Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil eerst bij PSV een goed seizoen draaien en misschien wel twee of drie!'

Laatste update:

Jürgen Locadia maakte op 21 september 2011 in de KNVB beker zijn debuut in het eerste van PSV. In de jaargang 2013/14 maakte hij als centrumspits dertien goals en gaf hij vijf assists in de Eredivisie, maar in de drie seizoenen die volgden wist hij dit aantal niet te evenaren. Afgelopen seizoen was door blessureleed een teleurstellende en Jürgen moest grotendeels toezien hoe zijn teamgenoten op een derde plaats eindigden. Voetbalzone zocht de 23-jarige Locadia op om terug te blikken op zijn carrière tot dusver en alvast vooruit te kijken op het komende seizoen.

Jürgen, je zit deze zomer zeven jaar bij PSV. Hoe heb je de club en die periode ervaren?
“PSV is een topclub en heeft altijd goede spelers op elke positie. Het zijn jaren geweest van hard werken en knokken voor mijn plek. Voor mijn gevoel liet mijn doorbraak wat lang op zich wachten, maar dat was vooral een kwestie van die stevige concurrentie. Toen ik jong was waren dat spelers als Jeremain Lens, Tim Matavz en Dries Mertens en daarna kwam Luuk de Jong die het goed deed. Als ik er bijna was, kwam er soms net weer een concurrent bij waardoor ik weer terugviel. Voor mijn gevoel was ik wel eerder klaar voor het grote werk, maar in de ogen van de trainer nog niet. Ik ben maar in mijzelf blijven geloven en het is wel beter geworden, maar ik ben nog niet waar ik wil zijn.”

Riechedly Bazoer en Zakaria Bakkali hadden minder geduld, heeft dat je doen twijfelen?
“Nee, niet echt. Ik was sowieso niet echt met andere spelers bezig en heb mezelf door die lastige periodes heen getrokken. Het hangt ook vaak van de speler zelf af of een doorbraak echt lukt. Sommige jongens hebben het talent en de juiste timing en bij anderen gaat het moeizamer. Ik denk altijd dat iedereen zijn eigen pad heeft en je daarom niet te veel op anderen moet focussen. Als ik dan toch naar iemand moet kijken, neem ik zelf vaak Georgino Wijnaldum als voorbeeld die pas op latere leeftijd naar het buitenland ging.”

Inmiddels word je voornamelijk als linksbuiten gebruikt. Vind je dat tegenwoordig prima?
“Diep in mijn hart denk ik nog steeds dat ik een pure spits ben. Als linksbuiten speel je het spel wel mee, maar het is niet zoals ik normaal zou spelen. Als je van links komt heb je met een man te maken en moet je naar buiten of naar binnen. Als spits kun je veel eenvoudiger draaien en schieten, dat ligt mij wel meer dan als linksbuiten je man opzoeken en een voorzet geven. De coach weet natuurlijk wel dat die rol mijn ambitie is, maar als hij me nodig heeft op de linksbuitenplek, dan speel ik daar. Ik kan daar nu wel makkelijker overheen stappen dan voorheen.”

Is je veelzijdigheid dan bijna een nadeel?
“Luuk de Jong en Sam Lammers zijn minder geschikt als linksbuiten, dus in die zin misschien wel. Ik zou mezelf nog steeds heel graag willen laten zien op mijn favoriete positie. Het verschil met een paar jaar geleden is dat ik toen niet of weinig speelde en daardoor meer onrust had omdat ik vond dat ik wel hoorde spelen. Ik was nog jong en dacht niet helder meer na op een gegeven moment. Nu heb ik twee seizoenen wel kunnen spelen en dan leer je ook andere dingen kennen van voetbal.”

PSV heeft een rijke traditie aan centrumspitsen. Met wie zou je jezelf vergelijken?
“Ik denk ik de meeste overeenkomsten heb met Jonathan Reis van de spelers die in mijn periode hier speelden. Hij was echt een goede speler die heel makkelijk doelpunten maakte. Hij was net een paar jaar ouder en mij net een paar stappen voor. Ik heb een paar keer met hem in Jong PSV gespeeld. Ik scoor zelf ook makkelijk en ben sportief gezien ook het meest trots op de dertien goals die ik in de Eredivisie maakte in 2013/14. Ik denk dat ik er nu in de spits nog wel wat meer zou kunnen maken.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
“Niet bijzonder positief natuurlijk. Ik ben zelf lang geblesseerd geweest en als team hebben we over het geheel ook niet goed gepresteerd. Zeker in het begin had ik veel moeite te accepteren dat ik eruit lag. Het was ook moeilijk omdat er steeds weer weken en maanden bijkwamen en er leek op een gegeven moment geen einde aan te komen. Pas na vier maanden mocht ik weer naar buiten en kleine gedeeltes meetrainen. Het was ook behoorlijk frustrerend om te zien dat ik het team niet kon helpen, hoewel ik niet zou durven beweren dat het dan allemaal anders was gegaan hoor, haha.”

Je naam wordt veel genoemd als sterkhouder voor volgend seizoen. Voel je dat ook zo?
“Totaal niet eigenlijk, maar mijn focus ligt wel helemaal hier. Ik ben heel gretig om te laten zien wat ik in me heb; zeker omdat ik meer dan een half jaar aan de kant heb gestaan. Ik denk dat er komend seizoen veel gaat veranderen qua spelers en systeem, maar als groep hebben we het er eerlijk gezegd niet echt over wie blijven of vertrekken. Voor mezelf voel ik dat ik, mits ik fit weet te blijven, komend seizoen echt definitief kan doorbreken met veel goals en assists. Het is ook een beetje afhankelijk van de positie waarop ik ga spelen en het ligt aan Marcel Brands en Phillip Cocu wie gaan komen, dus ik weet nu ook nog niet goed wat mijn eigen perspectief zal zijn.”

Dromen over het buitenland heb je in ieder geval dus nog niet echt?
“Ik wil eerst bij PSV een goed seizoen draaien en misschien wel twee of drie voordat ik over die stap na ga denken. Mijn persoonlijke doel is mijn beste seizoen tot dusver te overtreffen. Inmiddels ga ik fysiek gezien weer richting de honderd procent en heb ik het vertrouwen terug in mijn eigen lichaam. Wat betreft dromen blijft Manchester United mijn droomclub. Ik heb er ook veel met Memphis Depay over gesproken; een echte topclub waar alles klopt, dat moet prachtig zijn om mee te maken.”

Tot slot, je was dicht bij je debuut in Oranje. Is dat ook nog een doel voor komend jaar?
“Niet echt, maar ik zou het wel graag willen natuurlijk. Ik kon voor Curaçao uitkomen, maar dat ga ik sowieso niet doen. Ik wil mijn kans bij Oranje afwachten en gelukkig is mijn relatie met Dick Advocaat wel goed, haha.”


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Wordt Jürgen Locadia komend seizoen de eerste centrumspits van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler, altijd gevaarlijk. Volgend jaar zal hij als linksbuiten zeker weer zijn waarde hebben. Luuk de Jong gaan ze echter (sowieso aan het begin) gewoon weer de kans geven zich te revancheren.

Ik word trouwens wel erg moe van zijn opmerkingen als "lastige periode" en "mezelf er doorheen gesleept". Dat zie je tegenwoordig veel te vaak. Hou op zeg. Alsof hij ernstig ziek was of zijn ouders heeft verloren ofzo. Het ging om minder speelminuten krijgen, overdrijf niet zo...

18 mei 2017 om 08:36

Lammers de kans bieden.
Locadia op links en rouleren met Lammers in een wedstrijd.
De Jong verkopen.
Berghuis op recht/links.

18 mei 2017 om 08:56

Berghuis gaat echt niet naar Psv.

18 mei 2017 om 11:05

Bergwijn bedoel je?

18 mei 2017 om 10:16

Je weet natuurlijk niet wat hij heeft meegemaakt in zijn privé leven.

18 mei 2017 om 10:34

Ik snap niet dat je je beste spits maar op links gooit om die prutser de Jong maar een kans te blijven geven... Lekker goede vleugelspelers halen en Locadia in de spits dan kan de Jong als stormram in het laatste kwartier worden gebruikt.

18 mei 2017 om 11:14

Locadia is absoluut geen linksbuiten. Doordat Locadia daar zoveel speelt scoort De Jong ook zoveel minder, omdat hij toch naar binnen trekt en geen bal voor geeft. Laat hem lekker concureren met De Jong voor de spits positie. Belangrijkste taak voor PSV is om een fatsoenlijke links en rechtsbuiten te halen. Bergwijn is de enige buitenspeler in de selectie op dit moment en duidelijk nog niet klaar voor het grote werk.

18 mei 2017 om 13:17

Met Locadia als linksbuiten heeft De Jong 2 seizoenen achter elkaar meer en 20x gescoord. Het jaar dat Locadia eruit ligt, scoort ie er 8.

Ik heb nou niet echt het idee dat de aanwezigheid van Locadia de productie van De Jong belemmert.
Sterker nog, met een goede linksback (Willems 2 jaar terug) is Locadia een ideale bliksemafleider zodat De Jong die ballen r wel weer in kan knikken.

18 mei 2017 om 15:26

"doordat Locadia daar zoveel speelt scoort De Jong ook zoveel minder".

Dat is gewoon aantoonbaar niet waar.

2014-2015 wedstrijden Locadia: 23 - goals De Jong: 20
2015-2016 wedstrijden Locadia: 29 - goals De Jong: 26
2016-2017 wedstrijden Locadia: 14 - goals De Jong: 8

18 mei 2017 om 11:22

Ik snap dat je soms moe wordt van zulke opmerkingen. Echter heeft iedereen een verschillende referentiekader. Afhankelijk van wat je in je leven meegemaakt hebt zo ervaar je je emoties. Als je leven hebt zonder tegenslagen dan kan de eerste tegenslag heel zwaar voor je zijn, al is zo'n tegenslag nietszeggend voor een ander. Zoals je nu eigenlijk klaagt over dat hij zich een beetje aanstelt doordat hij zich niet goed inleeft wat er eigenlijk speelt qua tegenslagen, zo kan jij je ook proberen in te leven in een ander die het leven vanuit een ander perspectief leeft.

18 mei 2017 om 12:56

Zware blessure in dit geval waardoor hij meer dan een half jaar aan de kant heeft gestaan! Dat is voor een speler gewoon een zware periode. Dus dat heeft niks met minder speelminuten te maken, maar met moeten thuis zitten, niks kunnen doen, daarna moeten revalideren, terwijl je maar 1 ding wilt, en dat is op het veld staan.

Ben toch benieuwd hoe Locadia het zou doen als eerste spits. Soms zie je echt goede dingen, maar is denk ik toch niet constant/goed genoeg als onbetwiste nummer 1 spits van PSV

Nu is het tijd voor Jürgen Locadia en zal persoonlijk Luuk de Jong verkopen aangezien hij Locadia behoorlijk belemmerd in zijn groei als voetballer.

18 mei 2017 om 11:29

En Luuk de Jong staat ook in de weg voor Sam Lammers. Lammers komt er wel, wat hij allemaal laat zien in jong PSV en de laatste 2 wedstrijden in het grote PSV. Voor de toekomst hebben wij twee aardige spits: Locadia en Lammers. Nu nog 2 goede buitenspelers en voorin zit het wel prima.

Lastige keuze voor Cocu komend seizoen. Luuk weer het vertrouwen geven of Locadia? Als er geen degelijke buitenspelers komen zou ik opteren voor een twee spitsensysteem met pereiro en Locadia. De jong is dan de Sjaak.

18 mei 2017 om 12:59

Ik zou volle bak voor Locadia gaan met Lammers er achter als tweede man. de Jong zou ik proberen te verkopen. Al zal dat een lastige taak worden. Het is dan wel aan Cocu en Brands om aan de Jong duidelijk te maken dat de speeltijd voor hem minimaal zou zijn. Maar ben bang dat dit niet gaat gebeuren. de Jong krijgt namelijk een vorstelijk salaris, boven het salaris plafond van Psv. Dat plafond is dus een beetje wassen neus. En daarbij denk ik dat de belangstelling voor hem gering zal zijn.

18 mei 2017 om 13:10

Ik wist niet dat het salaris van De Jong boven het salarisplafond van PSV zat, maar als dit zo is dan wacht Brands ook een hels karwei komende zomer, want na afgelopen seizoen ga je De Jong moeilijk kunnen slijten. Lammers heb ik om eerlijk te zijn niet vaak in actie gezien, maar het lijkt me een speler die ook afhankelijk is van 'flankaanvoer', om het maar even zo te zeggen. In dat geval zouden die buitenspelers hoe dan ook moeten komen.

19 mei 2017 om 09:21

Ja met premies, bonussen, tekengeld na contractverlenging etc. etc. Zo omzeil je je eigen salaris plafond, wat bewust is ingesteld om de financiele huishouding te waarborgen. Maar je ziet dat PSV het financieel niet makkelijk heeft op dit moment. Dus wat ze doen is gewoon weer gevaarlijk.

Vind deze Locadia toch wel wat hebben als spelers. Hij heeft war persoonlijkheid. Laat hem het maar een seizoen proberen. Ik denk dat hij met zijn schot en power echt wel een goede spits zou kunnen zijn voor Psv. In Luuk de Jong zit geen rek meer in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren