Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kreeg een whiplash van de getallen rond Haaland, ik viel zelfs flauw’

Laatste update:

Manchester City is duidelijk in de markt voor Erling Braut Haaland, zo verzekert Matthias Sammer. Volgens de extern adviseur van Borussia Dortmund, die met de club de Champions League veroverde in 1997, wil de Engelse koploper heel ver gaan voor de komst van de Noorse topschutter. Wat Manchester City exact wil neerleggen voor de alom begeerde Haaland wordt overigens niet openbaar gemaakt door Sammer.

Sammer kreeg dinsdagavond bij Amazon Prime de vraag of de deal tussen Manchester City en Haaland reeds beklonken is. "Dat weet ik niet, ik was namelijk volledig gefocust op deze wedstrijd (Manchester United - Atlético Madrid, red.)", zo luidde het antwoord. "Vandaag, gisteren en eergisteren heb ik er niets over gehoord. Maar wat ik wel weet is dat Manchester City achter hem aanzit. En wat betreft de getallen, daar kreeg ik een whiplash van. Ik ben zelfs flauwgevallen. Mijn vrouw heeft me overeind moeten helpen. Zover kan ik niet tellen, maar het schijnt allemaal mogelijk te zijn", aldus de voormalig verdediger van Dortmund en Duitsland.

Laporta is eerlijk naar Barça-fans met antwoord op vraag over Haaland

Het lijkt twijfelachtig of de sterspeler van Borussia Dortmund bij Barcelona zal tekenen.Lees artikel

Oud-aanvaller Mario Gomez, die de rol van presentator voor zijn rekening nam, zag een overgang van Haaland richting Manchester City al helemaal voor zich. "Ik kijk reikhalzend uit naar de combinatie Guardiola-Haaland, mocht het echt zover komen." Sammer was het roerend eens met Gomez. "Ze zullen elkaar alleen maar sterker maken. Want Pep, en ik heb hem drie jaar meegemaakt (als technisch directeur van Bayern München, red.), heeft een duidelijk idee over voetbal. Ik weet zeker dat Guardiola goed met spitsen kan omgaan. Maar hij zal zelf ook weer moeten leren van Haaland", aldus Sammer.

Dortmund houdt minstens 75 miljoen euro over aan de eventuele verkoop van Haaland, een bedrag dat als clausule is opgenomen in het tot medio 2024 lopende contract. De 21-jarige spits is reeds genoemd bij Barcelona, Real Madrid en dus ook Manchester City. Of het tot een deal met Barcelona komt is echter de vraag. Voorzitter Joan Laporta liet afgelopen weekeinde doorschemeren dat zijn club geen onverantwoorde risico's wenst te nemen om de komst van Haaland mogelijk te maken.

Denk jij dat Erling Braut Haaland in het spel van Manchester City past?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"dortmund lijkt minstens honderd miljoen euro over te willen houden aan de eventuele verkoop van Haaland"

Hoe kan Dortmund er ministens 100 mil aan overhouden, als clausule 75 mil is?

16 maart 2022 om 10:59

Was dat niet een "speciale" Barça-clausule?

16 maart 2022 om 11:01

Voetballr

In dat geval, dan zou Dortmund toch geen genoegen nemen met minstens 100 miljoen.
Dembele is voor hoger bedrag verkocht.

Zij hebben een van de beste spitsen rondlopen ter wereld. Dus zal neem ik aan wel rond de 150-180 miljoen vragen.

Zelfs Hazard was hoger

16 maart 2022 om 11:06

Ze hebben niks te eisen, clausule is 75mil. Dus elke club kan hem ophalen als de contractuele eis van haaland ingevuld wordt zoals hij het graag ziet.

16 maart 2022 om 11:07

75 miljoen gegarandeerd.
Maar je weet hoe dat gaat als er meerdere clubs geïnteresseerd zijn, dan valt de hamer pas bij het hoogste bod.

16 maart 2022 om 11:15

Daar heeft de club niks over te zeggen. Dortmund gaat 75 Mio vangen. De hamer valt voor diegene die Haaland het hoogste salaris durft te geven.

16 maart 2022 om 11:36

Een Barca clausule? Haha, nou ik weet niet hoe ik op zulke berichten moet reageren. Waarom zou dat erin staan?

16 maart 2022 om 11:47

@tinus, hoe bedoel je? De hamer valt gewoon altijd bij 75 miljoen. Daar gaat geen 1/3 extra bij zitten om 'de hamer te laten vallen'.

16 maart 2022 om 12:55

"dortmund houdt minstens 75 miljoen euro over aan de eventuele verkoop van Haaland, een bedrag dat als clausule is opgenomen in het tot medio 2024 lopende contract. "
Staat gewoon in de tekst. Geen Barcelona clausule, gewoon een gelimiteerde transfersom vanaf deze zomer.

16 maart 2022 om 11:07

@Mr Krillin: inderdaad, clausule is 75 miljoen dus geen idee hoe Dortmund er 100 miljoen denkt aan over te houden:-)

Zal hem liever bij city zien spelen dan bij real. Denk dat hij ook prima past in het spel wat city wilt spelen, enige vraag is of guardiola daar ook zo over denkt aangezien hij het liefste zonder echte spits speelt.

16 maart 2022 om 11:15

Als Guardiola het liefste zonder een echte spits speelt dan past hij toch juist totaal niet bij city? Vind hem persoonlijk juist bij Real passen, daar kan die veel meer gebruik maken van zijn snelheid en kracht voor mijn gevoel

16 maart 2022 om 12:48

Met mbappe en vini heb je toch juist al spelers die het meeste in de diepte willen hebben? En benz dan? Iemand komt dan op de bank... Zoals ik al zei vind ik persoonlijk dat city best een spits van wereldklasse kan gebruiken.

16 maart 2022 om 14:00

Daar heb je wel gelijk in hoor, hij is natuurlijk wel een heel ander soort speler dan Mbappe en Vini. Over een jaar of 2/3 zou die inderdaad nog beter passen bij real als Benzema er niet meer is. City heeft met Julian Alvarez denk ik de perfecte opvolger van aguero te pakken. Zo een type spits zie ik eerder bij City dan Haaland

ik zou het geweldig vinden om Haaland in de PL actief te zien bij City. met Pep als coach zit dat wel snor.
maar toch zegt mijn gevoel dat het Real gaat worden

16 maart 2022 om 11:42

Spelen City en Pep niet vooral met een voetballende/ teruggetrokken spits in plaats van een type Haaland?

16 maart 2022 om 11:56

@westend

Ik denk dat Guardiola hem sowiso diep laat staan hoor, het heeft geen nut om Haaland te leren voetballen als een Benzema of Lewandowski. Laat hem maar diep lopen, de gaten induiken en in de 16 staan.

Zo'n spits moet je echt niet proberen om te vormen.

Het gaat denk ik duidelijk tussen City en Real Madrid nu. Wij gaan sowiso moeten afhaken. Ergens jammer, maar zoals Laporta ook zegt dienen we geen onverantwoorde risico's te nemen om hem binnen te halen.

Dan bouwen we maar een team zonder superster op, of maken we zelf onze superster (pedri, Fati). Hou de centen bij, of investeer nog in Ãâ©ã£â©n goede CB (koundã£â©, Lisandro Martinez, Pau Torres).

Edit : Steek de centen anders in de renovatie van Ousmane. Ik heb het gevoel dat als hij blijft, dat hij onder Xavi gaat vliegen.

16 maart 2022 om 11:33

Hoe graag ik zo'n speler ook zou zien het zou betekenen dat we fouten uit het verleden herhalen. We moeten ons meer spiegelen aan Bayern. Geen immense verschillen qua salaris in de selectie. Dembele, Gavi en Araujo verlengen is nu cruciaal inderdaad. We zijn een paar verdedigers verwijderd van het weer mee doen in la Liga. We hebben Atleti dat bij de laatste 8 zit ook helemaal weggespeeld.

16 maart 2022 om 11:54

@viscacatalunya

Ja klopt helemaal! Om de continuiteit in de top de komende jaren te behouden is het van cruciaal belang dat die drie worden verlengd. Zeker als de Dembélé - Aubameyang link begint te werken, kan dat echt wel vuurwerk geven de komende jaren.

Daarnaast heb je met Gavi-Pedri-Nico-Frenkie-Pablo Torre en Kessié (als hij komt) voor de komende 6-7 jaar nog een top middenveld(voor Pedri, Gavi en Nico zelfs nog 10+ jaar).

16 maart 2022 om 12:12

Laporta moet zich ook beseffen dat een speler als Dembele kopen veel duurder is dan hem het beetje extra salaris betalen. Hopelijk blijft hij nu fit. Als dat niet zo is dan verandert dat de zaak.

De geluiden vanuit Madrid waren positief maar denk dat City uiteindelijk de winnaar zal zijn. Kamp Raiola speelt dit gewoon lekker sluw en slim uit. Ze regelen straks een giga aanbieding voor Haaland. Tsja de battle vs olieclubs is real. Enige kans is dat Haaland echt graag naar Real wil maar denk uiteindelijk dat hij naar City gaat vanwege de giga aanbod en Raiola fixt een clausule in zijn contract zoals met de Ligt om altijd later nog naar Spanje te kunnen. Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

16 maart 2022 om 12:12

Niet gaat werken is een groot woord maar snap wat je bedoeld. Alleen het gaat om dat je deze buitekans niet kan laten, Haaland is een giga speler. En Benzema is geweldig, absoluut maar wordt straks ook alweer 35 jaar. Plus meerdere toppers hebben is wel lekker, het is ook maar net tegen wie je speelt enz. maar ik zou er niet treurig om zijn als Haaland niet komt. Vini, Mbappe en Benzema is ook gewoon geweldig. Maar je gaat het wel proberen natuurlijk om Haaland te halen. Maar het is wel opvallend dat de strijdt weer tegen een olieclub is. Hij kan daar zowiezo veel meer verdienen. De best betaalde speler in de PL meteen worden ook tsja.

16 maart 2022 om 12:48

Als je kijkt naar de speelstijlen van Mbappe en Haaland moet dat net extreem goed werken

16 maart 2022 om 13:19

Lees net dit. Zou jammer zijn maar no big deal. Zijn keus, en tsja de bedragen, Raiola, olieclub, dan houdt t wel op, als Haaland niet naar Real wil.

Haaland to Man City is ‘imminent’ — suggestions that they’ll seal the signing next month. @BILD_Sport via @Sport_Witness #rmalive

16 maart 2022 om 14:42

Romano meldt net dat geld voor Haaland secundair is en het sportieve project, de manager en de kwaliteit van spelers om hem heen belangrijker is.

16 maart 2022 om 14:51

Dat zit bij City ook wel goed dus tsja. Het is echt dat Haaland graag naar Real wil zoals met Mbappe en dat hij Spanje prefereert, anders is het finito. En moet zeggen krijg wel de kriebels van kamp Raiola, die bespelen dit lekker zoals hij dat graag doet maar goed. We gaan het zien.

16 maart 2022 om 12:33

Enige scenario is inderdaad dat hij net als Mbappe zo graag voor Real wilt spelen dat hij vrede neemt met minder salaris. Real gaat niet eens proberen om in die bidding war mee in te stappen. En gezien Raiola involved is verwacht ik ook dat het City wordt. Heel spijtig ergens want had fantastisch om dat monsterduo samen te zien, maar de andere kant van de medaille is waarschijnlijk dat andere posities kunnen versterkt worden. Sterke geruchten dat Tchouameni de eerste zou zijn. Als Chelsea echt in de problemen zit en je kan James daar weghalen krijg je echt wel een giga sterk team.

16 maart 2022 om 12:55

Idd ja, en wil hij graag komen zou dat mooi zijn. Die jongen is nog maar 21 jaar. Maar zo niet, geen probleem. Hoef je ook niet met Raiola te maken krijgen komende jaren. Omdat het een kans is die je niet kunt laten ga je het proberen, maar City bied veel meer. En uiteindelijk heb ik liever spelers zoals Vini en Mbappe, die graag voor Real willen spelen en er alles voor doen. Wil Haaland dat ook, geweldig en dan zal hij ook wel komen. Zo niet, dan is het wel duidelijk dat kamp Raiola de boel gebruikte om een giga aambod eruit te krijgen voor Haaland. Tsja prima, maar dan bevestigd dat ook precies mijn eerste opmerking betreft Raiola. Maar het is Haalands goed recht om te kiezen. No big deal. Wordt geen Real, prima. Kun je idd naar andere spelers kijken en met Vini, Mbappe en Benzema zit je absoluut gebakken. Kun je rustig verder kijken voor een andere spits komende jaar/jaren. En Tchoua verwacht ik ook wel ja, zou top zijn. En Reece zou al helemaal geweldig zijn maar wordt niet deze zomer ben ik bang of Chelsea moet echt gek omvallen, wat ik niet verwacht. Maar gaat wel lekker zo, waar Perez ook komt en wil toeslaan komt hij keer op keer de olieclubs tegen lol.

16 maart 2022 om 14:03

Helemaal mee eens. Ik zou het ook zonde vinden om Vini, die Real toch redelijk draagt te verbannen naar de rechterkant. In eerste instantie kan je inderdaad Mbappe vooraan posteren, Benz iets teruggezakt en Vini aan de linkerkant blijven posteren. Op Rechts heb je dan echt een goede opkomende back nodig, want het is wel wat ongebalanceerd. Anderzijds is de huidige rechterkant meestal ongevaarlijk. Met Haaland erbij gaat Mbappe zowiezo op links en moet Vini op rechts ontegensprekelijk. Binnen 2 jaar als Benz vertrekt is het wel zonde. Maar goed, gezien zijn fysiek maakt die er misschien wel 3 van en als Haaland voor 5 jaar tekent kan je hem dan ook bijna gratis halen Ik heb liever dat hij later eventueel naar Real vertrekt, dan dat hij nu komt en later naar City wilt vertrekken. Ondanks het risico dat hij nooit komt. Maar dan vermijd je ongetwijfeld de issues met Raiola die zonder twijfel ooit wel zullen opduiken. Haaland zou trouwens meteen de best betaalde speler in de Premier League worden met 600k pond per week, ofwel 31 miljoen netto. Real zou mikken op 20-25, zeker niet meer dan Mbappe.

16 maart 2022 om 13:29

Net alsof Real hem geen giga aanbod zou kunnen doen. De best betaalde speler van City is by far niet de speler met het hoogste salaris. Real is kapitaal krachtig genoeg om financieel het met City uit te vechten. Het zal vooral een strijd worden tussen wat welke club hem liever wilt

16 maart 2022 om 13:53

Real Madrid zal volgens reports van bronnen geen giga aanbieding doen. Ze zouden het kunnen inderdaad, maar doen het niet. En ben daar wel blij mee. Mbappe kost al genoeg poen. Laat City hem maar een mooi bedrag geven. Ik zou Haaland graag willen zien in Madrid maar niet ten koste van veel salaris. Ik denk dat hij uiteindelijk ook naar City gaat, omdat City hem het meeste nodig heeft!

16 maart 2022 om 14:07

Als je iemand als Mbappe 25 miljoen geeft, die toch al heel wat meer bewezen heeft kan je moeilijk Haaland meer gaan bieden. Dat City hem meteen de best betaalde in de Premier League en eigen selectie maakt lijkt mij ook niet het meest gezonde voor de rest van de selectie die al meer hun strepen hebben bewezen. Ik hoop zeker dat Haaland komt, maar net als Florentino niet aan elke prijs/eis.

Heeft city opgegeven als het op Harry Kane aankomt dan ? Ik dacht dat ze vorig jaar officieel een paar keer een bod hadden gedaan op hem , ze zullen nu toch niet ineens niet meer hem willen hebben en voor Haaland gaan. REAL heeft op dit moment maar 1 prioriteit dat is Mbappe, ik denk niet dat Benzema aan de kant geschoven gaat worden door Perez alleen maar om Haaland te halen. Het zou een mooie combi kunnen worden , maar ik zie het niet gebeuren . Ik zie liever mbappe / Benzema dan mbappe /Haaland .

Darwin nuñes zou veel beter passen bij barca dan haaland. Mocht dit financieel niet haalbaar zijn dan wellicht om de tafel gaan met dembele

16 maart 2022 om 12:58

Barcelona heeft al maanden geprobeerd met Dembele te onderhandelen. Het is niet gelukt. Dembele wil gewoon veel geld en is niet bereid om in te leveren.
Dus houdt het op voor Barcelona want ze vragen andere spelers wel in te leveren. Je kan de verhoudingen in een selectie niet al te scheef laten worden.

16 maart 2022 om 15:58

Hopelijk wilt hij nu wel blijven na de komst van auba en alves

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren