Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik merkte meteen dat het fout zat, ik zag de ruziezoekers’

Laatste update:

Het liep zondag na de wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles compleet uit de hand. Fans van de Doetinchemse club kwamen het veld op om hun spelers een hart onder de riem te steken, maar een aantal supporters kreeg het aan de stok met spelers van Go Ahead Eagles. Het leverde beschamende beelden op, weet ook De Graafschap-keeper Hidde Jurjus.

/

“Samen met Ted van de Pavert en Robin Pröpper probeerde ik de supporters nog weg te leiden, maar dat was niet te doen. Echt erg, wat hier is gebeurd”, aldus Jurjus in gesprek met de Gelderlander. Toen de supporters het veld op kwamen wist de sluitpost direct dat het niet goed zat.

“Ik merkte meteen dat het fout zat. Ja, we werden door supporters bedankt. Omhelsd. Getroost. Maar ik zag ook meteen ruziezoekers. Fans die helemaal over de rooie waren.” Jurjus noemt de gevechten een ‘klap voor het imago van De Graafschap’. “Dat supporters elkaar opzoeken, dat zoeken ze zelf allemaal maar uit. Maar van spelers blijf je af.”

Wat een onrust na De Graafschap tegen Go Ahead Eagles! We hebben de foto's verzameld!

Geplaatst door voetbalzone op zondag 22 mei 2016

Hidde Jurjus is klaar voor een volgende stap

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige keeper maar buiten dat ook een geweldig persoon. Altijd rustig, ik begrijp dat hij ook (veel) vrijwilligers werk doet. Zag hem tijdens de vechtpartij direct richting de GAE spelers rennen om ze te beschermen. Zou verschrikkelijk jammer zijn als hij volgend jaar niet in de Eredivisie speelt.

22 mei 2016 om 21:33

Hoop wel dat hij hogerop gaat. Moet zeker stappen maken nog maar dat gaat hij minder snel doen in de jupiler league

22 mei 2016 om 21:40

Graaf blijft erin, dat weet ik zeker. Uitspraken knvb zijn al gedaan. Zo blij, Ted volgend jaar weer eredivisie. Graaf, mijn club.

22 mei 2016 om 23:28

Hij doet bijna dagelijks vrijwilligerswerk bij een verzorgingstehuis in zijn woonplaats. Dit doet hij al enkele jaren. Respect, een grote keeper en een groot persoon Hidde.

Zeker toe aan een stap hogerop. Is hij niet iets voor AZ?

22 mei 2016 om 21:42

Ja dat denk ik zeker. Hoop echt dat AZ hem gaat halen. Ze zouden al akkoord zijn met Utrecht en Ruiter, vind ik ook geen verkeerde keeper, maar Jurjus heeft natuurlijk meer potentie gezien zijn leeftijd. Denk dat AZ een mooie club voor hem is. Dan kan Rochet mooi weer op de bank of weg, want dat is toch een aparte keeper. Overigens doe hij het wel steeds beter, maar heeft toch vaak rare fratsen. Hopelijk komt Jurjus en hij mag Vermeij ook wel meenemen.
Overigens schandalig gedrag van die supporters. Hoop dat ze allemaal (degenen die vochten in elk geval) een stadionverbod voor het leven krijgen. Jammer dat zo'n kleine groep het verpest voor de hele groep en dat zij De Graafschap te schande brengen. Vind het normaalgesproken een leuke club met sympathieke supporters.

22 mei 2016 om 21:54

Vermeij is de slechtse speler van ons

22 mei 2016 om 22:23

Nou vind die Banning, Cicek en Straalman slechter dan Vermeij. Al zijn ze niet echt te vergelijken qua positie.

Natuurlijk walgelijk gedrag van deze groep mensen die zich voetbalsupporter noemt.
Past helemaal niet bij het beeld van een nuchtere club als de Graafschap.
Ik zou deze keeper graag bij NEC zien als opvolger van Jones.

Zeer talentvolle keeper wat mij betreft, misschien wat voor Utrecht als opvolger Ruiter ? of Az eindelijk een x en goede keeper ?

22 mei 2016 om 21:45

Opvolger van zoet

22 mei 2016 om 22:20

Waar gaat die heen dan ?

23 mei 2016 om 09:17

Denk eerder opvolger van cillessen..

Ik vind De Graafschap een groot gemis voor de Eredivisie maar spelers als Jurjus en Vermeij kunnen misschien nu voor een zacht prijsje richting de Galgenwaard komen. Juich ik van harte toe

22 mei 2016 om 21:53

We zijn nog niet zeker gedegradeerd eh...

22 mei 2016 om 21:56

Hopelijk wel!!

22 mei 2016 om 22:12

Omdat? Er een paar maloten zijn die iedere club wel heeft? Of ben je een verdrietige ajaxfan?

22 mei 2016 om 22:13

Ik ga er momenteel vanuit dat Twente het kort geding niet wint. De KNVB heeft het goed dichtgetimmerd juridisch.

Ot: Ik betreur de gang van zaken, ik neem hier ook echt afstand van. Dit is totaal onnodig en ongepast.
Helaas kun je tijdens de nacompetitie gemakkelijk aan kaarten komen, zo zat ik afgelopen donderdag nog tussen de go ahead supporters. De sfeer daar was ook grimmig, iets wat niet hoort in een stadion of op t veld.

Over twee wedstrijden gezien was Go Ahead beter en zij verdienen de promotie daarmee. Gefeliciteerd.

23 mei 2016 om 00:06

Ik denk dat vvv Venlo de promotie met verdient dan De Graafschap. Wat een dwazen. Zo heb je de sympathievan een heel land, behalve Amsterdam, en zo vergooi je dit dankzij een paar handenvol malloten... Zo jammer dit

23 mei 2016 om 00:15

@superbok

Dat weet je niet, er zijn diverse partijen die schade oplopen indien Twente de licentie verliest. De hypotheek verstrekkers gaan zelfs voor tientallen miljoenen het schip in. Geen licentie eredivisie beteket ook dat de waarde van de spelers verdampt, in het geval van een faillisement zijn ze zelfs tranfervrij.

Dat zijn allemaal overwegingen die de rechter meeneemt in zijn/haar oordeel.

23 mei 2016 om 18:23

Nee hoor, daar houdt de rechter geen rekening mee. Dat is oorzaak gevolg. Oorzaak Twente pleegt fraude, knvb deelt straf uit. Dat is het stukje waar de rechter naar kijkt. Zou mooie boel worden, kan je altijd wel fraude plegen en daarna zeggen, geen straf geven want dan gaan we failliet.

22 mei 2016 om 21:54

Vermeij is de slechtse speler van ons

23 mei 2016 om 00:09

Wat hebben ze toegevoegd??? Zie liever NAC en Twente in de eredivisie. Na de wanvertoningen van vandaag gun je ze nog minder

23 mei 2016 om 07:00

@rikkie Wat betreft Jurjus ben ik het helemaal met je eens. Maar zou Vermeij echt bij Utrecht passen? Dan heb je als het ware weer een wat 'houterige' spits. Ik zie persoonlijk liever van Weert komen. Die is nog transfervrij ook. In de spits naast Ruud.

23 mei 2016 om 09:29

Voor vermeij krijg je geld toe

We zijn bij pec nog op zoek naar een goede doelman voor volgend seizoen. Dus Nijkamp sla je slag

Alle 'supporters' die het veld hebben betreden een stadionverbod en boete geven.

Betreden van het veld is namelijk strafbaar. De idioten die gevochten hebben, levenslang stadionverbod en fikse boete

Hidde je bent een held! Beste man van het seizoen en in potentie een geweldige keeper. Moet nog werken aan hoge ballen maar ik zie in hem echt een potentiële keeper van oranje.

22 mei 2016 om 23:14

Een held op het veld en ook een held erbuiten. Diep respect voor deze man doet voor oudere mensen. Ik hoop van ganse harte dat AZ deze keeper haalt. Iemand met zoveel persoonlijkheid en ook nog eens voetballende kwaliteiten moet je altijd proberen te halen.

22 mei 2016 om 23:44

Je kan als AZ zijnde beter Jurjus halen dan ruiter denk ik. Stiekem hoop ik dat we er gewoon in blijven en dat hidde besluit om nog 1 seizoen voor ons te spelen. Zal wel niet gebeuren en iedereen gunt die jongen ook een mooie stap maar toch.

Je zag het aankomen als een grote groep supporters hun vak mogen verlaten om aan de andere kant van het stadion te gaan staan en er wordt ze geen strobreed in de weg gelegd. Neem aan dat het geen freeseating is bij de graafschap dat je kan zitten waar je wilt? Hoe sneu het ook is maar de graafschap mag een flinke straf van mij krijgen. En de Knvb moet echt achter zijn oren gaan krabben want het gedoe met twente, de playoffs die totaal geen succes zijn en de rechtszaken die eraan komen. Het is een mooie affiche voor het nederlandse voetbal.

Die Jurjus moet echt in de Eredivisie blijven, clubs als Pec, Heracles, Willem II, Roda en AZ hebben allen een mindere keeper. Kalme jongen, straalt ondanks zijn leeftijd heel veel rust uit. Vorig jaar in de JL deed hij het goed en in de Eredivisie de lijn doorgetrokken. Voor de Graafschap zou er een mooie transfersom in moeten zitten en de Eredivisie behoudt dan een goede doelman. Misschien kan de Graafschap dan Boy de Jong transfervrij overnemen van PEC als vervanger.

De mythe van De Graafschap als knuffelclub kan weer de kast in.
In feite is iedere club min of meer hetzelfde: een afspiegeling van de regio. Je hebt een paar profielen die je bij elke club ziet: mensen die alleen komen als het goed gaat, volwassen mannen die vooral bier komen drinken, oude mannen die vooral zeuren, vaders met kinderen die de fanshop leegplunderen, en ook jonge fanatieke supporters. Alleen zijn de aantallen niet overal gelijk.
Er zijn clubs waar de stewards de controle houden en niet zo vaak iets gebeurt, bijvoorbeeld Vvv, Eindhoven of Vitesse. Dat wil niet zeggen dat er in Venlo of Arnhem geen raddraaiers wonen, maar ze worden in toom gehouden omdat ze echt in de minderheid zijn.
Maar er zijn ook volksclubs waar fans doen wat ze willen, zoals Mvv, Nac, en ook de Graafschap. Mensen bepalen zelf waar ze staan of zitten (bijvoorbeeld de sfeergroep BT 03 staat in een officieel 'zitvak' ), en ze lopen van de ene kant van het stadion naar de andere zonder dat iemand ze tegen probeert te houden. Persoonlijk vind ik dit soort clubs veel relaxter, en ook leuker omdat er meestal een echte voetbalsfeer hangt, maar het nadeel is dat als mensen heel emotioneel worden, de grenzen verder liggen omdat ze baas in eigen stadion zijn. De stap om met z'n allen het veld op te rennen is veel sneller gemaakt.

Het heeft volgens mij nu ook niet veel zin om te roepen 'blij dat die hooliganclub gedegradeerd is' of 'dat ze maar drie wedstrijden zonder publiek spelen'. Want je hebt bij elke club wel mensen die gewelddadig kunnen worden met veel alcohol op.

22 mei 2016 om 23:45

Je slaat de spijker op z'n kop.

23 mei 2016 om 11:30

Hier sluit ik mij volledig bij aan. Ik was zelf in het stadion. In mijn ogen gingen er meerdere dingen mis.

(1) Twee vakken op de business tribune waren gevuld met GAE supporters. Was De Graafschap daarvan op de hoogte? Zo ja, dan was de veiligheid zwaar in het geding en daar had dan ingespeeld op moeten worden. Zo niet, gooi ze het stadion gelijk weer uit, want de veiligheid van hen kon niet worden gegarandeerd.

(2) De stewards en security konden niets beginnen tegen de supporters aantallen. Of ze nu wel of geen kwade bedoelingen hadden. Later bleek dat ze (op de dwazen die op de beelden te zien zijn na) gelukkig geen kwaad in de zin hadden. Ik denk zelfs dat, met verafschuwing van wat er is gebeurd, De Graafschap opgelucht kan zijn over wat er allemaal niet is gebeurd. Er liepen duizenden (?) het veld op, dat is traditie, als die allemaal richting het uitvak/gae fans/gae spelers waren gegaan, was het één groot drama geweest. Er was te weinig beveiliging. Het was juist prachtig dat 985 van de 1.000 niet eens omkeek naar de tegenpartij.

(3) De media die de gebeurtenissen verslaat. Wat er is gebeurd kan niet, maar zonder actie reactie was dit met één of twee dwazen afgelopen met een sisser. Er is niemand bij De Graafschap die zich ook maar een klein beetje met deze gasten identificeert. De media roepen: "graafschap fans vallen spelers aan" en iedereen denkt nu dat de supporters (heeeeeeel veeeeel) in één rechte lijn op de spelers afliepen en begonnen te vechten. Een betere kop zou zijn: 'voetbalfeest in Doetinchem ontsierd; dwazen vallen spelers aan'. Want een voetbalfeest was het, van begin tot eind.

jurjus moet na utrecht gaan mooie stap omhoog en basis als ruiter vertrekt .
en die idioten die spelers aanvallen van welke club ook zouden een levenslang stadionverbod en een gevangenisstraf moeten krijgen want dit kan echt niet.

Je bent van harte welkom in Alkmaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren