Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk pas aan de nationale ploeg van Spanje als Frankrijk niet belt’

Laatste update:

Lucas Hernández is geboren in Frankrijk, maar de verdediger van Atlético Madrid groeide op in Spanje. De mandekker hoopt op een carrière in de nationale ploeg van Frankrijk, maar als hij genegeerd wordt neem hij een loopbaan in het Spaanse elftal serieus in overweging.

/

“Ik zal er alles aan doen om het blauwe shirt van Frankrijk te mogen dragen”, laat de twintigjarige verdediger weten aan Onda Cero. “Ik denk pas aan Spanje als Frankrijk mij niet belt.” De situatie van Hernández vertoont overeenkomsten met de situatie van Aymeric Laporte, die ook continu gevraagd wordt naar zijn toekomst in een nationale ploeg.

Overigens mag Hernández zich op gaan maken voor de halve finale van de Champions League. Concurrent Diego Godín is geblesseerd en de Uruguayaan is tien tot vijftien dagen niet inzetbaar. Hernández lijkt de aangewezen persoon om zijn ploeggenoot te vervangen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit altijd zo dubbel. Aan de ene kant snap ik hem goed dat hij op internationaal niveau wilt spelen, aan de andere kant zou ik Spanjaarden begrijpen als zij zeggen dat hij hun land niet als tweede keuze moet zien. Vind dat je wel met trots voor je land moet spelen en niet stiekem voor een ander land had willen uitkomen.

22 april 2016 om 14:38

Inderdaad, helaas gebeurd dat nu veelste veel tegenwoordig. Ik vind dat je niet zou mogen kiezen voor welke land je speelt, je speelt voor het land waar je geboren bent...

22 april 2016 om 14:47

Dus Siem en Luuk de Jong zouden niet voor Nederland mogen uitkomen omdat ze in Zwitserland geboren zijn ook al zijn ze grotendeels in Nederland opgegroeid en niet in Zwitserland?

22 april 2016 om 15:20

Vreemde vergelijking.. Luuk en siem hebben geen dubbele nationaliteit, dus is totaal niet aan de orde.

22 april 2016 om 15:43

Het is sowieso niet zo'n goed voorbeeld. Siem en Luuk de Jong waren zonen van Nederlandse volleyballers, die in Zwitserland hun brood verdienden ten tijde van hun geboorte. Op respectievelijk hun zesde en vierde zijn ze met hun ouders terug naar Nederland verhuisd. Ze hebben ook nooit de Zwitserse nationaliteit gehad, omdat je daar minstens tot je veertiende in het land voor moet hebben gewoond.
Siem en Luuk zijn daarom altijd Nederlanders geweest.

22 april 2016 om 16:02

Bruno Martins Indi, geboren in Portugal

22 april 2016 om 16:21

@bella, zo simpel is het niet. Vaak spelen meerdere factoren mee. Met name emotionele factoren wegen zwaar; en terecht. Ik ben zelf Spaans (Catalaans) en had ik het talent, geluk en doorzettingsvermogen gehad om prof te worden, dan had ik waarschijnlijk gekozen voor Spanje. Zo zijn bijvoorbeeld in Nederland veel goede Marokaanse voetballers die in Nederland zijn geboren en opgegroeid. Vaak krijgen deze spelers een negatieve stempel door de media en de maatschappij door toedoen van in verhouding een kleine groep die zich misdraagt. Dan zijn het ineens; die rot marokkanen. Terwijl wanneer zo jongen uitblinkt men beledigd wanneer zo'n jongen voor Marokko kiest. Wel de lusten maar niet de lasten. Het wordt tijd dat we mensen beoordelen op hun daden, in plaats van te veroordelen op afkomst, geloof, huidskleur of geaardheid. Ieder mens hoort individueel beoordeeld te worden. Misschien dat Dhr. Derksen daarin het voortouw kan nemen.

22 april 2016 om 17:33

Dan was er een andere situatie, konden ze waarschijnlijk wel de Zwitserse nationaliteit krijgen en hadden ze wel een keuze kunnen maken indien zowel Zwitserland als Nederland ze gevraagd had. Een beetje als zo'n Marco Arsenio met een Spaanse vader en een Nederlandse moeder, die de keuze heeft tussen Spanje of Nederland. Of Riccardo Montolivo met een Italiaanse vader en Duitse moeder, die kon kiezen tussen Italië en Duitsland. Al hoewel zij allebei in tegenstelling tot Siem en Luuk niet geëmigreerd zijn naar hun moederland. Ik vind zelf dat iedereen vrij moet zijn in die keuze als de mogelijkheid door regelgeving het toelaat

22 april 2016 om 18:14

Ja, maar jouw keuze zou ik dan helemaal respecteren. Maar deze man hierboven van het artikel zou bijvoorbeeld voor Spanje gaan kiezen omdat Frankrijk hem niet oproept... dan kiest hij puur uit sportief belang ipv emotionele factoor. En ik vind dat je moet voor een land pas kan uitkomen als je daar verbonden mee voelt.

Beetje ongelukkig uitgedrukt hierboven in mijn post, maar dit bedoelde ik meer.

22 april 2016 om 18:27

@Bella, snap je argument nu.

23 april 2016 om 11:08

Precies, mijn punt. Daarom kan men niet zomaar zeggen dat je maar voor je geboorteland moet uitkomen. Dat bedoelde ik.

Heerlijke verdediger is dit zeg. Atletico heeft sowieso uitermate sterke verdedigers zeg.

Godin als absolute vedette, met twee slopers als Gimenez en deze Hernandez als opties naast zich. Dan heb je ook nog Savic. Ben ik persoonlijk wat minder kapot van... Toekomstig zie ik Hernandez (linksbenig) wel met Gimenez in het centrum spelen wanneer Godin er mee stopt...

Dan nog even voor te stellen dat Atletico ook gewoon Miranda nog had... Die man is ook gewoon een absolute machine!

Verder denk ik dat zowel Laporte als Hernandez uiteindelijk voor Frankrijk gaan spelen! Frankrijk heeft veel defensieve talent met o.a. Zouma, Hernandez, Umtiti, Varane, Sakho, Koscielny, Laporte en daarnaast ook de back positie met Digne en Kurzawa bijvoorbeeld. Rechtsback is de enige positie waar ik (op dit moment) wat minder grote talenten zie bij Frankrijk!

Als je kijkt naar de selecties kan ie beter voor Spanje kiezen. Frankrijk heeft zoveel enorm goede en jonge verdedigers dat deze jongen voorlopig weinig kans maakt. Maar dat is natuurlijk niet je prioriteit bij het nemen van zo'n besluit neem ik aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren