Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Individuele prijs na rampjaar met Ajax: drie keer op rij gelauwerd in eigen land

Laatste update:

Mohammed Kudus is voor het derde jaar op rij in de prijzen gevallen in Ghana. De aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten van Ajax werd Speler van het Jaar, nadat hij eerder al twee keer Voetballer van het Jaar in het buitenland werd. Kudus won de prijs na een teleurstellend seizoen van de Amsterdammers, waarin hij geen kampioen werd en ook in Europa te snel werd uitgeschakeld. Toch vindt de Ghanese pers dat hij de prijs opnieuw verdient.

In 2021 en 2022 waren de journalisten in Ghana het er al over eens dat Kudus een prijs moest winnen en ook dit jaar mag de 21-voudig international een award in ontvangst nemen. Dat deed Kudus zondagavond uit handen van Asamoah Gyan. De 37-jarige aanvaller van weleer is topscorer aller tijden voor het nationale elftal met 51 doelpunten en verwierf internationale faam op het WK van 2010. Dat toernooi is tegelijkertijd ook het dieptepunt voor Gyan, die toen een beslissende penalty miste in de kwartfinale tegen Uruguay.

Gyan liet optekenen dat hij hoopt dat de nieuwe generatie het van hem overneemt en Kudus moet daar een belangrijke rol in gaan spelen. De stilist versloeg Joseph Paintsil van KRC Genk en Salid Abdul Samed van RC Lens in de strijd om de eretitel van Speler van het Jaar, ondanks een matig seizoen met Ajax. De Amsterdammers grepen overal naast en Kudus kon het verschil niet maken, al kan hij individueel gezien prima cijfers overleggen. Hij scoorde achttien keer in alle competities.

De kans bestaat dat Kudus volgend jaar niet meer in de Johan Cruijff ArenA actief is. De Ghanees wordt begeerd door verschillende clubs uit de Premier League en zou voor een vertrek staan. De afgelopen dagen gonst het echter vooral van de geruchten rond Edson Álvarez en Jurriën Timber en lijkt een spoedige exit van Kudus nog niet in de maak. De 22-jarige Ajacied ligt nog twee jaar vast in Amsterdam en vertegenwoordigt volgens het gerenommeerde Transfermarkt een waarde van veertig miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed voor zijn marktwaarde lijkt me, dus ook leuk nieuws voor Ajax. Overigens ook verdiend. Hij was 1 van de (te weinig) spelers die het verschil kon maken bij Ajax en ook een prima WK gespeeld.

26 juni 2023 om 14:19

Heeft het toch ook bij Ajax vaker niet dan wel laten zien. Ja hij maakte zijn doelpunten, maar hij stond toch vaak buitenspel en naar het aantal assists hoef je ook niet te kijken. Ik vind het in potentie een geweldige voetballer, maar hij mist toch echt heel veel voetbal intelligentie en overzicht.

26 juni 2023 om 14:44

Bij Kudus zie ik overduidelijk dat hij behoefte heeft aan betere spelers om zich heen.
Vaak stond hij buitenspel omdat de pass te laat kwam.
Hij denkt vooruit terwijl de rest vertraagd.

Na zn blessure was hij stukken minder, maar ook niet fit. Ook speelde hij voor zichzelf. Zo van zoveel mogelijk in de spotlights, zodat een club komt. De rest boeit niet.
Het niveau dat hij overigens op het WK aantikte heeft geen enkele ED speler gehaald. Hij was daar gewoon echt goed.
Vandaar dat ik denk dat hij bij een betere club zal slagen met de nadruk op ik denk.

26 juni 2023 om 14:50

Kudus is een voorbeeld van een Afrikaanse speler. Heel veel Afrikaanse spelers kunnen geweldige dingen met een bal maar het zijn zelden teamspelers en vooral individualisten.

Waarom komen Afrikaanse ploegen zelden ver bij een WK ? Volgens mij heb ik het antwoord zojuist al gegeven.

En zo goed vond ik hem trouwens niet bij het WK. Zijn cijfers van het WK zijn volgens mij ook niet beter dan die van Gakpo.

26 juni 2023 om 15:48

Iedereen is beter met goede spelers om zich heen. Maar voor spelers die er echt bovenuit steken hoop je toch ook juist dat zij het verschil kunnen maken zonder die spelers.

Bij Kudus mis ik juist vaak het overzicht. Hij heeft een prima actie-dribbel, moeilijk van de bal te krijgen en een goed schot. Maar hij voert zijn acties vaak te ver door, loopt daarmee onnodige risico's en hij ziet vaak spelers niet staan (of hij wil ze niet zien). Het is niet helemaal voor niets dat 4 of 5 achtereenvolgende trainers hem niet op 10 zetten.

26 juni 2023 om 23:29

Hele rare opmerking, een hele rare voorbeeld, Afrika en voetbal is allang geëvolueerd. Kudus dat in potentie, de allerbeste 10 van de wereld kan worden.
Als je ziet wat hij met de bal doet in piepkleine ruimtes en dan roepen dat hij geen inzicht heeft en geen teamspeler is, is gewoon krankzinnig. Hij was de enige lichtpuntje van Ajax dit seizoen . Eigenlijk was Ihatarren ook een verademing in ze eerste paar wedstrijden voor de rest kwam dit seizoen elke speler te kort bij Ajax.

27 juni 2023 om 10:17

@rambo,

Het is misschien best wel kort door de bocht zoals ik het breng. Echter als ik naar een WK kijk dan is Marokko echt de uitzondering op het Afrikaanse voetbal. Alle andere landen spelen het Bosz spel. Met 6-5 winnen is ook winnen.

Ik zie het ook bij Sangare bij PSV. Die wil ook te veel mooi doen en vergeet daarbij te vaak zijn taken en neemt te vaak onnodig risico.

27 juni 2023 om 10:40

Gakpo scoorde maar speelde belabberd. Kudus was echt gewoon zeer goed. Dribbels, sterk, acties en goede schoten, Als je vond van niet keek je sowieso geen volledige Ghana wedstrijden,

27 juni 2023 om 10:55

Zo goed was Kudus ook weer niet. Misschien moet je de wedstrijden eens terug kijken. En dan niet alleen kijken wat hij aan de bal deed, maar ook wat hij voor de rest deed. Had hij overzicht ? Verdedigde hij mee ? Je zult zien dat het allemaal toch eigenlijk wel tegen viel.

26 juni 2023 om 14:20

Ik betwijfel of dit soort prijzen veel of uberhaupt iets doen met de marktwaarde van een speler. Denk dat clubs toch vooral kijken naar hoe hij heeft gevoetbald de afgelopen tijd en hoeveel potentie ze er nog in zien.

Overigens vind ik het echt wel een talentvolle jongen, maar in de 2e seizoenshelft is hij me ook niet meer perse positief opgevallen, waar dat de 1e seizoenshelft nog wel het geval was.

26 juni 2023 om 14:24

Een van de weinige spelers die het verschil wel kon maken? Hij heeft toen Heitinga kwam 4 goede wedstrijden gespeeld en daarna was die spoooos.

26 juni 2023 om 14:47

*spoorloos.

26 juni 2023 om 14:36

Sieb nr. 15 het verschil kon maken?
Sorry ja tegen bal op het dak maar tegen een Feyenoord, Psv en Az zag je hem niet, dan pas maak je het verschil.
Irriteerde mij aan het constant buitenspel staan, eeuwige gedraai met een bal en vaak de veroorzaker van een goal tegen

26 juni 2023 om 14:57

Nou.....tegen Feyenoord kwam hij er iig 2 keer gevaarlijk door waardoor Hartman aan de noodrem moest trekken en (terecht) gewisseld werd door Slot omdat hij opzeker een 2e gele kaart zou gaan pakken.

Verder wel eens dat hij te weinig heeft laten zien, met name in de 2e seizoenshelft.

26 juni 2023 om 15:03

Maar miste hij ook niet tegen Feyenoord een grote kans ? Leuk dat door hem Hartman door hem gewisseld moest worden, maar het bracht Ajax helemaal niets.

26 juni 2023 om 15:50

Het heeft ze niets gebracht....maar onzichtbaar was hij dus zeker niet

26 juni 2023 om 15:59

Bassey was ook vaak niet onzichtbaar maar dat wil niet zeggen dat hij het goed gedaan heeft. Zeker de wedstrijd toen hij onder stroom stond. Toen was hij heel erg opvallend aanwezig.

26 juni 2023 om 16:59

Dat buitenspel staan was 9 van de 10 keer vanwege traag spel van z'n teamgenoten. Hij kan natuurlijk niet in z'n eentje het team dragen, maar ik vond hem wel 1 van de gevaarlijke spelers. Het is dat de ploeg verder gewoon drama was. Dan is er weinig eer te behalen.

26 juni 2023 om 17:05

Hahaha ik snap wat je probeert duidelijk te maken.
Maar we zien allebei het verschil wel tussen een speler die niet onzichtbaar is omdat hij er een aantal keer gevaarlijk uit komt en een speler die niet onzichtbaar is omdat hij loopt te klungelen....toch?

26 juni 2023 om 17:13

Sorry maar buitenspel staan doet hij toch echt zelf

27 juni 2023 om 10:20

Het kan idd komen dat een nieuwe speler verwacht dat de bal eerder gespeeld wordt en dat hij te snel diep gaat. Echter is Kudus geen nieuwe speler meer en moet hij inmiddels weten wanneer hij diepte moet zoeken. Het zegt idd meer over hem dan over de rest.
Er zijn spelers die het randje van buitenspel opzoeken (huntelaar deed dat ook) om zo een voordeel te hebben. Dat gevoel heb ik bij Kudus niet. Bij hem lijkt het meer desinteresse en niet scherp zijn.

Toch bijzonder met Paintsill die er 18 in heeft gelegd voor Genk en ook nog eens 11 assist.

26 juni 2023 om 14:16

Zijn nette cijfers van Paintsill

26 juni 2023 om 14:17

Kudus ook 5 goals in Champions League en een paar goals op het WK , die zullen wat zwaarder meetellen

26 juni 2023 om 14:38

@summerof69

Is ook moeilijk te vergelijken aangezien Paintsill niet in de selectie zat van afgelopen WK en Genk geen CL. speelde.. Beetje appels met peren vergelijken dit.

26 juni 2023 om 14:42

Het gaat er toch om wat de overwegingen zijn om iemand speler van het jaar te maken.

26 juni 2023 om 14:52

Gimenez speelde ook geen CL, dan wordt er sowieso niet of minder naar gekeken.

26 juni 2023 om 15:01

@summerof69 Dat zal dan inderdaad wat zwaarder wegen. Bedoelde meer dat ik het gevoel ook heb dat Kudus niet zijn top heeft aangetikt dit seizoen.

Mooi voor hem, ik hoop dat hij zsm een mooie transfer maakt, voor hem en voor Ajax. Zijn speelwijze; dribbelen met het hoofd naar het gras en weinig intensief mee terug verdedigen, is denk ik een slechte combi met Steijn. Hopelijk vertrekt hij, net als de rest van de vertrekkers begin juli, kan Ajax haar selectie ook snel rond maken.

Toch gek aangezien Partey voor 75% van het seizoen een van de beste middenvelders was van de PL en sterkhouder bij Arsenal. Kudus heeft niet eens een bijzonder seizoen gedraaid.

Kudus is een begenadigd voetballer maar geen teamspeler en blessuregevoelig. Voor een marktconforme prijs mag hij gaan, goed voor hem maar ook goed voor Ajax. De uitgaande transfers van Timber, Alvarez en Kudus scheppen mogelijkheden om met scherpe scouting Ajax klaar te stomen voor een succesvoller seizoen

26 juni 2023 om 18:08

Inderdaad. En met de beide Argentijnen zijn we onze beste spelers vooraf het laatste seizoen al kwijtgeraakt. Dus vindt aub weer een Martinez en/of een Tagliafico!

Mocht Ajax het bedrag voor Kudus kunnen krijgen waarvoor ze hem willen verkopen, zou ik zeggen: doen. Toen hij bij Ajax startte was hij direct de beste speler. Na zijn blessure(s) en de mismatch met zijn trainers, is hij nooit meer de speler geworden die ons zo versteld deed staan. Daarbij, hij lijkt me meer een solist dan een teamspeler. En bij Ajax is juist die laatste veel belangrijker. Cruijff koppelde het een aan het andere;-))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren