Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had zeven maanden nodig om me aan te passen aan de Premier League'

Laatste update:

Alexandre Lacazette maakte onlangs de overstap van Olympique Lyon naar Arsenal. Volgens Robert Pirès gaan de fans van the Gunners de komende jaren genieten van de kwaliteiten van de Franse spits. De voormalig middenvelder van de Londenaren stelt echter wel dat Lacazette tijd nodig heeft om te acclimatiseren in de Premier League.

“Ik verwacht dat hij een succes wordt bij Arsenal, maar hij heeft tijd nodig om zich aan te passen”, zegt de Fransman in gesprek met de BBC. “Hij is een goede spits die veel scoorde voor Lyon. Maar natuurlijk is het heel anders voetballen in Frankrijk dan in Engeland. Veel agressiever. Het kostte mij zes à zeven maanden om me aan te passen aan het ritme en tempo in de Premier League. Het was heel zwaar, met name de agressiviteit en de intensiteit. Als je in Frankrijk, Spanje of Italië speelt is het heel anders.”

Pirès, die in 2000 overkwam van Olympique Marseille, weet hoe Lacazette zich voelt: “Het was mijn eerste uitwedstrijd tegen Sunderland toen Arsène Wenger zei: ‘Robert, ik weet dat je teleurgesteld bent omdat je wilt spelen, maar ik zie je liever op de bank, zodat je de wedstrijd kan bekijken. Het vechten en het tempo aanschouwen...’ Na twintig minuten zei ik tegen mezelf: ‘Wat doe ik hier?’ Want het was heel zwaar. Ik herinner me een tackle van Patrick Vieira en ik dacht gelijk dat dit soort voetbal niet voor mij bestemd was.”

Ook gaat Pirès kort in op het gerucht dat Thomas Lemar van AS Monaco Arsenal wellicht gaat versterken. “Ik houd van Lemar. Hij heeft vorig jaar bij Monaco heel goed gespeeld in de Champions League. Hij is een jonge speler met een goede techniek, een goed linkerbeen, kan goede voorzetten geven en scoort best vaak. Volgens mij heeft hij een goed profiel om voor Arsenal te kunnen spelen”, besluit de oud-international.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar afwachten, het kan ook in een keer zo zijn dat hij zich snel weet aan te passen en gelijk 20-25 doelpunten scoort in zijn eerste seizoen. Lacazette is wel een klassebak, ik verwacht dat hij een succes gaat worden bij Arsenal.

Denk dat hij gaat wel 15+ goals gaat maken, heeft zich goed ontwikkelt bij Lyon en kan nog jaren mee

Het verschil tussen Engeland en de andere grote competities is inderdaad enorm. Tactisch niet, maar wel in snelheid, agressie... eigenlijk de gehele beleving. Spanje en Italië vind ik, uitgezonderd de top vijf / zes, een heel stuk minder om naar te kijken.

Pires groeide uit tot een wereldspeler in een legendarisch elftal, ik denk dat Lacazette dat ook in zich heeft.

22 juli 2017 om 18:16

Vind het maar niks dat kick en rush /vechtvoetbal. In Italie en Spanje wordt er tactischer gevoetbald, daar kan ik weer meer van genieten

22 juli 2017 om 20:35

Ik vind dat kick 'n rush al een heel stuk minder dan vroeger. In de Premier League dan, de niveaus daaronder is het echt nog ouderwets 'lange halen, gauw thuis'.

Vind dat er tegenwoordig best verzorgd voetbal wordt gespeeld in de BPL en dan heb ik het niet alleen over de topclubs. Maar het wordt altijd gecombineerd met keiharde duels en het baltempo ligt altijd wel hoog. Dat maakt de BPL in mijn ogen aantrekkelijker dan bijvoorbeeld La Liga.

22 juli 2017 om 20:48

Ieder zijn mening... In Italie word er ook keihard verdedigd trouwens, misschien nog wel harder dan in de Premier league. Het baltempo ligt dan wel weer iets lager

koekoek! wat een team was dat zeg... toen ik de naam pires las. dat team dat wow voetbal speelde. met allemaal wow spelers. en pires zelf, wat een geweldenaar. petit, henry, bergkamp, vieira, adams, cambell, ljungberg.. team was zo gebalanceerd. niet normaal. fysiek, techniek, intelligentie, flair, vechtlust.. wat een team.

22 juli 2017 om 19:00

Dan heb je het idd wel over een team zeg! Wat een team was dat. Maar dat vond ik toen ook van united in iets mindere mate.

22 juli 2017 om 20:38

Dat team had echt alles inderdaad. Ook toen al veel buitenlanders (met name Fransen), maar dat paste uitstekend in de periode 1997-2004 zo'n beetje. Met de landstitel zonder ook maar één nederlaag als hoogtepunt.

Vond Manchester United in die jaren trouwens ook grandioos. Hadden misschien nog wel meer individuele klasse en presteerden ook top, maar ik was fan van Arsenal. Niet in de laatste plaats door Bergkamp.

En daarom is Ibrahimovic ook zo een baas. Scoort wellicht in elke competitie en nooit aanpassingsproblemen gehad, hij is mentaal zo sterk.

22 juli 2017 om 18:12

En kwalitatief ook een topper. Echter heeft Zlatan het nooit echt op een hoge podium laten zien (champions League).

22 juli 2017 om 20:49

@Dutch Volgens mij toch ook stuk of 50 goals in de club? Dat is toch niet niks.

23 juli 2017 om 04:26

Klopt, maar wat ik bedoel is dat in de echte grote wedstrijden Zlatan nooit echt heeft geïmponeerd. In de grote wedstrijden in de CL was hij vaak onzichtbaar of heeft hij nooit echt zijn stempel kunnen zetten zoals bijvoorbeeld een Drogba, Suarez, Shevchenko, Eto'o etc. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij een prachtige carriere heeft gehad.

22 juli 2017 om 18:13

in zn begin jaren had ie wel aanpassingsprobelemen. zowel bij ajax als bij juve, maar jah... hij was nog jong zullen we maar zeggen.

Arsenal kennende zal hij die tijd ook echt wel krijgen, hij is sws gehaald voor de basis. Maar mark my words, als hij een periode niet scoort zal de media er bovenop zitten, net zoals ze bij Ozil deden. Ik ben geen Calimero, maar een Pogba bijv heeft vrijwel geen kritiek gekregen. Ja zijn stats waren goed, maar laten we eerlijk zijn, daar geven de tabloids echt helemaal niets om. En toch ontsprong hij de dans en Ozil niet, terwijl zijn stats ook goed waren. Selectief geneuzel dat echt al jaren aan de gang is in Engeland, wellicht mede dankzij Wenger, zou best kunnen. Eerlijk is het echter niet.

22 juli 2017 om 19:18

Tabloids zullen tabloids blijven. Ik snap niet dat mensen het lezen. Zijn enkel uit op sensatie. Wenger met zijn reputatie heeft het er ook niet makkelijker op gemaakt inderdaad. Maar het is ook een beetje iets van nu geworden. In het verleden kregen zowel coaches als spelers te tijd om zich te aan te passen. Tegenwoordig ben je al veel sneller een miskoop. Volgens velen is Guardiola nu al per definitie mislukt.

Het heeft ook te maken met gunnen en misgunnen. Ik vond de kritiek op Ozil overigens terecht. Hoezo zou Pogba kritiek moeten krijgen, ik vond hem dit seizoen goed spelen bij United.

22 juli 2017 om 19:42

Bergkamp en Henry werden kort na hun komst ook met de grond gelijk gemaakt. Kansloos. Vz doet er overigens zelf ook flink aan mee met hun selectieve berichtgeving. Wenger heeft voor de wedstrijd gezegd dat Sánchez ook niet aan een buitenlandse club verkocht zal worden. Ben benieuwd of er nog een artikel over komt.

23 juli 2017 om 04:44

Selectieve berichtgeving is altijd zo geweest. Chelsea fans hebben in het verleden ook veel leugens en nonsense moeten aanhoren. Zo heb je ook ''anti'' Mourinho artikelen gehad, selectieve berichtgeving over zowel Real als Barca, FC Bayern, Juventus etc noem maar op.

Ik vind het geklaag overdreven. Alsof er een conspiracy tegen Arsenal is of zo. Deal with it, dat soort dingen gebeuren nou eenmaal.heel veel clubs hebben een bepaalde stereotype.

24 juli 2017 om 09:52

We zullen zien hoe de aankopen van alle clubs er vanaf komen dit seizoen. We houden contact

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren