Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was met Marco van Basten in het stadion, ik zou bij Ajax tekenen’

Laatste update:

Het zit Eljero Elia nog altijd niet lekker dat hij in in het verleden bij Ajax is weggestuurd. De inmiddels gepensioneerde aanvaller vertelt in het programma Kick 't Met van Ziggo Sport dat hij in de C'tjes moest plaatsmaken voor de tweeling Jaap en Ruud Jong, neefjes van Frank en Ronald de Boer. Jaren later kon Elia terugkeren in Amsterdam, maar besloot hij te bedanken. "Ik had geen geruststelling meer."

Elia kwam in 2000 op De Toekomst terecht en was zo trots als een pauw. Twee jaar later was het echter al einde verhaal, door 'de gebroeders De Boer'. "Ik ben bij Ajax weggestuurd om een tweeling. De gebroeders De Boer, Jaap en Ruud de Boer (die eigenlijk 'Jong' van achternaam heten, red.). Ik ben weggestuurd en zij kwamen op mijn plek. Toen ben ik bij ADO gaan spelen en wilde Ajax me weer halen toen ADO degradeerde", vertelt Elia.

De voormalig vleugelspits bedankte echter voor een terugkeer naar zijn jeugdliefde. "Henk ten Cate was toen trainer en zei: 'Kom bij Ajax, maar je kan bij het tweede gaan trainen'. Toen zei ik: 'Nee, ik ga niet'. Het tweede voelde als een downgrade, ik had ook geen geruststelling meer. Ik heb altijd in de A1 of B1 gespeeld en was altijd topscorer. Maar altijd als ik bij de eindselectie kwam, was ik de eerste die afviel. Maar ik ben wel de eerste van hen allemaal die het Nederlands elftal heeft gehaald", haalt Elia zijn gram.

Een aantal jaar later had Elia voor de tweede keer de kans op een hereniging. Marco van Basten wilde hem naar Ajax halen, vlak nadat hij trainer werd van het eerste. Die deal ketste echter af, omdat FC Twente – Elia's toenmalige club – niet meewerkte aan een transfer. "Ik stond op het punt om bij Ajax te tekenen. Ik was samen met mijn zaakwaarnemer, mijn vader en mijn moeder in het stadion voor een kennismakingsgesprek met Van Basten", aldus Elia.

Zijn latere succes is een pleister op Elia's wonden. "Het heeft me wel geraakt. Je loopt elke week met je tasje en Ajax-trainingspakje, wordt opgehaald door zo'n busje, gaat om één uur van school, rijdt rustig naar Amsterdam, gaat trainen en doet je studie." Elia schopte het later onder meer tot dertig interlands voor Oranje en dienstverbanden bij Juventus en Feyenoord. Eind 2022 zette hij op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties
26 april 2023 om 21:05

wss een interview dat uitgemolken wordt in meerdere artikelen.
oftewel, komt nog aan bod in volgende artikel... klik klik klik geld geld geld

Ajax moet types als Ronald, frank en de familie Blind moet je zo veel mogelijk van de club houden. Ik twijfel niet aan hun liefde voor de club, maar de combinatie haalt de slechtste eigenschappen van hun naar boven. Het is voor een of andere reden een giftige combinatie. Slecht voor beide partijen.

26 april 2023 om 21:08

Je bedoelt toch niet toevallig die ene Frank de Boer die weet ik veel hoe vaak kampioen is geworden als trainer van Ajax, want die moeten ze inderdaad beter ver buiten de deur houden..

26 april 2023 om 21:39

ja! Die ene Frank ja! Die ene die 4 keer kampioen werd omdat PSV, Feyenoord en AZ nog veel slechter waren, die zo een beetje alles verloor tegen Europese clubs. Zelfs tegen clubs waar we nooit van hadden gehoord, voetbal zo slecht dat je geen een wedstrijd onder zijn leiding meer kan herinneren, behalve die ene tegen De Graafschap waarmee hij de kampioenschap verloor. Of... bedoel je een andere Frank de boer?

26 april 2023 om 22:22

Die kampioenschappen hebben wel een partij geld binnen geharkt om de basis op te leggen. De selectie die hij kreeg was natuurlijk uiteindelijk ook bizar mager.

26 april 2023 om 22:39

Je wordt vaak kampioen als de rest slechter is Bereta. Wat een dom gelul. Frank de Boer won ook van AC Milan, Barcelona en Manchester City, nog nooit van gehoord inderdaad.

26 april 2023 om 23:11

Je vergeet dat Frank de Boer zelf ook niet zo'n fantastische selectie had. Is toch echt wel belangrijk geweest voor Ajax

26 april 2023 om 23:26

Frank is gewoon een heel slechte trainer. 4x kampioen geworden door alle rust in de tent bij Ajax dankzij Cruijff, Christian Eriksen, de jeugd opleiding die weer begon te lopen en de zeer slechte staat van de Eredivisie destijds. Dat is meer geluk dan wijsheid, want Frank heeft na Ajax lang en breed bewezen dat hij er helemaal niets van bakt.

26 april 2023 om 23:31

Had wel met Frank te doen. Bosz kreeg Ziyech direct het jaar nadat Frank de boer vertrok. Die bracht natuurlijk 6 keer meer voetbal dan wat Frank in die 5 jaar in z’n selectie had gehad. Frank heeft ook aardig wat pech gehad toen hij bij crystal palace ging trainen. Zaha die de geblesseerd was. Al met al weinig gelukkige combinaties.

26 april 2023 om 23:44

Welke sterren kwamen er nog meer uit de jeugd dan?

27 april 2023 om 10:27

Rust in de tent door Cruijff? Die heeft helemaal geen rust gebracht met zn 'fluwelen' revolutie. Die rust is er gekomen omdat ajax kampioen was. Neemt niet erg dat ik Frank de Boer ook geen goede coach vind. Inter, Palace en Oranje was allemaal niet best.

27 april 2023 om 15:21

Er was helemaal geen rust in de organisatie. De kampioenschappen zorgden voor een beetje rust, maar verder was het juist een puinhoop.

26 april 2023 om 22:58

Volgens mij heeft Frank de Boer zo een beerje de basis gelegd voor de het latere succes...door weinig uit te geven en met veel spelers, die later een mooie naam hebben opgebouwd, bijna 5x keer kampioen te worden,het eigen vermogen van Ajax een aardige impuls heeft gegeven.

26 april 2023 om 23:54

En wat voor houdende argumenten heb je daarvoor? Hoe je het ook wendt of keert, De De Boertjes en de Blindjes hebben meer dan genoeg voor Ajax betekend. Vele malen meer dan een Elia die op z'n piek eigenlijk nooit verder kwam dan de Europese middenmoot. Wie is dan de spreekwoordelijke gek?!

Tja, hij is niet de eerste of de laatste die weggestuurd wordt uit de jeugdopleiding van Ajax. Mooi dat hij het via een andere weg heeft gered, maar wat laat hij zich weer kennen zeg. Die kerel zit altijd zo vol frustratie en trots en denkt nooit heel lang na voordat hij weer wat de wereld in slingert.

26 april 2023 om 21:19

Inderdaad.... een bovenmodale carrière gehad en leuke prijzen gepakt... Kortom: trost is op zijn plaats.

Maar ergens diep in de ziel zit een krasje dat tot op de dag van vandaag niet geheeld is.

Wat voor sportman ben je wanneer je ego groter is dan je clubwens haha

Tja, die jongen heeft gewoon issues die hij nooit verwerkt heeft. Hij klinkt als een verwende puber en in elk interview is hij verongelijkt. Alles is de schuld van een ander en nooit houdt hij zichzelf een spiegel voor. Als hij dat had gedaan, was hij waarschijnlijk nooit weggestuurd en zag z'n carriere er nog mooier uit. Talent had hij absoluut, maar na jaren van stagnatie kwam z'n volgende stap pas richting de 30 bij Feyenoord. Tja, da's te laat en ook toen had hij nog heel wat te leren. Dan ben je gewoon te laat voor een hoger podium. Hij had het talent om een waardevolle kracht bij Juventus te worden, maar in plaats daarvan was hij er een irrelevante tribuneklant (al hielpen blessures hem ook niet).

Bleek achteraf toch een hele matige voetballer te zijn, dus dat had Ajax al vroeg goed gezien. Heeft het uiteindelijk nog redelijk gedaan en zelfs een WK finale gespeeld. Dat kunnen er niet veel hem na zeggen.

Wel typisch weer dat een voetballer als Elia plaats moest maken voor de neefjes van De Boertjes waar we daarna nooit meer iets van hebben gehoord. Ook Bergwijn wegsturen had je 30 miljoen kunnen schelen. Hoezo zou dat nou komen? Misschien toch weer ff die discussie van Gullit naar boven brengen waarbij je weinig ex spelers met kleur op belangrijke posities ziet binnen de club. Het probleem wat al jaren bij Ajax speelt is de vriendjes politiek en de gedachte gang dat er altijd voetballers als Siem de Jong, Klaassen, van de beek en Taylor moet slagen en voorrang krijgen op de rest. Maar ook op beslissende posities zie je die voorrang en vriendjes politiek cultuur. Tijd dat er veel meer diversiteit binnen de organisatie komt en een juiste weerspiegeling ontstaat van spelers tot aan bestuur.

27 april 2023 om 15:24

De door jouw opgenoemde spelers zijn niet op basis van kwaliteit weggestuurd, maar op basis van mentaliteit. Dit doen ze trouwens ook met blanke jongens. Ja ik zeg blank, want wit is heel iets anders.

28 april 2023 om 13:29

Zo’n slechte mentaliteit dat ze daarna door de concurrentie worden opgepakt en belangrijke spelers worden bij psv en Feyenoord. Als je geen mentaliteit hebt slaag je daar ook niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren