Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb nooit behoefte gehad een lange neus naar Van Bommel te maken’

Laatste update:

Ruud Brood werkte tussen 2015 en 2018 als assistent-trainer van Phillip Cocu bij PSV. Na de komst van Mark van Bommel moest de nu 57-jarige oefenmeester het veld ruimen in Eindhoven. In gesprek met het Eindhovens Dagblad zegt Brood het jammer te vinden dat hij moest vertrekken bij PSV, maar toch koestert hij geen hard feelings richting Van Bommel.

Brood en PSV hadden een akkoord over een doorlopend contract en het ging volgens hem ‘lekker’ binnen de club. “Tegelijkertijd had ik begrip voor de keuzes van Mark. Dat vertel ik niet om de lieve vrede te bewaren. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal, als een trainer zijn eigen staf kan samenstellen. Zonder mezelf te groot te willen maken, denk ik wel dat ik Mark goed wegwijs had kunnen maken in het trainersvak”, stelt Brood, die de selectie naar eigen zeggen na drie jaar ‘goed kende’.

Faber: 'Het doel is om fit de vakantie in te gaan'

Toch vindt Brood Van Bommel nog altijd een ‘prima vent’. “Onder meer omdat ik na mijn eigen ontslag bij NAC in december een net appje van hem kreeg. Dat vond ik bijzonder en menselijk tegelijk. Zelf was hij kort daarvoor bij PSV weggestuurd. Ik heb nooit de behoefte gehad om een lange neus naar hem te maken, integendeel. Het is gelopen zoals het gelopen is”, stelt de oefenmeester, die na zijn vertrek bij PSV een klein jaar als eindverantwoordelijke bij NAC Breda werkte.

Brood spreekt van een ‘warm gevoel’ bij PSV en een ‘bijzondere club’, omdat ‘alles zo stabiel’ is. Desondanks is er nog niet gesproken over een hernieuwde samenwerking. “Ik ben geen type dat PSV dan even belt. In Eindhoven kunnen ze zelf ook goed inschatten of ik in een nieuwe constellatie van waarde kan zijn. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe coach (Roger Schmidt, red.) en de manier waarop hij wil voetballen.”

Moet PSV Ruud Brood terughalen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er moet Brood op de plank komen, vandaar deze open sollicitatie... Ben zeker geen Bommel fan , maar snap het volkomen dat als jd een eigen staf mag samenstellen, je niet als eerste aan een passant a la Ruud denkt...

6 juni 2020 om 11:32

Psv heeft de fout gemaakt vbommel de volledige vrije hand te geven in het samenstellen van de staf. Daar zaten enkel lichtgewichten in en vmarwijk droeg nul verantwoordelijkheid en was meer een klankbord. Toeval of niet, toen vmarwijk in de vae aan de slag ging stortte de boel bij psv in elkaar.Cocu werd gered door hiddink, gio door advocaat, de boer mislukt in het buitenland; grote namen als speler maar nog piepklein als trainer

6 juni 2020 om 12:07

Maar goed, Ruud Brood is zelf ook een lichtgewicht die als trainer nooit echt iets klaarspeelt. Brood lijkt me dus ook zeker niet de juiste persoon om Van Bommel wegwijs te maken in het trainersvak. Verder geloof ik best dat de hulp van buitenaf heeft geholpen, maar we moeten het ook niet overdrijven. PSV stortte in omdat de overgebleven bepalende spelers door (een) blessure(s) niet inzetbaar waren en omdat de vertrekkende krachten (lozano, De Jong en Angelino) op uiterst amateuristische wijze zijn vervangen door pure middelmaat. Een ervaren coach kan dan de schade wellicht beperken, maar in zo'n geval kun je niet voorkomen dat er schade is. Als je ziet wat PSV heeft doorgemaakt, vind ik 7 punten achter de nummer 1 nog best meevallen. Z'n opvolger (faber) zorgde nou niet bepaald voor verbetering.

Tja achteraf gezien had Marc inderdaad best wat kunnen leren van Ruud en heel fijn om iemand te hebben die de selectie goed kent. Marc gaat echter toch altijd zijn eigen weg.

6 juni 2020 om 12:01

Brood heeft zelf zelden tot nooit aangetoond een goede trainer te zijn, dus je zou er vraagtekens bij kunnen zetten of Brood wel in staat is een onervaren coach te helpen. Niet voor niets komen clubs niet bij hem aankloppen. Ik snap sowieso niet waarom elke omschrijving over Van Bommel een negatieve rand moet krijgen, alsof hij werkelijk helemaal niets gepresteerd heeft. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt (dezelfde fouten die elke beginnende trainer maakt), maar zo slecht heeft hij het helemaal niet gedaan. Bovendien kunnen we inmiddels stellen dat PSV in de zomer van 2019 flink wat kwaliteit heeft ingeleverd met De Jong, Angelino en Lozano, terwijl daar kwalitatief spelers tegenover stonden die zich in de subtop nog niet kunnen onderscheiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren