Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zei dat Lewandowski die transfersom misschien niet waard was’

Laatste update:

Leo Beenhakker probeerde Robert Lewandowski in 2009 naar Feyenoord te halen en PSV en FC Twente toonden eveneens belangstelling, maar de aanvaller van Lech Poznán vertrok uiteindelijk voor naar verluidt vierenhalf miljoen euro naar Borussia Dortmund. De drie genoemde Nederlandse clubs waren niet de enige partijen die achter het net visten.

/

Celtic was in 2009 op zoek naar een nieuwe spits en kreeg een tip van Raymond Sparkes, een zaakwaarnemer uit Glasgow die ook de belangen behartigde van spelers als Artur Boruc en Maciej Zurawski en bekend was met het Poolse voetbal. “Lech was bijna failliet en daarom werd ik benieuwd naar de vraagprijs voor Lewandowski. Ze vroegen 1.75 miljoen euro voor een tienerspits die nog niet veel had gepresteerd. Toch zei ik tegen Celtic: ‘jongens, ik heb een spits die jullie zouden moeten bekijken’.

“Ik zei echter ook dat die jongen die transfersom misschien nog niet waard was”, aldus makelaar Sparkes, die zichzelf daarom ook verwijt dat de huidige steraanvaller van Bayern München niet naar de Premiership van Schotland kwam. “Ik had misschien moeten zeggen dat die speler een wereldspits was, maar ik heb geen spijt van wat ik heb verteld.” Celtic ging uiteindelijk in zee met Marc-Antoine Fortuné en Morten Rasmussen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

achteraf altijd makkelijker praten. Misschien zou Lewa bij Celtic niet kunnen ontwikkelen tot een wereldspits dat hij nu is. .
Kijk bijvoorbeeld naar Strootman bij AS Roma. Had ook een topper kunnen worden als hij niet geblesseerd raakte en waarschijnlijk zal die z'n oude niveau niet kunnen halen. Dat had ook misschien bij Lewa kunnen gebeuren als hij naar Celtic was gegaan. Uiteindelijk was het dus wel een goede keus om voor Dortmund te kiezen.

7 oktober 2015 om 12:12

Dat hij toen is opgevallen betekent dat er wel wat in zat dat op talent leek, hoe onzeker ook. Maar een prijskaartje van 1.75 miljoen euro....dat was dan toch wel een gokje waard zou ik zeggen Voor 4 miljoen, waar Feijenoord mee zou zijn geconfronteerd is t alweer anders.

7 oktober 2015 om 13:15

Dat er talent in zat betwijfel ik ook niet, maar ik weet ook niet hoe Celtic er financieel voor stond, kan zijn dat 1,75mil best veel geld was voor hun.

8 oktober 2015 om 22:22

dat is ook waar

Zo zie je maar hoe de "nieuwe" maradonna een slechte speler kan zien en hoe een slechte speler de top alsnog bereikt.

7 oktober 2015 om 11:53

Ja idd, is met Diego Costa natuurlijk ook zo!

Tja.. ik weet wel idd dat hij close was met leo door zijn debuut bij het nationale elftal, en dat er toendertijd een kans bestond dat robert naar feyenoord zou gaan. Maar dat de vraagprijs van 4 miljoen te veel was en bvb als enige bereid was om voor gem rond de 4 a 5 miljoen uit te geven

Tja dat is achteraf......wel leuk om te weten natuurlijk, maar als we zo gaan praten heeft Ajax in de halve wereldtop interesse gehad.

Ach ja vraag is wat we hieraan hebben, sommige spelers komen pas echt tot bloei op latere leeftijd. Zou mooi zijn geweest als hij in de eredivisie had gespeeld..of helemaal als hij Nederlands was geweest

Trouwens klopt hier iets niet, Sparkes heeft het over een tienerspits, terwijl Lewandoski toentertijd 21 of minimaal 20 was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren