Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ga er alles aan doen om Barcelona nog groter te maken dan het is’

Laatste update:

Ernesto Valverde werkt toe naar zijn presentatie bij Barcelona. De kersverse opvolger van Luis Enrique arriveerde woensdag in de Spaanse metropool waar hij donderdag om 11.30 uur zijn handtekening onder een contract voor minimaal twee jaar, met een optie voor een derde seizoen, zet en anderhalf uur laten zal worden gepresenteerd.

"Het is een eer", zo vertelt Valverde via de officiële kanalen van Barcelona. "Ik kijk erg uit naar deze grootse uitdaging. Ik ga er alles aan doen om Barcelona nog groter te maken dan het is." Valverde speelde in het verleden twee seizoenen voor de Catalanen. Die periode was cruciaal voor zijn manier van denken als trainer. "Dat is lang geleden. Nu ben ik veel ouder. Dit is een compleet andere periode."

"Nu ben ik er meer van bewust wat een dergelijke stap inhoudt, destijds was ik nog erg jong", zo stelt Valverde. "Het is niet de eerste keer dat ik bij een club terugkeer. Ik hoop dat alles goed zal gaan, dat de supporters zullen genieten. Ik wil dat de fans een elftal zien dat zich toelegt op voetballen en de aanhang", zo vervolgde de ex-coach van onder meer Villarreal, Olympiacos en Athletic Club.

"Ik juich het alleen maar toe als de supporters blijven genieten zoals ze de laatste jaren hebben gedaan. In de afgelopen seizoenen hebben ze geweldige spelers en trainers meegemaakt. Het is de bedoeling dat daar geen verandering in komt: dat de supporters nog meer zullen genieten en ze zich nog trotser zullen voelen." De eerste officiële wedstrijden van los Azulgrana in het komende seizoen mogen er zijn: Barcelona - Real Madrid, in het kader van de Spaanse Super Cup.

Ernesto Valverde is een goede trainer voor Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valverde, ik heb hem nog nooit eerder in de media gezien voordat hij met Barcelona in verband werd gebracht. Ik ben benieuwd hoe hij zal presteren, nu Real Madrid in absolute topvorm verkeert.

31 mei 2017 om 23:19

Ik denk ook niet dat dit het beste moment is om bij barca in te stappen. Het beste is er wel een beetje vanaf bij de topspelers en de gekochte vervangers ben ik niet zo van onder de indruk. Hoop dat hij slaagt, maar twijfel of de weg naar beneden niet al ingezet is.

Mooie woorden. Ik sta achter de keuze voor Valverde. Hopelijk krijg ik er geen spijt van. Hij heeft werk voor de boeg. De logische keuze zou zijn om zo rap mogelijk n rechtsback te halen (bv Nelson semedo) dan zien dat je zsm Arda kan verkopen voor n deftige prijs en Mathieu de deur uitkrijgt (gratis desnoods zolang je maar van zn zwaar contract afbent) om daarna n topper te halen op het middenveld. Heb je niet genoeg budget moet je n paar spelers slachtofferen als ze genoeg opbrengen (digne - rafinha - Alena hoe spijtig dat ook is). Daarna kan je nog kijken naar n paar opportuniteiten (deulofeu - yerry Mina etc). Kopen is makkelijk maar spelers die niet wegwillen verkopen is andere koek

31 mei 2017 om 20:54

Arda presteerde best goed aan de linkervleugel. Wat is eigenlijk de reden dat zoveel Barcelona fans van hem afwillen? Ik denk namelijk dat veel clubs hem met open armen zullen ontvangen.

31 mei 2017 om 20:57

Speelt zeker heel goed maar enkel op de linksbuiten en daar staat ene Neymar.. dan heb je n heel dure bankverwarming. De hoop bij Arda was dat die ook op het middenveld (op iniesta zn positie) evengoed zou zijn maar is daar hopeloos sloom.. dan kan je hem beter verkopen niet? Neymar wil toch alles spelen

31 mei 2017 om 21:17

Dat klopt. Wie heb je dan in gedachten als back-up van Neymar?

31 mei 2017 om 21:20

Nou, als Lionel Messi in een centrale rol blijft spelen hebben we een rechtsbuiten nodig. Zeker als Valverde zijn 4-2-3-1 mee wil nemen. Dus dat moet een topspeler zijn en dan denk ik meteen aan Ousmane Dembele van Borussia Dortmund.

31 mei 2017 om 21:38

Als ik geld genoeg had alexis sanchez maar als ik naar het budget moet kijken en toch n haalbare versterking zou halen denk ik aan n multi-functionele coutinho die op de plaats van iniesta gaat spelen en indien nodig op die van neymar en messi kan depanneren. coutinho is van opleiding n linkermiddenvelder maar speelt bij brazilie goed op de rechtsbuiten dus die moet die 3 posities wel aankunnen en zo kan die genoeg aan spelen toekomen. De helft van de wedstrijden op de positie van iniesta en af en toe roteren met neymar en messi. Deulofeu (kan zowel links als rechtsbuiten spelen) is dan weer de goedkoopste oplossing met zn clausule dat Barã§a hem voor 12m kan terughalen. Maar beide zou ik dus niet doen. Uiteraard loop je n risico met n multifunctionele Coutinho die in feite 3 posities moet coveren en je zou bv Rafinha verkopen om hem te bekostigen. Stel dan dat plotsklaps bv zowel Iniesta als Coutinho als Messi als Neymar niet opgesteld kunnen worden wegens schorsing en blessures . Maar die kans is miniem en dan heb je nog altijd Suarez, Paco en n jeugdspeler zoals Jordi Mboula en n Denis die desnoods ook linksbuiten kan. Op het middenveld heb je ook genoeg invallers.

31 mei 2017 om 22:39

Ik zie Dembele geen genoegen nemen op de bank bij Barcelona. Ik denk dat Barcelona zich moet focussen op een speler met al wat ervaring zoals Nolito, Vela of Willian.

31 mei 2017 om 22:53

Nou, als Messi in deze centrale rol blijft spelen zal Dembele tussen de basis en de bank zweven. En dat lijkt me een rol die hij wel degelijk zal accepteren.

31 mei 2017 om 23:15

Vind je het niet zonde als Messi niet meer in de aanval wordt opgesteld?
Barcelona lijkt mij ook defensief zwakker als Messi op het middenveld blijft spelen.

31 mei 2017 om 23:27

Nee, niet echt. Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn in de manier waarop je de beste speler ter wereld gebruikt in je elftal, maar dit seizoen mag hij van Lucho al in een centrale rol spelen (ondanks dat hij op papier rechtsbuiten staat). Nu is er nauwelijks diepgang aan de rechterkant en zou een rechtsbuiten sowieso nodig zijn om Messi te faciliteren in zijn nieuwe rol. Het ligt er allemaal aan hoe je de balans weer weet te vinden.

31 mei 2017 om 23:29

Ja maar Messi wil nu eenmaal alles spelen dus om hem te laten "rusten" kan je hem op het middenveld zetten. Zn inzicht en passing is weergaloos. Uiteraard tegen mindere goden want defensief is Messi geen raki ;-)

1 juni 2017 om 00:06

Nou, ik ben voorstander van de 3-3-1-3 zoals we die dit seizoen een paar keer hebben gezien. Mits goed uitgevoerd is dat de ideale formatie voor deze spelers. Messi in een vrije rol, Iniesta met veel invloed op het middenveld en Suarez en Neymar in hun normale posities. Droomversterkingen zijn Marco Verratti en Ousmane Dembele.

Al moet je in de topwedstrijden wel terugschakelen naar een iets defensievere 4-3-3 en zou een rechtsback een uitstekende versterking zijn.

Ter Stegen
Mascherano
Pique
Umtiti
Verratti
Messi
Busquets
Iniesta
Dembele
Suarez
Neymar
1 juni 2017 om 02:04

Aleña en Digne wegdoen? Serieus? Digne is een jaar bij de club en Aleña is een groot talent. Je kunt beter Vermaelen, Song en Tello definitief wegdoen. En afscheid nemen van Masch

1 juni 2017 om 13:03

Song verkopen wordt moeilijk. Die is vorig jaar al verkocht.En de andere spelers die jij noemt gaan ook niet veel opbrengen zelfs Masche niet omwille van zn leeftijd. Dat je niet veel voor Vermaelen meer gaat krijgen weet iedereen wel en Fiorentina heeft een clausule op Tello voor 5.5 m maar die twijfelen nog of Tello dat wel waard is met zn veel balverlies.. Het gaat er net om om budget bij elkaar te krijgen voor n topper op het middenveld en n rechtsback. Enkel digne alleen al levert meer op dan de spelers die jij allemaal opnoemt en de kleine generaal kan nog van grote waarde zijn voor de spelersgroep. Als het kan kan be beter el jefecito nog 1 seizoen bijhouden

Waarom de doelen zo hoog stellen? Als je gewoon zegt ik wil weer landskampioen worden en stukken beter presteren in de CL is het toch ook prima?

De meest veilige keuze die het bestuur kon maken, maar dat betekent niet dat het de beste keuze is. Er zijn genoeg argumenten aan te dragen om Ernesto Valverde aan te stellen als nieuwe eindverantwoordelijke. Niemand minder dan Johan Cruijff noemde hem een tijd geleden een potentiele toptrainer, Guardiola zag in hem zijn mogelijke opvolger (samen met Luis Enrique en zijn toenmalig assistent Tito Vilanova), heeft bij Athletic Bilbao (al dan niet noodgedwongen) met veel jeugdspelers gewerkt (en ze ook beter gemaakt) en heeft in de onderlinge wedstrijden met Barcelona laten zien een effectieve druk neer te kunnen zetten en ons op tactisch vlak af te troeven. Hij heeft betere kaarten dan Luis Enrique voordat hij coach bij Barcelona werd en hij heeft toch maar 9 van de 13 prijzen gewonnen.

Waar ik alleen om moet lachen is de argumentatie van het bestuur. De komst van Valverde zou binnen een dag geregeld zijn, terwijl technisch directeur Robert Fernandez al vorige maand de eerste contacten met mogelijke versterkingen heeft gelegd. Lijkt me toch best handig om dat even met de nieuwe trainer te bespreken voordat je op pad gaat. Verder hoor je weer van die loze kreten als Barcelona DNA (dat heb je blijkbaar al na 22 wedstrijden), begrijp hoe wij over voetbal denken (terwijl dit bestuur juist La Masia de vernieling in helpt met hun beleid) en nog vele andere cliches.

Alles ligt aan de versterkingen aankomende zomer. Jordi Masip, Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu, Douglas, Arda Turan en Cristian Tello vertrekken, terwijl ook de toekomst van Javier Mascherano en Lucas Digne niet zeker is. Hoop van harte dat Robert Fernandez een Umtiti-achtige aankoop uit de hoge hoed tovert en niet vervalt in aankopen als Digne of Gomes. Bartomeu lijkt in ieder geval meer transferbudget vrij te maken om de nodige sterren binnen te halen. Nu is het de vraag of die sterren ook wel willen vertrekken bij hun huidige club en voor Barcelona willen komen spelen.

31 mei 2017 om 21:26

@guaporta

Helemaal mee eens. Het bestuur heeft jarenlang (slechte) aankopen gedaan en La Masia verwaarloosd. Hoe is het toch mogelijk dat je Digne koopt, die in m'n ogen tekort komt, als je in de jeugd Nilli hebt? Verder heb je nog Alena en Kapotum die mogen van mij ook meer speelminuten krijgen in het eerste elftal. Dit bestuur brengt Barcelona in de verdoemdenis doordat ze stom inkopen en totaal geen oog hebben voor de jeugd, wat toch wel het handelsmerk van Barcelona is/was.

31 mei 2017 om 21:32

Begrijp niet helemaal waar je namen als Nili Perdomo en Wilfried Kaptoum vandaan haalt. De getalenteerde rechtsback waar je op doelt is denk ik Sergi Palencia, de aanvoerder van Barcelona B. Nili Perdomo is een rechtsback en zou dus nooit concurreren met Lucas Digne. Wilfried Kaptoum is wel een talent, maar heeft na een reeks vervelende blessures niet eens een basisplaats in het tweede elftal. Gelukkig lijken jongens als Palencia, Marlon en Alena komende zomer wel door te stromen naar het eerste elftal.

31 mei 2017 om 21:47

Juist ja Palencia. Al moet ik zeggen dat Nili ook niet veel slechter is dan Roberto. Ik zou Alena het volgend seizoen meer speelminuten geven met het oog dat Iniesta misschien wegwilt. Ik zou Mboula, Marlon en Palencia uitlenen waardoor ze verder kunnen ontwikkelen op het hoogste niveau. Mboula was ongelooflijk tijdens de Youth League.

31 mei 2017 om 22:34

Serieus? Sergi Roberto lijkt me anders echt lichtjaren verwijderd van het niveau van Nili (die niet eens een basisplaats heeft in het tweede elftal). Overigens is het erg lastig voor Sergi Roberto, hij heeft namelijk het hele seizoen lang nauwelijks een stand-in gehad en moest dus ontzettend veel wedstrijden spelen. En op een positie waarbij van je verwacht wordt dat je de hele rechterflank bestrijkt is dat fysiek bijna onmogelijk. Ik heb wel vertrouwen in zijn kunnen en hoop dat hij volgend seizoen speelminuten krijg op zowel het middenveld als de rechtsbackpositie.

Overigens ben ik wat minder enthousiast over Mboula dan de anderen. Weet dat zijn statistieken erg goed zijn, maar komt op mij over als iemand die niet altijd het overzicht heeft en vooral profiteert van zijn goede fysiek tegenover zijn leeftijdsgenoten. Overigens lijkt hij onder serieuze belangstelling te staan van Monaco, dus vrees dat hij de club sowieso gaat verlaten.

Alles hangt nu af van de prestaties van Barcelona B in de playoffs. Als ze promoveren kan je Palencia nog wel bij de club houden en net als Alena in Barcelona B laten spelen.

31 mei 2017 om 23:40

Mboula zn statistieken zijn fenomenaal. Topscorer Uefa u19 en n messiaanse goal op de kop toe. En als Monaco denkt dat je de nieuwe Mbappe bent zal je wel iets kunnen. Anderzijds ben jij altijd heel goed op de hoogte van het niveau van de Barça b ploeg. Ik las dat de zuid-koreaan van de juvenil a zn promotie krijgt naar barca b en verschoot dat er over mboula nog niks beslist is. Die zou toch echt barca b mogen spelen. De rechtsbuiten die ze nu hebben is 25 of 27 al dacht ik. Mogen ze Mboula toch wel voor in de plaats zetten. Overigens vind ik mujica toch ook wel talent hebben naast palencia maar volg barca b niet zo goed. Dus ik vind het altijd leuk als ik berichten van je hoor over Barca b. Je bent n kenner. Spijtig dan om te horen dat je Mboule overrated vind - was beetje een hoop van me dat er eindelijk weer eens een speler uit de juvenil a zou uitgroeien tot n wereldtopper en had mn hoop al beetje op Mboule gezet op basis van zn statistieken en de weinige matchen die ik van barca b heb gezien.

1 juni 2017 om 00:14

Zeg niet dat Mboula een slechte speler is, maar heb nog niet het idee dat we een absoluut toptalent in handen hebben. Hij is zonder twijfel een van de beteren in zijn leeftijdsklasse, maar denk dat hij nog veel te leren heeft voordat hij bij het eerste elftal kan aansluiten. Hopelijk kunnen we hem behouden en volgend seizoen een sportief plan bieden bij Barcelona B.

Nou, ik kijk ook niet iedere wedstrijd van Barcelona B. Ik heb ook betere dingen te doen en tijd is soms schaars. Maar denk ik dat ik wel een goed beeld kan vormen over ons tweede elftal. Het is net als Seung Woo Lee (die in mijn ogen behoorlijk egoistisch overkomt wanneer hij op het veld staat), laat ze zich eerst maar eens bewijzen onder Gerard Lopez. Nu zullen de scouts van Monaco het ongetwijfeld beter zien dan ik, maar ik ben hier om mijn eigen oordeel te geven. Ik denk dat hij nog wat stappen te maken heeft voor hij bij Barcelona kan slagen.

Rafa Mujica vond ik inderdaad ook sterk ogen in het voorseizoen, dat is een getalenteerde spits. Er komt trouwens nog een echt toptalent aan straks en dat is Abel Ruiz. Was aanvoerder bij het Spaanse jeugdelftal dat Europees kampioen werd kortgeleden en cruciaal voor dat elftal. Goede spits! Verder ben ik erg enthousiast over Marc Cucurella, die inmiddels basisspeler is bij Barcelona B.

1 juni 2017 om 00:27

Mboula is op dit moment een uitstekende invaller voor de B ploeg en heeft ook veel dreiging in zijn spel. De sterren, in mijn ogen, van Barca B zijn op dit moment Cucurella en Palencia. Wat een backs en echt in staat op uit te groeien tot basisspelers in het eerste elftal. Hiernaast zijn Cardona en Dani Romera de sterkhouders voorin met als degelijke middenvelder die de lijntjes uitzet: Gerard Gumbau. De speler die mij elke wedstrijd weer verrast is Perea. Heerlijke dribbels met verrassend vaak een goede afronding hierop. Hopelijk slaat Barca B er nog in om de play-offs te overleven en volgend seizoen weer mee te doen in de 2e divisie, want anders hebben we echt een probleem met de ontwikkeling van deze talenten.

1 juni 2017 om 00:46

Ben net blij dat je je eigen oordeel geeft. De slogan van de site is toch "meepraten over voetbal". Duizend keer liever een eigen mening dan iemand napraten. Abdel Ruiz kende ik niet. Thanks voor de tip weeral! Hiervoor zit je toch op n forum

Mooie uitspraak, wel lastig om waar te maken. Met een goede rechtsback en centrale verdediger erbij zijn ze al iets verder denk ik.

Mooie eerste woorden die laten blijken dag Ernesto Valverde aanvoelt wat er van hem verwacht wordt. Komend seizoen moet er een schoonmaak gehouden worden, door oa Matthieu, Digne, Gomes, Arda te verkopen, en deze aan te vullen met jongens uit de eigen gelederen, zoals Sergi Samper, Munir en voor 12 miljoen euro Deulofeu terug te halen. Verder alles op alles zetten door Bellerin te kopen en het lieft Thiago als superaankoop te halen. Die laatste 2 mogen, van mij, zelfs 100+ miljoen kosten. Indien dit gebeurt wordt de basis al gesmeed voor de komende jaren met als nieuw middenveld voor de toekomst: Samper, Alena en Thiago. Man man, wat zou dit prachtig zijn. Indien dit gebeurt dan krijgt Ernesto goud in handen en heeft hij geen excuses als over 2 jaar de resultaten zijn tegen gevallen.

Barca moet gewoon inspelen op eigen jeugd en een type marchisio moet bij barca op het middenveld bij barca en dybala als stand-in voor messi bij barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren