Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In alle bescheidenheid, ik was beter dan Messi en Ronaldo in de zestien’

Laatste update:

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden door veel voetbalfans tot de beste voetballers ooit gerekend. De aanvallers van respectievelijk Barcelona en Real Madrid scoren aan de lopende band en rijgen de (individuele) prijzen aaneen. Romário kan zich vinden in de constatering dat de twee uniek zijn, maar zegt dat ze nooit aan hem kunnen tippen als het gaat om doelpunten maken.

"Het klopt dat Messi en Ronaldo andere karakteristieke kwaliteiten hebben dan ik en dat ze de beste spelers ter wereld zijn vandaag de dag", aldus de Braziliaanse oud-spits van onder meer PSV en Barcelona bij de presentatie van zijn nieuwe boek. "Zij zijn de beste van de wereld, samen met Neymar. Ze hebben beiden titels gewonnen en Ballon d'Ors gepakt, maar in alle bescheidenheid kan ik wel zeggen dat ik beter dan hen was in het strafschopgebied."

"Ze zullen nooit het het aantal doelpunten halen dat ik heb ik gescoord, daarmee zal ik hen ruimschoots verslaan", besluit de voormalig goaltjesdief, die tijdens zijn carrière 768 doelpunten heeft gemaakt. Wanneer vriendschappelijke interlands worden meegenomen, staat de teller van Romário op 1003 doelpunten. Messi staat in totaal op 579 doelpunten, terwijl Ronaldo op 607 goals staat.

Lionel Messi of Cristiano Ronaldo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom moeten wij kiezen tussen Cristiano of Messi bij de poll... Het gaat over Romario.

4 oktober 2017 om 22:39

Man man man wat ben ik blij dat ik ben opgegroeid met Romario is een beetje moe. Voor mij zal hij altijd de beste spits zijn die ik ooit gezien hebt. Met de mooiste karakter en een rasvoetballer tot op de bot. Geen commentator werd wilder in Nederland dan naar de slaoms van Romario en de goals die hij daarbij maakte. Een Fenomeen en heb werkelijk genoten en kippenvel momenten met deze man. Romario Souza de Faria. Legend. Respect.

4 oktober 2017 om 22:52

Hahah zie hier evert ten Napel himself. Die Romario liet verdedigers op amateurs lijken. Met zijn trainingsbroek onder zijn korte psv broek.

4 oktober 2017 om 23:11

Inderdaad. En dan de Selecao, spitsenkoppel Romario/Ronaldo. Hier scheet je als verdediging toch 7 kleuren stront van?
Wat een fenomeen. Alleen de namen al.

5 oktober 2017 om 06:35

Heel mooi, maar hij heet toch echt Romario de Souza Faria.

5 oktober 2017 om 06:36

Dat is nooit zo'n goed koppel geweest hoor. Ik denk eerder aan Romario met Bebeto. Dat was toen het gouden koppel.

En Gerd Müller was dan de beste ooit volgens zijn beredenering..

4 oktober 2017 om 22:23

En anders hoor je Pelã© of Maradona dat wel roepen haha.

4 oktober 2017 om 22:29

Maradona scoorde volgens mij relatief weinig vergeleken de rest

5 oktober 2017 om 00:01

nee de beste in de 16.

Ronaldo en Messi zouden dat aantal van Romario verdubbelen als zij heel hun carrière in Brazilië en Nederland zouden spelen. Ik ben benieuwd hoeveel Romario er zou maken als hij heel zijn carrière in Engeland en Spanje zou spelen.

4 oktober 2017 om 22:32

Romario was toch echt wel een klasse apart in zijn tijd. Ook stelde de NL competitie een stuk meer voor t.o.v. de Spaanse competitie. Ook heeft deze man gewoon een wereldtitel gewonnen voor de landenteam. Hij was echt geen koekenbakker. Een echte natuurtalent maar wel vaak moe!!

Andere tijden moeilijk te vergelijken. Maar een Romario behoort ook gewoon in het rijtje van de beste spitsen ooit. Welke plek is om het even.

4 oktober 2017 om 22:38

Overigens had Brazilië ooit echt een zieke spitsenkoppel met Romario en Ronaldo in 1 team op volle sterkte. Dat zou vergelijkbaar zijn met een Messi en C. Ronaldo in 1 team. Helaas was Oranje daar toen de dupe van;

4 oktober 2017 om 22:45

Nederland was juist de dupe van dat er een scheidsrechter was aangesteld uit een bananenrepubliek. Die gozert had V Hooijdonk een pingel moeten geven in de verlenging maar dat liet ie na. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Nederland toen niet best was in penalty's

4 oktober 2017 om 22:57

Dat was ik alweer vergeten. Was wel een geweldige wedstrijd. Dat kan ik mij nog wel herinneren. Beiden hadden een geweldige team

4 oktober 2017 om 23:21

Ja klopt! Is alweer 19 jaar geleden wat gaat de tijd toch snel zeker mooie herinneringen!

4 oktober 2017 om 23:27

Volgens mij speelde Romario toen al niet meer mee...

4 oktober 2017 om 23:44

@jai

???

WK 94 hij scoort zelfs tegen NL

5 oktober 2017 om 10:43

@steven West.
Kan aan mij liggen maar op het Wk94 behoorde Ronaldo wel tot de selectie maar heeft hij niet gespeeld , koppel was Romario en Bebeto. Op het Wk98 speelde Ronaldo wel maar toen was Romario er niet bij .

4 oktober 2017 om 22:57

Kan zien dat sommige Romario niet hebben zien spelen want de teksten zeggen alles. Toen hij kwam was Psv net Europa cup 1 winnaar. Dus net de CLin de pocket. Nederlandse competitie deed niks onder voor Engeland en Italie Spanje etc. Als je een WK wint en meerser prijzen in de europese top dan kan je praten van een topspits. En dat was Romario. Werkelijk een Fenomeen die bijna meer goals maakte dan deze 2 bij elkaar. Heil Souza de Faria

4 oktober 2017 om 23:00

Rond de 1200-1400 ongeveer.

4 oktober 2017 om 23:05

Romario was goed man.... Messi en Ronaldo respect. Maar Romario was voetballiefde. Soms dronken, soms kater. Maar hij was goeie.

4 oktober 2017 om 23:17

Romario kwam naar Psv toen psv net de Europacup 1 had gewonnen, en is vervolgens naar Barcelona gegaan. Heeft dus gewoon een goede carrière gehad. Speelde ook in een tijd dat je als club maar drie buitenlanders mocht opstellen en barca had Koeman, Stoijckov, laudrup en Romario. Hij moest vanwege die regel dus ook nog wel eens banken, of gewisseld ten faveure van andere buitenlandse speler. Maar we moeten die tijden niet met elkaar vergelijken, en die spelers moeten dat ook niet doen. Het zijn allemaal geweldig grote spelers. Romario was een echte goaltjesdief. Wat heb ik van hem genoten. Net zoals we nu doen van Ronaldo en Messi.

Als Messi niet vroeg zal stoppen kan hij dat aantal ook nog wel halen, iets meer als 200 en hij kan nog wel 4 a 5 jaar mee bij Barcelona, daarna terug naar Argentinië en dan kan hij er daar ook nog een paar intrappen. Het verbaasd me dat hij zoveel doelpunten heeft gemaakt die Romario. Hij was natuurlijk een superspits maar dit zijn toch wel bizarre cijfers.

4 oktober 2017 om 22:25

Ik dacht dat het hier om Pele's uitspraak ging, totdat ik las dat het over ex-Barcelona speler ging en toen dacht ik weer aan Ronaldo van Braziliã«, maar ik had idd ook nooit gedacht dat Romã¡rio zoveel doelpunten had gemaakt in zijn carriã¨re haha.

Iemand toevallig een idee in hoeveel wedstrijden hij aan zijn aantal doelpunten kwam?

4 oktober 2017 om 22:30

Hij heeft niet heel zijn carrière in de beste competities gespeeld, Moyashi.

4 oktober 2017 om 22:51

Ronald Lima is bescheiden

4 oktober 2017 om 23:04

Het is altijd een strijd tussen Pelé en Ròmario wie de meeste goals heeft gemaakt..

4 oktober 2017 om 23:04

Je moet wel bedenken dat hij het grootste deel van zijn doelpunten in de Braziliaanse competitie heeft gemaakt. Dat is toch even wat anders dan in Europa, zeker in die tijd. Bij PSV had hij in Europa zijn beste periode en was hij weergaloos. Daar liep hij bijna 1 op 1 geloof ik. Volgens mij (in alle competities) 152 wedstrijden, 143 goals.

Waar ik wel een aantekening bij wil maken is zijn grote aantal doelpunten in zijn jonge jaren in Brazilie. In die tijd waren uitslagen als 8-4 geen uitzondering. Hij is zelfs de speler die het vaakste van alle spelers 4 doelpunten per wedstrijd heeft gemaakt. Van 85-88 heeft hij in 29 wedstrijden 4 doelpunten of meer gemaakt (waarvan 21 wedstrijden tegen soort amateurclubs in een bekertoernooi).

Ook is hij de speler in Brazilie met de meeste doelpunten per wedstrijd. In de wedstrijd van de eerste ronde van de beker in 2001, scoorde hij 8x in 1 wedstrijd.

Dit zegt natuurlijk wel een hoop over het niveau waartegen hij daar speelde. Dit is ook terug te zien aan zijn tijd bij Barcelona, waar hij eigenlijk maar 1 jaar onbetwiste basisspeler was en zijn compleet mislukte avontuur bij Valencia.

4 oktober 2017 om 22:55

Messi heeft meer goals gemaakt romario telt ook trainings goals mee check de officiele stats maar 309 doelpunten in 448 club wedstrijden 55 doelpunten uit 70 interlands. Is romario een beetje op zijn hoofd gevallen messi is zo dodelijk in de 16

Ik heb hem nooit zien spelen maar vroeger was het een stuk makkelijker om te scoren denk ik. Niemand is beter dan Messi of Ronaldo in mijn opinie. Misschien denk ik dat omdat ik gewoon heel blij ben dat ik ze heb mogen aanschouwen en ermee ben opgegroeid. Ik zal mijn kinderen en mijn kleinkinderen altijd vertellen hoe groots deze twee legendes waren.

4 oktober 2017 om 22:30

Nou als je de Eredivisie van 1995 t/m 2010 gaat vergelijken met de Eredivisie van nu, dan denk ik dat je nu makkelijker doelpunten maakt dan toen.

4 oktober 2017 om 22:39

Maradona was beter dan deze twee. Het is niet eens een wedstrijd.

4 oktober 2017 om 23:11

Ja en nee. Het is onmogelijk om te vergelijken. Maar kijkend naar het niveau, zijn slechte medespelers (napoli) en dat hij in Europa voetbalde heeft nog nooit iemand zo'n grote impact gehad op het voetbal dan Maradona.

Voor mij is hij de beste.

5 oktober 2017 om 08:58

Ene J. Cruijff heeft denk ik wel een grotere impact op het voetbal gehad .

4 oktober 2017 om 23:49

Je kunt het gewoon niet vergelijken. Maar hun prestaties zijn net zo knap. Het is een misvatting dat tijdsperiode iets makkelijker of moeilijker maakt. Het is de hele ontwikkeling van de sport die dat veroorzaakt, incl. individuen. Dus als het 50 jaar geleden fysiek minder was, dan was dat voor iedereen zo. En als 't zo was dan is 't niet meetbaar.

Het enige wat ik wel weet is dat Romario qua karakter en beleving een veel interessanter persoon was dan Messi of Ronaldo. Messi is de saaiheid zelf en Ronaldo zo arrogant dat ik nog net niet over m'n nek ga.

Maar dat neemt niet weg dat Ronaldo en Messi net zo groot zijn op hun eigen manier. Ik kijk met veel plezier naar Messi, en zie heb echt als 1 van de grootste. Maar met Ronaldo, hoe goed die ook is, heb ik he-le-maal niks.

Het is gewoon meer persoonlijke voorkeur. Dus laat lekker iedereen z'n favoriet kiezen.
Voor mij waren dat spelers als Litmanen, Cantona, Romario, Ronaldo, Batistuta etc ...

Natuurlijk kies je spelers uit jouw generatie, die je actief en veel hebt zien spelen. Dat is je leefwereld en jouw benchmark.

Romario is niet beter. Romario is niet slechter. Al deze voetballers zijn aanwinsten voor de sport. Dat er nog maar velen mogen volgen.

Al die oude spelers die altijd kritiek hebben. Ronaldo en Messi mogen best een keer van zich afbijten en zeggen: “Tuurlijk Romario, neem nog een lijntje.”. In de tijd van Romario kon bijna niemand voetballen. Alleen maar houthakken.

4 oktober 2017 om 23:03

Misschien tijd voor een geschiedenislesje? Ken je maldini, maradona, vbasten, del piero, baggio, zidane, stoichkov, abedi pele, rivaldo, weah en laudrup... om maar een paar niet-houthakkers te noemen?

5 oktober 2017 om 01:49

verdedigers in de 70-90 jaren waren twee klasses beter als die van nu in het pure verdedigen.ook was het voetbal veel harder en veel meer was toegestaan.ik moet het nog maar zien of een messi en ronaldo dat hadden gekunt.dat maakte maradonna ook zo speciaal die was echt ongelovelijk goed en dat in een tijd met alleen maar bikkels in het veld.

5 oktober 2017 om 07:50

Verdedigen was toen nog relatief makkelijk. Het voetbal wordt nu gespeeld op een veel hoger niveau en met veel meer positie wisselingen. Is gewoon niet te vergelijken.

Romario is de reden dat ik voor PSV ben. Ainds dat hij voor PSV speelt ben ik voor PSV als RotterdammerT. Wat een geweldige spits was dat. In mijn ogen de beste spits na R9 aller tijden.

4 oktober 2017 om 22:56

Dus jij bent voor een club door 1 speler, dat klinkt best triest.

4 oktober 2017 om 23:01

je kan een club volgen door een speler veel te willen zien spelen. En daardoor word je uiteindelijk steeds meer en meer fan voor de club waar hij voor speelt.

4 oktober 2017 om 23:42

Dat is opzich niet zo raar, vroeger begon ik ook met Manchester United kijken door Ronaldo en ben uiteindelijk behoorlijk verliefd geraakt op de clun

5 oktober 2017 om 00:28

Als je klein bent en fan van een speler is dat idd mogelijk. Maar goed. Jou reactie is eigenlijk nog triester om op te reageren maar liet me toch verleiden.

5 oktober 2017 om 07:53

Is helemaal niet triest. Ik ben ook PSV fan sinds ik als klein jongetje Gomes zag keepen. Sommige spelers maken gewoon zoveel indruk op je dat je nooit meer een andere club wil. Hoe "koos" jij dan voor welke club je bent?

5 oktober 2017 om 14:53

Ik werd geboren met mijn fascinatie voor voetbal, in bijzonder Feyenoord. Een club kies je niet .

Volgens velen is Goerge Best de beste wat er ooit op europese voetbalvelden rond liep maar in nl vinden we dat Cruijff de beste is en in Frankrijk Platini en Zidane en in Portugal Eusebio en in Hongarije Puskas zo ga je maar door.

Los van zijn reactie kunnen we absoluut niet concluderen wie er beter is en was. Het slaat eigenlijk nergens op, zulke discussies. En dat Messi en Ronaldo nu allerlei records verbreken zegt ook niet veel, want met alle nieuwe materialen, deskundigen, wetenschappelijke ontwikkelingen etc. vandaag de dag kunnen spelers vandaag veel meer. Het voetbal is totaal anders, spelers kunnen nu veel meer aan, dus is het ook makkelijker om betere prestaties te leveren. Vroegere spelers leverden prestaties die destijds uniek waren en zo zal dat altijd gaan. En als ik jullie nu vertel dat de mens vandaag de dag dommer is geworden, zou je me voor gek verklaren. We gaan zogenaamd vooruit en de mens ontwikkeld zich. Maar oke, hoe kan het dan zo zijn dat als de meeste mensen een rekensom voorgeschoteld zouden krijgen zij het antwoordt niet uit het hoofd zouden kennen, terwijl men vroeger daar zonder moeite antwoordt op zouden geven.

De spelers vroeger, de legendes haalden alles uit de kast wat er mogelijk was. Je hebt dat gewoon met alle sporten, een Bolt verpulverde de gekste records van vroeger. Racing kunnen ze vandaag de dag enorm hard gaan en de condities zijn gegroeid. Alles gaat met de tijd mee en daarin zijn voetballers en het voetbal ook vooruit gegaan. Die legendes zouden vandaag ook enorme records kunnen verbreken, met alle technologie, kennis etc. die er vandaag de dag aanwezig is. Dus laten we nou eens een keer ophouden met het vergelijken van spelers van nu en vroeger. Elk sporter was uniek in zijn tijd en zo zal dat altijd blijven gaan.

4 oktober 2017 om 23:00

ben het deels met je eens. maar ik vind dat je vooral moet kijken naar hoe goed een speler is relatief aan de andere spelers van hun tijd. Messi en ronaldo hebben de technologie enzo mee maar alle andere spelers hebben dit nu ook. en ik ben het ook niet met je eens dat mensen dommer zijn geworden

4 oktober 2017 om 23:04

Geef de mens die vroeger moeiteloos kon hoofdrekenen eens een computer en kijk hoe dat gaat. Of nog beter, geef hem geen computer (om het eerlijk te houden) maar een nieuw systeem wat daar wel op gebaseerd is, en zet er een 6 jarige die al in de weer is geweest met tablets en apps naast, en kijk hoe dat verloopt. Waar we goed in zijn en onze manier van denken is gewoon veranderd, en dat we A niet (meer) kunnen - en niet meer hoeven te kunnen! - wil zeggen dat daar B voor in de plaats komt.

Denk je dat al die materialen, deskundigen, wetenschappelijke ontwikkelingen er alleen zijn voor aanvallers terwijl de verdedigers zelf maar een beetje moeten aanklooien?

Romario is natuurlijk nooit zo goed geweest als Ronaldo of Messi. Een carriere als die van Romario is iets om trots op te zijn, maar vergeleken met deze 2 legends stelt hij niet heel veel voor. Dit soort uitspraken van oud spelers die weer even in de spotlights willen staan vind ik ook altijd zo verschrikkelijk sneu. Ga gewoon genieten op je super yacht en wees niet zo aandachtsgeil.

4 oktober 2017 om 23:08

Jij hebt Romario nooit zien spelen. Romario was buitenaards. Helaas maar enkele jaren in Europa gevoetbald, hierdoor (in mijn ogen) nooit de waardering gekregen zoals bijvoorbeeld Ronaldo. Het koppel Romario / Ronaldo bij Brazilië was buitenaards. Wat mijn mening betreft het meest mooie spitsenkoppel ooit. Alleen al beide namen, legendarisch.

4 oktober 2017 om 23:34

Hij scoorde maybe wel veel maar effe serieus, kijk dat niveau?
Kijk Messi en Ronaldo op Topniveau! Al jaren nog ook.

Nee jij was niet beter en nee Neymar is niet even goed.

1 Messi
2 Ronaldo


3 Neymar

Romario, Romario. Wat een voetballer. Messi en Ronaldo zijn machines. Ze stralen de robotisering in de huidige maatschappij uit. Romario was een kunststuk. Zijn 'trekjes' maakten het niet beter. Hij kon beter, maar soms hoeft dat niet. Wat een beest was dat!

Grappig dat Romario, als Braziliaan, moet benoemen dat Ronaldo en Messi de beste zijn, samen met Neymar. Typisch dat Braziliaanse gejank weer, er moet weer een landgenoot genoemd worden. Neymar is natuurlijk een geweldige speler, en zeker top 5 vd wereld. Maar hij is niet van het niveau Messi en Ronaldo.. dat is niemand. Er zijn geen andere spelers die gewoon jaarlijks ff 60 goals maakten. Die hun team zo op sleeptouw namen in de belangrijkste wedstrijden. Maar ja, wat ik al zei, typisch Braziliaans dit.. altijd een landgenoot ophemelen.

Blijf toch t meeste fan van Ronaldo Nazario de Lima. Misschien 'in de 16' niet de beste, maar wat een aanvaller. En hou dan ook even rekening met presteren op landentoernooien. Kan Romario toch niet tippen aan hem en Pélé.

Aangezien ze allebei makkelijk zo'n 40 officiële doelpunten per seizoen maken, hebeen ze nog 4 (Ronaldo) en 5 (Messi) seizoenen nodig dus om Romario in te halen. Gaat wel lukken. Messingen Ronaldo zijn beter, maar Romario was ook wel heel goed. De mooiste anekdote vind ik nog dat Cruijff hem na zijn eerste wedstrijd vertelde dat hij minder moest lopen . Stond ie echt met zijn oren te flapperen.

Grappig mannetje, 1000+ goals in alle wedstrijden die hij ooit heeft gespeeld. Jeugd, oefen, en alle vormen van competitie. Hij telt dus ook benefit wedstrijden mee enz?? En dan ervan uitgaan dat hij 21 jaar(!!!) “profvoetbal” heeft gespeeld.

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de wedstrijden welke allemaal gerekend zijn.

Als je alle mogelijke goals van messi en ronaldo meetelt, zitten ze daar beide naar mijn gevoel allang overheen. Romario scoorde zijn “1000ste” goal naar eigen zeggen in 2007. Hij was toen 41. Zet ronaldo nog 8 jaar in een matige competitie, dan maakt die die er nog met gemak nog 50 per seizoen bij toch..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren