Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk er niet aan dat ik die ‘boy’ uit Rotterdam was die bij Real speelde’

Laatste update:

Royston Drenthe toog in 2007 met hoge verwachtingen naar Real Madrid. De linkspoot speelde zich met een geweldig jeugd-EK in de kijker van de Koninklijke en verliet Feyenoord, de club waar hij een deel van zijn opleiding genoot, daarna voor een avontuur in Spanje. In LaLiga kwam het er echter niet uit voor Drenthe en na vele omzwervingen zit hij sinds zijn vertrek bij Baniyas uit de Verenigde Arabische Emiraten afgelopen zomer zonder club.

/

Spijt heeft hij echter niet van zijn keuzes: “Ik heb tussen 2007 en 2010 bij de club gespeeld. Het was een mooie ervaring, het is geweest. Mijn leven is nu. Ik kijk niet meer om. Ook niet meer naar een of andere troostprijs. Of naar dat ik die boy uit Rotterdam was die bij Real heeft gespeeld”, vertelt hij bij Touzani TV. “Waar moet ik spijt van hebben? Blijkbaar was ik gewoon niet goed genoeg of was mijn vibe niet daar. Alles verandert in het leven. De voetballerij is toch een vieze wereld. Als je kijkt naar Iker Casillas. Hij was een van de grootste mannen bij Real, maar is nu toch keeper van FC Porto.”

Drenthe geeft wel aan dat zijn aarzeling om op linksback te gaan spelen misschien heeft bijgedragen een zijn tegenvallende periode bij Real. Hij wist heel goed dat hij daar wel kon spelen, maar weigerde zich daarop in te stellen. Later speelde hij wel regelmatig achterin.

Denk jij dat Royston Drenthe nog een nieuwe club gaat vinden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzonder moeilijke keus die hij destijds moest maken. De stap niet maken was beter voor zijn ontwikkeling vermoedelijk, maar de stap wel maken is een ware jongensdroom natuurlijk. Neemt niet weg dat er na de Madrid periode nog veel meer in het vat had gezeten op een lager niveau en dat hij zich nergens heeft laten gelden. Jammer, maar niet geheel onbegrijpelijk. Vraag me af of hij een toegevoegde waarde is voor Eredivisieclubs.

15 november 2016 om 15:16

Als ik een willekeurig artikel over bijvoorbeeld Odegaard er bij pak is er een overgrote meerderheid die iets anders zegt en dat hij een tussenstap moet of had moeten maken.

15 november 2016 om 21:15

Odegaard zijn ouders zijn al miljonair en daar waar Odegaard op zo'n jonge leeftijd een basisplaats kan afdwingen bij een club in een kleinere competitie, kiest hij voor de onmogelijkheid om de wereldtop bij Real er uit te spelen. Drenthe kwam daarentegen wel degelijk aan spelen toe, maar bleek niet meer door te groeien.

Ik geef hem groot gelijk. Jezelf zijn en niet aanpassen. No spang

Wat is dat nu voor een vergelijking met Iker.. die is stuk ouder en beetje af aant bouwen bij een Europese subtopper waar Royston nog niet eens bij selectie zou zitten.. die jongen snapt er echt niets van. Veel plezier met je geld al ben ik bang dat je binnen paar jaar alles op hebt gebrast

15 november 2016 om 13:55

Lees eens goed knul. Hij zegt toch duidelijk dat hij zichzelf blijkbaar niet goed genoeg vond. Dat vergelijking mey Casillas is net hem zelf over het voetbalwereld in het algemeen.

15 november 2016 om 13:55

*niet

15 november 2016 om 13:56

Hij maakt helemaal geen vergelijking met zichzelf als hij het over Casillas heeft. Hij geeft aan dat de voetbalwereld een vieze wereld is. Als je kijkt hoe Real Madrid omgegaan is met Casillas dan snap je toch zijn punt wel?

15 november 2016 om 14:20

Real had hem als tweede keeper moeten behouden bedoel je?

16 november 2016 om 10:50

Okã©, snap je reactie. Het is maar net hoe je het bekijkt. Als je het ziet dat hij terecht is gepasseerd en er vervolgens voor gekozen is om hem niet als tweede keeper te houden, dan is het een doodnormale situatie. In de optiek van Drenthe is hij echter niet terecht gepasseerd en is hij niet correct behandeld. Daarmee wil hij de voetbalwereld typeren als een vieze wereld.

15 november 2016 om 13:57

Dat stuk over Iker sloeg niet op hem zelf. Maar op het feit dat hij de voetballerij een vieze wereld vind. Je zou het hele gesprek moeten zien op youtube.
Ik vind drenthe daarin vrij realistisch overkomen. Geeft gewoon toe niet goed genoeg te zijn en verkeerde keuzes te hebben gemaakt. O.a over het niet linksback willen spelen.

15 november 2016 om 14:04

Wat is dat met Pelie12,

Hij vergelijkt zichzelf toch niet met Casillas.
Hij zegt dat de voetbalwereld een vieze wereld is. Daarbij geeft hij het voorbeeld van een Casillas die vrijwel een icoon is bij Real en dan toch wordt verkocht aan Porto. Hij vergelijkt zichzelf hier niet mee ofzo.

Waarvoor die onzinnige haat jegens Roya? Die jongen heeft gedaan wat zijn hart hem ingaf en helaas niet alles uit zijn carriere gehaald wat er wellicht in heeft gezeten. Dus wat? Hij heeft meer mooie dingen meegemaakt dan de meeste op VZ bij elkaar.

Jaja en wie weet had die een paar maanden later bij Feyenoord wel een blessure opgelopen dat een einde aan zijn carriere maakte. Je kan ook zo denken toch een tijd bij Real 1 van de grootste clubs gespeeld en lekker gecashed. Mensen hier willen minimaal zien dat je een wereldspeler wordt met tig prijzen op je naam en dat zou die zelf ook maar al te graag willen. Alleen is Drenthe geen topper en heeft toch flink wat geld verdient met voetballen, dus al met al is zijn carriã¨re zeker geen flop op financieel gebied lijkt me.

15 november 2016 om 15:13

@Ron; en als Drenthe dan alsnog (een lading) prijzen had gewonnen is het vaak nog niet genoeg. Dan denk ik aan Kuyt, vPersie of zelfs Zlatan waarover sommigen roepen dat 13 titels niet zo knap is omdat hij elk jaar bij t sterkste team zat... het is nooit goed (genoeg) :S

16 november 2016 om 15:04

Ach. 60 wedstrijden voor Real gespeeld. Er zijn genoeg spelers die dat niet eens gehaald hebben.

"blijkbaar was ik gewoon niet goed genoeg of was mijn vibe niet daar"

Denk je dat iemand het doorheeft, dat hij gewoon absoluut niet goed genoeg was, is bovendien niet voor niets óveral gefaald. Nee, komt hij toch weer aan met een excuus; of mijn 'vibe' was niet daar. Ga toch weg man, waar was je vibe dan wel? Op dat ene jeugd-EK misschien, een van de spelers die het hoogst de hemel ingeprijsd was om een enkele prestatie. Je miste je 'vibe' niet, je kunt gewoon niet zo heel goed voetballen en hebt het geluk gehad dat je zo overgewaardeerd werd.

16 november 2016 om 15:06

Met 'vibe' bedoelt hij uiteraard een raar fenomeen in de voetbalwereld. Het fenomeen dat een beperkte voetballer in het juiste systeem en met de juiste teamgenoten toch een belangrijke speler in een goed team kan zijn. Bij Drenthe was dit duidelijk niet het geval en daardoor bleek dus gewoon dat hij niet goed genoeg was. Al met al heeft ie toch 60 wedstrijden bij Real gespeeld.

Hij zal vast nog wel een club vinden. Alleen op welk niveau?

Grappig hoe misverstaden kunnen ontstaan over een geknipt stukje interview. Kijk gewoon dat filmpje op youtube en hoor zelf met eigen oren wat drenthe bedoelt. https://m.youtube.com/watch?v=xdfvJnXyXaE

Dit gaat nu echt een eigen leven leiden. Het probleem zit eigenlijk helemaal niet in de keus voor real destijds, maar in de puinzooi die hij daarna van zn carriere heeft gemaakt. Je had gehoopt dat het hem mentaal sterk zou maken, maar het is gewoon triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren