Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb medelijden met Rafa, het doet me echt pijn voor hem’

Laatste update:

Hamburger SV-trainer Josef Zinnbauer doet het met tegenzin, maar zet zijn aanvoerder Rafael van der Vaart nu al wekenlang op de bank. De aanvallende middenvelder is zijn basisplaats kwijt bij de nummer vijftien van de Bundesliga, die net als vorig seizoen in degradatiegevaar verkeert.

/

Zinnbauer geeft aan dat hij het liever anders had gezien en dat hij te doen heeft met Van der Vaart. “Ik heb medelijden met Rafa, het doet me echt pijn voor hem”, vertelt de HSV-coach aan de Hamburger Morgenpost. “Hij is een slachtoffer van de situatie. De strijd tegen degradatie past helaas niet bij zijn speelwijze, want wij moeten de ruimtes klein houden”, legt Zinnbauer uit.

De 44-jarige oefenmeester heeft ondertussen veel respect voor de manier waarop de 109-voudig Oranje-international zich ondanks zijn reserverol een ware aanvoerder toont. “Hij houdt zich continu bezig met het elftal. Rafa staat mij terzijde en helpt.” Een vertrek van Van der Vaart uit Hamburg lijkt niettemin aanstaande; Sporting Kansas City is in de Nederlander geïnteresseerd.

Denk je dat Rafael van der Vaart nog veel zal spelen voor Hamburger SV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor hem, maar dat gebeurd er als je oud wordt. Hij moet volgend seizoen gewoon naar Amerika verhuizen en daar gaan voetballen. Nog even de laatste paar euro's verdienen.

17 maart 2015 om 12:29

In amerika hebben ze dollars =)

Denk niet dat Rafa nog veel gaat spelen, kan beter dit seizoen vertrekken of naar Ajax of cashen in Amerika.

17 maart 2015 om 10:43

Hij kan niveau ajax ook niet meer aan

17 maart 2015 om 11:13

Bij elke aanvallende ploeg is VD Vaart 1 van de beste spelers.. Ook bij Ajax..

17 maart 2015 om 11:27

Dilano; hij heeft gewoon gelijk. Kan het nivo, ook van Ajax, niet meer aan. Op het middenveld wordt ie overlopen en spelen spelers die gewoon beter zijn en/of meer potentie hebben. Misschien nog in de spits maar daar hebben ze voor volgend jaar 2 talenten die ook gewoon beter zijn/worden als hem.

Maar goed jij geeft zulke ijzersterke argumenten dat ik daar moeilijk tegenin kan gaan.

17 maart 2015 om 11:28

Moet elke keer rond de 50ste minuut gewisseld worden. Ik snap niet waarom mensen nog aangeven dat hij iets voor ajax nog zou kunnen betekenen

17 maart 2015 om 11:47

En toch zie ik het nog wel zitten! Ajax heeft op dit moment helemaal geen geweldig elftal en mist van tijd tot tijd wat slimmigheid en ervaring. Door heel het elftal lopen vooral jonge jongen en ervaren spelers als Moisander en Zimling komen niveau tekort en/of vertrekken van de zomer.

Daarnaast zie ik een middenveld met Bazoer, Klaassen en v.d. Vaart wel zitten. Bazoer en Klaassen verrichten al veel arbeid waardoor v.d. Vaart zich vooral kan inspannen bij balbezit. Zijn overzicht, inzicht, passing e.d. kan Ajax echt goed gebruiken. En hij is overigens behoorlijk fit en kan zeker in Nederland nog 2 jaar mee.

17 maart 2015 om 12:19

Het zou toch een goede speler zijn, voor het middenveld of de aanval. Niet voor in de basis, maar zodra je tegen een muur aanloopt kun je na de rust met de creativiteit, het overzicht en de techniek van Vd Vaart wel iets proberen te forceren.

17 maart 2015 om 11:45

Op het middenveld heb je volgend jaar, klaassen, serero, sinkgraven, bazoer, andersen, schone, riedewald. Op schone na stuk voor stuk talenten die van de vaart in de weg zou gaan lopen in hun ontwikkeling. Ook moet je hem altijd wisselen want de hoeveelheid meters die bijvoorbeeld klaassen aflegt in een wedstrijd kan vdv niet aan. Met zijn passes kan hij natuurlijk elke spits of buitenspeler voor de keeper zetten maar dan moet hij als echte 10 gaan spelen met 2 mensen achter hem die het vuile werk opknappen en de boer gelooft niet in een echte 10 positie. Helaas voor van der vaart is er in dit ajax weinig plek voor hem.

Ik heb ook wel met hem te doen, zo'n speler wil je graag zien spelen. Want je kan zeggen wat je wil, maar voetballend is hij echt heel goed, dat hij het verder niet moet hebben van fysieke duels, lijkt me logisch, dat heeft hij nooit gehad. En ach, hij kan terugkijken op een hele mooie carriere. Het liefst zie ik hem in een rol bij Ajax, maar wel als stand-in. En als Raffie echt wilt spelen, dat moet je inderdaad richting de Mls.

Hij is gewoon niet meer goed genoeg om in een topcompetitie te spelen

kan ie beter naar ajax teruggaan

17 maart 2015 om 11:29

als trainer misschien. Als speler heeft ie niets meer toe te voegen aan dit Ajax.
Of hij zou zich in een reserverol moeten schikken maar vermoed dat ie daar geen trek aan zal hebben

Ik snap niet dat zo'n jonge mirt lekker terug maar ajax gaat, gaat cl spelen, en is met zijn kwaliteit en ervaring echt nog wel van toegevoegde waarde

17 maart 2015 om 11:01

We moeten nog maar zien of Ajax door de voorronde van de CL komt (ervan uit gaande dat Ajax wel tweede wordt in de Eredivisie).

Qua ervaring is Van der Vaart zeker een aanwinst voor Ajax, maar ik betwijfel of hij nog wel fit genoeg is.

17 maart 2015 om 13:11

Fit genoeg? In Nederland zal hij een stuk minder hoeven lopen, dus dat lijkt me niet direct het problem. Zal ook geen vaste basisklant worden. Schone legt ook niet de meeste meters af en is totaal niet explosief. Van der Vaart kan op z'n sloffen echt nog wel van waarde zijn voor Ajax. Innternationaal is het niet veel meer, maar voor de Eredivisie is hij nog wel een prima speler denk ik.

17 maart 2015 om 13:21

Ik heb VDV al een tijdje niet meer zien voetballen en lees zo her en der dat hij fysiek niet in orde is + dat hij geen basisplaats meer heeft bij een degradatieclub in Duitsland. Vandaar mijn twijfel of hij nog wel fit genoeg is.

17 maart 2015 om 14:10

Dat is dus een beetje het probleem, niemand ziet hem nog spelen maar we nemen wel allemaal klakkeloos over dat hij niet meer fit genoeg is voor Ajax. Ajax speelt niet in een tempo dat van der Vaart niet aan zou kunnen als je het mij vraagt. Dat hij geen basisplaats heeft bij een degradatieclub pleit in mijn ogen juist voor van der Vaart, want net als zijn trainer ben ik van mening dat je niets aan van der vaart hebt als er voor iedere meter geknokt moet worden. Ajax is in Nederland toch vaak wel dominanter dan HSV in Duitsland en dit zal van der Vaart juist ten geode komen.

17 maart 2015 om 14:16

Ik trek daarom ook geen conclusies, simpelweg omdat ik het niet weet. Ik geef ook aan dat ik twijfel door alle verhalen.
Ben het wel met jou eens dat het spel van Ajax waarschijnlijk beter bij VDV ligt dan het degradatievoetbal van Hsv. Ik denk echter wel als VDV naar Ajax komt, hij komt om te spelen, niet voor de bank.

Denk jij dat VDV zelf naar Ajax wil komen? Heb vernomen dat een Amerikaanse club hem wil hebben, dat zal Rafa ook niet zomaar afwimpelen vermoed ik.

17 maart 2015 om 14:42

Excuses ik merk gewoon een beetje de trend van van der Vaart afkraken, waar men bij voetbal International ook een handje van heeft. Daar roepen ze maar wat graag al meer dan een jaar dat van der Vaart en Kuyt niet meer goed genoeg zijn etc. Nu doet Kuyt het nog prima bij Fenerbahce en zijn ze ineens van mening dat Dirk 'ironlung' Kuyt met gemak de Nederlandse Eredivisie kan domineren. Op VZ zijn er vaak leden die je kunt betrappen op het klakkeloos overnemen van deze roeperij, vandaar mijn ietswat felle reactive richting jou.

Ik ben er zelf niet uit of van der vaart nog van waarde is op het veld, hoewel ik sterk het vermoeden heb dat hij dat nog wel zijn zal. Niet als basisspeler wellicht, maar hij kan zo goed voetballen. Momenteel heeft Ajax geen middenvelder als van der vaart, hooguit Schone die erbij in de buurt komt. De kritiek op van der vaart hoor ikechter nooit bij Schone, die ook geen kilometers aflegt in een wedstrijd en vaak ook erg traag is. Dan zie ik liever clubicoon van der vaart.

Ik denk zelf dat we van der Vaart nooit meer in een Ajaxtenue als speler zullen zien. Die gaat lekker het fijne leven in Amerika beproeven en komt dan wellicht ook nog terug als jeugdtrainer of zo. Rafa staat in de belangstelling van ik men Kansas City, stond laatst inderdaad op VZ. De redden dat ik het onthouden heb is omdat de avond ervoor toevallig een wedstrijd van Kansas tegen NY live op Eurosport was. Als je ook ziet hoe men in Nederland over hem praat, dan zou ie ook haast gek zijn als ie niet lekker naar de VS gaat waar ze hem waarschijnlijk als Europese voetbalgod binnen zullen halen.

Nu krijg je natuurlijk al die reacties van kleutertjes die roepen dat Van der Vaart oud is en er niks meer van kan. Jullie dumbasses doen net alsof hij al 60 is, dat slaat helemaal nergens op! Als deze man gewoon fit raakt is het nog steeds een goede voetballer die top zou zijn bij een subtopper. Of in Nederland, een topper als Ajax.

17 maart 2015 om 11:11

Deze dikke pad kan beter een pizzeria beginnen. Of naar ajax, ja.

jammer voor hem. Hij is nog niet zo oud. Ik vind hem eigenlijk zijn hele leven een talent gebleven. Nooit echt het nivo gehaald wat hij in potentie kon bereiken.

17 maart 2015 om 11:52

Helaas niet lang echt op topniveau gespeeld. Bij Ajax een paar jaar echt goed geweest en bij HSV in zijn eerste periode was hij ook echt van een topniveau. Daarna bij Real Madrid, Tottenham en opnieuw HSV nooit echt meer op dat niveau gekomen. Toch een speler met specifieke voetballende kwaliteiten die ik graag in de Arena nog een seizoen zou willen bewonderen.

Misschien ook goed voor de uitstraling van de competitie als Kuyt en v.d. Vaart terugkomen in Nederland. Als PSV zijn elftal redelijk in tact kan houden, Feyenoord zich o.a. versterkt met Guidetti en Kuyt en Ajax met v.d. Vaart en wellicht nog een goede verdediger dan staat er toch een heel behoorlijke top 3.

17 maart 2015 om 12:01

Bij Real Madrid en daarna Tottenham was hij gewoon nog van topniveau hoor.

17 maart 2015 om 12:10

Ja dat is waar trouwens. Nu ik zijn statistieken ook bekijk bij Real Madrid en Tottenham heeft hij het goed gedaan. Waar mijn herinnering vandaan kwam dat hij bij beide clubs niet zo geweldig heeft gepresteerd weet ik niet.... foutje in mijn geheugen

17 maart 2015 om 13:13

Bij Real werd ie gewoon makkelijk aan de kant gezet, net als Sneijder en Robben destijds. Robben was wel wat begrijpelijker misschien gezien alle blessures in die tijd. Real Madrid was en is gewoon een enorm handelshuis van sterren. Een jaar of wat een naam uitbuiten en dan lekker weer van de hand doen. Zo zie je nu alweer geruchten opduiken dat Bale zal vertrekken, doen ze in Madrid schijnbaar niet zo moeilijk over.

17 maart 2015 om 13:22

Geeft niks, fouten zijn er om verbeterd te worden

Wat is het niveau van Rafael bij Hsv? Ik kijk namelijk nooit naar Hsv.
Kan hij nog ooit van waarde zijn voor het Nederlands elftal of is hij interessant voor Ajax.
Of is het feestje voorbij voor vd vaart en moet hij ergens gaan afbouwen?

Degradatie voetbal spelen In mis wel de beste en fysiek zwaarste competitie ter wereld is wel andere koek dan spelen in onze speeltuin eredevisie ....Kan hij nog makkelijk aan....schone 3.0

Van der Vaart is inderdaad niet meer de voetballer 8 jaar geleden, maar hier op het forum zijn er mensen die hem neerzetten als een jongen die er helemaal niks van kan en dat is ook niet waar. Ik denk dat hij voor Ajax nog van veel waarde kan zijn. Middenveld met Bazoer, Klaassen en Van der Vaart zou n verademing zoveel voetbal. Af een toe een wedstrijdje rust tussendoor dan kan mooi Sinkgraven voetballen. Of VDV in de spits die zich een beetje laat terugzakken en daar veel ruimte maakt voor El Ghazi en Kishna zou niet verkeerd zijn in sommige wedstrijden.

Deze coach doet gewoon het enige juiste. Als je een dominant elftal hebt die speelt op de helft van de tegenstander, dan heb je aan het inzicht en de techniek van van der Vaart nog genoeg. Knokken, kilometers afleggen etc. dat ligt hem gewoon minder en hij is fysiek ook niet goed genoeg om als moderne middenvelder te fungeren.

Het ironische is dat hij in zijn hoogtij dagen niet de mentaliteit had om de echte top te halen.
Zijn privé leven ( Lees Barbie popje Silvie!!! ) zorgde voor te veel afleiding, altijd werd hij weer meegesleurd naar die jetset rode loper feestjes, terwijl hij zijn rust had moeten pakken tussen de grote wedstrijden.
Nu hij totaal versleten is, toont hij ineens wel de mentaliteit om nog iets voor zijn elftal te willen betekenen.
Alleen nu is het te laat, hij is op, kan gewoon bijna niet meer lopen op een voetbalveld, laat staan rennen.
En dat heeft, vrees ik toch veel te maken met zijn vroegere levensstijl, ik zeg niet dat hij toen der tijd zoop, of drug gebruikte, maar hij leefde niet het gedisciplineerde leven van een topsporter.
Kijk nou eens naar zijn generatie genoot Robben: die heeft zich in zijn privé leven nooit opgehouden aan die glitter en glamour flauwe kul en kijk waar die nu, op zijn 31 nog staat: aan de wereldtop!!

Het meest pijnlijke vind ik nog dat hij zichzelf nog te goed en te jong acht, voor een eventuele terugkeer naar Ajax ( het feit dat hij daar er financieel enorm op achteruit gaat, zal ook wel meespelen ).
Maar hij ziet zelf totaal niet in, dat ook dat niveau inmiddels te hoog gegrepen voor hem is.
Tja voetballers en zelfkennis.

17 maart 2015 om 14:45

In de tijd met zijn relatie met Sylvie ging het juist voetballend erg goed, zijn carriere raakte juist in de slop toen het allemaal minder ging met Sylvie. Als je thuis al je zaakjes goed voor elkaar hebt en gelukkig bent, dan is het veel makkelijker om te presteren op je werk. Ik vind jouw verhaal dus gedeeltelijk populistische bullshit, sorry dat ik het zeg.

als vdv volgens sommige zelfs het niveau van de eredivisie niet meer aan kan waar moet hij dan wel gaan spelen ? amerika voor het geld ? ff serieus hoor die man is ook al op leeftijd zou het gwn lekker afsluiten bij ajax klaar ermee eredivisie is geen top competitie hij zou daar nog makkelijk aan spelen toekomen en voor ajax een meerwaarde hebben

Shorty1991

Ik respecteer jou mening: maar je kan toch niet ontkennen dat een topsporter rust nodig heeft in zijn prive leven, er zijn nog genoeg andere voorbeelden van bekende sporters wiens carrière begon te kwakkelen op het moment dat die een celeb als vriendin krijgt.
Bijvoorbeeld voormalig toptennisser Andre Agessi, die behoorde top de beste in zijn vak, totdat hij een relatie met Brooke Shields kreeg, toen ging het significant minder met hem, die relatie ging vervolgens weer over en Agessi , werd weer de topper die hij was.

Van der Vaart had gewoon niet de mentaliteit voor een topsporter, kamt niet voor niks al jaren met licht overgewicht, klaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren