Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb me compleet in Hakim Ziyech vergist, ik hou echt van hem’

Laatste update:

Bruno Varela kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met Hakim Ziyech bij Ajax. De doelman werkte uiteindelijk anderhalf jaar samen met de middenvelder in de Johan Cruijff ArenA en in die periode heeft hij een heel andere kant leren kennen van Ziyech. Vorig jaar zomer kwam er een einde aan de dagelijkse samenwerking, toen de spelmaker voor Chelsea koos en Varela zijn loopbaan vervolgde bij het Portugese Vitória SC.

"Hakim heeft een groot hart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf een compleet andere mening over hem had", erkent Varela in een uitgebreid interview met Voetbal International. "We speelden met Benfica tegen hem en het leek me een beetje een arrogante gast. Uiteindelijk was hij bij Ajax één van de aardigste en meest bescheiden jongens die ik heb ontmoet." Volgens Varela, die uiteindelijk tot drie duels voor Ajax 1 en twee wedstrijden namens Jong Ajax kwam, deed Ziyech er veel aan om hem welkom te heten in Amsterdam.

"Hij probeerde vanaf het begin met me te praten: 'Heb je iets nodig? Hoe gaat het met je familie?'", brengt Varela in herinnering. De doelman en de aanvallende middenvelder hadden ook vaak telefonisch contact. "'Je kunt altijd naar mijn huis komen om te eten. Ik wil niet dat je alleen bent.' Ik heb me compleet in hem vergist en hou echt van hem. Nu speel ik met Ricardo Quaresma en voor hem geldt hetzelfde. Mensen denken dat hij arrogant is, maar ook hij is een goede gast", vergelijkt Varela Ziyech met de routinier uit Portugal, die vorig jaar september binnenkwam bij de club uit Portugal.

Varela had bij Ajax niet alleen een hechte band met Ziyech. Ook David Neres deed er alles aan om de sluitpost op zijn gemak te stellen. "Met hem heb ik veel mooie dingen meegemaakt, maar het is beter om daar niet over te praten", zegt de voormalig Ajacied met een kwinkslag. "Het is onmogelijk om niet van Neres te houden", aldus Varela. De inmiddels uit Nederland vertrokken keeper keek daarnaast geregeld zijn ogen uit op het trainingsveld van Ajax en van met name Frenkie de Jong raakt hij gaandeweg zeer onder de indruk.

"Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had", vervolgt Varela zijn terugblik. "Zijn moment in Madrid tegen Luka Modric en Vinícius (in de Champions League, red.) was natuurlijk mooi, maar ik heb zoveel van zulke acties van hem gezien. Het was niet eens indrukwekkend voor me, omdat het eigenlijk heel normaal was voor Frenkie." De in 2019 bij Ajax vertrokken De Jong maakte ook bij Barcelona al snel de tongen los. "Toen hij daar net was had ik contact met mijn landgenoot Nélson Semedo. Hij stuurde me: ‘Deze gast is ongelooflijk.' Ik zei tegen hem: 'Behandel hem goed, want het is een goede jongen'."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie woorden over het 'kille' Ajax! Varela straalde ook altijd plezier uit ondanks dat 'ie geen bal tegenhield

21 februari 2021 om 11:06

Mooie woorden inderdaad. Bande was vanmorgen ook al zo lovend.

21 februari 2021 om 11:23

Inderdaad mooie woorden, het "kille" ajax blijkt toch aanzienlijk beter voor z'n spelers te zorgen als menigeen dacht.

@zeitgeist: genoeg azijn gehad ? Bande heeft het niet gered, mede door zijn zware blessure. Die jongen heeft genoeg kansen gehad om te laten zien dat hij de moeite waard zou kunnen zijn om te behouden, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt. Teleurgesteld als hij is begrijp ik zijn reactie, het getuigd alleen niet van veel zelfreflectie.

21 februari 2021 om 11:24

Je bedoelt die speler die zegt dat hij geen kans heeft gekregen terwijl hij gewoon totaal niet meer gepresteerd heeft na z'n blessure, maar wel nog een vorstelijk salaris opstreek?

21 februari 2021 om 11:25

@zeitgeist, sorry vergeet mijn reactie, ik had nog niet door dat jij de nieuwe troll op VZ bent.

21 februari 2021 om 11:29

Mwoah. Volgens mij durf ik gewoon kritisch te zijn op elke club; ook Ajax. 95% van de users hier lopen de polonaise onder elk bericht wat geopend wordt en ik heb daar gewoon een mening over. Dat mag toch?

21 februari 2021 om 11:41

Tuurlijk mag dat, onderbouwing is dan een vanzelf sprekend iets, toch ?

21 februari 2021 om 11:47

Ik zie vooral dat je kritisch bent op Ajax omdat die niet jouw eigen voorkeur genieten. Verder zelf weten hoor, maar kom hier niet zo wijsneuzerig de verlichter uithangen. Als jij dingen anders ziet dan 95% van de mensen, dan is meestal de conclusie dat jouw zienswijze de aparte is, IPV dat jij de enige woke persoon in de ruimte bent

21 februari 2021 om 11:59

Ja dus als Bande kritisch is op Ajax moet hij zijn mond houden want die is mislukt, maar als Varela iets positiefs zegt dan is dat het bewijs dat Ajax geen kille club is. Ja das vreemd

21 februari 2021 om 12:22

Je mag je toch echt afvragen of de kritiek die Bande heeft op zijn club terecht is, dus zo vreemd is het niet. Hij heeft pech gehad met zijn blessure, maar het blijkbaar niet op kunnen brengen zich terug te vechten of dat is hem niet gelukt. Hij heeft wel degelijk zijn kansen gehad, zowel bij FC Thun als bij Ajax. Als je het dan niet kan laten zien, zowel tijdens je verhuurperiode als op het trainingsveld, tsja dan is het jammer maar helaas. Dan de club de schuld geven is nogal een zwaktebod, vind je niet ?

21 februari 2021 om 13:16

Misschien reageerde je op een verwijderde reactie maar wie zegt er dat Bande zijn mond moet houden? Hij mag best zijn mening geven natuurlijk maar wat hij zei sloeg gewoon nergens op. Hij gaf aan dat hij geen kansen kreeg, wat een onzin, toen hij weer fit was kreeg hij gewoon kansen in jong Ajax en daar raakte hij geen pepernoot. Wat verwachte hij dan, dat hij ineens in het 1ste mocht spelen zonder iets bewezen te hebben?Varela praat gewoon over de sfeer bij Ajax 1 zoals hij dat ervaren heeft en dat die goed was, maar goed mensen willen blijkbaar graag geloven dat Ajax een kille club is.

21 februari 2021 om 13:16

Wat heeft dit met Ajax te maken behalve dat ze beide voor Ajax speelden? Is Ziyech geïnstrueerd door Ajax? Verder niet bekend hoe het intern bij Ajax aan toe gaat dus daar kan ik geen uitspraken over doen. Maar adhv dit bericht kan je daar toch geen conclusies uittrekken?

Prachtige vent die volgens mij heel goed in de groep lag! Op het veld nooit een toegevoegde waarde geweest maar daarentegen wel zeer belangrijk in de kleedkamer geweest, denk ik.

Zie je in de praktijk vaker. Sneijder, C. Ronaldo, Ribery etc. mannen met een vervelend imago maar met een gouden hart. Bij jongens met een ideale schoonzoon voorkomen is het dan weer regelmatig andersom.

21 februari 2021 om 11:19

Zijn beetje jongens van de straat, kennen de zogenaamde bodem en willen anderen die het moeilijk hebben dan graag helpen. Om die reden kunnen Zlatan en Van der Meijde het zo goed met elkaar vinden.

Quaresma, dat was echt wel een speler met veel potentie. Kwam uit dezelfde lichting als Cristiano Ronaldo bij Sporting Portugal en speelden ook altijd samen, Quaresma was misschien wel degene met het meeste talent van die 2 maar Ronaldo had de sterkste mentaliteit.

Zijn overigens wel 2 hele goede vrienden van elkaar. Maar Quaresma met die rabona's en trivela's van hem, dat was echt geweldig en echt wel zijn handelsmerk. De bal achter het standbeen voorgeven en heb hem zelfs in een wedstrijd van Besiktas met een bal achter het standbeen de bal op doel zien schieten, die echt net overging of zijn acties waar hij dan de tegenstander opzocht, vervolgens er langsging en de bal met buitenkant schoen voorgaf.

Over Ziyech: de afgelopen jaren hebben we natuurlijk wel vaker gehoord dat Ziyech schijnbaar een lastige jongen hoort te zijn. Maar heb in de afgelopen jaren meerdere teamgenoten gehoord die lovend over Ziyech waren.

Kan mij nog herinneren dat Jerson Cabral weleens aan heeft gegeven dat Ziyech erg belangrijk is geweest voor hem. In het seizoen 15-16 was Cabral eigenlijk al compleet afgeschreven bij FC Twente, maar nam Ziyech hem bij de hand en Ziyech was wel de absolute topspeler van Twente toen, maar Cabral was echt wel nummer 2 en dat was best wel een bijzondere opstanding aangezien Cabral in de jaren daarvoor (en daarna overigens ook niet meer) geen bal raakte.

Ook bij Ajax hoorde je veel positieve verhalen over Ziyech, want spelers als Nouri, Kluivert, Mazraoui, Promes, etc. trokken zich allemaal aan Ziyech op en nu dus ook Varela die zich positief uitlaat. Terwijl Ziyech nu dus schijnbaar dezelfde band heeft bij Chelsea met Mason Mount.

Hoop overigens wel dat Ziyech erin slaagt om snel weer een basisplek te veroveren. De blessures hebben tot nu toe niet echt meegeholpen en hopelijk kan Tuchel een systeem creëren waarin hopelijk ook plek is voor Ziyech.

21 februari 2021 om 10:52

Quaresma is toch veel ouder. Die speelde 20 jaar geleden volgens mij al bij Barcelona. Het kwam er helaas nooit uit.

21 februari 2021 om 11:06

Quaresma is niet veel ouder dan Ronaldo. Quaresma is 37-jaar en Ronaldo 36-jaar, schelen zo'n anderhalf jaar in leeftijd dus zoveel is dat niet. Hebben sowieso samengespeeld met elkaar in het eerste elftal van Sporting (1 seizoen), maar kan mij nog weleens herinneren dat beide heren hebben aangegeven ook samengespeeld te hebben met elkaar in de jeugd bij Sporting. Overigens gingen Ronaldo en Quaresma allebei tegelijk weg bij Sporting: Ronaldo ging in de zomer van 2003 naar Manchester United en Quaresma ging in de zomer van 2003 naar FC Barcelona.

21 februari 2021 om 14:59

Quaresma ziet er op de een of andere manier 10 jaar ouder uit. Het lijkt ook al eeuwen geleden dat hij bij Barcelona speelde. Quaresma ging te vroeg naar Barcelona.

21 februari 2021 om 10:55

Fabio Paim was degene met het meeste talent. Maar is niets van gekomen

21 februari 2021 om 11:02

@rochester, je bent in de war met Billy Gilmour. Wat ik trouwens best een aparte vriendschap vind. Vraag me oprecht af wat die 2 tegen elkaar zeggen. Kan me er zo weinig bij voorstellen.

21 februari 2021 om 11:09

Oh ja, Gilmour was het inderdaad. Was inderdaad 'n jonge speler waarmee hij heel goed kan opschieten, haalde alleen even Gilmour en Mount door elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren