Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had vroeger niet echt een idool, maar probeerde Henry wel na te doen’

Laatste update:

Robert Lewandowski probeerde in zijn jongeren jaren na te doen wat hij Thierry Henry in wedstrijden zag presteren. De Franse spits, die momenteel in de Amerikaanse profcompetitie aan het afbouwen is, maakte in zijn jaren bij Arsenal diepe indruk op Lewandowski. De Pool timmert nu zelf hard aan de weg bij Borussia Dortmund en wordt begeerd door meerdere clubs in Italië en Engeland.

/

De 24-jarige Lewandowski maakte vorig seizoen 22 goals en staat nu op zeven treffers. Zaterdag nog was hij goed voor twee doelpunten tegen Greuter Fürth: nu is het de bedoeling woensdag te scoren tegen Ajax. In een interview op de UEFA-website zegt Lewandowski dat hij geen ultiem voorbeeld had toen hij jong was. “Ik had niet echt een idool, maar er was wel een speler die ik probeerde na te doen.”

“Dat was Henry in zijn tijd bij Arsenal. Ik genoot van de manier waarop hij speelde en over het veld bewoog. Ik vond hem een geweldige speler”, zegt Lewandowski. Bij Borussia Dortmund werkt hij samen met Jürgen Klopp, bij wie de passie er vaak vanaf straalt in wedstrijden. “Je ziet op televisie hoe blij hij is als we scoren en hoe boos als dat niet lukt. Dat is op de training niet anders, hij ademt echt passie.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou hij het ook geprobeerd hebben om die befaamde handsbal na te doen?

Nee, Henry was een geweldige voetballer dus het lijkt me logisch dat je daar als spits bij een of ander jeugdelftal tegenop kijkt. Misschien dat hij ook maar naar Arsenal moet dan, want het zou me niet verbazen als Henry daar over een paar jaar als trainer aan de slag gaat

19 november 2012 om 15:04

Henry kon er niks aan doen dat het goed werd gekeurd.

19 november 2012 om 15:10

Henry hield die bal bewust met de hand binnen. Hands mag niet, dus Henry had er gewoon vanaf moeten blijven. Dat de goal werd goed gekeurd kan die inderdaad niets aan doen maar eerlijk was het zeker niet.

19 november 2012 om 15:21

En dus mag het??? De omgekeerde wereld! Er bestaan bepaalde regels, dus het is heel duidelijk wat wel en niet mag. Hands maken mag niet. Dat er dan toevallig iemand in het veld staat die kijkt of de regels worden nageleefd en daarbij een foutje maakt is in deze discussie volstrekt irrelevant.

19 november 2012 om 15:32

Schwalbes, acteren, met je hele team een scheids belagen mogen ook niet. en toch doet Barca en Messi dat. Dus ga alsjeblieft niet de moraalridder uithangen.
Henry doet er gewoon alles aan om te winnen. Of het eerlijk is? Niet echt, maar daar heb je een scheids voor die dit wel of niet waarneemt.

19 november 2012 om 15:39

Het geniale is dat ik afgelopen zaterdag een wedstrijd van de B junioren heb gefloten, en zelfs het team aan wie ik het voordeel gaf zei dat de ingooi voor de tegenstander was. Het KAN dus wel! (het gaat dan natuurlijk om een amateur elftal)

19 november 2012 om 15:54

Barca en Messi ? Zijn dat twee verschillende teams of twee verschillende personen ?
En als je dan toch een voorbeeld voor Schwalbes en acteren wilt noemen , noem dan op zijn minst Suarez.

19 november 2012 om 16:23

net zoals klose met de hand scoren en dan het zelf zeggen zodat die niet telt hij heeft dardoor veel respect gekregen

19 november 2012 om 16:42

Maar toch is het steeds erger. Ik keek laatst bij een wedstrijd van een bekende van mij die een oefenpot tegen de B1 van FC Den Bosch(!) speelde. Die aanvallers en middenvelders daar gingen ook bij de lichtste aanraking krijsend naar de grond en dat dan terwijl ze al ver voor stonden.
Het lijkt alsof ze het aangeleerd krijgen, al is het niet van de trainer, dan wel van de profwedstrijden die ze zelf kijken.

ON: Iedereen wil toch Henry na kunnen doen Ik zou Lewandowski graag bij Arsenal zien, maar ben bang dat dat heel wat mag kosten en tegenwoordig niet eens meer echt een stap vooruit is.

19 november 2012 om 17:23

Ach iedere speler heeft wel iemand die hij na wou doen, of t nu Henry, Zidane, Messi of Maradona is...

Off: Heb van t weekend iemand van t veld gestuurd voor een kopstoot, niet naar de bal koppen maar bewust naar de man! Dit ging om iemand van 13-14, en de ouders trots langs de kant 'kijk dat heb ik hem geleerd'

19 november 2012 om 15:21

Die pik van dat plaatje van je zou hebben gezegd dat het "een slimme actie" was.
Vind het naar dat zo een grote speler waarvan we allemaal hebben kunnen genieten word verweten dat hij een handsbal niet toe gaf.
Ten eerste moet hij de belangen van zijn land behartigen en ten tweede weet ik niet of het expres was. Jij wel?

19 november 2012 om 15:26

je ziet Henry duidelijk met de binnenkant van zijn hand de bal binnenhouden, het lijkt mij heel bewust

Wat een grap is deze speler zal nooit in de buurt komen van Henry, Henry was samen met Bergkamp een legende wat genoot ik van zijn techniek en snelheid, hij had een mooie trap. Hij kwam naar binnen en krulde vrij wel iedere bal op een zelfde manier en toch trapte keeper daar keer op keer in..

Jammer dat Barcelona hem heeft kapot gemaakt door op de rechtsbuiten te moeten spelen terwijl hij een spits is..

Jammer dat er weinig echt toppers zijn, je hebt nu alleen Ronaldo en Messi daar onder is het van een bedroevende niveau, waar je vroeger veel toppers had is dat niet meer het geval..

19 november 2012 om 15:11

Rooney, Van Persie, Benzema, Ozil, etc. zijn bedroevend niveau?

19 november 2012 om 15:15

Maar niet van het niveau van Messi en Ronaldo, het valt me gewoon tegen, het zijn geen wereldtop. maar wel topspeler als je begrijpt wat ik bedoel.

19 november 2012 om 15:24

Bergkamp en Henry zijn ook niet van het niveau Messi en Ronaldo!

19 november 2012 om 15:25

In hun tijd zouden ze dat zeker wel zijn...

19 november 2012 om 15:31

Niet van het niveau Messi klopt, Ronaldo is ook niet van het niveau Messi.

19 november 2012 om 15:34

Nedrig heeft een punt hoor. Henry zou in zijn topvorm nog eigenlijk dicht in de buurt kunnen komen om te concurreren met Ronaldo en Messi, evenals een Bergkamp of bijvoorbeeld Shearer.

Het verschil met Messi (en Ronaldo) is niet een beetje maar kilometers lang. En daarmee kan je 2 dingen zeggen, of Messi (en Ronaldo) is(zijn) uitzonderlijk goed, of de rest is minder geworden.

Ik persoonlijk denk dat de rest minder is geworden omwille van randzaken zoals geld en het hele commerciele gedoe erom heen. Messi is een talent pur sang zoals Henry dat ook was, Ronaldo doet alles om eruit te halen wat erin zit. En ik zeg niet dat andere spelers dit niet doen, maar ik denk wel dat het een rol, zo niet een grote bepalende rol speelt.

19 november 2012 om 15:36

Gelijkwaardig of zelfs beter dan Messi kan ik gerust zeggen, maar beiden halen het allerhoogste niveau dat er maar bestaat.als Ronaldo niet van het niveau Messi, kan Messi dan ook koppen, heeft Messi dan ook fysieke kracht?

19 november 2012 om 16:02

Wat een gelul hier allemaal zeg. Het voetbal is veel sneller, intenser en professioneler dan pak em beet tien jaar terug. Laat staan twintig jaar geleden. Dit valt allemaal niet te vergelijken. Ik zag net op Studio Voetbal de dribbelgoal van Maradonna en de dribbelgoal van Messi, kom 'aan zeg, die van Maradonna was in een veel lager tempo!

19 november 2012 om 16:03

Ik herinner me nog een schouderduwtje van Messi aan maicon waar maicon aan het tandjesspugen was. Messi is klein maar sterk zat. Je blaast em niet zomaar weg zoals Sana bijvoorbeeld

19 november 2012 om 16:16

Er zijn zat spelers die beter kunnen koppen dan Messi en ook sterker zijn, zijn die ook van hetzelfde niveau dan? Jij kraamt echt onzin uit.

19 november 2012 om 16:20

''ronaldo is niet van het niveau Messi'', daarom geef ik kan hij beter koppen dan een Ronaldo, is hij sneller heeft hij het fysiek van Ronaldo, als Messi dat allemaal wel had was ik het wel met je eens geweest.

20 november 2012 om 05:31

Ja klopt de niveau was lager in de tijd van maradonna.Maar maradonna had meer te voorduren dan messi.Vroeger waren de verdedigers bikkelhard.Ze trapte je zo in tweeen.Een tackel van achteren was ook toegestaan.

19 november 2012 om 15:15

Jou reactie is een grap. Hij zegt sowieso nergens dat die in de buurt komt van Henry.

En die spelers die Gooner4eva noemt vind jij dan van een bedroevend niveau?

19 november 2012 om 15:17

Ja wel topspelers, maar wereldspelers. Ik wil ermee zeggen dat deze voetballer net onder het niveau van Ronaldo en Messi zitten.

19 november 2012 om 15:34

Wat kraam jij een hoop onzin uit zeg. Hij zegt toch ook nergens dat hij zo goed als Henry zal worden. Henry speelde bij Barca linksbuiten en onder Messi en Cristiano spelen nog wel aardig wat goeie spelertjes hoor.

20 november 2012 om 06:53

Jij bent de grap hier hoor.

Bergkamp en Henry komen niet in de buurt van het niveau van Messi en Ronaldo.
Goede spelers, absolute stylisten maar niet in de verste verten zo beslissend als deze huidige twee grootheden.

Voetbal evolueert dus vergelijkingen met het verleden gaan gewoon niet op maar jij overdrijft hier wel een beetje.

Ik hoop dat ie naar Liverpool gaat.. Liverpool heeft een spits nodig en ik zie in Lewandowski de ideale man om met Suarez voorin te spelen..

Ik denk dat Liverpool op dit moment een stap achteruit is dan vooruit. De competitie is misschien wel beter maar als club zou ik liever bij Dortmund blijven want Dortmund is op dit moment veel beter als Liverpool. Als ik hem was zou ik alleen vertrekken als ik er financieel en sportief op vooruit zou gaan. Ik denk dat real een goede club voor hem zou zijn en dat hij daar zekker kans maakt om te slagen.

ik vind lewandowski een type als makaay. hij heeft geen beste techniek of snelheid, maar is altijd op de goede plaats.

19 november 2012 om 15:14

Lewandowski kan aardig mee voetballen, hij heeft techniek , Makaay was meer een balletjes af wachter..

19 november 2012 om 16:21

Haha Lewandowski heeft juist een goede techniek en is aardig snel , als je deze voetballer niet ziet spelen hoef je niet te reageren.

Lewandowski heeft een goed spitsinstinct maar het is geen echte absolute top waar de klasse vanaf straalt, zoals Henry en consorten destijds. Ik denk dat hij bij Dortmund perfect op zijn plaats is en ik zie maar weinig clubs die voor hem een stapje hoger zouden zijn die hem ook een basisplaats zouden garanderen.

Dat probeerde ik ook vroeger, Henry was een wereldspits en scoorde altijd geweldig mooie doelpunten.
Een spits zoals Henry zie je zelden, hij was heel sierlijk en samen met de andere invincibles zorgde hij voor heel leuk voetbal, het is zonde dat ze nooit de cl wonnen in die periode.

Mooie speler! Hoop dat Liverpool hem weet binnen te halen, dat zou echt geweldig zijn!

Goede spits, uitstekend zelfs!

Kan wel mee met Arsenal, Liverpool, Utd, City, Juventus etc... in mijn ogen voor iedere top club een waarde.

19 november 2012 om 20:49

Is Borussia Dortmund niet beter dan die clubs dan?

19 november 2012 om 21:45

Hij wil toch weg? hij wilt geld verdienen dus dan moet je naar een andere club. Als je voor het geld gaat zou ik dan City of Liverpool kiezen want die betalen het meest

Het is heel begrijpelijk dat hij Henry na probeerde te doen. Het is een goede speler maar Henry was in zijn tijd bij Arsenal gewoon Fraude één van de beste spelers ooit!

goede speler waarvan ik snap dat die begeert word door grote clubs. hij heeft veel scorend vermogen en inzicht in het spel. iets wat hem tot een waardevolle aanwinst maakt voor ieder team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren