Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat Ronald Koeman vooral weet wat zijn sterkste elftal is’

Laatste update:

Het Nederlands elftal had maandagavond veel moeite met de speelwijze van Duitsland (2-2). Ruud Gullit zag dat de ploeg van bondscoach Joachim Löw telkens een speler over had op het middenveld, doordat het slechts met drie verdedigers speelde. Met name bij balverlies van Oranje kwam de thuisploeg er vaak razendsnel uit in de Veltins Arena, met gevaarlijke momenten voor het doel van Jasper Cillessen als gevolg. Gullit vindt dat er verdedigend nog genoeg te verbeteren valt voor de ploeg van Ronald Koeman.

De oud-international schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat de ploeg van Löw het tactisch beter voor elkaar had doordat de Duitsers met drie verdedigers speelden. “Een beetje zoals Juventus een paar jaar geleden al deed onder Antonio Conte. Dat was een beetje hun manier van voetballen en Conte voerde die stijl ook in bij Chelsea en de nationale ploeg van Italië”, aldus Gullit. “In die setting kwam Frenkie de Jong in Gelsenkirchen niet aan voetballen toe. Hij werd flink op de huid gezeten. Op zo’n moment vraag ik me af wat Oranje daar in deze fase tegenover kan stellen? Een kwartiertje in de eerste helft konden we laten zien waartoe we in staat zijn. Maar het was tegen Duitsland in z’n totaliteit te weinig.”

Gullit kijkt met een goed gevoel terug op de prestaties van Oranje in de Nations League. “Waar het werkelijk om draait is de kwalificatie voor het EK 2020. Je hoorde Löw eerder ook zeggen dat hij de degradatie uit groep 1 geen ramp vond. Voor de meeste bondscoaches blijven de Nations League-wedstrijden veredelde oefenpotjes”, aldus de oud-voetballer. “Het interessante voor Ronald Koeman is dat hij nu weet dat hij een goed team heeft, dat hij vele kanten op kan met deze spelers en meerdere keuzes heeft. Ik denk dat hij vooral weet wat zijn sterkste elftal is.”

De Nations League is volgens Gullit een groot leerproces geweest. Als groot verbeterpunt noemt hij de start van de wedstrijden. “Je bent te veel wedstrijden slecht begonnen en dat moet er uit. Achteraf kon je steeds blij zijn zoals gisteravond. Je scoort uit noodzaak omdat je Virgil van Dijk in de spits erbij zet. Dan levert dat toch nog iets goeds op. Ik denk dat de Fransen er doodziek van zijn”, schrijft hij. “Maar ziek moet Nederland ook zijn van bepaalde tegengoals. Het verdedigen moet daarom ook echt nog beter.”

Verwacht jij dat Oranje de Nations League gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We moeten nog altijd niet vergeten dat het een nog altijd een zoekend elftal is dat ingespeeld moet raken. Robben, Van Persie en Sneijder kwamen binnen in een goed draaiend elftal. Frenkie, De Ligt en Van Dijk komen binnen en moeten meteen bepalend en leiders zijn.... Geef ze daar ook even de tijd voor!

20 november 2018 om 07:22

Frenkie en de Ligt hoeven helemaal geen leiders te zijn. De leiders in dit elftal zijn duidelijk Van Dijk, Gini, Cillessen en Depay. Die jonge jongens moeten zich optrekken aan deze spelers. Daar mieten we ze inderdaad wel de tijd voor geven. Er staat nu in ieder geval een team met kwaliteiten en talent. Ook is het nog erg jong hopelijk blijven onze talenten doorgroeien.

20 november 2018 om 08:25

En ook die zijn op zichzelf niet goed genoeg om de kar te trekken.

Koeman weet ook duidelijk nog niet wat zijn sterkste elftal is anders stel je Tete niet op. En ik mag hopen dat hij ipv. Promes de volgende keer een vleugelspeler als backup oproept want met Promes ben je gewoon vleugellam.

Even voor de goede orde, hebben we nu al een playoff ticket, of krijgen we die alleen als we het toernooi ook daadwerkelijk winnen? Ik snap er namelijk echt geen klote meer van. Ik was altijd in de veronderstelling dat van elke divisie 1 land zich zou plaatsen voor het ek? Dus dat er ook een land uit divisie D zich zou plaatsen, maar dit is dus niet zo? Iemand die het even goed kan uitleggen want ondertussen heb ik wel 4 verschillende uitleggen gelezen over de nation league.

20 november 2018 om 07:19

Voetbalzone heeft een, wat mij betreft, heel verhelderend artikel geplaatst over de gevolgen voor Nederland.

20 november 2018 om 07:24

Maar daar staat niet in wat er gebeurt met de playoff ticket als de winnaar zich rechtstreeks plaatst, schuif die dan door binnen de divisie of in de kwalificatiepoule van het desbetreffende land. En de tegenstanders in de playoffs komen uit de kwalificatiepoules? En zijn dat dan de beste 4 nummer 3's?

20 november 2018 om 07:29

Dat ticket schuift dan door binnen de Divisie. De beste 4 landen uit Divisie A, die nog geen EK plek hebben, spelen in de playoffs. Als er geen 4 landen zijn uit Divisie A die zich nog niet geplaatst hebben schuiven de beste landen uit Divisie B door en spelen die in de playoffs.

20 november 2018 om 07:30

Ter aanvulling: de tegenstanders in de playoffs komen dus uit de Nations League. Dus de beste 4 landen uit Divisie A zoals gezegd.

20 november 2018 om 07:37

En in divisie d, c en b gebeurt hetzelfde? Maar wij zijn nu dus al zeker van een ticket voor eventueel een playoff toernooi.

20 november 2018 om 08:10

Ja, dat zijn we. Alleen België en Zwitserland staan boven Nederland op basis van de punten. Nederland heeft het beste doelsaldo van de ploegen met 7 punten. Alleen Portugal kan nog over Nederland heen vanavond. Je bent dus sowieso 4e of 3e, dus zeker van de play-offs. Maar goed, daar mag het niet op aankomen natuurlijk als je groepshoofd bent.

20 november 2018 om 07:37

Klopt, van elke divisie krijgt 1 land een EK-ticket. Alle groepswinnaars van divisie A tm D spelen in maart 2020 via play-offs (halve finales en finales) tegen elkaar voor een EK ticket. Dat betekent dat inderdaad 1 land uit divisie D naar het EK mag. Als je je al hebt geplaatst via de gewonen EK- kwalificatie (Die loopt van maart tm november 2019), dan hoef je niet op te draven voor die play-offs in maart 2020 en mag een ander land binnen jouw divisie wat zich niet via de gewone EK kwalificatie heeft geplaatst meedoen aan die play-offs. En dan heb je nog dat toernooi in juni 2019, waar Nederland, Zwitserland, Engeland en Portugal aan meedoen. Dat is gewoon voor de eer, een beker en geld (daar win je dus geen EK ticket mee).

20 november 2018 om 07:27

Ik had ook het idee dat Duitsland wat fitter oogde dan Nederland. Had af en toe het idee dat het middenveld verstoppertje speelde. Daarbij was Tete onthutsend zwak aan en zonder de bal en ging de Ligt niet vrij uit bij beide treffers. Dit is voor hem ook even goed om te laten zien dat hij er nog niet is. Misschien is het ook te vroeg om van dit elftal te vragen om in 3 dagen 2 goede wedstrijden te spelen en dat is logisch. En Duitsland is natuurlijk geen misselijke tegenstander.

20 november 2018 om 07:29

Waarom Van Dijk opeens naar voren moest? Misschien omdat die een beer van een vent is en het pompen of verzuipen werd? Is zo maar een gokje.

20 november 2018 om 07:58

Kadootje? Zijn man ging richting Frenkie, die de bal liet gaan omdat ie wist dat Virgil achter hem stond. Je ziet dat Frenkie zijn hoofd omlaag doet.

Misschien gek, maar ik wil Berghuis wel eens zien in dit elftal. Dat zeg ik niet zozeer als Feyenoorder, maar dat is wel een jongen die met een actie een goal kan maken of iemand voor de goal kan zetten.

Misschien een keer de moeite te proberen?

Achterin staat het wel, al zegt Gullit anders, maar normaal staan daar Blind, de Ligt, v. Dijk en Dumfries, daar kan je wel de oorlog mee winnen lijkt me?!

20 november 2018 om 08:31

Ik ben het (ook als Feyenoorder) met je eens dat Berghuis een plek in de selectie verdient. Echter zou ik voor de basis voorlopig Bergwijn laten staan, mits in vorm en fit. Zit toch meer rek in die jongen en hij verdient het naar mijn mening nu in gewoon het vertrouwen te krijgen. Promes vind ik, buiten zijn belangrijke goal, echter maar weinig toevoegen aan Oranje. Ik zou dan als backup van Bergwijn liever Berghuis zien. Als je ziet hoe goed hij en Rvp elkaar aanvoelen, kan hij denk ik met Memphis ook zeker combinaties om van te smullen laten zien.

De eerste 15 namen staan denk ik wel zo goed als vast. Ik hoop verder echt dat Tete de volgende keer thuisblijft. Wat speelde hij opnieuw slecht zeg. Kan niks met en zonder de bal, staat verkeerd. Moest steeds in de achtervolging en dit is niet de eerste wedstrijd. In vorm is het een prima speler, maar laat hem lekker thuis totdat hij genoeg aan spelen toe komt. Voor nu lijken me Dumfries en Janmaat de backs voor rechts.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren