor Spinazzola. Zonde dat deze jongen toch regelmatig geblesseerd is, anders zou dit voor elk team dat met wingbacks speelt een waanzinnige speler zijn. Ook onder Mourinho had hij een belangrijke schakel kunnen worden. Italië wordt hierdoor ook wel een stuk minder gevaarlijk, want Emerson heeft toch niet de power en drive die Spinazzola wel heeft en aan de andere kant is Di Lorenzo vooral heel stabiel maar niet echt de aanvallende back die maar blijft komen

Even objectief is die echt een ongelofelijke speler. Heel jammer dat hij geblesseerd uitvalt.

Och wat afschuwelijk voor die jongen, en wat speelde hij dit EK geweldig, maar als je leest dat hij er misschien wel een jaar uit ligt, dan is het helemaal vreselijk.

Het zit hem ook niet mee, blessure-gevoelig lijkt het.

Wat ergerde ik me gister aan het gefluit en boe geroep toen hij ging liggen. Iedereen kon toch zien dat hij niet meer op z’n ene been kon staan? Was totaal niet bezig met tijdrekken. Z’n teamgenoten daarentegen wel

3 juli 2021 om 16:40

Hij ging pas liggen toen een medespeler hem iets influisterde. Terwijl hij 1m van de zijlijn stond. Uiteindelijk blijkt het ernstig, maar het gefluit op dat moment begrijp ik volledig.

Beste speler vh toernooi tot nu toe lange revalidatie hee sneu.

Erg sneu voor hem. Mensen hier in het live meepraten zeiken dat hij zich aanstelt omdat hij eerst even bleef staan.

Zijn EK had een veel beter einde verdiend. Het is te hopen dat Italië het EK wint, dan is de prijs eigenlijk toch wel een beetje op te dragen aan Spinazzola. Wat heeft die vent een impact gehad.

Kon misschien wel een nieuwe soort Maicon worden onder Mourinho. Die zal ook wel eens goed vloeken nu denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren