Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Internazionale neemt rugnummer 4 uit de roulatie: ‘Een enorme eer’

Laatste update:

Er zal bij Internazionale nooit meer iemand met rugnummer 4 spelen. Dat nummer behoort vanaf nu voor altijd toe aan clublegende Javier Zanetti, die tegenwoordig deel uitmaakt van het bestuur van Internazionale. De Argentijn vindt het een enorme eer.

/

“Het is een enorme eer dat ik voor altijd deel mag uitmaken van de Internazionale-familie”, schrijft de oud-verdediger annex middenvelder op Twitter. “Ik ben er trots dat het nummer altijd voor mij is.” Zanetti zal bij een liefdadigheidswedstrijd op 4 mei nog een keer met zijn rugnummer spelen, daarna wordt het nummer uit de roulatie genomen.

Internazionale nam Zanetti in 1995 over van het Argentijnse Banfield. De legendarische Argentijn speelde een recordaantal van 615 officiële wedstrijden in zijn 19 jaar bij de club. Voor de nationale ploeg van Argentinië kwam Zanetti tot 145 interlands.

Javier Zanetti is de beste speler die Internazionale ooit gehad heeft

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel 1 van de beste maar niet echt de allerbeste

27 april 2015 om 13:09

Klopt, balotelli was en is veeeel beter

27 april 2015 om 13:31

Laten we zeggen dat Balotelli voetballend beter is dan Zanetti.... Dan kan Balotelli qua inzet, discipline, normaal gedrag, nog heel veel leren van Zanetti ;-) voorlopig komt hij dadelijk nergens meer aan de bak

27 april 2015 om 21:38

Balotelli is voetballend helemaal niet beter dan Zanetti. Waar Balotelli misschien één geslaagde combinatie met een medespeler kan maken, blijft Zanetti maar gaan, maakt niet uit waar hij zich op het veld bevindt want hij kon overal spelen.

27 april 2015 om 13:14

@FR-CFC Toen Giggs werd gevraagd wie hij de lastigste tegenstander ooit vond zij hij dat hij de meeste moeite met Javier Zanetti had. In Argentinië word Zanetti ik enorm aanbeden.

27 april 2015 om 13:22

Jij snapt er echt helemaal niks van

Belachelijk dit, nummer 4 is een nummer dat altijd gebruikt wordt. Als hij nou een nummer boven de 11 had was het nog begrijpelijker geweest

27 april 2015 om 13:11

Hou toch op man jankerd. Javier is een clublegende en als het bestuur beslist om rugnummer 4 uit roulatie te nemen vanwege zijn bewezen diensten naar de club toe is dat alleen maar prachtig!

27 april 2015 om 13:14

Hoezo dan? Waarom moet nummer 4 altijd gebruikt worden? Je kunt gewoon een ander nummer (boven de 11) ipv 4 nemen.

27 april 2015 om 13:23

Ook jij snapt er echt helemaal niks van.

27 april 2015 om 13:24

Dat heet respecht voor een echte oud gediende! Kunnen ze in nederland nog wat van leren!!!

27 april 2015 om 13:27

Utrecht heeft dat toch met die di stefano ofzo. Die overleed aan een hartaanval

27 april 2015 om 13:52

Je bedoeld Di Tomasso. Di Stefano (saeta rubia) is een legende die 5x op rij de CL wist te winnen bij Real.

27 april 2015 om 13:26

Nee, dat was niet begrijpelijker geweest. In de reglementen staat nergens dat je basisspelers met de nummers 1 t/m 11 moeten starten, dus waarom is het wel belachelijk als een nummer als 3 (maldini bij Milan) of 4 (zanetti bij Inter, Theo Bos bij Vitesse, David di Tomasso bij Utrecht) uit de roulatie wordt gehaald, maar niet als dat bij een hoger nummer als 14 (cruyff bij Ajax) of 28 (valbuena bij Olympique Marseille) gebeurt?
Het is gewoon een mooi gebaar naar een speler die vaak veel voor de club betekend heeft, een bepaalde status verworven heeft of vroegtijdig overleden is. Welk nummer dat dan is, maakt toch niet uit?

27 april 2015 om 15:07

Serieus? Gebruikt Marseille Valbuena's nummer niet meer? Die vind ik dan wel weer wat overdreven. Die speelt nog gewoon, en nog voor een andere club ook.

27 april 2015 om 21:40

Hoe goed ken jij Valbuena dan? Vind het wel terecht hoor. Heerlijke speler.

27 april 2015 om 13:29

Bij Utrecht gebruiken ze het ook niet. Ik vind het een mooi gebaar, alleen moet je dit niet voor elke speler doen, dan hou je geen nummer meer over.

27 april 2015 om 13:42

Dat maakt het gebaar toch alleen maar mooier.

Zanetti, pff wat een klasbak en altijd een erg respectabele speler.

Dit was al bekend toen Zanetti stopte met voetballen. Vreemd dat VZ er weer een nieuw artikel over maakt.

27 april 2015 om 13:26

Vandaag is het pas officeel geworden. Niet alleen VZ, maar ook andere media melden het vandaag. Dus volgens mij klopt het niet wat je zegt.
On: schitterend gebaar natuurlijk! Zanetti is een echte legende en verdient een gebaar als dit dan ook!

En terecht, fantastisch gebaar van Inter

Geweldige speler en meerdere decennia lang heeft hij bewezen een constante factor te zijn door op een hoog niveau te presteren. Zeer zeker 1 van de beste spelers dievoor inter heeft gespeeld

Mooi gebaar. Hij was sowieso de beste verdediger en middenvelder daar.

Ik heb niet zoveel met dit soort gebaren ,maar het staat buiten kijk dat het een fantastische voetballer was.

Nummer 4 lijkt op zich te kunnen, en natuurlijk dik verdiend! maar stel dat Messi over 7 jaar met pensioen gaat, en bij Barcelona willen ze hetzelfde doen. Een nummer 10 uit de roulatie halen lijkt me toch wel een beetje vreemd.

27 april 2015 om 14:04

Ach het is maar een rugnummer, je hoeft toch niet per se een nummer 10 te hebben? Het moet alleen niet te vaak gebeuren anders speelt iedereen straks met nummers 88-99.

27 april 2015 om 15:09

Mijn club speet ook zonder nummer 10 hoor. Zo raar is dat niet😉

Nou ik kan wel een paar betere opnoemen die beter zijn of geweest zijn.
Recoba , Ronaldo , Kanu , Ibra , Sneijdertje en nog wel wat meer haha maar goed neemt niet weg dat die een legende daar is

27 april 2015 om 15:50

Ronaldo, Kanu, Ibra en Sneijder waren allemaal passanten en speelden geen jaren voor die club (kanu zelfs maar 12 wedstrijden in 3 jaar). Je geeft blijk niet echt te weten waar het over gaat. Misschien zijn sommigen wel beter geweest, maar niet belangrijker. Aangezien al deze jongens gingen, maar de club toch top bleef in die jaren, moet het toch echt iets anders zijn geweest dat de club daar hield. De kern van oudgedienden is daar heel belangrijk in geweest. Onder andere Zanetti, Recoba, Cambiasso, Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Materazzi, Stankovic en zelfs Chivu hebben jarenlang een belangrijke rol gespeeld in het team en ondanks passanten als Ibra en Sneijder konden ze het niveau aardig gelijk houden.

27 april 2015 om 20:23

Hij reageert enkel op de poll.

27 april 2015 om 22:20

Ah, daar heb ik dan weer over heen gekeken.

28 april 2015 om 08:07

Volgens weet jij zelf niet waar het over gaat. Ronaldo is gewoon veruit de beste die ze ooit hebben gehad. Passant of niet, maakt niks uit. Het gaat om de beste en niet om wie het langste heeft gespeeld.

28 april 2015 om 18:32

Volgens mij volg je mijn verhaal niet zo goed en heb ik allang aangegeven dat ik niet doorhad dat ie alleen op de poll reageerde en niet op het artikel. Ik geef vrij duidelijk aan dat de beste speler zijn in mijn ogen niet wil zeggen dat je een legende voor de club bent. Ronaldo is een wereldwijde, maar niet bij Inter. Er zijn zoveel spelers die meer hebben betekend voor Inter dan Ronaldo.

Liverpool heeft ook betere spelers gehad dan Gerrard, United betere dan Giggs en Roma bijvoorbeeld ook betere dan Totti. Echter zijn dit allen clublegendes, oftewel jongens die over langere tijd een hele belangrijke rol in het elftal hebben gespeeld.

Vind dit soorten acties onzin. Ja respect hebben is heel goed, is belangrijk. Maar niemand is in mijn ogen groter dan de club..

Probleem is wel dat als voetbal nog 1000 jaar bestaat je waarschijnlijk terug komt op dit besluit. Beter kunnen ze 100 jaar lang dit nummer uit de roulatie houden.

Als Rossoneri is Zanetti een van de weinige spelers van Inter waar ik gigantisch veel respect voor had en heb. Een briljante speler die altijd een hoog en constant niveau haalde. Daarnaast was het niet iemand van de woorden maar iemand van de daden. Ik vind het wel jammer dat deze respectbetuiging iets aan de late kant is. Maar goed, beter ooit dan nooit. Forza Javier!

Mooi gebaar, Zanetti heeft toch wel veel gepresteerd met Inter met als zijn hoogtepunt het winnen van de CL finale in 2010.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren