Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

In Engeland gaat het vooral over het Premier League-record van Scherpen

Laatste update:

Kjell Scherpen keept de komende seizoenen voor Brighton and Hove Albion. De club uit de Premier League bereikte vrijdag een akkoord met Ajax, dat volgens berichten van De Telegraaf een bedrag van rond de vijf miljoen euro ontvangt. Scherpen heeft zijn eerste training inmiddels achter de rug in Engeland, waar het vooral gaat over een eventueel te pakken record. Mocht Scherpen speelminuten maken in de Premier League, dan wordt hij de langste speler ooit op het hoogste niveau in Engeland.

Scherpen stond bij aankomst in Brighton and Hove meteen voor de camera, waar hij een vraag kreeg over ploeggenoot Dan Burn. Laatstgenoemde is met zijn 1 meter 98 momenteel de langste speler in de selectie van Brighton. "De eerste dag dat ik hier kwam werd mij meteen gevraagd of ik langer ben dan Dan Burn", vertelt Scherpen op het clubkanaal van Brighton. "Ik denk dat ik heel iets langer ben. We hebben elkaar ontmoet en gesproken, we praten op hetzelfde niveau. Dat waren leuke gesprekken."

Mocht Scherpen, die een lengte heeft van 2 meter en 3 centimeter, speelminuten maken in de Premier League, dan wordt hij samen met Costel Pantilimon en Lacina Traoré de langste speler ooit op het hoogste niveau in Engeland, schrijft the Daily Mail. Pantilimon keepte in het verleden onder meer bij Manchester City en Watford, terwijl Traoré het shirt van Everton droeg. "Ik denk dat ik vanaf mijn zestiende of zeventiende pas echt ben gaan groeien", verklaart Scherpen zijn enorme lengte. "Daarvoor was het normaal, was ik niet bijzonder lang. Toen ik begon met voetballen was ik zelfs de eerste twee jaar veldspeler, daarna ben ik gaan keepen. Daar ben ik nooit mee gestopt."

Scherpen komt bij Brighton met Joël Veltman een andere voormalig Ajacied tegen. "We hebben elkaar een paar keer gesproken. Hij heeft alleen maar goede verhalen verteld. Over hoe de mensen hier zijn en hoe Brighton wil spelen", vervolgt Scherpen. "De eerste indrukken zijn goed. Ik zou graag minuten willen maken in de Premier League, dat is het hoofddoel. Ik zou het heel gaaf vinden om mijn opwachting te mogen maken op het hoogste niveau. Dat wordt een mooie uitdaging voor mij. We gaan zien hoe het loopt."

Brighton zwaaide deze zomer met Christian Walton en Mathew Ryan twee doelmannen uit. Walton verbleef sinds 2013 bij de club, maar maakte nooit zijn opwachting in de Premier League. Hij werd zes keer verhuurd. Ryan tekende onlangs een contract bij Real Sociedad, nadat hij het afgelopen halfjaar werd verhuurd aan Arsenal. Verwacht wordt dat Scherpen de concurrentiestrijd onder de lat dient aan te gaan met Robert Sánchez. Jason Steele fungeert momenteel als derde doelman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opvallend leuk detail. De Engelsen zouden vast denken dat Scherpen goed is met hoge ballen met zijn 203cm.

Eigenlijk belachelijk dat deze gozer puur door zijn lengte zo ver is gekomen. Als hij 185 was geweest dan had hij waarschijnlijk weer bij de amateurs gespeeld. Een onbegrijpelijke aankoop van Ajax in mijn ogen, maar dat Brighton hier 5 miljoen voor betaald snap ik helemaal niks van.

17 juli 2021 om 12:24

Transfersom ligt hoger, Overmars heeft een eerder bod van 5 miljoen afgewezen. Ben het verder met je eens, ik snap ook werkelijk niets van deze transfer.

17 juli 2021 om 12:34

Ik snap überhaupt niet wat er bij brighton aan de hand is. Ze lijken spelers behoorlijk goedkoop van de hand te doen en kopen dan dit soort spelers voor dit geld...

17 juli 2021 om 12:40

Brighton heeft altijd wel een apart transferbeleid gehad, ik weet nog goed dat ze Ahannach destijds overnamen van Almere City, iets wat niemand had verwacht.

17 juli 2021 om 12:57

Hoe hoog dan?

17 juli 2021 om 12:39

Engelse clubs staren zich wel vaker blind op fysiek.

17 juli 2021 om 12:45

Hij deed het gewoon zeer goed bij Emmen, dan kan je wen gokje wagen. Zelfde met de goalie van GAE.

17 juli 2021 om 16:39

Nou ik vond hem bij Emmen ook vaak twijfelachtig en klungelig keepen. Hij had daar wel wat wedstrijden dat hij zóveel schoten op doel kreeg dat hij groeide in de wedstrijd, maar zijn periode bij Emmen als 'zeer goed' beschrijven is in mijn ogen niet terecht.

17 juli 2021 om 12:54

De NBA en alle Olympische atletiekonderdelen zitten er vol mee, puur met atleten die een genetisch voordeel hebben tov anderen

17 juli 2021 om 13:01

Nouja, alleen op zijn lengte is een beetje makkelijk natuurlijk, haha. Je doet net alsof je gewoon als lange jongen zomaar in een keepersgilde op het hoogste niveau terecht komt, en dat is flauwekul natuurlijk.

17 juli 2021 om 13:07

Dat ie bij de amateurs had gespeeld is misschien ook wel wat overdreven, wisselde bij emmen hele belangrijke wedstrijden af met hele belabberde wedstrijden, maar dat brighton er zoveel geld voor betaald snap ik ook niet.

18 juli 2021 om 01:16

Als als als, als mijn oma twee wielen had in plaats van benen was ze een fiets geweest. Hij heeft talent, het is er nog niet uit, misschien komt dat ook niet, maar over Van der Sar werd in het begin ook getwijfeld.

Goh ik heb altijd gedacht dat Peter Crouch de langste veldspeler in de PL is geweest maar die blijkt "maar" 2.01 m te zijn, onderdeurtje 😜

17 juli 2021 om 14:02

Ach echt groot is dat ook niet, helemaal niet in Nederland, maar in t voetbal val je er idd mee op

17 juli 2021 om 14:12

Tegenwoordig niet meer nee. Ik was voor mijn generatie vrij lang, sowieso de langste van mijn vrienden en ik meette 1.92.

Eén van mijn vrienden heeft nu een zoon van 18 en die is een kop groter dan mij (ik zal wss al in de krimpfase zitten 🤔) en hij is niet eens de langste van zijn vriendengroep.

17 juli 2021 om 21:36

Tegenwoordig ook nog. Gemiddelde lengte van een man in Nederland is 1,81 meter.

19 juli 2021 om 00:17

Toch is de gemiddelde Nederlander van nu een andere gemiddelde Nederlander dan 30 jaar geleden. Denk bijv alleen al aan het steeds diverser worden van de samenleving.
In de familie van mijn moeder ben ik bijv met 1,80m ongeveer de langste. Bij mijn “Hollandse” vrienden ben ik veruit de kleinste….

Langer dan Peter Crouch? Die man leek kapot lang.

Wat een "kenners" en kortzichtige verhalen weer hier. Iemand afrekenen op 4 wedstrijden. Beetje jammer om zo'n jong talent af te serveren. Enne...... Als het allemaal zo kut was als jullie veronderstellen hadden ze hem in amsterdam ook nooit een contract gegeven toch? Gisteren zag ik ook beelden van de nieuwe aanwinst van GAE bij jong ajax in het doel staan, die maakte nou ook niet echt een beste indruk.

5 miljoen is echt fantastisch gehandeld door Overmars. Scherpen mist echt flink wat reactie vermogen. Ben alleen minder content met twee oude keepers die Ajax nu heeft met Stekelenburg en Pasveer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren