Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inbrengen van dansende doelman pakt goed uit: Australië grijpt WK-ticket

Laatste update:

Australië heeft zich maandagavond verzekerd van deelname aan het WK in Qatar. De Aussies wonnen tegen Peru aan het eind van een spannende, maar kwalitatief niet hoogstaande play-offwedstrijd (0-0) de penaltyserie: 5-4 in strafschoppen. Bij Australië werd de zeer gelouterde doelman Matthew Ryan diep in de verlenging gewisseld, om zo met de minder bekende Andrew Redmayne de penaltyserie in te gaan. Laatstgenoemde danst bij iedere strafschop op zijn doellijn en werd de held door de beslissende van Alex Valera te keren.

Het cruciale karakter van de wedstrijd, die maandagavond werd gespeeld in een van de gloednieuwe stadions in Qatar, kwam vooraf naar voren in een beslissing van de Peruviaanse president Pedro Castillo. De overheid van het Zuid-Amerikaanse land besloot een nationale feestdag in het leven te roepen, om zo iedereen de kans te geven Peru op afstand te steunen. 4,1 miljoen werknemers in de particuliere sector en 1,6 miljoen in de publieke sector legden hun werkzaamheden voor een dag stil. 
 
Beide teams stonden zichtbaar onder hoogspanning en wisten in de eerste helft nauwelijks fatsoenlijke kansen bij elkaar te spelen. Na rust werd dat al iets beter. Ook werden de teams wat feller en ontstonden er kleine opstootjes. In minuut 66 dachten the Socceroos aan een penalty toen een voorzet van Martin Boyle werd geblokt met de arm. De Sloveense scheidsrechter Slavko Vincic wilde echter niets van het voorval weten. Ook de VAR greep niet in. 
 
In het laatste kwart ging Peru wat meer naar voren drukken waardoor de ruimtes aan beide kanten groter werden. Een schot van Christian Cueva vloog net langs de linkerpaal. Twee minuten voor het fluitsignaal leek Ajdin Hrustic de winnende te gaan maken. De ex-middenvelder van FC Groningen schoot de bal randje zestien richting het Peruviaanse doel. Zijn poging werd echter op knappe wijze gekeerd door keeper Pedro Gallese, die in de MLS actief is voor Orlando City. Ook een tweede appel voor een Australische penalty werd in blessuretijd weggewoven door Vincic. Daardoor konden de teams zich gaan opmaken voor de verlenging.

In de verlenging zette Peru alles op alles om een strafschoppenserie te voorkomen. Edison Flores miste al in de eerste helft van de extra tijd een goede kans en kwam na de korte rust nog dichter bij met een kopbal op de paal. Australië overleefde het tot aan de penalty's en baarde opzien door de keeperswissel in de laatste minuut, die dus goed uitpakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Vind het wel ver gaan dat dansen van die keeper. Jammer voor Peru

13 juni 2022 om 23:11

Bij de nabeschouwing liet men de beelden zien en werd er schande van gesproken dat dit niet werd bestraft.

13 juni 2022 om 23:19

De regel is dat ten alle tijden 1 voet boven/op de lijn moet zijn. Dus opzich deed hij volgens de regels niets verkeerd

13 juni 2022 om 23:21

Die eerste stop was wel discutabel hoor. Australische commentatoren dachten ook dat de penalty opnieuw moest worden genomen. Maar de Var zal er wel goed naar gekeken hebben. Scheids was ook een grote naam gelukkig.

13 juni 2022 om 23:30

Dat weet ik, zie mijn eerdere reactie. De beste man heeft hij minimaal 3 penalty’s waarvan er 2 gekeerd werden met 2 voeten over de lijn gestaan. Zie de nabeschouwing van bein sport voor de beelden. Echt belachelijk dat dit niet gestraft is.

14 juni 2022 om 00:54

Zeker bij die laatste zag ik hem toch echt over de lijn springen tijdens het dansen. Ik ben blij dat Australië erbij is, maar kan me voorstellen dat Peru hier niet over te spreken is.

13 juni 2022 om 23:12

Ben blij dat Australie erbij is!

13 juni 2022 om 23:14

90 minuten lekker naar beton voetbal kijken. Ik denk liever dat ik naar het wereldkampioenschap schaken kijk dan naar een wedstrijd van Australië.

13 juni 2022 om 23:22

Betonvoetbal viel reuze mee hoor, ik denk niet dat je de match hebt gezien. 10 schoten 2 op doel vs 11 schoten 1 op doel van Peru en 46% om 54% balbezit. Eigenlijk had geen van beide recht op een overwinning

13 juni 2022 om 23:27

Peru of Australie? Beide kunnen niet voetballen. Geen leuke pot en het boeit niemand wie er naar het WK gaan behalve IkWeetAlles11. Het is maar wat je leuk vind natuurlijk.

13 juni 2022 om 23:28



Ja, gaf het al aan in mn andere posts maar deden het zeker beter dan betonvoetbal. Het zag er bij Australie iedergeval leuker uit dan hoe Peru z'n meeste wedstrijden spelen in de conmebol kwalificaties. Die parkeren bijna elke wedstrij de bus en hopen op een goede counter.

13 juni 2022 om 23:35

Spreek voor jezelf met het "boeit niemand wie er naar het WK gaan". WK voetbal is het mooiste wat er is en de landen die mee mogen doen daar extra belangrijk voor. Ik zie zelden een kwalificatie duel waar ik niet geinteresseerd ben in wie er moet winnen.

14 juni 2022 om 02:29

Hoef je niet perse naar te kijken toch? Er zijn nog 31 andere landen waar je naar kan kijken

14 juni 2022 om 09:20

@directorfoot: Jij had sprankelend aanvallend voetbal van Peru verwacht? Die teams zijn allebei niet aan te gluren. In ieder geval nemen de Aussies wel leuke fans mee. Qua namen en individuele kwaliteit is Peru aantrekkelijker, maar uiteindelijk denk ik dat het qua spelbeeld redelijk om het even is. Dat bleek wel uit die pot van gisteren.

13 juni 2022 om 23:14

Van veel mensen kon ik het niet hebben maar van hem juist wel, de wedstrijd was helemaal niks aan totdat die keeper erinkwam met die hele bijzondere lange baard🤣, ook nog dat gekkigheid tijdens de penalty-shootout, die man heeft echt men avond gekleurd want aan de wedstrijd was niks aan.

13 juni 2022 om 23:26

Het sloeg ook helemaal nergens op want daardoor kon hij nauwelijks duiken. Bij een paar penals had hij de goede hoek maar door zijn clownerij kwam hij nauwelijks van de grond. Alleen die laatste had ie maar die was ook dramatisch

13 juni 2022 om 23:48

@suavemente9

Haha, dacht dus precies hetzelfde. Ook ging hij zo ver heen en weer dat je als peruaanse penaltynemer gewoon kon wachten dat hij de ene kant ophuppelt en dan gewoon in de andere hoek schiet, dan komt ie er allang niet meer bij. Lijkt me dus ook een zeer inneffective manier van penalties keepen.

14 juni 2022 om 00:01

@ origami blijkbaar is het wel efficiënt. Hij is toch als winnaar uit de bus gekomen

14 juni 2022 om 00:09

Kan je niet echt zeggen op basis van 1 penaltyreeks. Daar heb je meer statistieken voor nodig.

Als jij er zo zeker van bent dat het efficient is waarom keept bijna geen een keeper op deze manier dan?

14 juni 2022 om 00:45

Ik heb deze penalty reeks niet gezien maar Bruce Grobbelaar staat er nog steeds bekend om.
Maar goed, heel andere tijd en hij deed het eenmalig op een clowneske manier om de penaltynemer in verwarring te brengen dan wel uit de concentratie te halen ...

Mooi! Australië op een WK is leuker dan Peru.
Blijft echter wel steken dat de AFC hier de Conmebol verslaat. Zeker gezien hoe wij ons eigen zo in de voet hebben geschoten deze kwalificaties. Met een beetje geluk (en de succescoach niet ontstlaan een week voor de finale-poule omdat hij zijn salaris uitbetaald wilde krijgen...) had ik ons een serieuse kans zien maken om dit WK te halen. Dan is het een beetje extra zuur, maar buiten dat om wel blij met dit resultaat. Ook meteen goed voorspeld (0-0 en australië op penalties), om even leuk te mogen wezen.

13 juni 2022 om 23:11

Ik vond Australië vreselijk spelen. Peru had het meer verdiend (probeerden iig een btje aan te vallen). Wel goeie keeperswissel.. dat is de enige credits die ik ze kan geven!

13 juni 2022 om 23:13

"probeerden een beetje aan te vallen" vind ik altijd zo'n drogreden. Australië speelde slimmer en kwam in de eerste 90 minuten tot meer kansen daardoor. Gewoon goed gedaan.

"enige credits die ik ze kan geven" is ook weer zo heerlijk disrespectvol.

13 juni 2022 om 23:24

Conclusie is: vreselijke pot voor de kijker!

Fenomenaal! Wat een verschrikkelijke wedstrijd. Beide ploegen durfde haast niet. Peru viel me ontzettend tegen, had toch iets meer van ze verwacht maar op een bal op de paal nu hebben ze niks weten in te brengen. Leuk voor de Aussies!

Heb het gezien. Naar mijn mening heeft de ‘anti-voetballende’ ploeg gewonnen. Lange ballen snel naar huis.

De keeperswissel was wel a la Van Gaal-geniaal!
Jammer dat Peru het niet gered heeft. Leuke, hechte ploeg met mooie aanvallen op z’n tijd! Helaas missen ze een echte sterspeler, anders was Australië overklast hier!

13 juni 2022 om 23:10

Helaas mist Australië ook een sterspeler, anders was Peru overklast. Vreem argument haha

Ze hebben 1 schot op doel gehad in 120 minuten tijd en voor de rest nauwelijks gevaar gecreeerd. Was vrij pover.

13 juni 2022 om 23:13

Australië probeerde nog niet eens een normale aanval te creëren eerlijk gezegd. Weinig schoten op het goal, maar wel veel meer voetbal in de ploeg. Het publiek is iig de verliezer bij deze wedstrijd!

In Oceanië is overigens een stuk makkelijker plaatsen dan vanuit Zuid-Amerika. Dat moet wel iets zeggen toch! Over het algemeen is Peru een hele leuke ploeg met prachtige resultaten en aanvallen dit jaar. Vandaar mijn voorkeur naar hen op het WK!

13 juni 2022 om 23:16

Australië zit juist vanwege het makkelijke plaatsen als sinds 2006 bij de Aziatische voetbalbond

13 juni 2022 om 23:31

Makkelijker plaatsen is het natuurlijk niet als je 2 keer op rij het moet proberen via de intercontinentale playoffs Dat zouden ze namelijk ook hebben gehad bij de OFC.

Ze zijn naar de AFC gegaan voor meer weerstand, want Nieuw Zeeland verslaan en elke keer kleine eilandjes inmaken wordt op een gegeven moment saai. Voor Azië natuurlijk wel een prima toevoeging

13 juni 2022 om 23:43

En welke toplanden heb je vanuit Azië dan? Mijn punt is dat ik het een anticlimax vind om Peru hier te zien verliezen gezien de mooie resultaten die ze geboekt hebben, en de met vlagen mooie wedstrijden die ze hebben gespeeld.

13 juni 2022 om 23:54

Niet bijster veel maar in ieder geval een paar klasses hoger dan Oceanië. Daarnaast heeft Peru al zijn overwinningen tegen iedereen gehaald die onder ze is geeindigd en hebben ze vaker verloren dan gewonnen, zo denderend was het allemaal niet.

13 juni 2022 om 23:56

Toplanden op wereldniveau natuurlijk geen enkele. Voor Aziatische begrippen is het echter moeilijk te concurreren met Iran, Japan en Zuid-Korea. Allemaal normaliter beter dan Australië

Ook Saudi-Arabië is moeilijk gebleken voor Australië. Nu al 2 WK edities op rij heeft KSA Australië even op haar plek gezet door ze zowel te verslaan, als naar de playoffplek te verwijzen. (KSA direct geplaatst voor 18 en 22)

En alles eronder mag ook niet geweldig wezen, maar er zit nog genoeg tussen dat een hoop moeilijker is dan de OFC, zelfs Nieuw Zeeland. Denk dan aan Irak, Syrië, UAE. Een enkele keer een sterk jaar vanuit Oezbekistan, Oman, Qatar.

Voor Nederland zouden dat makkelijke teams zijn te verslaan, maar Australië heeft die luxe niet en nooit gehad. Die hebben het nooit makkelijk tegen dit soort landen en deze editie in de finalepoule dan ook punten verloren verloren tegen Japan (2 nederlagen) , Saudi( nederlaag en gelijkspel), Oman(gelijkspel), China(gelijkspel)

Enige ploeg die ze twee keer versloegen was Vietnam.

13 juni 2022 om 23:59

@norge ik blijf het altijd grappig vinden wanneer iemand (niet jij) zonder enkel verstand van de regio dit duel met me aan probeert te gaan haha.

Alsof ik na al die jaren alles volgen niet zo langzamerhand wel een beetje verstand van Azië heb.

Maar deze comment gaat meer om deel 2: Zou jij het leuk vinden om van mij een (klaag) analyse te krijgen over waarom ik zo teleurgesteld ben in dat wij het zelf hebben verkloot deze editie? Ik zou graag een case willen maken over onze kwalificatie-mogelijkheden met iemand die zou luisteren en het zelf ook interessant zou vinden en ik dacht dat jij het misschien wel leuk zou vinden erover te hebben

13 juni 2022 om 23:19

Was helemaal geen lange ballen en snel naar huis. Genoeg aanvallen via de flanken gezien of door midden zonder lange bal. Australie was er wel conditioneel veel sneller doorheen dan Peru maar daar kon laatstgenoemde niet van profiteren.

Enorm jammer dat er een land naar het wk gaat waar het voetbal totaal niet leeft. Daarnaast belachelijk dat de doelman niet werd gestraft, man stond continu met minimaal 1 voet over de lijn. Ot: gefeliciteerd Frankrijk, Denemarken en Tunesië supporters! De kans op een 8ste finale is hierdoor enorm gestegen.

13 juni 2022 om 23:21

Je mag volgens mij ook gewoon met één voet over de lijn staan…

13 juni 2022 om 23:28

In mijn reactie staat ook minimaal 1 voet. Daarmee suggereer ik dat hij bij meerdere reddingen met 2 voeten van de lijn stond

14 juni 2022 om 01:59

Zeg dat dan. Nu doe je alsof 1 voet over de lijn al bestraft had moeten worden. Pas wanneer allebei over de lijn zijn, is het fout. Maar heb het niet gekeken dus kan er verder niet over oordelen.

120 minuten voetbal 3 schoten op goal…

Ben blij dat ze het nergens uitgezonden hebben want was bereid te gaan kijken.

13 juni 2022 om 23:13

Behalve die 3 schoten hadden ze nog een paar behoorlijke kansen die op paal of net naast gingen.

Zo jammer dit. Peru was in de verlenging echt veel beter. Extra zonde dat Colombia en Chili onder dit Peru eindigden. Die hadden het klusje wel geklaard. Maar Australie is altijd vervelend om tegen te spelen, dat weet Oranje ook. En zo'n dansend konijn op de lijn gun ik ook helemaal niks, ziet er echt belachelijk uit. Pirlo had een panenkaatje gedaan. Maar het WK gehalte groeit wel met een extra continent erbij.

13 juni 2022 om 23:14

Volgens de fifa regels komt dat extra continent pas morgen

13 juni 2022 om 23:41

Pirlo heeft ooit een panenka geprobeerd dat door danskoning Pinto uit het doel werd gehouden.

13 juni 2022 om 23:43

Die is me dan even ontgaan. Ik kan me wel die smerige panenka op het EK herinneren tegen Engeland. Joe Hart dacht dat hij de meester gek kon maken en werd heerlijk vernederd.

14 juni 2022 om 00:07

Keylor Navas is ook heel beweeglijk tijdens penalties. Maar net niet zo erg als deze Australische keeper.

Zo'n Peru wordt gewoon 5e in de kwalificatiepoel met meer verloren wedstrijden dan dat er zijn gewonnen... Geldt ook voor Australie, trouwens, en na zo'n 0-0 als vandaag hoeven we op het WK ook geen grote verassingen te verwachten. Wél sympathiek dat ze erbij zijn, ze zijn natuurlijk ook keihard genaaid toen met hun Bid om gastland te zijn in 2022.

13 juni 2022 om 23:15

Ja Australië was deze editie heel wisselvallig en daarom dus wel te pakken naar mijn gevoel. Ook daarom steekt dat een beetje bij mij haha. Met Katanec had ik geloof gehad op het Wk...

13 juni 2022 om 23:16

Oprechte vraag: Genaaid op welke manier? De manier waarop ik denk of speelde er meer dan geld?

On-topic: De groepsgenoten van Australië hebben er een stugge tegenstander bij waar je 90 minuten lang moet knallen. Al is dat met Peru natuurlijk hetzelfde. Blijf het soms jammer vinden dat sommige continenten zoveel meer tickets hebben dan de anders. Maar al met al is dat op basis van kwaliteit wel te rechtvaardigen. Als je alle tickets evenredig gaat verdelen ben ik bang dat de WK’s wellicht kleurrijker, maar veel voorspelbaarder worden.

13 juni 2022 om 23:18



Genaaid omdat dat WK bid in Qatar natuurlijk niet helemaal eerlijk zonder fraude is verlopen



Al durf ik niet te zeggen dat Australiã« zou hebben gewonnen. Van de 5 deelnemers eruit in de eerste stemronde met 1 stem uit 22... Dan gaf ik Z-Korera, Japan en USA veel hogere kansen

13 juni 2022 om 23:38

Ergens is het wellicht oneerlijk verdeeld, maar Zuid Amerika telt nu ook eenmaal heel weinig landen voor een continent. Als je hen net zoveel tickets geeft als bijvoorbeeld Europa, is altijd heel het continent geplaatst. Zuur, maar zo vreemd is het eigenlijk niet.

13 juni 2022 om 23:40

Evenveel als Europa kan niet eens meer

13 juni 2022 om 23:44

Niveautje Azië of Zuid-Amerika is natuurlijk wel een opvallend verschil!

Wel echt rare fratsen die keeper. Dacht dat Dudek raar was…

Was best een vermakelijke wedstrijd en had m'n geld op Australie kwalificeert zich gelegd. Wist wel dat Peru over 90 minuten betere ploeg zou zijn maar die zijn zo gewend om de bus te parkeren en op de counter te spelen dat ik dacht dat daar kansen lagen voor Australia wanneer Peru nu aanvallender zou spelen. Dacht wordt zo een wedstrijd waar Peru 100en kansen krijgt maar faalt om te scoren en Australie dan met 1 kans zou scoren.

Penaltyreeks ook bizar met die Australische keeper die er wel een show van maakte. Blij voor Australie hoewel ze niet verder komen dan de groepsfase. Een aantal spelers waren er na minuut 70 al helemaal uitgeblust. Gaan het fysiek niet uithouden tegen de meeste ploegen.

Hahaha je mag tegenwoordig ook niks meer.

Ik vind het wel mooi wat die keeper doet.
Ik vind die vreselijke stotterende wandelende aanlopen 10x iritanter/erger.
Schijnbaar is het wel allemaal volgens de regels

14 juni 2022 om 11:19

Helemaal met je eens. Dat zouden ze wat mij betreft ook eerder aan mogen pakken dan wat die keepers doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren