Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ontving doodsbedreigingen toen ik 15 was en naar Tottenham ging’

Laatste update:

John Bostock werd lange tijd gezien als een van de grootste talenten van Engeland, maar tegenwoordig staat de 22-jarige aanvallende middenvelder onder contract bij Royal Antwerp. In een uitgebreid interview met de BBC blikt Bostock terug op het verleden. Hij was met zijn vijftien jaar de jongste speler die ooit speelde in de hoofdmacht van Crystal Palace, hij was de aanvoerder van vertegenwoordigende jeugdploegen van Engeland en hij ontving doodsbedreigingen na zijn transfer naar Tottenham Hotspur.

/

Bostock transfereerde in 2008 van Zuid-Londen (Crystal Palace) naar Noord-Londen (Tottenham Hotspur) en dat namen de fans van Crystal Palace hem zeer kwalijk. “Het was een zware tijd”, aldus Bostock. “Ik heb doodsbedreigingen ontvangen toen ik vijftien, zestien jaar oud was en ik van Crystal Palace naar Tottenham ging. Ik heb veel ups en downs gekend, maar ik kon me sterk houden door de goede thuissituatie.”

“Ik houd van Crystal Palace. Ik had al een seizoenkaart toen ik nog maar vijf jaar oud was, dus ik heb er zeker spijt van dat ik niet op een goede manier ben vertrokken.” Toen hij vijftien jaar oud was speelde hij met Crystal Palace tegen Cardiff City. Bij die club stond Jerrel Hasselbaink, zijn huidige trainer bij Antwerp, in de spits. “Toen ik hoorde wat Jimmy met me van plan was bij Antwerp hoefde ik er niet lang over na te denken.”

“Het was een emotionele achtbaan voor mij, de laatste vijf jaar”, gaat Bostock verder. “Ik maakte mijn debuut bij Crystal Palace op mijn vijftiende, maar heb mijn potentieel nooit kunnen benutten.” Bij Tottenham Hotspur kwam hij niet uit de verf en nu speelt hij dus in België. Niet op het hoogste niveau, maar in de tweede klasse. “Ik krijg speelminuten en dat had ik nodig. Door Tottenham Hotspur werd ik een aantal keer verhuurd en dat voelde wat ongemakkelijk.” Bostock is vrijwel wekelijks uitblinker bij Antwerp, dus de kans is groot dat hij in de toekomst weer een stap hogerop gaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waanzin natuurlijk, maar soms gaat voetbal te ver en doodsbedreigingen omdat iemand wat anders doet dan wat sommigen graag zouden hebben is echt erover. Overigens is het niet zeker of Antwerp nog overleeft, ze hebben problemen met hun licentie stond in de Belgische krant, de oudste club van België zit in de problemen.

Zo snel mogelijk je biezen pakken bij Antwerp. Het is daar een mierenhoop waar je niet graag al te lang blijft

Vind dit echt nergens op slaan en onbegrijpelijk. Zelfs een van Persie die naar United vertrok of een Figo naar Real, die verdienen geen doodsbedreigingen omdat ze hun eigen carrière bepalen. Dat vind ik al wat ver gaan maar een 15 jarige jongen, kom op man. Dat slaat gewoon helemaal nergens op.

28 maart 2014 om 09:32

Helemaal mee eens!

Ot: is deze jongen niet een goeie aanwinst voor een Feyenoord of andere Nederlandse club? In dit verhaal klinkt het als een groot talent die verkeerde keuzes heeft gemaakt. Maar dus wel echt een groot talent.

Misschien weer een typisch gevalletje van te vroeg weg gaan.. Anderzijds, hij was een groot fan van Crystal palace dus heeft die er echt wel goed over nagedacht lijkt me..
Wel zielig dat er mensen zijn die hem gaan bedreigen omdat hij naar een andere club gaat, zeker als dat ventje 15/16 jaar is.

Wist trouwens niet eens dat Hasselbaink daar trainer was.. Weer wat te weten gekomen!

27 maart 2014 om 17:24

Te vroeg weggegaan? Die jongen is Engelsman en heeft alleen een stap naar een grotere club binnen Londen gemaakt.

27 maart 2014 om 17:45

Toch kan je zeggen dat hij te vroeg is weggegaan. Crystal Palace heeft een goede jeugdopleiding, talenten krijgen er de kans door te breken op jonge leeftijd. Bijvoorbeeld Zaha, die op zijn 20e al 100 wedstrijden voor Palace heeft gespeeld.

Enige Antwerp fans hier die hem al hebben zien spelen ? Hoe goed is ie?
Blijft jammer dat het daar al jaren niet loopt.
Deze club hoort gewoon in 1e klasse.

27 maart 2014 om 22:17

Voor Belgische 2e klasse niveau is dit echt een topper. Je ziet aan zijn techniek dat die jongen ongelooflijk veel talent heeft. Zijn traptechniek op stilstaande fases is ronduit weergaloos, veruit de beste van Belgie, en daar reken ik eerste klasse bij. Op een heel seizoen dat ik hem nu aan het werk zag, kan ik mij maar een handvol slechte corners herinneren.

Qua stijl is het echt een tweede Dembele. Heel sterk bal aan de voet, goed overzicht en echt een topmentaliteit lijkt me. Hij verdedigt altijd stevig mee. Maar zijn grootste probleem is -net als bij Dembele trouwens- dat hij vaak te lateraal speelt. Eén á twee keer in een match doet hij een enorme versnelling verticaal, waarbij hij dan drie man passeert en meteen een kans creëert. Maar dat zou hij veel vaker moeten doen.

27 maart 2014 om 23:16

Oh geweldig zijn vraag; 'zijn hier nog antwerpfans?' en dan jouw naam 'antwerpfan' xd

Met alle respect, maar als jij aanvoerder van Engelse jeugdelftallen bent en bij Tottenham ging spelen op je 15e en nu met 22 in de Belgische tweede divisie speelt dan doe je in je carrière toch iets niet helemaal goed?

Dit neemt overigens niet weg dat doodsbedreigingen vanwege een overstap naar een andere club absurd zijn. En die mensen noemen zichzelf waarschijnlijk ook nog eens 'fans'. Bah.

27 maart 2014 om 18:30

Tsja, dat je goed bent in jeugdteams is natuurlijk ook geen garantie. Adu werd de nieuwe Pele en voetbalt nu in de Braziliaanse 2e divisie. Kerlon zou de nieuwe grote man van Brazilie worden en voetbalt nu in de 4e divisie in Brazilie. Vincent van den Berg kon naar Real Madrid en Arsenal koos voor Arsenal en speelt nu weer voor de amateurs in Nederland. Het kan raar lopen, een foute keuze kan je carriere om zeep helpen.

Tja ik snap dan die frustratie nog ergens wel. Vaak zijn dat soort bedreigen ook meer uit emotie dan dat ze het serieus menen. Je bent echter wel compleet gestoord als je als volwassen vent een 15 jarige jongen met de dood gaat bedreigen.

27 maart 2014 om 18:44

Ja klopt. Maar ik vind het altijd zo 'opvallend' hoe jeugdtalenten soms eigenlijk compleet mislukken en vervolgens veel lager uitkomen dan zij ooit speelde...

27 maart 2014 om 18:50

Een foute keuze kan je carrière om zeep helpen? Wat dacht je van een blessure kan je carrière om zeep helpen? Dit speelt in het geval van Kerlon en van den Berg, die jij noemt, zeker wel een rol. Hebben allebei, zoals bij meerdere spelers het geval is, op een belangrijk punt in hun carrière meerdere langdurige blessures opgelopen waardoor ze zich niet door hebben kunnen ontwikkelen.

29 maart 2014 om 12:01

Een blessure is een ander geval, maar bij Bostock is dat (althans, zo blijkt uit het artikel) niet het geval. Ik heb zelf ook last gehad van een slepende enkelblessure op een best belangrijk punt in mijn carrière (waarmee ik niet zeg dat ik het ook echt gemaakt had). Maar ik weet dus hoe zo iets in elkaar steekt. Ik doel ook niet op dergelijke spelers, zij hebben gewoon simpelweg domme pech dat hun carrière niet is wat hun toegeschreven is.

27 maart 2014 om 20:15

@vsd5

Zo zijn er helaas meer grote talenten van. Freddy Adu! Op 15 jarige leeftijd dachten ze dat hij het grootste talent ooit was dat hij beter kon worden dan een Messi/ronaldo. Is nu ongeveer 22 jaar en is helemaal verpest zijn talent is nergens meer.

29 maart 2014 om 12:02

Ik had er zelf nooit van gehoord, heb het even opgezocht! Maar met 14 debuteren in de MLS dat is een prestatie op zichzelf! Maar inderdaad. Typische voorbeeld van een speler die niets van zijn carrière heeft gemaakt, alhoewel hij nog steeds in de MLS speelt en tot 25 wedstrijden kwam vorig seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren