Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ingrepen van Alan Pardew bij ADO sorteren effect in degradatiekraker

Laatste update:

ADO Den Haag is er bij het officiële debuut van Alan Pardew als trainer in geslaagd om de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk te winnen. De club uit de Hofstad boekte een 2-0 overwinning, door doelpunten van Shaquille Pinas en de ingevallen Aaron Meijers. ADO verlaat door de zege de zeventiende plaats en passeert VVV-Venlo op doelsaldo, terwijl de voorsprong op RKC nu vijf punten bedraagt.

Pardew had in zijn eerste wedstrijd als trainer van ADO direct het nodige aangepast in de opstelling. De aanwinsten Sam Stubbs, Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buren hadden direct een basisplaats, wat ten koste ging van onder meer aanvoerder Meijers. De eerste mogelijkheid van het duel was voor Daan Rienstra, die namens de bezoekers over schoot. ADO werd gaandeweg de eerste helft steeds dreigender, wat resulteerde in een kans voor Tomáš Necid. Aan de andere kant schoot Sylla Sow in een zeer kansrijke positie de bal op de benen van ADO-doelman Luuk Koopmans.

Na iets meer dan een halfuur spelen brak de thuisploeg de wedstrijd open. Een vrije trap van John Goossens bereikte het hoofd van Pinas, die de bal achter RKC-doelman Etienne Vaessen kopte. De doelman voorkwam voor rust nog dat Crysencio Summerville een kans kreeg om de marge te verdubbelen. In het begin van de tweede helft had RKC weliswaar veel balbezit, maar de bezoekers hadden moeite om tot grote kansen te komen. Tijani Reijnders zorgde voor het eerste grote gevaar na rust, maar schoot over.

Na een uur spelen wisselde Pardew enigszins defensief, door Van Buren naar de kant te halen voor Meijers. Twaalf minuten voor tijd leek ADO de wedstrijd te beslissen. Hannes Delcroix werkte de doorgebroken Summerville tegen de grond, waarna de bal na contact met de VAR net buiten het strafschopgebied kwam te liggen. De ingevallen Meijers schoot raak een verdubbelde daarmee de marge. Die klap kwam RKC niet meer te boven, waardoor de ploeg van trainer Fred Grim nog steviger op de laatste plaats in de Eredivisie staat. De achterstand van de Waalwijkers op VVV en ADO bedraagt vijf punten.

Gaat ADO Den Haag zich handhaven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een leuke wedstrijd was het om te kijken waar RKC eigenlijk wel wat meer had verdient.

ADO wint, maar met voetbal had het natuurlijk heel weinig van doen. Zodra iemand een bal voor de voeten kreeg was het blind naar voren roeien. 2 standaardsituaties leveren dan nog 2 doelpunten op. Achterin stond het degelijk, want RKC kon met 70% balbezit geen vuist maken of tot kansen komen. Leuk die 3 punten, maar dit zit ik ook nog niet als recept voor handhaving. Zo spelen thuis tegen de nummer laatst.

20 januari 2020 om 00:57

Dit vind ik wel een beetje kort door de bocht. Je hebt 4 debutanten en kan bij verlies hekkensluiter worden. Juist zulke wedstrijden gaan niet om hoe je wint, maar dat je wint. Laat ze maar opportunistischer tegen de subtop spelen.

Die steken waar maar vast in onze zak, een overwinning in 2020. Geen goed spel maar we winnen weer eens en deze was dan nog eens extra belangrijk. Wat de aanwinsten betreft redelijk tevreden over de Bock en Stubbs, Thomas ook frivool maar nog onbegrepen naar mijn idee, van Buren speelde erg belabberd.

19 januari 2020 om 18:48

Die middenvelder, dat kleintje, is wel een fijne speler om in je ploeg te hebben. Geeft niet op en blijft maar lopen! Jullie linkerkant was het in de eerste helft aardig kwijt. Vervolgens zetten jullie Meijers neer en was RKC lam. Gefeliciteerd kerel, puntjes waren nodig.

Gefeliciteerd hagenezen! Verdiend gewonnen vandaag. ADO is werkelijk waar de slechtste ploeg waar we de afgelopen twee seizoenen tegen gespeeld hebben, maar als je zo naïef verdedigd als wij, en nooit een keer uit durft te halen in plaats van eindeloos schuiven dan verdien je de punten ook niet. Rkc krijgt altijd wel leuk de complimentjes, en dit ADO gaat het nog heel zwaar krijgen om niet rechtstreeks te degraderen met 0 intentie om te voetballen, maar ze lopen wel mooi uit op ons! Dat kleine middenveldertje is wel een bijtertje en voegt veel toe! Jammer, en op naar de volgende week, nogmaals gefeliciteerd ADO.

21 januari 2020 om 14:11

De slechtste ploeg die wel gewoon twee xvan jullie wint. Denk dat rkc dan toch iets slechter is

Pardew heeft wel topspelers meegenomen naar Den Haag vanuit Engeland vandaan...hopen dat ze uiteindelijk hun kwaliteiten laten zien en ze Den Haag erin houden, het zou zo zonde zijn als Den Haag verdwijnt uit de Eredivisie, zeker nu ze volgend seizoen eindelijk weer op echt gras spelen.

Vind dat den Haag te veel heeft gekregen.

21 januari 2020 om 14:09

Als RKC zelf gewoon scoorde dan loopt het waarschijnlijk anders. Nu heeft Den Haag gewonnen. En terecht als je twee x scoort

Zeeeeer belangrijke overwinning! In balbezit moet het nog veel beter. Dat wordt de volgende stap. Maar volgende week in Utrecht mogen ze op exact dezelfde wijze als vanavond met 0-1 weg uit Utrecht. Ik zal niet klagen! Hoogtepunt de heerlijke vrije trap van Meijers.

Pardew kent zijn taak en dat is punten pakken, en dat doet hij tot heden uitstekend. Dat het voetballend niet altijd goed is lijkt me ook heel normaal als je Ado bent. Strijden en er voor gaan is het medicijn dat Pardew erin heeft gebracht en met Groenendijk was de sfeer heel somber op het laatst. Goede zet van Ado om Pardew aan te stellen.

Die drie punten zijn natuurlijk verschrikkelijk belangrijk voor ADO maar het voetbal was echt treurig maar dat kun je ook zeggen van RKC, na 25 minuten in de tweede helft had RKC maar liefst 85% balbezit maar dan nog kwamen ze niet verder dan 1 halve kans, voor mij zijn dit nog steeds de 2 degradatiekandidaten. Ik las hier op VZ ook wat reacties van een aantal mede Feyenoorders dat Berghuis maar voor veel geld verkocht moet worden dan kunnen er versterkingen worden gehaald en kan Summerville op rechtsbuiten, nou ik heb hem al aardig wat potjes voor ADO zien spelen inmiddels maar ook vandaag weer 2 leuke loopacties en verder helemaal niets en dan moeten we daarvoor onze beste speler verkopen? Ik vind Summerville een aardige speler maar het grote talent in hem zie ik echt niet maar gezien zijn leeftijd kan ik me vergissen.

Vechtlust en kick en rush dat brengt Pardew er wel in. Niet het mooiste voetbal maar als je de spelers niet hebt voor combinatie voetbal en langzaam opbouwen dan moet je andere methodes gebruiken. Denk dat ADO zo net boven de streep gaat eindigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren