Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax, verder heb ik niet veel met die club'

Laatste update:

De finale van de TOTO KNVB Beker, die komende zondag op het programma staat, heeft een speciale lading voor Theo Janssen. De oud-middenvelder is Vitessenaar in hart en nieren, maar speelde tijdens zijn carrière ook een seizoen voor Ajax. “Ik hoop natuurlijk dat Vitesse wint. Dat is mijn club en Ajax niet”, zegt Janssen in gesprek met De Telegraaf.

“Ik heb een mooie tijd gehad bij Ajax en het leuk gehad met de spelers en de staf, maar verder heb ik niet veel met die club. Bij Vitesse ben ik alles geweest, van supporter tot speler en nu dan trainer”, legt Janssen uit. Hij is momenteel nog altijd werkzaam bij Vitesse, als trainer van de Onder-18. Vanaf volgend seizoen krijgt Janssen de functie van talentenbegeleider binnen de jeugdopleiding van de Arnhemmers.

“Ik ga aan de slag met talenten uit de hele opleiding, die ik individueel ga begeleiden. Dat kan met onderlinge gesprekken, maar ook door aan te sluiten bij trainingen of gezamenlijk videobeelden te bekijken”, zo legt Janssen zijn nieuwe functie uit. Hij overweegt tevens om in de toekomst het hoogste trainersdiploma te halen. “Voorlopig doe ik dat nog niet, maar als bijvoorbeeld Vitesse aangeeft in mij een toekomstige hoofdtrainer te zien, dan sta ik er zeker voor open om mijn Coach Betaald Voetbal te gaan halen. Ik denk dat ik een goede coach zou kunnen zijn.”

‘Die bekerfinale was zo magisch, ik kan er nog steeds emotioneel van worden’

Eloy Room, Maikel van der Werff, Kevin Diks en Navarone Foor blikken in gesprek met Voetbalzone terug op de bekerfinale van 2017 en laten ook hun licht schijnen op het naderende treffen met topfavoriet Ajax.Lees artikel

Janssen complimenteert de huidige trainer Thomas Letsch met het seizoen tot dusver. “Dat hij een systeem heeft gevonden waarin de kwaliteiten van deze groep helemaal tot hun recht komen. En dan specifiek de kwaliteiten van Tannane en Bazoer. Als je die twee samen op het middenveld zet, is dat niet goed voor het team”, stelt Janssen. “Zo’n seizoen moet je bekronen met iets tastbaars, een mooie prijs. Het zou daarom geweldig zijn als het na vier jaar opnieuw lukt om die beker naar Arnhem te halen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd fijn om naar Theo te luisteren. Blijf maar lekker als analist werkzaam. Leuke en grappige gozer!

Wauw Theo Janssen die hoop dat Vitesse de bekerfinale wint, dat hebben we nog niet gehoord deze week. Moet zeggen dat ik de creativiteit onder de journalisten niet echt hoog vind door allemaal naar Theo Janssen te gaan. Iedereen weet hoe hij erin staat (en dat is zijn goed recht) en hij heeft meerdere platforms om zijn mening te geven (waar hij dan ook gebruik van maakt). De nieuwswaarde is een beetje weg zullen we maar zeggen. Waarom niet andere oudspelers die voor beiden clubs hebben gespeeld nemen? Waar zijn een Victor Sikora, Nikos Machlas, Richard Knopper en Thulani Serero?

17 april 2021 om 08:14

Azijn ipv thee gedronken?

17 april 2021 om 08:36

De beste man heeft toch gewoon een punt? Ik hoef ook niet 100x te weten wat Theo ervan vindt. Niet dat ik zijn mening niet belangrijk vindt, integendeel, maar na 10x vind ik het toch interessanter om te zien wat iemand anders erover denkt.

17 april 2021 om 08:38

Kijk maar uit, straks komt de "je hoeft niet op de topics te klikken" politie langs

17 april 2021 om 08:59

Ik dacht precies hetzelfde hoor. Teet is een held, maar ik zou Machlas wel gehoord willen hebben ja...

17 april 2021 om 09:58

Denk dat er weinig mensen interesse hebben in de mening van Knopper, Serero of Sikora. Kan ook aan mij liggen...

17 april 2021 om 09:02

Of als we dan toch een andere analist iets moeten laten zeggen over de bekerfinale; jan van halst. Ook een vitesse en ajax verleden

17 april 2021 om 10:10

Oh van halst. Laat die aub z’n mond houden. Erger me dood aan die man.

17 april 2021 om 11:21

En ook weer een titel over Ajax
Dat is belangrijker dan de mening van Theo. En laten we eerlijk zijn, het is nog geen Frenkie de Jong. De stroom aan artikelen over hem ging sneller dan mijn toiletbezoeken na 3 mokken koffie en geen ontbijt.

17 april 2021 om 12:18

Ik snap je hierin wel, ook al vind ik het zelf altijd wel leuk om van Theo Janssen te horen, want het geeft een beetje het probleem aan met de media tegenwoordig. Het zal mij persoonlijk ook niet verbazen als Theo aan het eind van dit interview een opmerking heeft geplaatst in de trant van: 'met deze vragen had je ook gewoon het stukje uit het AD kunnen kopiëren hoor'. Marcel van Roosmalen had hier ook een mooi stuk over geschreven in het Nrc, dat hij constant maar wordt gevraagd naar zijn mening vanuit exact dezelfde invalshoek (in dit geval beleving bij een finale zonder publiek). Studio Voetbal had hem gevraagd om hiervoor naar Arnhem te gaan voor een 'surrogaatbeleving', Voetbalprimeur wilde een cameraploeg naar zijn huis sturen om het gebrek aan beleving vast te leggen, AT5 wilde hem in Vitesse-shirt door Amsterdam sturen "voor de beleving", Spijkers met Koppen wou dat hij kwam vertellen over het beleven van een wedstrijd zonder typische voetbalbeleving en Omroep Gelderland over het beleven van zo'n wedstrijd van buiten Arnhem om maar wat partijen te noemen. Het voelt een beetje als het faillissement van de media dat ze allemaal nagenoeg hetzelfde idee hebben bij dezelfde mensen, vandaar dat je ook altijd bij Fox die tergende 'BN-supporters' kreeg die volgend jaar zomaar in een ander shirt konden zitten.

Naast een goede analist was het ook een fantastische speler. Heeft de kennis , inzicht en persoonlijkheid in huis om een goede trainer te kunnen worden.

17 april 2021 om 08:55

Dat ie een “fantastische” speler wordt wel een beetje erg overdreven vind ikzelf. Was bij Vitesse met kop en schouders de beste (vooral fantastische vrije trappen), bij twente op zijn tijd geniaal maar bij Ajax was hij slecht 1 vd elf en over Genk hoeven we het helemaal niet te hebben.

17 april 2021 om 15:23

Genk was die jong. Paulinho speelde op die leeftijd in Litouwen en what about Tagliafico? Dat zegt helemaal niets. Bij Ajax inderdaad niet heel goed, maar zijn mentaliteit is totaal het tegenovergestelde als die van De Boer. El Hamdaoui was ook een speler die niet onder deed voor Suarez en kwam daarna niet eens in de basis bij Fiorentina. Ik wil niet zeggen dat het de schuld van De Boer is, maar spelers kunnen een trainer niet liggen (en andersom).

Deze uitspraak was te verwachten
Theo heeft even van ajax willen proeven en twente
Maar het is altijd een vitesse boy geweest
En vitesse zit in zijn hart
Mooi dat hij zich altijd zo uitspreekt fijne gozer

Je leest die titel en weet meteen dat het over Janssen gaat. Die is altijd eerlijk geweest over Ajax. Prima toch.

Dat verhaal is ongeveer net zo verrassend als dat de club kleuren van Vitesse geel en zwart zijn. Maar Janssen blijft een mooie vent. Ik denk trouwens dat Vitesse gaat winnen van dit dolende Ajax. Blind wordt echt germist en je merkt dat Ajax echt moeite heeft om te scoren en achterin daarnaast gaten laat vallen. Ik denk dat eerst tegen Utrecht wordt verloren en daarna tegen Vitesse. Ik zeg dit met pijn in m'n hart.

17 april 2021 om 11:26

Nou ik hoop en denk het zelf eerlijk gezegd niet! Ik heb er wel enigzins vertrouwen in. Ook al spelen we zonder Blind. Maar je weet dat morgen de beker finale is hopelijk. Ajax speelt dus eerst tegen Vitesse voor de beker en donderdag is de inhaalwedstrijd tegen Utrecht.

Theo is een beetje de Totti van Vitesse.

Juist hierom ben ik gecharmeerd van Janssen. Een van de weinige voetballers die een echte supporter is geweest van een club die niet top is. In zijn hoogtijdagen de beste middenvelder van de Eredivisie geweest, liet Zenith en Rubin Kazan zweten en ook CL-winnaar Inter. Eerste was van het niveau Porto en tweede kwam dichtbij Benfica destijds. Zijn talent was absolute top/subtop, maar daar had hij de levensstijl en behoefte niet voor. Daar is die ook heel eerlijk in geweest. Een echte persoonlijkheid die je misschien eens in de 10 jaar zag. Heerlijke trap en pass. Jammer dat het er destijds bij Ajax niet uitkwam en net zo snel ging die weg naar Vitesse. Heel mooi!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren