Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik zei: 'Luister Luis, we gaan niet meewerken aan een transfer naar Ajax''

Laatste update:

Luis Suárez kwam in de zomer van 2006 binnen bij FC Groningen, maar al snel was duidelijk dat de noorderlingen met de Uruguayaan een bovengemiddeld talent aan de haak hadden geslagen. Een jaar later meldde Ajax zich voor de toen nog piepjonge goalgetter, maar algemeen directeur Hans Nijland had geen zin om mee te werken aan een vertrek.

/

In het magazine 1900 vertelt hij over die periode. “Ik zei: luister, Luis, het spijt me, maar we gaan niet meewerken. Je blijft nog een jaar hier.” Suárez reageerde furieus en liet Nijland dat hij koste wat kost een transfer naar Amsterdam wilde maken. “Die extreme wil had hij op het veld natuurlijk ook”, aldus de bestuurder.

Via een arbitragezaak wilde Suárez alsnog een overgang afdwingen, maar FC Groningen werd in het gelijk gesteld. Omdat Ajax uiteindelijk fors betaalde, kwam de transfer er alsnog. “In die periode waren de verhoudingen tussen ons en Ajax niet goed”, zegt Nijland. “Maar we verkochten hem uiteindelijk voor een bedrag van rond de acht miljoen euro.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En Heerenveen verkocht Sulejmani voor 16 miljoen 😂
On; mooi dat zulke spelers in de Eredivisie hebben gespeeld. Maar wel een beetje populair doen van Nijland dit.

18 oktober 2015 om 16:09

Hoezo is dit populair doen?
Ik heb juist respect voor Nijland dat hij zijn club sportief vooruit wilde helpen, ik vind het achterbaks van Suarez dat hij per se wil vertrekken terwijl hij zoveel te danken had aan Groningen.
8 miljoen is trouwens een schijntje geweest.

18 oktober 2015 om 16:21

Achteraf gezien natuurlijk. Toendertijd was 8m gewoon heel veel geld voor een speler.

18 oktober 2015 om 16:31

Acht miljoen is t.o.v. de betaalde transfer som een prima deal. Groningen had echt geen betere deal kunnen maken. Vergeet niet dat Suarez bij Ajax enorm gegroeid is, net zoals hij bij Liverpool verder gegroeid is. Spelers moeten op bepaalde momenten genoeg weerstand hebben om te groeien, anders stagneren ze in hun ontwikkeling.

18 oktober 2015 om 16:48

8 miljoen is echt een schijntje geweest als je ziet wat een Berg en Sulejmani bijvoorbeeld hebben opgeleverd.

18 oktober 2015 om 17:12

De transfers van Suljemani en Berg zijn eens maar nooit meer. De risico's waren veel te groot en dat is naderhand wel gebleken. Niet alle spelers zijn in staat de stap naar de Nederlandse top te maken, laat staan de stap naar Europese sub top.

18 oktober 2015 om 16:59

Whahahha hoezo noem
Je in deze context Suarez en Sulejmani in 1 zin 😂😂😂

Heb erg lang zitten balen van die transfer en vooral de manier waarop. Achteraf is het natuurlijk dat we Suarez hebben zien spelen in de Euroborg. Die 4-3 overwinning op Vitesse na uitschakeling in de Uefa Cup zal me altijd bijblijven.

18 oktober 2015 om 16:24

Same

Wat is de nieuwswaarde hiervan negen jaar na dato? Zeker gezien het feit dat de transfer alsnog is doorgegaan. Beetje merkwaardig.

18 oktober 2015 om 16:33

Als Ajax nu ook weer eens zo'n spits haalt....

18 oktober 2015 om 17:02

Dit is toch juist leuk om te lezen? Beter dan geruchten.

Dat is allemaal achteraf gezegd 16 mil voor Sulejmani is wel veel idd maar Sulejmani bij Heerenveen bracht zeker veel meer dan suarez bij Groningen , en hij was natuurlijk jonger

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren