Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In Nederland wordt hij op het middenveld helemaal weggelopen’

Laatste update:

Nemanja Gudelj is zonder meer een versterking voor Ajax, maar het is nog onduidelijk hoe Frank de Boer zijn middenveld vanaf komend seizoen gaat invullen. De oefenmeester gaf al aan dat hij de middenvelder van AZ in principe niet als controlerende middenvelder wil gebruiken, maar als rechtshalf. Bert van Marwijk geeft De Boer groot gelijk.

/

“Als controleur moet hij zich te veel bezighouden met de coachen en het team”, vertelde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart komt het middenrif mogelijk ook van nieuwe impulsen voorzien. De bijna transfervrije spelmaker van Hamburger SV kan voor een seizoen in Amsterdam tekenen, tegen een jaarsalaris van een miljoen euro. Bovendien kan hij een miljoen euro aan tekengeld krijgen.

Ook over de positie van Van der Vaart bestaat discussie. “Ook in Nederland wordt Van der Vaart op het middenveld helemaal weggelopen”, verzekerde Jan van Halst zondagavond in het televisieprogramma. Van Marwijk: "Ik zou hem op tien zetten. Als spits zou ook kunnen, maar dan moet het wel passen met de buitenspelers."

Denk jij dat Rafael van der Vaart komende zomer naar Ajax terugkeert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik geloof niet dat hij komt, ik zou het wel mooi vinden

ben het wel met van halst eens, die wordt overlopen en zal voorin moeten gaan spelen, als spits of erachter....anders ben ik bang dat hij veel kaarten gaat pakken

ik zou liever urby emanuelson terug zien komen, een LB is belangrijker

11 mei 2015 om 10:58

Emanuelson als controlerende middenvelder zou ook kunnen werken. De boer is altijd al gecharmeerd geweest van de middenvelder Emanuelson. Hij heeft nu de leeftijd en ervaring dat hij ook op die positie uit de voeten zou moeten kunnen, want ik zie niet echt wie die positie volgend jaar zou kunnen invullen, Riedewald misschien maar daar is t nog te vroeg voor je wil niet dat hij net als blind eerst wordt afgebrand omdat je m te vroeg op die positie brengt. Bazoer zou dat ook kunnen maar hem zie je liever als rechtshalf.

11 mei 2015 om 11:22

Ik zie in Riedewald meer een CV. Laat Bazoer maar op CVM spelen. Op rechtshalf hebben we nu Klaassen en Gudelj al.

Al die wijsneuzen hebben allemaal een mening laten we blij zijn dat een speler al van der Vaart weer terug wil komen op de Nederlandse velden hij komt uit de Bundesliga wat een zwaardere competitie is , nou dan kan hij hier nog wel 1 of 2 jaar mee hoor en voetballend moet dat geen enkel probleem zijn , ik wordt doodziek van die v Halst met zijn negatieve commentaar en zijn beeldjes zo kan je van iedere speler wel wat slechts vinden , qua voetbal is hij gewoon een fantastische speler .

11 mei 2015 om 09:44

Voetballend zal hij zelfs een van de betere zijn, maar met zijn fitheid heb je niks aan hem! Zelfs aan Immers heb je meer dan aan Rafael. Ik ben benieuwd of hij een wedstrijd uit kan spelen of überhaupt een hele week trainen tussen die fitte jongens. Rafael komt niet meer vooruit en wanneer hij een sprint trekt lijkt het alsof ik mijn opa in actie zie

11 mei 2015 om 10:00

met vd Vaart zijn fitheid is weinig mis, dat lullen mensen elkaar inderdaad na. Maar Cruijff verwoord het wederom heel mooi 'een compliment geven aan iemand dat hij de meeste meters heeft gelopen is het grootste onzincompliment dat je kunt geven, het gaat om voetballen en niet om meters maken'. vd Vaart zou met zijn voetballende kwaliteiten bij Ajax het verschil maken, niet door zijn loopvermogen. We gaan Fischer ook niet afrekenen op het feit dat hij geen goede verdediger is? Die jongen heeft hele andere kwaliteiten. Zolang je iedereen naar zijn kwaliteiten gebruikt is een mogelijk mindere eigenschap bij een voetballer geen probleem. Daarnaast brengt vd Vaart leiderschap, scorend vermogen, een goede trap en voetballend vermogen. Ik juich zijn komst dan ook ten zeerste toe, al vraag ik me af of vd Vaart wel terug wil komen.

11 mei 2015 om 10:33

@arjan4ajax Dit dus! Case closed!

11 mei 2015 om 11:08

1 ding, als hij zo fantastisch goed is hoezo is hij dan zijn basisplaats kwijt bij een degradatiekandidaat in de bundesliga, niveautje heerenveen dus..

11 mei 2015 om 11:46

@tubby: om precies de reden die ik aangeef, het gebruik maken van de kwaliteiten van een speler. vd Vaart is een speler die in een dominant elftal van waarde kan zijn, niet bij een elftal wat knokt voor degradatie. Als je zelf voetbalt of gevoetbald hebt dan weet je heel goed waar ik het over heb

11 mei 2015 om 09:46

Ja maar kom dan eens met een argument waarom hij het dan zonder twijfel fantastisch gaat doen?

Ik heb die wedstrijd met Zidane en Ronaldo laatst gezien, die kunnen ook nog fenomenaal voetballen en ook Okocha was het nog verre van verleert. Dat hij in Duitsland speelt is toch geen argument.

Fysiek is hij niet top en hij zou zwaar betaald moeten krijgen ... Op 10 oke maar dan is het de vraag of Ajax met een 10 gaat spelen ... Veel garanties dat het een succes wordt zie ik niet, ja hij kan nog altijd goed voetballen maar daar komt ook bij dat hij nagenoeg geen man kan passeren op snelheid noch acties en verder doet hij alles met links, als je nu exceptioneel bent dan kan dat allemaal maar zo extreem exceptioneel vind ik hem echt niet meer.

11 mei 2015 om 11:05

Pluspunten vd Vaart:
- Geweldige trap
- Echte leider
- Ervaring in alle topcompetities van Europa,
- Ervaring op EK-WK
- Ervaring in de vorm van 100+ interlands
- Ervaring met het Ajax-sysmeem, de club en de zaken eromheen.
- Scorend vermogen
- Geweldige techniek
- Multifunctioneel inzetbaar op vrijwel alle posities op het middenveld en aanval.

Welke voetballer in het huidige Ajax herkennen we hierin op een groot aantal punten? Juist, Schöne. Ik ben dan ook van mening dat wanneer vd Vaart komt het lastig gaat worden voor Schöne. vd Vaart is op alle punten beter dan Schöne. Schöne heeft daarnaast aangetoond belangrijk te kunnen zijn voor Ajax, als je dan een betere versie kunt halen heb je voor mij de garantie dat vd Vaart het zonder twijfel fantastisch gaat doen. Daarnaast brengt vd Vaart hetgene wat Ajax zoekt. Met Gudelj heb je de body en het gif wat je graag wilt. Een vd Vaart kan de leider worden van dit jonge Ajax. Veel mensen vergeten dat hij op 21-jarige leeftijd al aanvoerder van Ajax was en ook speelde als een leidinggevend figuur. Voor mij is er ook geen twijfel dat vd Vaart het goed zou doen bij Ajax. Voor de argumenten die je geeft verwijs ik je naar mijn reactie hierboven. Cruijff slaat de spijker op zijn kop wat dat betreft. Neem één ding van mij aan, vd Vaart zou van absolute toegevoegde waarde zijn voor dit Ajax.

11 mei 2015 om 11:18

Geweldige trap, mee eens maar wel alleen met links.
Echte leider, verbaal zeker en op t veld qua prestaties zou t kunnen.
Ervaring, enorme plus!
Scorend vermogen, mwaa dat is afwachten maar spreekt waarschijnlijk wel in zn voordeel'.
Techniek, zeer zeker maar niet de techniek om iemand op bewegingen en/of snelheid te passeren.

Multifunctioneel is inmiddels een enorme min, gaan we hem links of rechtsbuiten zetten dan? Tegen backs die blijven gaan. Wat moet Raffie nog op de vleugel dan? In de Schone rol max en dat is ook niet alles.

Verder lees ik overal als nummer 10, dat doet Ajax niet dus valt af. Dan als valse spits, VDV met de rug naar t doel als diepste centrale man?

Jongens hij is de man met de pass, naar wie moet hij passen dan, de links en de rechtsbuiten en anders terug maar of hij de balvaste spits is of de spelverdeler in de punt ...

Kijk hij heeft heeft zeker enorm veel pluspunten maar ik ben gewoon kritisch, we doen allemaal alsof hij Messias is maar zo dendert speelt hij niet meer. Op 10 zou hij perfect zijn alleen Ajax speelt niet met een 10 en de posities die dan genoemd worden zijn echt niet posities waar ik van denk: sow VDV op die positie, garantie voor succes.

Ervaring, leiderschap en een geweldige passer (weliswaar met 1 been) spreken voor hem, dat scorend vermogen geef ik hem dan ook nog maargoed, ik zie nergens garanties!
Het middenveld is goed bezet, een vleugel is hij niet en als spits speeltie met de rug naar t doel als diepste centrale speler, kan hij dat? 10 kan hij, valse 9 is volledig anders.

11 mei 2015 om 11:34

Het kan aan mij liggen, maar ik meen me te herinneren dat vd Vaart tweebenig is. Het feit dat alles goed bezet is vind ik niet echt een excuus, je speelt bij een topclub. Als er bertere kunnen komen dan wordt het simpelweg doorselecteren. Dat wil zeggen dat jongens die net tekort komen zullen vertrekken.
Daarnaast mis je precies het punt wat ik noemde met voorgaande reactie, dus ik zal mezelf nogmaals herhalen: Cruijff verwoord het wederom heel mooi, 'een compliment geven aan iemand dat hij de meeste meters heeft gelopen is het grootste onzincompliment dat je kunt geven, het gaat om voetballen en niet om meters maken'. vd Vaart zou met zijn voetballende kwaliteiten bij Ajax het verschil maken, niet door zijn loopvermogen. We gaan Fischer ook niet afrekenen op het feit dat hij geen goede verdediger is? Die jongen heeft hele andere kwaliteiten. Zolang je iedereen naar zijn kwaliteiten gebruikt is een mogelijk mindere eigenschap bij een voetballer geen probleem.

11 mei 2015 om 12:52

Dat ligt aan jou Arjan, Wesley is 2 benig, Raffie is puur links.

11 mei 2015 om 15:46

Het kan aan mij liggen maar ik herken in hoogstens 4 van je punten Schone. Wel ben ik het met je eens dat als vd vaart komt het voor schone over is. Niet dat dat erg is want ajax gaat met schone geen stappen maken.

11 mei 2015 om 15:52

@henkurt: vandaar dat er staat op een groot aantal punten en niet op alle punten.

11 mei 2015 om 16:18

4 van de 9 is minder dan de helft...

Ik zou erg graag zien dat ze eens voor versterkingen achterin gaan kijken... Een ervaren CV en een goede linksback zou al veel schelen. Samuel van Basel of een Kjaer ofzo lijkt me geweldig om bij Ajax achterin te zien. Meevoetballen hoeft niet maar gewoon een keiharde verdediger waar de spitsen van de tegenstander bang voor zijn

11 mei 2015 om 09:54

In mijn optiek heeft Ajax alleen een LB nodig, liefst met ervaring. Riedewald en Viergever gaan centraal spelen en met Gudelj hebben we al een bikkel in het elftal.

11 mei 2015 om 10:17

Boilesen mag in mijn optiek weg... dus dan zou je in met alleen een LB als aankoop 3 spelers hebben voor 2 posities bovendien vind ik Riedewald nog niet goed genoeg om centraal te spelen zeker niet in de CL

Ik verwacht dat Ajax komend seizoen ook met een echte nr 10 gaat spelen. Als je met de punt naar achteren en met drie spitsen wilt spelen moet je echt van de buitencategorie zijn. Daarnaast moet je een zeer solide verdediging hebben omdat zij bij iedere tegenaanval heel snel 1 op 1 staan. Dat was met Alderweireld, Vertonghen, Stam en Vermaelen wel het geval. Maar Veltman, vd Hoorn, Viergever en Moisander zijn met alle respect echt van een minder kaliber.
Daarnaast zijn de echte spelverdelers die ook meters dicht kunnen lopen en bikkelen vrijwel niet te vinden. Serero kan hard werken maar is niet de spelverdeler die vanuit eigen helft iemand 1 op 1 kan zetten.

Een systeem met twee controllerende middenvelders die kunnen bikkelen en de beuk erin gooien als het moet past veel beter bij dit Ajax. Met Gudelj, Bazoer en Klaassen heeft Ajax goede spelers voor deze plekken en voor op 10 zie ik Sinkgraven en vd Vaart als beste opties. Andersen mag van mij verhuurd worden, die is nog niet stabiel genoeg en Serero mag worden verkocht. Hij komt kwalitatief gewoon tekort.

11 mei 2015 om 10:38

Waarom zo negatief over Serero? Ik vind Serero persoonlijk altijd vrij aardig spelen. Draait altijd heel kort weg van z'n tegenstanders, gaat er vaak lekker fel in. Enige nadeel is dat hij de lengte heeft van de meeste basisschool leerlingen.

11 mei 2015 om 10:55

Dat ben ik helemaal met je eens snap ook niet waaron de meeste zo nefatief zijn hij kan heel veel alleen heeft hij zijn fysiek niet mee en ook zijn schot is niet al te best

11 mei 2015 om 11:06

z'n fysiek is niet eens het grootste probleem. Qua inzicht en passing komt hij gewoon te kort. Hij kan ballen afpakken als de beste en in de kleine ruimte is hij 1 vd beste in de Eredivisie. Maar als hij dan eenmaal het spel voor hem heeft, heeft hij niet het vermogen om een steekpass te geven, of uberhaupt te zien waar die steekpass precies moet komen waardoor de bal altijd breed moet en het spel ontzettend vertraagd.
Serero is inmiddels al 25? en ik ben bang dat dit ook niet beter zal gaan worden bij hem. Wat mij betreft is hij gewoon niet goed genoeg voor Ajax.

Ik zou nu al geen zin meer hebben als ik vdv was..

Wel zeer negatief ingestoken met deze titel, bij Studio Voetbal waren ze juist overwegend positief over zijn komst. Ik hoop dat hij komt, exact wat we nodig hebben, ervaring in de internationale top. Hij zat onder andere in het team die het tot de kwartfinale haalde onder Koeman.

Van der Vaart was bij de Spurs al een speler die max 75 minuten kon spelen, dan praten we over jaren terug. Het is over met van der Vaart. Ik geef van der Halst groot gelijk; op het middenveld heb je niks aan hem, eigenlijk heb je sowieso niks aan hem.

11 mei 2015 om 10:16

Tuurlijk wel. Als je met een 10 speelt die twee controleurs achter hem heeft die meters maken is er niks aan de hand. Ajax heeft met Klaassen, Gudelj en Bazoer echte kilometervreters. En de Duitse en Engelse competitie zijn ook bij uitstek de twee zwaarste competities ter wereld. Iedereen die het meer van z'n techniek dan fysiek moet hebben zal daar niet het maximale uit zichzelf halen.

een speler die teveel geblesseerd is geweest de afgelopen tijden. Als hij Fit is dan loopt hij het snot voor zijn ogen, maar ik denk dat hij dat juist niet moet gaan doen. Een Pirlo rol bij ajax zou top zijn.
Persoonlijk zie ik ajax liever met 3 verdedigers spelen en vd Vaart er kort voor.

Mocht Ajax de spelers halen die ik in mijn opstelling zet, geef ik ze weer kansen zat.

11 mei 2015 om 10:26

Sorry, als je een opstelling maakt dan moet ik hem ook wel opslaan. Bij deze alsnog mijn opstelling voor volgend jaar.

Cillisen
veltman
boetingin
viergever
klaassen
bazoer
vd vaart
El Gahzy
Fisher
Zivcovic
Milik
11 mei 2015 om 10:47

Een Pirlo rol is alleen voor Sneijder weggelegd, v,d Vaart is niet tweebenig, zijn handelingssnelheid is niet dermate hoog en hij heeft niet zo'n fantastische lange bal.

Hij heeft een goed schot maar dat is iets anders als een lange bal.

Daarnaast gaat Ajax nooit van het 4-3-3 systeem af onder de Boer, zonder backs en met beperkte verdedigers, lijkt me dus niet heel zinnig dit.

Ik heb v.d Vaart dit seizoen niet zien spelen maar afgelopen seizoen in de promotieduels schrok ik heel erg van de v.d Vaart die ik zag, hij kon nauwelijks nog fatsoenlijke sprintjes trekken en van loopvermogen was totaal geen sprake meer.

Weet niet of die fitter is geworden en wat er destijds mis was maar dat was echt heel pijnlijk, las laatst wel dat hij gemiddeld 11 km loopt nu per 90 minuten. Dat is redelijk, ongeveer wat een speler gemiddeld loopt in een wedstrijd volgens de statistieken.

Tegen de gemiddelde ploegen in de Eredivisie wordt v.d Vaart er niet uitgelopen maar ben bang in de topwedstrijden zoals tegen PSV en Feyenoord hij misschien wel gewoon tekort komt, ook omdat ik vaak het venijn in het spel van v.d Vaart mis.

Van marwijk zei juist dat hij in duitsland helemaal word overlopen, juist niet in nederland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren