Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb Neres gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam’

Laatste update:

David Neres is inmiddels volledig geaard in Nederland. In januari was het alweer twee jaar geleden dat de aanvaller de overstap maakte van São Paulo naar Ajax; de aanvaller kwam op zijn negentiende terecht in een vreemd land, ver weg van zijn familie. Zijn zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci zorgde er echter voor dat er altijd een familielid bij hem was in Amsterdam: eerst zijn broer, later zijn zus en zijn vriendin Kira Winona. En ook Wamberto heeft Neres bijgestaan, zo vertelt de voormalig aanvaller van Ajax aan De Telegraaf.

Ajax haalde Neres bewust al in januari 2017 binnen, zodat hij de tweede seizoenshelft van 2016/17 alvast kon wennen aan zijn nieuwe omgeving. Door de doorbraak van Justin Kluivert kwam hij onder Peter Bosz nauwelijks aan spelen toe en daar kreeg Neres het uiteindelijk lastig mee. Ook onder opvolger Marcel Keizer was de Braziliaan geen vaste waarde. Ajax drukte de aankoop van minstens twaalf miljoen euro op het hart om geduldig te zijn. Wamberto, tussen 1998 en 2004 actief bij Ajax, gaf hem daarnaast ook adviezen over het leven in Nederland.

De 44-jarige landgenoot van Neres maakte 'ongeveer hetzelfde' mee als Neres, vertelt hij. Voor hem was het echter 'wel makkelijker', omdat hij al jarenlang in België speelde voor zijn transfer naar Ajax. "David moest heel erg wennen aan de taal, het weer en het Ajax-systeem. Dat laatste is heel anders dan bij de clubs in Brazilië. Bij Ajax moet je als vleugelspeler veel meer bewegen zonder bal. Ik heb hem ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam, haha. Een gevaarlijke plek voor spelers, met al die discotheken."

"Maar David is een goede jongen, die alleen af en toe een hapje gaat eten in de stad", benadrukt Wamberto. Dit seizoen blonk Neres in de Champions League uit tegen ploegen als Benfica, Bayern München en Real Madrid, maar het steekt dat hij slechts acht hele wedstrijden speelde in de Eredivisie. In de winter kon hij voor 45 miljoen euro naar Guangzhou Evergrande, maar volgens Wamberto ligt ook de Europese top binnen bereik als Neres 'geconcentreerd blijft'. "In de Champions League is hij enorm geconcentreerd, maar dat moet hij ook in de Eredivisie laten zien tegen bijvoorbeeld ADO Den Haag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verstandige woorden van Wamberto, maar zoals hij zelf al zegt lijkt dat sowieso wel goed te zitten bij Neres, dat hij dus niet gaat stappen. (of niet teveel/te heftig/op verkeerde momenten in ieder geval). Genoeg spelers zouden hierin kunnen vervallen, helemaal als je niet direct basisspeler wordt in een nieuwe omgeving.

Wel goed ook van die zaakwaarnemer, om altijd familie of zijn vriendin bij hem in de buurt te hebben. Net als het niet direct happen op de Chinezen interesse (+ bijbehorende miljoenen), lijkt me een zaakwaarnemer die echt voor zijn cliënt werkt en niet alleen maar voor eigen portemonnee.

13 maart 2019 om 12:13

David Netjes. Zouden de shirtjes niet sneller over de toonbank vliegen als ze winkelmedewerkers spellingcontrole moesten gebruiken? David Netjes, Lisandro Megalam, Noussair Mazzelaar, Nicolas Tagliatelle, Hakim Ziedend...

13 maart 2019 om 12:45

Haha, mooi! Heb het inmiddels aangepast maar die andere namen zijn ook mooi bedacht door je

Onbegrijpelijk dat hij na Bayern uit , waar hij de beste van het veld was, Vervolgens
2 maanden op de bank heeft gezeten.
Heracles uit kwam hij helemaal niet in bij een 0-1 achterstand.
Nu is het ondenkbaar dat hij niet in de basis start.
Voor hoelang het duurt......

13 maart 2019 om 12:17

Ik snap sowieso niet dat hij dit seizoen geen vaste basisplaats heeft/had. Is vorif jaar helemaal losgekomen en ik vond hem veruit de gevaarlijkste man bij Ajax. Ikzelf zou hem dan ook altijd in de basiself opnemen en dan kijken hoe ik Tadic en Ziyech in dezelfde opstelling kan inpassen. Onbegrijpelijk

Met zo'n vriendin is het ook niet erg om thuis te zitten

Ik heb hem ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam, haha. Een gevaarlijke plek voor spelers, met al die discotheken."

haha ik geloof er niks van als ik zijn ogen zie

13 maart 2019 om 12:44

Heerlijke look! vanaf dag 1 al mijn favo speler. Ik kan er meer van genieten dan welke andere speler van ajax eerlijk gezegd. Heerlijke skills en zijn diepgang is ook mooi om te zien. Een soort van Suarez die het ook de hele wedstrijd door probeert. Het is alleen niet zo'n naaier als Suarez. Gewoon een leuke gast volgens mij

13 maart 2019 om 12:52

Nee de discotheken heeft hij gelukkig links laten liggen! De coffeeshops heeft hij daarentegen wel gevonden geloof ik👀🚬

Grappig om dit te lezen aangezien ik Neres samen met Dolberg tegenkwam in de Supperclub een aantal weken geleden. Hij heeft niet echt goed geluisterd naar Wamberto blijkbaar haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren