Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik denk dat hij mentaal verder is dan bijvoorbeeld Mike van der Hoorn'

Laatste update:

De meest verrassende naam in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Frankrijk en Engeland is toch wel die van Timo Letschert. De verdediger van FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen, maar was door de zogenaamde kenners toch nog niet naar voren geschoven als een optie voor Oranje. Gert Kruys vindt de voorselectie echter helemaal niet zo gek.

/

Kruys is benieuwd hoe de 22-jarige Letschert nu om zal gaan met de verwachtingen die de voorselectie met zich meebrengt. “Het brengt altijd een risico met zich mee als spelers volop in de picture komen te staan en met grotere clubs in verband worden gebracht", zegt de Utrechter in het Algemeen Dagblad. "Al denk ik dat hij mentaal verder is dan bijvoorbeeld Mike van der Hoorn, die dit allemaal drie jaar terug overkwam.”

Volgens Kruys is de weerstand van Letschert groter, omdat hij al een paar tikkies heeft gekregen. Daarmee doelt de coach bijvoorbeeld op het gedwongen vertrek van de verdediger bij FC Groningen. “Hij is meer een persoonlijkheid, je ziet dat hij bij Utrecht steeds nadrukkelijker de leidersrol naar zich toetrekt”, aldus Jans.

Denk je dat Timo Letschert de definitieve selectie ook zal halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een schande dat Letschert voor de voorselectie is opgeroepen. Iemand als Hoedt zou oranje meer aan hebben. Hoedt draait inmiddels prima mee bij Lazio dat naar de kwartfinale EL zal gaan.

11 maart 2016 om 12:11

Maak je niet druk jongen. Het is maar een oefen interland.

11 maart 2016 om 12:20

Met zo'n mentaliteit wordt het niks meer met oranje. Je moet de beste spelers selecteren om Oranje naar een hoger niveau te tillen. Dus ook voor een oefeninterland.

11 maart 2016 om 12:25

Hoed heeft dit seizoen een handjevol wedstrijden gespeeld.

11 maart 2016 om 12:36

Handvol?? 18 wedstrijden in de serie A alleen al, dan tel ik de Europa league en de beker niet eens mee.

11 maart 2016 om 12:38

Hoedt had in het begin aanpassingsproblemen maar draait inmiddels prima mee bij Lazio.

Leuk hoor voor hem maar hij heeft nog steeds de vrij vlaar hoedt van dijk veltman en bruma voor zich. Ik zie hem geen kans maken voor het nl's elftal

11 maart 2016 om 12:02

Vlaar is wat ouder, die zal tzt afvallen maar ben met je eens dat de concurrentie enorm is.

Verder ben ik echt geen fan van Veltman als cv

11 maart 2016 om 12:06

Heeft Letschert niet toevallig roots in Zuid-Afrika? Grapje.
Leuke verdediger hoor, maar wat je al zegt, op het moment zijn een de vrij, bruma, hoedt, Veltman, Kongolo eventueel verder. Prima centrale verdediger hoor die Timo, steekt ook zeker in vorm, maar laat Timo het is maar is bij een Nederlandse topclub laten zien. Zeker geen schande dat hij bij de voorselectie zit, streelt toch je ego en laat zien dat je op de goede weg bent, later zou het zomaar een leuke aanwinst kunnen zijn voor het Nederlands elftal, maar met jongens die ik al opnoemde, denk daar een van Dijk die een stormachtige ontwikkeling doormaakt in de BPL nog is bij, dan zit het de aankomende jaren wel snor. Op iedere positie inprincipe zelfs alleen de spitspositie...

Van der Hoorn heeft veel kritiek gekregen en is mentaal sterk gebleken door nu weer in de basis te staan bij Ajax. Het is leuk dat Letschert het goed doet bij Utrecht, maar dit bied geen enkele garantie dat hij het op een hoger niveau ook goed zal doen. Voorbeelden te over: Viergever, Van der Heijden, Botteghin en daarvoor Wielaert en dergelijke allemaal tekort komend voor de top.

11 maart 2016 om 12:09

vd Hoorn staat vooral in de basis omdat Tete en Riedewald geblesseerd zijn.

Nou een schande vind ik het zeker niet! Heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Wekelijks uitblinker, terecht een kans bij de trainingen. Uiteindelijk zal hij wel afvallen, maar een goed signaal voor deze jongen dat hij goed bezig is!

van de huidige generatie nederlandse voetballers tussen 20 en de 30 jaar oud,is er bijna niet één die technisch ,fysiek en vooral mentaal europese top haalt.
dat is in de laatste 50 jaar in nederland niet voorgekomen.
wat vreemd dat vrijwel niemand zich afvraagt wat de oorzaak is van deze situatie,want het zal zeker niet beter worden als je de oorzaak niet weet.

11 maart 2016 om 12:58

Komt mede door het wegvallen van veel talenten. Dat komt vaak door een te vroege vertrek naar het buitenland. Ebecilio, Barazite, Van la Parra, Bouy, broertje van Kongolo, (Mink) Peeters, Emnes, Drenthe en the list goes on. Allemaal spelers die later of nu gaan stilstaan in hun ontwikkeling.

Daarom baal ik ook wel van die lichting van Huntelaar, De Zeeuw, etc die Europees twee kampioen zijn geworden. Want bijna niemand die zijn doorgedrongen tot de absolute top. Alleen van Huntelaar kan je zeggen dat hij het in de top heeft gered (ook al was hij niet ui de verf gekomen bij Real Madrid en AC Milan, komt ook omdat hij vaak als buitenspeler werd neergezet...). Maar de rest???

11 maart 2016 om 13:19

Vraag me af of dat reden is.
Piet de visser(chelsea scout) zei onlangs nog dat spelers die door Chelsea in de gaten worden gehouden,zoals Kongolo en Vilhena 2 jaar terug beter waren dan nu,en zich niet doorontwikkelen.
Noem me een Nederlandse speler tussen 20 en 30 die Europese top speelt,en fysiek en mentaal heel blijft.
En als Engeland,duitsland en andere West Europese landen nu hetzelfde probleem hebben,zou er dan een hele andere reden kunnen zijn?
in andere sporten is het kenners reeds opgevallen dat de jongere generatie(tot 25) niet opkan tegen 30+.
Er is dus iets structureel mis,en het land dat het eerst achterhaalt wat dat is,is spekkoper.
Helaas is er geen serieuze discussie omtrent de oorzaken,dus het zal zeker niet beter worden.

11 maart 2016 om 14:48

Er zijn genoeg spelers die de potentie hebben om de Europese top te halen. Degene waarvan ik over 1 of 2 seizoenen denk de Europese top te halen zijn: Van Dijk, De Vrij en Wijnaldum. Jongens die met beide benen op de grond staan, slimme carrière planning en verstandig. Depay en Indi kunnen dat ook wel, maar zij moeten de volgende eigenschappen zien kwijt te raken: nare trekjes, in teambelang spelen en te onrustig aan de bal. Want Indi kan verdedigen en Depay heeft de techniek. Alleen ze missen beide rust en inzicht. Dat is zo belangrijk. Als zij dat weten te vinden, dan horen ze ook in dat rijtje van de spelers die ik net opnoemde.

Blind zie ik niet hoger komen. Niet erg natuurlijk, want Manchester United is geen kleine club, maar ik vraag me af wat er gaat gebeuren als Van Gaal weggaat. Is de opvolger dan ook in staat om hem in de basiself te zetten? Strootman kan de top bereiken, alleen moet hij na zijn blessure zijn vorm zien te vinden en ik denk dat hij dat niet meer ga halen. Zulke lange blessures gaan echt problemen geven, maar voordat hij geblesseerd raakte, speelde hij echt weergaloos. Daarom hield Garcia nog vertrouwen in hem. Clasie weet ik niet, want ik denk dat hij de absolute top niet gaat halen. Subtop is echt het maximale denk ik. De rest weet ik niet, moet maar zien als het lukt in het buitenland.

11 maart 2016 om 15:22

de voorbeelden die je noemt onderstrepen mijn punt.
de vrij(25)-verdediger,kapotte knie,italiaanse subtop.
wijnaldum(24),middenvelder,zwakke rug,kelder pl.
van dijk(24) verdediger,middenmoot pl.
strootman(26),middenvelder,kapotte knie sinds maart 2014.
martins indi,depay,kishna etc-allemaal talent maar mentaal en/of fysiek(kishna) gammel.
m.a.w. hoe hard je ook zoekt,geen absolute top ,en vooral fysiek en/of mentaal niet voldoende.
dit was al ongeveer 7-8 jaar terug zichtbaar,maar verder dan"er is weer een jong talent,want hij speelde 2 goede wedstrijden tegen cambuur en graafschap" ,om vervolgens weer weg te zakken omdat de aandacht teveel is voor het tere hersenpannetje,en het lichaam niet volhoudt.
en weer over tot de orde van de dag,geen kip die zich afvraagt of het echt wel de jeudgopleiding of 4-3-3 of 4-4-2 is ,of misschien iets wat buiten de trainingsvelden ligt.
dit is geen toeval meer ,dit is structureel,en geen serieuze analyse waar dan ook in nederland waarom dat zo is.
zelfs niet hier op voetbalzone.

11 maart 2016 om 18:30

Toch heeft van der Hoorn in zijn Utrecht periode ook bij de voorselectie gezeten, destijds onder van Gaal.

Aldus Jans??

On: Wat maakt iedereen zich druk zeg, man man het is ten eerste maar een oefen interland, ten tweede is het helemaal nog niet zeker dat hij geselecteerd wordt voor de definitieve selectie.

Nou volgens mij kom je er bij Letschert pas achter als je hem teleurstelt. Want speelt geweldig hoor, en eigenlijk is hij nooit echt slecht geweest.... Maar zodra hij niet zo gaat als hij wil en wordt teleurgesteld dan komt het echte mentale naar voren. En heeft in het verleden al meerdere malen aangetoond daar totaal niet mee om te kunnen gaan, bij meerdere clubs.
Maar goed hij is wat ouder en waarschijnlijk wijzer. Dus wel zullen zien hoe hij er mentaal voor staat als hij weer eens teleur wordt gesteld....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren