Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In de Eredivisie zouden wij meedraaien in de subtop, geen twijfel mogelijk’

Laatste update:

Roly Bonevacia heeft weinig tijd nodig gehad om uit te groeien tot belangrijke kracht bij Western Sydney Wanderers. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Wellington Phoenix en werd direct basisspeler. Het leven in Australië bevalt hem uitstekend, vertelt Bonevacia aan Voetbalzone.

Als voetballer is het 'veel relaxter' in Australië dan in Nederland, zegt de voormalig speler van onder meer Ajax, NAC Breda en Roda JC Kerkrade. "Voetbal is hier niet de main sport. Daarom staat er niet zoveel druk op. Het niveau hier is vrij goed en er vallen veel doelpunten in de competitie, want het spel gaat op en neer."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het niveau van Western Sydney Wanderers laat zich volgens Bonevacia vergelijken met een club als AZ. "Ons voetbal lijkt ook wel op dat van Heracles Almelo, dat ik momenteel goed vind voetballen. In de Eredivisie zouden we meedraaien in de subtop, geen twijfel mogelijk. De Australische competitie als geheel zou ik vergelijken met de Championship. Het is gewoon hard werken, veel rennen, veel duels en constant schakelen."

Het volledige interview met Roly Bonevacia, waarin hij onder meer vertelt over zijn verleden bij Ajax en het doorstaan van een aardbeving, verschijnt zondag op onze website.

Zie je Roly Bonevacia ooit terugkeren in Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus zijn team zou meedraaien in de subtop van Nederland terwijl hijzelf nooit in de subtop heeft meegedraaid? Hmmnmm.
Wel leuk zo een ervaring, uiteraard

'ik speel bij een ploeg die net zo goed is als de subtop van Nederland' - aldus een speler die in Nederland al moeite had om bij degradatiekandidaten uit te blinken.

Dit soort verhalen hoor ik veel (te) vaak. Geloof er vrij weinig van.

1 december 2017 om 10:28

Precies wat ik ook dacht. De bewijsdrang is hoog blijkbaar als je het hier niet gered hebt.

Ik heb het net even opgezocht en als het goed is staan ze op dit moment op de 7e plaats van de 10 ploegen in Australië. Dus subtop van Nederland-niveau lijkt mij dan toch een beetje overdreven...

1 december 2017 om 12:38

Moet je je eens voorstellen hoe goed de top van AUS is

1 december 2017 om 18:11

Tja, dat zit er helemaal in bij de huidige generatie Nederlandse voetballers. Het ligt zogenaamd nooit aan het gebrek aan talent. Volgens mij zei Brama laatst nog ergens dat het niveau in Nederland wel een stuk hoger lag, maar dat hij het prima naar z'n zin had in Australie. Ook Wielaert heeft ooit eens gezegd dat het niveau niet te vergelijken was toen hij na Ajax in Australie terecht kwam.

1 december 2017 om 18:23

Hier sla je de spijker op zijn kop. Ik heb daar nog wel een menig over maar laat ik die hier maar niet neerzetten want dan wordt mijn post zeker verwijderd

Vind dit altijd wel grappig om te lezen. Spelers die tekort kwamen voor de eredivisie en naar een b-club in een c-competitie verkassen komen even vertellen dat het voetbal daar zo goed is. Hij heeft waarschijnlijk een prachtig leven en voetbalt op een redelijk niveau, maar stop eens met deze flauwekul...

Nou, Utrecht, AZ, Heerenveen of Vitesse, daag even dit cluppie uit.

Het wordt langzaam vervelend, spelers die doen alsof ze ineens heel hoog spelen. Bij NAC, waar hij volgens mij zijn beste periode had, was hij niet eens geweldig. Eigenlijk zouden ze eens uitgedaagd moeten worden na zulke uitspraken om dan keihard op hun bek te gaan. Het is mooi voor zo'n jongen dat hij het daar zo leuk doet, maar hou dit soort uitspraken voortaan voor je. Of bewijs het.

1 december 2017 om 12:10

Haha, of NK Osijek tegen onze topploeg. Je hebt gelijk, je kan dan alleen maar verliezen

Hij vergelijkt het niveau van zijn club met Az.
Alleen een klasse lager denk ik.
Dus dan zou hij met zijn club, net als AZ met de subtop mee kunnen.
Alleen een klasse lager (jl) denk ik.

1 december 2017 om 11:16

Jong-AZ dus en dat lijkt me ook redelijk. CS is natuurlijk ook zeer onwaarschijnlijk, als je kijkt naar de "waarde" van de selectie, voor zover die objectief is vast te stellen, dan hebben ze een markwaarde van rond de 10 miljoen, waarbij de duurste speler wordt ingeschat op 1,5 miljoen.

AZ heeft een marktwaarde van 40 miljoen, met een duurste speler (alireza) van 5,5 miljoen en als ik de kijk naar de CS dan is het "goedkoopste team rond de 10 miljoen en het duurste team rond de 90 miljoen

Lijkt me dus dat deze meneer vooral zichzelf graag wil verkopen dat hij het heel goed doet, terwijl dat in werkelijkheid wel een beetje meevalt.

1 december 2017 om 12:23

@ronaldjp

Dan denk ik dat ik gelijk heb toch?

1 december 2017 om 11:17

Dat zegt hij niet. Goed lezen

1 december 2017 om 12:20

@matjeq
Wat zegt hij niet?
Het niveau van Western Sydney Wanderers laat zich volgens Bonevacia vergelijken met een club als Az.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

En ik zeg: "ik denk.......een klasse lager"

In de Eredivisie zouden we meedraaien in de subtop, geen twijfel mogelijk.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

En ik zeg: "ik denk......een klasse lager

Jojo voetbal is nou niet echt iets wat in de subtop eredivisie gespeeld word.

Toevallig was ik begin november aanwezig bij een uitwedstrijd van western city uit tegen Melbourne Victory
En ik kan je zeggen dat het niveau technisch/tactisch een stuk lager ligt dan de subtop eredivisie.
Denk alleen dat als bv AZ tegen ze zal oefenen ze het er best lastig mee zal hebben, maar dan alleen omdat ze vooral op kracht, en loopvermogen spelen, en heel veel energie in hun spel leggen.
Denk wel dat als ze een seizoen in de eredivisie spelen ze gewoon onderkant middenmoot eindigen, om dat het spelletje wat ze spelen redelijk doorzichtig is, en als je eenmaal weet hoe je het bespelen moet, ze niet weten hoe ze zich daar aan moeten aanpassen,

Wel grappig dit artikel. Wat een droeftoeter, zelf nog nooit in de subtop gespeeld maar wel een waardeoordeel kunnen geven hierover😂

1 december 2017 om 23:22

Wat maakt dat van jou dan? Nooit in Australie of in de Eredivisie gespeeld (laat staan in de subtop) maar wel zo reageren.

Nee ben het ook niet eens met 'm hoor maar dat wat jij zegt is echt een non-argument. Hij heeft toch tegen die subtop gespeeld man? Dat is meer dan voldoende om hier een waardeoordeel over te geven.

Dat hij vast niet helemaal objectief is en gewoon slap lult is wat anders.

Overigens is het feit dat hij nooit in de subtop heeft gespeeld wel een prima argument. Dat betekend namelijk dat hij niet goed genoeg is. Waarom zou een Australisch team waar hij in de basis staat dan even goed zijn? Maar dat hij vanwege die reden geen oordeel kan maken is echt flauwekul

PSV heeft afgelopen seizoen de Australier Thomas Deng gehuurd. Die is in Eindhoven niet verder gekomen dan vijf korte invalbeurtjes bij Jong Psv. Terwijl hij bij Melbourne Victory, vorig seizoen tweede geworden in Australie, regelmatig in de basis stond. Dus dat een Australische middenmoter in Nederland mee zou kunnen draaien in de subtop neem ik even met een flinke korrel zout.

Gelul. Niveau in Australië is hooguit Jupiler League. Het is in mijn vriendenkring een traditie om elk jaar het seizoensoverzicht met A league bloopers te bekijken. 3/4 kan echt niet voetballen daar.

Waar halen die jongens deze onzin toch telkens vandaan? Die jongen was niet eens goed bij degradatiekandidaten. De Eredivisie is uiteraard geen topcompetitie, maar dit is gewoon weer een trucje van de zoveelste speler die z'n eigen niveau omhoog probeert te praten.

Het valt me wel op dat spelers die naar dit soort competities transferen, uiteindelijk allemaal zeggen dat de clubs waar ze spelen makkelijk mee kunnen komen met de Nederlandse topclubs, of in dit geval de Nederlandse subtop. Vaak is het complete onzin en een soort zelfverheerlijking, alsof het de schuld van het Nederlands voetbal is dat ze slecht speelden en niet aan hun gebrek aan talent.

Ik denk dat ronnie rocket van het 5e elftal van sv. Bal op het dak dit ook had kunnen zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren