Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik dacht zelf ook dat ik het echt zou gaan maken bij FC Twente'

Laatste update:
/

Chris David was vorig seizoen een van de drijvende krachten van het beloftenteam van FC Twente dat kampioen van Nederland werd. De negentienjarige middenvelder verbond zich afgelopen week voor vier seizoenen aan Fulham, waar hij in eerste instantie deel gaat uitmaken van de reserves. Hij zal volgens trainer Martin Jol snel de kans krijgen op een plek in het hoogste keurkorps van de nummer dertien van de Premier League.

Volgens David werd hij gedwongen om te vertrekken. "Ik dacht zelf ook dat ik het echt zou gaan maken bij FC Twente", vertelt de middenvelder in gesprek met TwenteSport. "Maar dat is helaas anders gelopen. Tijdens de gesprekken met FC Twente, werden mij bepaalde dingen beloofd, maar die werden niet nagekomen. Omdat ik mijn contract niet tekende, kreeg ik een speelverbod. Mirco Born zat in dezelfde situatie, maar hij kwam wel bij het eerste elftal en speelde daar zelfs al een paar keer mee. Hij kreeg de kans wel. Dat wilde ik ook. Ik ben bijna twintig jaar en moest een belangrijke keuze maken in mijn carrière. De club wilde mijn contract graag verlengen, maar heeft mij weinig perspectief geboden."

"Het gevoel moet goed zijn en ik had geen zin in een gedwongen huwelijk. Ze dwongen mij het contract te tekenen, ze zagen het zitten in mij, maar ik kreeg te weinig duidelijkheid. De verhalen dat ik teveel zou willen verdienen, sloegen nergens op. Ik wilde alleen eerst bekijken of ik de kans zou krijgen op een plaats in de A-selectie. Ik wilde niet tekenen om vervolgens weer in de beloften te gaan spelen. Ik hoopte op een aantal minuten in het eerste om eraan te mogen ruiken en om mezelf te kunnen laten zien."

David had meteen een goed gevoel bij Fulham. "Dit gevoel miste ik helaas bij Twente. Ik heb acht jaar in de jeugdopleiding van FC Twente gespeeld en heb alle nationale jeugdelftallen doorlopen. Altijd heb ik keihard mijn best gedaan om ooit in De Grolsch Veste te mogen voetballen. Dat was een droom voor mij. Telkens kreeg ik te horen dat ik geduld moest hebben. Ik kon ook naar Ajax. Maar ik wilde het liefst verder bij FC Twente. Toen dat niet lukte, heb ik andere keuzes gemaakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Apart verhaal, lijkt me dat je goede talenten uit de jeugd moet koesteren. Voor hem mezelf lijkt dat hij nu maar voor wat hoger salaris heeft gekozen want bij fulham gaat hij het al helemaal niet maken. (al helemaal niet met jol als coach)

5 januari 2013 om 16:26

Mag een apart verhaal zijn maar ik vind het wel een zeer volwassen reactie (als het tenminste zijn eigen woorden zijn)!
Laat Twente in zijn waarde en trapt niet na, nogmaals zeer volwassen!
Hoop dat hij bij Fulham een kans krijgt en hem waarmaakt. En ooit zijn droom in Tukkerland uit kan laten komen met een andere trainer/technisch-directeur aan het roer!?

Wat een onzinverhaal! Hij vroeg te veel salaris, dat was het punt. Wanneer het hem om speeltijd zou gaan had hij nooit bij Fulham getekend.

4 januari 2013 om 01:17

En wat maakt jouw verhaal minder onzin, er staat zelfs bij dat hij bij de reserves start. Waarheid zal zeker wel in het midden liggen hoor maar zomaar dingen roepen kan iedereen. Snap best dat een fan van een club eerder geneigd is de kant van de club te kiezen. Ligt ook niet altijd aan de speler.

4 januari 2013 om 04:33

Riche, volgens mij neemt zo langzamerhand niemand jou meer serieus. Ik denk, nee eigenlijk weet ik het wel zeker, dat het komt, omdat jij FCT altijd in bescherming neemt en de club volgens jou nooit fout zit. Ik begrijp je aan de ene kant wel hoor, je bent een echte Tukker en staat 100 achter je club, maar vraag je je op een gegeven niet af of die talenten misschien toch wel een punt hebben? Het worden er steeds meer die aangeven dat FCT hun niet goed heeft behandeld, of bepaalde afspraken niet nagekomen werden of dat ze niet genoeg vertrouwen kregen. Recente voorbeelden zijn Plet, O. John, Luuk de Jong, Gouriye, Stockentree, Bouma en Bruns.

Ach, we kunnen er lang en breed over blijven l llen, maar feit blijft dat Mclaren liever ervaren spelers opstelt, omdat hij denkt zo meer kans te maken op het kampioenschap. Dat moet iedereen accepteren en ook de jeugdspelers. En die mogen dan zelf bepalen wat ze daarmee doen: mee blijven trainen met de A-selectie en spelen bij de Beloften of vertrekken. David, Gouriye en Bruns kozen terecht voor dat laatste.

4 januari 2013 om 09:06

@patrickviera

Riche heeft 100% gelijk. David wou (veel) meer salaris en toen heeft Twente gezegd. Dat krijg je pas als je belangrijk bent en een toegevoegde waarde voor de A - selectie. Hij vroeg een salaris die een gemiddelde basisspeler bij Twente ook heeft. Logisch dat hij dat niet krijgt. Ik ben er ook 100% van overtuigd dat David kansen had gekregen in de A-selectie van Twente als hij niet zo eigenwijs was geweest.

Nu gaat hij zonder enige ervaring te vroeg naar het buitenland. Waarschijnlijk komt hij bij Fulham ook niet aan de bak, want daar moet je nog iets meer kwaliteit hebben. Over 4 jaar kunnen we hem weer bewonderen bij een topklasse in Nederland.. Jammer van het talent.

4 januari 2013 om 09:19

@patrickviera

Het boeit mij niet of iemand mij al dan niet serieus neemt (hoewel ik denk dat dit wel meevalt). Ik snap ook best dat je mij niet op mijn woord wilt geloven maar kijk in dat geval eens hoe David handelt: Hij roept dat het hem niet om geld maar om speelminuten gaat maar wijst Twente af (waar de ene na de andere jeugdspeler speeltijd krijgt), wijst Ajax af (waar talenten ook een kans krijgen) en vertrekt naar Fulham waar nog nooit een talent is doorgebroken. Geloof jij dan nog dat het om speeltijd of ontwikkeling gaat?

Wanneer David het contract had getekend dat wel goed genoeg was voor Born en John dan had hij al lang zijn debuut kunnen maken, onder Mcclaren krijgt het ene na het andere talent speeltijd, wanneer hij echt zo goed was geweest had er misschien zelfs een basisplaats ingezeten.

Dan kom je met een aantal halfbakken voorbeelden om je stelling te bewijzen. Stockentree, Bruns, Plet en Gouriye zijn (op dit moment) niet goed genoeg voor Twente, moet je ze dan opstellen?

Luuk de Jong en Ola John zijn om verschillende redenen vertrokken, Luuk omdat hij zijn hoofd op hol heeft laten brengen bij het Nederlands elftal en John omdat Twente voor zijn positie Chadli had en beiden niet renderen op een andere positie.

Bouma is, net als Röseler, Promes, Marsman en Leugers verhuurd om zo ervaring op te doen, geen idee waarom je juist hem noemt.

4 januari 2013 om 10:09

Tukker1 en Riche, mag ik jullie allereerst vragen hoe jullie erbij zijn gekomen dat David een 'dubbel' zo hoog salaris vroeg dan hem werd geboden? Ik kan het nog steeds nergens op het internet vinden! Of waren jullie toevallig bij de gesprekken aanwezig? Of zijn jullie goed bevriend met Joop? Of denken jullie dat? Ben wel benieuwd naar jullie bron.

Voor de rest luister ik niet naar die lompe uitspraken over dat Chris over 4 jaar bij een Topklasser terecht komt. Dat hopen jullie nu, dat is heel iets anders. Ik kan me herrinneren dat mensen het dom vonden van Ake dat hij niet bij Feyenoord bleef, maar heeft wel gedebuteerd bij Chelsea... Of John die te vroeg weg was gegaan bij Twente (terwijl hij werd gedwongen om te vertrekken, zodat er geld vrij kwam voor Tadic), maar nu gewoon een opkomende ster is bij Benfica! Dus beter houden jullie je kop dicht en wachten we af hoe het afloopt met David.

Oja, Elia, Arnautovic (pas als 2e jaars B gekomen) en De Jong waren geen eigen jeugdproducten, dus die tel ik niet mee. En Bouma was/is nog steeds pissig dat Twente Breukers een week na zijn akkoord aantrok!! Tot slot zijn Bruns, Gouriye en Bouma niks minder en zelfs beter dan Plet, Breukers en Landzaat!

4 januari 2013 om 10:30

Het verschil tussen jou en mij is dat ik me niet altijd hoef te baseren op nieuwsartikelen op internet, geloof wat je wilt maar de eisen van David waren dusdanig absurd dat Twente direct de onderhandelingen heeft gestaakt en hem op non-actief heeft gezet.

Verder laat ik me niet door een nitwit als jij vertellen dat ik 'mijn kop' dicht moet houden omdat hetgeen ik post jou blijkbaar niet aanstaat.

4 januari 2013 om 10:37

Ik gun die David het beste. Maar ik verwacht gewoon niet dat hij doorbreekt bij Fulham. Noem mij is één speler die daar wel is doorgebroken? John speelde enorm goed in het eerst van Twente en in de top van de Eredivisie. Ook mocht John zelfs al aan het Ned. Elftal ruiken. Volgens mij is dat heel iets anders dan een goede speler in de de beloftencompetitie. En erbij; Een speler kun je nooit dwingen om te tekenen bij een andere club. Die keuze maakt de speler altijd nog zelf.

Hoe ik er bij kom dan David een hoog salaris vroeg. Dat heeft vaak genoeg in verschillende interviews gestaan.. Daar heb ik nu geen link of etc. van. Maar ik heb het gelezen en gehoord. Het is gewoon een feit.

4 januari 2013 om 11:06

En als het hem niet om het geld gaat. Waarom wil hij wel bij de reserves van Fulham voetballen maar niet bij de reserves van Fc Twente? Volgens mij moet hij zich gewoon bij beide clubs nog bewijzen.

4 januari 2013 om 11:19

Riche, oke ik zal niet meer zeggen dat je je kop moet houden, maar vertel me aub dan wel ff hoe je erbij komt dat David een absurd bedrag vroeg. Wat is je bron? Toon het me en ik zal voortaan mijn kop dicht houden! Zolang jij niet 100% weet wat de reden is van Davids vertrek, vind ik niet dat jij zomaar iets op het internet moet smijten om die jongen zwart te maken. Dat is mijn mening.

4 januari 2013 om 11:27

Ake en Rekik hadden toch ook geen ervaring voordat ze naar Engeland vertrokken? Hoessen is bij Fulham toch ook beter geworden dan in zijn tijd bij Fortuna? Zonder 1 wedstrijd gespeeld te hebben in Engeland, staat hij nu wekelijks in de basis bij Ajax! Het zegt allemaal niks.

Tukker1, als je goed leest, staat er dat hij deze week sowieso bij de reserves start, wat erg normaal is gezien zijn situatie het afgelopen jaar. Daarna zal hij, volgens Jol, gewoon aansluiten tussen de Berbatovs en Ruizjes...

Maar het is denk ik beter als we hierover ophouden. Heeft toch geen zin. Julie zijn pro-fct en ik steun de talenten, waaronder David.

4 januari 2013 om 11:34

@ Riche

1x Googlen en je ziet dat David heeft geweigerd te verlengen, toen op non-actief is gezet maar weer in genade aangenomen zou worden als hij alsnog zou bijtekenen... Sorry, maar dat spreekt toch echt in het voordeel van David zijn verhaal en dus niet dat hij 2x zoveel zou hebben gevraagd. Dat zijn broodje-aapverhalen van de Twentesupporters die het niet kunnen verkroppen dat hij niet bijtekent en dan moeten ze toch echt hem als zondebok aanwijzen en niet de club, want de club is ooo zo perfect....

@ Tukker1

Als het een feit is kan je toch met 1 druk op de knop dit ondersteunen met een artikeltje? Alles is tegenwoordig op het net te vinden behalve dit zeker, onzin dus. De mensen in Tukkerland kunnen het blijkbaar niet verkroppen dat hun club hier gewoon een steek heeft laten vallen door een groot talent geen kans te geven en schuiven dat op het talent zelf af...

4 januari 2013 om 11:37

@patrickvieira

Ik ga hier geen bronnen noemen, ik wil ook niet arrogant overkomen maar volgens mij heb ik hier op VZ m.b.t. FC Twente nog maar zelden onzin gepost.

Wanneer je analyseert wat David roept en hoe hij vervolgens handelt dan weet je al dat zijn uitspraken onzin zijn, Twente heeft hem ook niet voor niets op non-actief gesteld, daar zullen ze ongetwijfeld hele goede redenen voor hebben gehad. Ik kan me niet herinneren dat dit ooit eerder voor is gekomen. Wanneer je deze feiten kent dan heb je niet eens een bron nodig om tot dezelfde conclusie te komen als ik.

Ik maak die jongen niet zwart, dat heeft hij zelf gedaan, ik benoem alleen de feiten en verbind daar niet eens een conclusie aan. Jij maakt Twente zwart zonder enige kennis te hebben van wat zich heeft afgespeeld, dat is mijn mening.

@hanzz

Hoezo spreekt dat in het voordeel van David? Is er ooit eerder een speler door Twente op non-actief gesteld omdat hij zijn contract niet wilde verlengen? De onderhandelingen met Born hebben ook lang geduurd en toch speelde hij gewoon, zelfs in het eerste, welke verklaring heb daar voor dan?

4 januari 2013 om 11:59

Riche, je hebt zelden onzin gepost mbt FC Twente? Je kunt niet eens aantonen wie je bronnen zijn, dus hoe weten we dat je gelijk hebt? Het zou je sieren als je een keer je Twente-bril afdeed en ook eens toe zou geven dat FC Twente een fout heeft gemaakt en dat doel ik niet perse op dit onderwerp! Maar goed, ik heb in het verleden meerdere discussies met je gevoerd, maar je bent net J. Derksen. Heeft altijd gelijk en wil nooit toegeven dat die fout zit....

Trouwens: Hanzz en Patrickvieira, ik sluit me volledig bij jullie aan.

4 januari 2013 om 12:29

...daar hebben we Victoria weer, die post alleen in topics die over Chris David gaan... Als er iemand een brilletje af moet doen ben jij het wel!

Verwacht je nou echt van mij dat ik hier ga roepen hoe ik aan mijn informatie kom? Je mag geloven wie of wat je wilt maar ik heb hier (wat Twente betreft) denk ik een iets beter trackrecord dan Hanzz, Patrickvieira en victoria (met 17 reacties die alleen over Chris David gaan).

Daarnaast probeer ik mijn reacties dusdanig te onderbouwen dat je zelfs zonder informatie die niet in de media is terechtgekomen tot dezelfde conclusie als ik kunt komen.

Als het David echt om kansen en speeltijd ging had hij wel bij Ajax (of Twente) getekend, het feit dat hij nu naar Fulham vertrekt waar nog nooit een jeugdspeler een kans heeft gekregen bewijst wel dat ik er nooit ver naast kan zitten, toch?

4 januari 2013 om 12:34

Denk eerder dat weinig mensen jou nog serieus nemen.
Jullie geven allebei je mening (zonder de mening van de ander 100% te kunnen weerleggen) met het verschil dat jij in je posts hier onder enorm op de man speelt en een veel agressievere discussie houding hanteert dan de anderen...

Als een speler als Born wel kansen gekregen heeft (net zoals Pelupessy en Hölscher) en David niet, terwijl ze hetzelfde nieuwe contract aangeboden krijgen (en David daarop naar Fullham vertrekt voor een "betere situatie" doet dingen toch niet in het voordeel van David spreken. Dat is alles wat ik erover te zeggen heb, want zonder feiten kan ik het niet 100% zeker weten.

4 januari 2013 om 16:58

@ riche

Waarom David wel bij Fulham in de reserves wil spelen en niet bij Twente.....?

Misschien omdat hij voelt dat Twente hem genaaid heeft, hem loze beloftes heeft gedaan en geen kansen in de a-selectie heeft gegeven.

Dus wil hij het nu bij een andere club proberen, die hem dezelfde beloftes misschien doet (hij zal volgens trainer Martin Jol snel de kans krijgen op een plek in het hoogste keurkorps), maar kan hij niet van te voren weten of die waar zijn of niet he...

4 januari 2013 om 19:13

Misschien omdat hij daar meer kan verdienen? Alle andere redenen die jij aanvoert zijn namelijk aantoonbaar onjuist.

4 januari 2013 om 20:21

Bouma kan daar wel pissig over zijn, maar er werd rekening gehouden met een eventueel vertrek van Rosales, en als die zou vertrekken moet je wel een vervanger hebben die er gelijk staat. En dat is Breukers, en Bouma nog niet.

Daarnaast vraag je steeds naar argumenten bij Tukker1 en Riche, terwijl je zelf met een onzinnige constatering komt dat Bruns, Gouriye en Bouma beter zijn. Hoe weet je dat nou? Ze speelden nog niet of nauwelijks bij FC Twente 1 in serieuze duels. En kijk naar Ake, oke, maar er zijn 10x zoveel talenten die het niet hebben gered (1 voorbeeld: Bouy - Juventus).

Dat je John erbij haalt snap ik niet echt. Hij is inderdaad gestuurd richting Benfica, in overleg. Dat hij het daar zou maken was te verwachten. Alleen omdat hij daar lange tijd op de bank zat twijfelde men. Maar zat Ruiz dit ook niet bij Fulham? Die maakt het nu ook waar (als hij fit is)

Sorry, moest er op reageren, want ik ben het totaaaaal niet eens met geen enkel punt van je

5 januari 2013 om 14:24

Hanzz en Patrickvieira het heeft geen zin om met mensen zoals Riche te discussieren. Hij is veels te bevooroordeeld. Zo ook wat hij hier zegt bijvoorbeeld "wijst Ajax af".. terwijl overal op het internet is te lezen dat volgens zijn zaakwaarnemer Ajax zich nooit concreet heeft gemeld en dat David juist graag naar Ajax wou.

Google op de woorden Fabio Alho, Ajax en concreet en je vind genoeg artikelen met quotes online. Maar google je op David en salaris of wat dan ook dan kom je op het gemis van speeltijd. Voor Riche is het gewoon moeilijk te accepteren dat Twente samen met PSV gewoon als koopclub wordt gezien en zelfs door hun eigen jeugdspelers, vandaar dat men dan komt met het excuus dat het wel om salaris moet gaan (waar Bazoer ook van beschuldigt wordt, ook al heeft hij City geweigerd lol).

Oei, gaat dit weer een misser worden? Te vaak krabben Nederlandse scouts/clubs zich achter de oren omdat talenten het elders ineens bijzonder goed doen.br Ben heel benieuwd naar deze speler, lijkt mij een intelligent persoon. Als hij net zo professioneel en getalenteerd is dan kan dit een grote worden, maar laten we dat eerst maar afwachten.

hij wou 6 ton per jaar hebben zonder zich eerst te bewijzen in het eerste elftal

4 januari 2013 om 01:08

Haha geloof je het zelf? Een jongen van nog geen 20, zonder ervaring in het eerste elftal die 6ton eist? Ik weet niet wat Twente hier heeft gedaan, maar wat jij stelt is bovenmatig gortig dat het niet te geloven is.

4 januari 2013 om 11:18

Daarom dus. Hij eist 6 ton en hij kreeg dezelfde reactie als jij geeft in je eerste paar zinnen.

4 januari 2013 om 04:39

Stan-fct, trieste figuren als jij verdienen echt een ban. Werkelijk waar zeg. Natuurlijk mag je als supporter balen als 1 van je grootste talenten vertrekt, maar neem dan geen onzinverhalen van anderen over. Die jongen geeft zelf aan dat die verhalen nergens op slaan en ik geloof hem wel. Nog geen 20 jaar en geen wedstrijd achter zijn naam, dan durft hij niet eens de woorden zes ton uit te spreken!

David zal echt niet zomaar dingen verzinnen. Hij heeft naar mijn weten 8 fantastische jaren gekend in Enschede en liet 2 jaar geleden niet voor niets een aanbieding van Ajax schieten. Laten we eens naar het verhaal van Munsterman luisteren. Ben benieuwd hoe hij zich nu gaat 'verdedigen'.....

4 januari 2013 om 09:41

@patrickvieira

Degene die hier een triest figuur is ben jij, je speelt het altijd op de man, komt met kul argumenten om je stellingen te bewijzen en ongeveer al je berichten zijn anti-twente.

Misschien was het geen 6 ton wat David of zijn zaakwaarnemer vroeg maar er werd wel meer dan het dubbele geëist van het gangbare salaris dat bij zijn leeftijd en zijn status hoort. Twente hanteert de filosofie dat je eerst moet presteren en daarna beloond wordt (zie Ola John die na een half jaar al weer een verbeterd contract kon tekenen, hetzelfde geldt voor Chadli). Chris David (of zijn manager) wilde eerst geld zien en garanties hebben op speeltijd, zo werkt het niet in het voetbal.

Het is niet voor niets dat de onderhandelingen direct werden afgebroken en David zelfs bij de beloften niet meer aan voetballen toekwam, dan heb je redelijk absurde eisen gesteld anders worden dit soort maatregelen niet genomen. Overigens heeft Mcclaren hier helemaal niets mee te maken aangezien dit al speelde onder Adriaanse.

4 januari 2013 om 11:03

patrickviera,

ben je familie van Cris David ofzo? je reageert zo fel op leden die wat andere info hebben gehoord dan dat in de media naar buiten is gekomen. De verhalen dat David te veel wilde verdienen zijn erg bekend. Helemaal in Enschede en omstreken.

Als jochie van 19 kan je ook geen garanties op speeltijd verwachten. Dat is simpelweg absurd. Kansen moet je verdienen. Speel je goed, komen die vanzelf. Speel je goed, komt de financiele waardering ook vanzelf. Helemaal afgelopen half jaar had David makkelijk een kans kunnen krijgen. Veel wedstrijden en veel blessures. Helaas dat gedonder met zijn contract.

Verder hoop ik voor David dat hij bij Fulham wel zijn garantie op speeltijd in het 1e heeft gekregen, maar zal mij niets verbazen wanneer dat ook tegenvalt.

4 januari 2013 om 11:34

Ik kan niet ontkennen dat ik een goede bekende ben van Davids broers. Maar zo spreek ik wekelijks op werk genoeg Twente-spelers, dus ik hoor veel dingen. Geloof me, ik kraam geen onzin uit. Ik kan me alleen storen aan de mensen die blijven roepen dat David 6 ton zou hebben gevraagd, wat totale onzin is en nergens terug te vinden is. De 1 neemt het van een ander over. David heeft hierboven zijn verhaal gedaan en ben benieuwd naar Joops verhaal. Pas als ook hij aangeeft dat David meer dan een half miljoen vroeg, zal ik voor altijd m'n bek houden. Maar Joop en zijn collega's weten dat dit klinkklare onzin is, echt!

4 januari 2013 om 11:39

natuurlijk is het nergens terug te vinden. Het is namelijk zelden dat je bedragen in de media hoort. Het is het woord van David tegen die van Twente.
Ik ben geneigd om Twente gelijk te geven, omdat het anders onbegrijpelijk is dat hij zijn gewilde contract niet gekregen heeft. Ik geloof dat zeker ook dat het uiteindelijk meer met geld te maken heeft dan die garantie op speeltijd.

David zal zelf ook wel snappen dat hij geen garanties gaat krijgen zonder dat hij gepresteerd heeft en zal niet naar fulham trekken wanneer hij meer wil spelen in het 1e elftal.

4 januari 2013 om 11:40

@ Villian

Ook voor jouw geld, als iedereen het zogenaamd 'weet' ben ik toch echt benieuwd van wie 'iedereen' het dan heeft? Nergens valt hier wat over te vinden, of zit iedereen in Tukkerland bij de contractbesprekingen?

Hij had inderdaad eisen, niet zozeer geld zoals hij aangeeft, maar op kansen. Hij geeft aan dat Twente bepaalde beloftes op dit gebied niet nagekomen is en het gevoel op een eerlijke kans er niet was bij hem, dat is dan toch een weloverwogen afweging om niet te verlengen of niet soms? Snap echt niet waarom hier al die Tukkers zo op hun pik getrapt zijn door deze uitspraken, mag hij niet gewoon zijn kant van het verhaal doen en kan daar geen kern van waarheid in zitten?

4 januari 2013 om 11:58

Hanzz,

Twente is niet zo groot en FC Twente is geen ivoren toren. Er wordt gepraat, je hoeft niet van adel te zijn om mensen binnen de club te spreken, geluiden gaan vrij snel door Enschede heen.
Dit is bij iedere club zo en helemaal niets bijzonders dat supporters uit de omgeving van de club meer weten over het hoe en wat dan in de media verschijnt. Deels is het ook een politiek spel, journalisten weten bijvoorbeeld meer dan ze opschrijven.

Het enige is dat je scherp moet zijn wie je vertrouwt of niet. De een overdrijft namelijk wat meer dan de andere. Uiteindelijk blijft het gissen wat er precies gevraagd en geboden is, maar het is naief om blind op dit verhaal te vertrouwen.

4 januari 2013 om 12:09

Vilian, volgens Tukker1 heeft op het internet duidelijk gestaan dat David 6 ton vroeg, maar kon hij het linkje niet zo gauw terugvinden (yeah right)! En Riche zou het ook ergens gelezen hebben, maar hij wil zijn 'bronnen' niet noemen....

Natuurlijk mag je je club verdedigen en steunen, maar om dan onzinverhalen over een speler de wereld in te brengen? Niemand was bij die gesprekken aanwezig, dus mogen er ook geen bedragen genoemd worden, vind ik!

Ik ben ook voor Fct, maar ben gewoon eerlijk: we doen te weinig met onze eigen jeugd! Hopelijk hebben we geleerd van de fouten die de club heeft gemaakt met Plet, Breukers, Cornelisse, Verhoek, Javadov, Parker en Akram. Dan liever jong/vers bloed! David hadden we moeten koesteren, helaas.

4 januari 2013 om 12:12

@hanzz

Geloof je nou echt dat Twente aan David speelminuten heeft beloofd? Er wordt geen enkele speler een garantie gegeven dat hij kan spelen, laat staan dat dit contractueel opgenomen wordt.

Twente heeft tijdens de onderhandelingen aangegeven dat hij niet eerder mocht aansluiten bij de eerste selectie dan dat hij zijn contract zou verlengen. Dat is logisch aangezien men niet een talent met een aflopend contract in de etalage wil zetten. De reden waarom David zijn contract niet wilde verlengen had te maken met waardering zoals hij zelf heeft aangegeven, in voetbaltermen betekend dit dat hij het aangeboden salaris onvoldoende vond, daarnaast wilde hij nog garanties hebben m.b.t.. speelminuten.

Twente biedt elk talent een standaard contract aan dat afhankelijk van de prestaties tussentijds opgewaardeerd kan worden, dit is hetzelfde contract als Ola John, Marko Arnautovic en Mirco Born hebben getekend maar voor David was dit blijkbaar onvoldoende aangezien hij weigerde te tekenen (feit).

Denk nou eens logisch na: Wanneer het hem om speelminuten en kansen ging zou hij toch niet bij Fulham hebben getekend? Hij kon ook naar Ajax waar alle talenten een kans schijnen te krijgen, ook dat heeft hij niet gedaan.

Chris David (of zijn manager) heeft aangegeven dat hij alleen bij wilde tekenen wanneer Twente het bod van Fulham zou evenaren, dat heeft Twente geweigerd, ze hebben hem eind juni op vakantie gestuurd in de hoop dat hij zich zou bedenken, toen dat niet het geval bleek en hij aangaf naar Fulham te vertrekken hebben ze hem op non-actief gesteld.

4 januari 2013 om 12:22

Nu wilde David en zijn zaakwaarnemer ineens dat Twente het bod van Fulham zouden evenaren, pas dan zou David bijtekenen? Jullie halen alles door elkaar...

En check Google maar, Fulham had David pas eind juli/begin augustus een aanbieding gedaan. Dat mochten ze namelijk pas, als Twente David toestemming had gegeven om met Fulham te praten en dat was dus na zijn 'verplichte' vakantie toen ze er samen niet uitkwamen. En daarna mengde ook Ajax zich in de strijd.

Jammer Riche..

4 januari 2013 om 12:24

victoria,

dat weet ik verder niet. Volgens mij hebben er geen bedragen in de media gestaan, wel dat er een verschil in vraag en aanbod is (iets in die trend). Volgens mij in een interview van Munsterman en Cees Lok in de volkskrant.

Dat Twente verder te weinig doet met jeugd ben ik het deels mee eens. Jeugd zien spelen is leuk, maar iedereen moet ook beseffen dat prestaties belangrijker is dan de charme van jeugdspelers. Wanneer jeugd niet iets toevoegt, zie ik liever iemand spelen met meer kwaliteit. Feit blijft dat tot nu toe nauwelijks jeugdspelers het niveau van het 1e elftal aankunnen.

Dat David gekoesterd moest worden ben ik het niet mee eens. Een jochie van 19 kan je geen uitzonderingspositie geven omdat hij bij jong twente beter tegen een bal kon trappen. Voor hem hetzelfde als voor John en Arnautovic destijds, eerst presteren in het 1e, dan de (financiele) waardering. Wanneer je 1 uitzondering maakt, kan je er gif op innemen dat andere jeugdspelers ook allemaal garanties en waarderingen willen.

4 januari 2013 om 12:32

Vilian,

Maar toch worden er hier belachelijke bedragen genoemd door sommige mensen, terwijl niemand bij die contractbesprekingen aanwezig was. En dat proberen Hanzz en Patrickvieira oa duidelijk te maken.

Ik begrijp je en ik verwacht ook niet dat die talenten gelijk in de basis komen te staan. Maar zulke jonge spelers zouden wekelijks toch best ruim 25 minuten kunnen spelen? Had Röseler het minder gedaan dan Boyata? En ik weet dat Röseler verhuurd is om ervaring op te doen, maar dat gebeurde nadat Bjealland geblesseerd raakte en Röseler dus zijn kans kon pakken. Maar we kozen ervoor om een speler van Man. City te huren.... Het is maar een voorbeeld.

Kijk naar Feyenoord, moeten het verplicht met eigen jongens doen en ik geniet wekelijks. Vilhena en Martins Indi spelen alsof ze beide al 28 zijn.

Kort samengevat: liever Born, David, Bouma en Röseler op de bank, dan Cabral, Landzaat (al kan hij nog nuttig zijn in de kleedkamer), Breukers en Boyata. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Gegroet.

4 januari 2013 om 12:33

@victoria

Zo werkt het niet en dat weet jij ook, de zaakwaarnemer van David (dat neefje van Raiola, het vriendje van Jol) kan het hele jaar door met Fulham praten, niemand die daar ook maar iets aan kan doen.

Het is allemaal zo doorzichtig, wanneer David een grote vent was geweest had hij eerlijk geroepen dat het hem om geld ging en niet dat slappe gelul over kansen, waardering en respect.

4 januari 2013 om 12:36

@ Riche

Heb jij überhaupt wel gelezen wat hij gezegd heeft? Er staat toch duidelijk dat hij eerst wilde aankijken of hij zich in de A-selectie kon spelen alvorens bij te tekenen? Hij had namelijk geen zin in nog een seizoen beloften. Is een gegronde reden in mijn optiek. Tel daarbij op dat hij dat niet mocht omdat hij op non-actief gesteld werd en je bent toch klaar? Je praat hierboven over Born, doet David zelf ook. Hij snapt niet waarom hij zo behandeld werd en Born niet... Twente is gewoon huichelachtig bezig geweest want ze hebben hem gewoon onder druk gezet met die op non-actief stelling, als je dat niet in wilt zien raad ik je aan je bril af te zetten. Want laten we eerlijk zijn, als je de onderhandelingen afkapt zeg je ook niet in de media dat je voorstel gewoon geldig blijft zoals Twente duidelijk gedaan heeft! Drukmiddel van Joopie welke verkeert uitpakt, gegokt en verloren noemen we dat.

Speelminuten en kansen, weet jij wat Jol hem belooft heeft? Weet jij of Ajax ooit concreet geworden is? Ook weer zoiets. Daarnaast kom jij met een feit aanzetten, de conclusie die je daaraan verbind slaat vervolgens weer nergens op want zoals aangegeven wilde hij niet verlengen voordat hij wist of hij kon aansluiten bij de A-selectie... Niet vanwege het geld zoals jij maar blijft beweren zonder gegronde reden. Leuk dat men in Tukkerland lult net als Villian aangeeft maar snap ook dat er altijd door een Twentebril geluld wordt! Er is 1 Tukker die zegt dat hij het dubbele vraagt en voor je het weet lult iedereen die gozer na... Welke kern van waarheid erin zit weet niemand maar omdat het in ons straatje past geloven we het....

4 januari 2013 om 12:40

het eerste seizoen van feyenoord met die jeugd eindigden ze rechterrijtje. Wil je dat ook? Jeugd inpassen die geen exceptioneel talent hebben kost je gewoon punten. Eriksen, Maher, Martins Indi, Fischer, Depay, Ola John zijn allemaal dusdanige talenten dat het rustig kan, maar dat kan natuurlijk niet met iedereen. Daarnaast nogmaals, Twente heeft niet de jeugdspelers die je voor langere tijd onbezorgd op kan stellen. Dat gaat hopelijk nog komen.

Dat ik dat bedrag van 6 ton niet heb gehoord, wil niet zeggen dat het niet zo is natuurlijk. Een ook als die 6 ton niet blijkt te kloppen, sluit het niet uit dat David (of zijn zaakwaarnemer!) veel te veel vroeg.

4 januari 2013 om 12:48

@hanzz

David zat al bij de A-selectie, hij zat uit tegen Wisla op de bank en mocht in de voorbereiding meespelen in oefenwedstrijden, dat argument is dus onzin.

Ook de vergelijking met Born is aantoonbaar onzin, Born heeft precies dezelfde kansen en de dezelfde aanbieding gehad als David, ook hij kon elders (werder Bremen) tekenen voor een hoger salaris maar besloot bij te tekenen en heeft inmiddels zijn debuut gemaakt. Degene die hier (aantoonbaar) niet de waarheid vertelt is Chris David.

Het is volkomen logisch dat Twente een speler die aangeeft niet te willen bijtekenen maar te vertrekken niet meer opstelt, dat heeft niets met drukmiddel maar met beleid te maken. Waarom zou een speler die wil vertrekken de voorkeur krijgen boven een speler die wel voor Twente wil uitkomen?

De zaakwaarnemer (fabio Alho) van David is een neef en assistent van Mino Raiola, Raiola en Jol zijn 2 handen op 1 buik, even you can do the math!

4 januari 2013 om 12:57

Het enige trieste figuur hier is ben jij
Omdat je een discussie van iemand anders niet kunt winnen ga je hier gefrustreerd op reageren?
Ik zeg waar het op staat ik ga nergens tegen in
Een fijne dag nog

5 januari 2013 om 00:16

Ik kan, en zal daarom niet kunnen ontkennen, dat jij een goede bekende van David broers bent.
Dat jij wekelijks op jou werk Twente spelers spreekt, kan, en zal ik daarom niet tegenspreken.
Maar datjij onzin uitkraamt kan ik wel bevestigen. Als jij zoveel hoort van de selectie spelers, of jeugdspelers moet jij helemaal weten dat de bedragen bij Twente nooit worden bekend gemaakt, laat staan worden bevestigd, dus dat kun jij in ieder geval nooit weer vinden.
Maar dat de jou genoemde Joop en zijn collega's weten dat dit onzin is, doet bezoekers op deze site voorkomen dat jij met Joop waarschijnlijk ook wekelijks contact hebt.
Ik begrijp dat jij je vriendschappelijke contacten met de David broers als basis beschouwt, maar stop alsjeblieft met reacties hieromtrent, anders neemt de 1 het van een ander over.

5 januari 2013 om 14:31

Stan-fct en Viswinkel waarom verdient hij die 6 ton nu niet bij Fulham dan? Dat is toch wat hij volgens jou ge-eist heeft?

Chris David wordt gezien als het grootste talent uit de opleiding in Enschede, maar kreeg nooit een kans in het 1e. Het is veel aannemelijker dat hij inderdaad in zijn trots was gekrenkt en daarom weg wou.

Hij heeft ook bij het eerste elftal vorig seizoen hij liegt alles aan elkaar deze gozer waarom zou je anders naar fulham gaan want qua ambiance en stadion is het een van de mindere in engeland.

4 januari 2013 om 11:07

De engelse sfeer is natuurlijk wel goed en als je bij fulham speelt heb je zeker 19 uitwedstrijden goede sfeer. Vind het alleen een onbegrijpelijke keuze wanneer hij naar fulham gaat omdat hij bij Twente geen kans krijgt in het 1e. Het is dan verdomd onlogisch om naar een hoger aangeschreven competitie te gaan waar veel minder naar jeugd gekeken wordt.

Dat FC Twente haar grootste talent uit de eigen jeugdacademie is kwijtgeraakt is hun eigen schuld! Dit komt ook hard aan bij de supporters. Teleurgestelde supporters gaan nu zeker proberen de speler in de media uit te maken als geldwolf en willen hem hiermee in een slecht daglicht neerzetten, zodat er niet met de vinger naar de club gewezen wordt.

David wilde om sportieve redenen niet bijtekenen, omdat hij nooit het vertrouwen heeft gekregen om bij Twente door te breken. Welke talent van de kampioenselftal uit beloften was er dit seizoen nog bij de club overgebleven? Ja, toevallig alleen David nog. De overige talenten uit de beloften zijn één voor één elders gedumpt.

Jeugdspeler Mitch Stockentree vertelde onlangs in een interview dat Twente de eigen jeugd geen kansen geeft. Google maar eens op volgende (FC Twente doet te weinig met de jeugd) of (FC Twente handelshuis) dan kun je zien hoe Twente met de eigen jeugd omgaat.
Beperkte spelers als Plet, Breukers, Cornelisse, Verhoek werden gehaald alsof Twente geen eigen jeugdopleiding meer heeft. Spelers van buitenaf blijven maar komen en gaan. Eigen opgeleide jeugdspelers verdwijnen bij Twente als sneeuw voor de zon...

4 januari 2013 om 09:10

Altijd maar dat gezeur over een handelshuis. Dat talenten zoals De Jong en Ola John (in het verleden Arnautovic, Elia etc). Voor veel geld worden verkocht, dan mag jetoch zeker een deel van je geld weer investeren? Twente draait niet voor niets al 8 jaar positieve cijfers.
En over 5 maand kijken wij wie de schaal in handen heeft......

4 januari 2013 om 10:35

Mitch Stockentree die bij FC Oss niet eens in aanmerking komt voor een basisplaats klaagt dat hij bij Twente geen kans heeft gehad?

Zelfs Stockentree heeft bij Twente kansen gehad, hij mocht zelfs debuteren in de CL, het zou natuurlijk ook kunnen dat hij net als al die andere jeugdspelers gewoon niet goed genoeg is, toch?

4 januari 2013 om 11:08

nee joh, ligt allemaal aan mcclaren die ze geen kans geeft. De jeugd is top en de vertrokken jeugd bewijzen nu bij andere clubs het ongelijk van twente.

[/sarcastisch]

Eens te meer het bewijs dat Twente een koopclub is wat overigens geen ramp is!
Maar probeer je niet voor te doen als een club dat de eigen jeugd hoog heeft zitten als je keer op keer het tegengestelde bewijst.

Het komt allemaal omdat ze die 3e rangs buitenlander als coach hebben. Hij Koopt gewoon een team bij elkaar en hoopt er het beste van te maken om weer een stap hogerop te gaan. In het jaar dat twente kampioen werdt heeft hij niks goed gedaan, ruiz is de gene die ze kampioen heeft gemaakt door telkens tegen de wat mindere teams als het even niet liep in de slotfase het verschil maken. Je moet een echte clubman voor de groep hebben die echt om de club geeft.

Het probleem van de doorstroom ligt niet aan de jeugdopleiding op zich, maar meer aan de hoofdtrainers die langskomen. Mcclaren heeft één keer geluk gehad met voor Eredivisiebegrippen een sterrenteam. Dit jaar is dat veel minder, met spelers die heel gemankeerd en eenzijdig zijn op Chadli en Tadic na natuurlijk. Mcclaren weet geen team te smeden en is afhankelijk van creatieve ingeving bij spelers, ook hij zit hier over 2 jaar waarschijnlijk niet meer. Het lijkt me niks om weer een coach op naam te halen, zoals Van Gaal of Rijkaard als die al haalbaar zijn. Met Bosvelt, Kluivert, Pahlplatz en Schreuder zitten er al potentiele hoofdtrainers die op Bosvelt na al even in de club zitten. Ik voorzie een technische staf met Schreuder aan het stuur, met Bosvelt en Pahlplatz daaromheen en Kluivert als spitsentrainer, zoiets. Deze trainers kennen de club nu, en weten welke talenten kunnen doorstromen, en kunnen hier een aantal jaar mee aan de slag.

Ik heb meegekregen dat deze jongen een speelverbod kreeg omdat hij gewoon niet wou tekenen, omdat hij te weinig zou verdienen volgens hem. Iedereen die bij Twente - en dat zou ook wel bij andere clubs zo zijn - een opleidingscontract tekent krijgt het zelfde salaris. Dus vandaar uit moet jij je maar gaan bewijzen en dan krijg je vanzelf wel meer geld, zo simpel is dat. Hij was het daar niet mee eens, vandaar dat Twente hem heeft laten gaan.

Dit is wat ik weet. Dus geef niet allemaal Mcclaren op de kop. De jeugd die er aankomt is gewoon nog niet goed genoeg. David was misschien het Talent, maar die heeft het verziekt. En wat is er mis met Mcclaren op het moment ? Hij heeft na mijn weten : Pelupessy, Hölscher, Röseler, Promes, Born, Bednarek en Marsman doen laten debuteren in ongeveer anderhalf seizoen tijd.

Laat Frank de Boer Dijks, de Sa of Denswil zovaak spelen dan ? - want dat is Echte jeugd - Ook niet, die brengt hij ook rustig, of alleen wanneer er geen andere mogelijkheden zijn.
Mcclaren brengt ze nu ook rustig, en ze spelen steeds meer.

Als jij niet dergelijke eisen had gesteld had je het misschien ook gemaakt bij Twente. Als je 35 selectiespelers hebt kun je niet iedere (jeugd) speler minuten garanderen. Die had hij sowieso wel gekregen, hij zat vorig jaar en in de voorbereiding al bij de A-selectie. Hij had nog 1 jaar contract en Twente wou hem niet eerst een half jaar in de etalage zetten terwijl david (die al met ajax gesproken had) vervolgens mag gaan en staan waar hij wil. De kansen waren er net als bij Mirco Born, holscher, pelupessy e.d. wel gekomen. Nu speel je bij de reserves van Fulham. Heeft Martin Jol je wel de garanties gegeven dat je gaat spelen in het eerste? lekker hypocriet.

Tjah het waren je eigen eisen die je eigen ontwikkeling in de weg staan, misschien bij jezelf te rade gaan?

Sommigen hier roepen zomaar uit de lucht gegrepen bedragen en doen net alsof ze zelf bij de onderhandelingen aanwezig waren. Wees realistisch en durf een keer toe te geven dat de club hier gewoon verkeerd heeft gehandeld. Als je een fout van de club niet wil inzien of toegeven, dan kan straks weer hetzelfde gebeuren. Probleem bij Twente is dat er daar te veel zakenmensen -zonder voetbalachtergrond- rondlopen. Dat is fout! Neem de reorganisatie van Ajax hierbij als voorbeeld. Voetbalmensen als van Halst en van Wonderen had Twente nooit moeten laten gaan. Wanneer je bij Twente beter blijkt te zijn en men kijkt alleen maar naar inkomsten en uitgaven, dan heb je weinig kans met het huidige beleid. Zelfs wanneer je jezelf profileert boven een A-speler, draait het uiteindelijk allemaal om de centjes. Wanneer je een hengel koopt bij de Aldi en je vangt meer vis dan de dure hengel van somewhere......dan voel je je gepiepeld!

4 januari 2013 om 11:07

Van Wonderen heeft zelf een keuze gemaakt, Twente had hem maar wat graag behouden, Van Halst voegde niets toe en mocht inderdaad vertrekken. In de organisatie van Twente barst het van de oud-voetballers dus het is mij niet duidelijk waar jouw conclusie op gebaseerd is.

In een goede organisatie is het ook belangrijk om de verhoudingen niet uit de hand te laten lopen, wanneer Twente aan de eisen van (de manager van) Chris David had voldaan was het einde zoek geweest. Bij Twente (en dat geldt hopelijk voor elke andere club in Nederland) hanteert men het principe dat je eerst moet presteren en dat je daarna beloond wordt, niet andersom, bij een club als Ajax had men precies op dezelfde manier gehandeld, het is ook niet voor niets dat David naar Fulham vertrekt terwijl hij ook bij Ajax had kunnen tekenen.

4 januari 2013 om 11:09

En jij weet wel hoe het gegaan is ? Als jij mijn bericht hierboven nog eens leest, dan weet je precies wat er gebeurd is.

Dus jij wilt beweren dat Twente het probleem heeft dat er te veel "zakenmensen" rond hangen bij de club ? Ik zie dat niet als een probleem. Joop Munsterman heeft Twente voor 7 jaar terug, vanuit een enorm diep dal, doen laten groeien tot een "topclub" in de Eredivisie.
Dus dat hoeft geen probleem te zijn, het is puur hoe je het aanpakt. En volgens mij heeft Twente een redelijke manier gevonden om de club op te bouwen, en "groot" te maken.

4 januari 2013 om 11:13

Twente hoeft Ajax helemaal niet als voorbeeld te nemen. Meneer David wil niet het standaard jeugdcontract tekenen, dan laat je hem ook niet spelen. Dat gebeurt bij Ajax net zo. Je gaat niet een speler in de etalage zetten die al met andere clubs aan het overleggen is. Eerst tekenen dan speeltijd, niet andersom.

4 januari 2013 om 11:42

Willem19, helemaal mee eens. Dat roep ik dus ook de hele tijd. Je kunt deze heren toch niet op een andere gedachte zetten, want het is nooit de schuld van de club, maar altijd van de spelers, die arrogant en geldwolven schijnen te zijn, volgens onze Vak-p helden.

4 januari 2013 om 11:58

Voetballers in de staff/bestuur van Twente: Pahlplatz, Snelders, Mulder, Lok en Kluivert voor Jong Twente.
Zo slecht is het toch niet?

4 januari 2013 om 12:37

Denk dat er bij Twente genoeg mensen met voetbal know-how rondlopen hoor.. zie onderstaande posts.
Twente heeft van Wonderen niet laten gaan, helaas heeft Kees besloten dat hij niet meer gemotiveerd genoeg was om telkens weer heen en weer naar Enschede te reizen.

En net zoals dat sommigen idd hun mening baseren op een uit de lucht gegrepen bedrag, zeg jij hier dat Twente fout gehandeld heeft op basis van .. ... Ben jij wel bij die onderhandelingen aanwezig geweest dan dat je kan zeggen dat Twente fout gehandeld heeft? Hypocriet..

Die David is gewoon een geldwolf, wou geen kant op. Heb zelden iemand zoveel onzin uit horen kramen als die Patrick Viera hierboven. Feit is dat David alleen voor de centen ging. Niet meer en niet minder. Aan alles uit het artikel kan je afleiden dat ie niet voor de speelminuten ging. Er zijn weinig tot geen spelers waar Twente zo weinig grip op had. Zal idd wel een eerste klasser worden tzt na hoogmoed komt de val.

Natuurlijk verdienen spelers die zich beter profileren meer geld, ook bij Twente. David heeft echter alles nog te bewijzen. Als hij dat doet wordt zijn contract zo opgewaardeerd, zoals bij anderen ook het geval was. Maar eerst presteren.
Twente heeft bijna alleen maar voetbalmensen rondlopen, misschien de voor jou iets minder bekende maar op munsterman na zijn het bijna allemaal mensen met een verleden bij de club.

Zonde dat David en vooral zijn zaakwaarnemer niet wat meer geduld op hebben kunnen brengen. Als hij dat nieuwe contract had getekend wat Fc Twente voor hem in petto had dan had hij nu absoluut al behoorlijk wat minuten mogen maken in het eerste van Fc Twente. En als hij die speelminuten niet zou hebben gekregen had hij absoluut ook op dit moment of na dit seizoen nog voor een heel laag bedrag kunnen gaan vertrekken naar een andere club. Persoonlijk denk ik dat het voor zowel Fc Twente als David jammer is dat het is gelopen zoals het nu is gelopen. Voor David hoop ik dat hij het nu via een omweg toch nog gaat maken.

Riche geeft aan dat David bij de À-selectie zat en ook een keer mee mocht naar Wisla Krakow. Dit klopt, maar vergeet niet dat dit onder Adriaanse was! Toen Steve kwam hadden we geen jeugdspeler meer in de selectie gezien. Heb even nagekeken en zie dat David geen enkele speelminuut heeft gekregen in de selectie en ook zelfs nooit een keer op de bank mocht plaatsnemen. Kerel is bijna 20 jaar en wordt gezien als 1 van de grootste Nederlandse talenten in zijn leeftijdscategorie. Twente had zo een toptalent 2 jaar geleden al moeten laten debuteren ipv al die middelmatige aankopen dat zelfs niet op twee handen zijn te tellen. Trouwens in de interview op twentesport staat dat Ajax interesse had in David, maar Twente er niet aan mee wilde werken. En Riche hier maar roepen dat David vanwege het geld ook Ajax zou hebben geweigerd. Riche doe niet zo gefrustreerd man. Je schrijft hier allemaal onzinverhalen over een speler en doet net alsof je alles weet.

4 januari 2013 om 14:10

Krijgen we dat riedeltje weer? Wanneer je de statistieken er bij pakt zul je zien dat spelers uit eigen opleiding meer kansen hebben gehad onder Mcclaren dan onder Adriaanse. Onder Adriaanse zat David op de bank, bij Mcclaren mocht hij meespelen in drie wedstrijden in de voorbereiding. Kortom je schrijft hier klinkklare onzin of eigenlijk lieg je gewoon om je punt te bewijzen.

Geen enkele jeugdspeler in de selectie? Wat dacht je van Röseler, Pelupessy, Born, Promes, Gortemaker, Hölscher, Bednarek (om er maar een paar te noemen)?

Adriaanse gaf weliswaar Vogelsang, Berghuis en Gouriye speeltijd maar stuurde ze net zo hard weer terug naar de beloften toen ze niet voldeden.

Degene die hier onzin (en leugens) schrijft ben jij, probeer maar eens 1 van mijn onderbouwingen te weerleggen met feiten in plaats van op de man te spelen.

Daarbij ben jij als Suryoyo (waar komen jullie ineens allemaal vandaan?) nou niet degene die objectief over de handelswijze van David kan oordelen, in jouw ogen zal hij altijd gelijk hebben, wat hij ook doet.

Edit: Wanneer je wilt reageren op iemand moet je op dat groene plusje klikken .

4 januari 2013 om 14:41

Haha Riche, je noemt 3 wedstrijden in de voorbereiding tegen 3-klassers Winterswijk, Enter en Twenterand. Als de jeugdspelers dan al geen kans krijgen.....

In deze wedstrijden liet Mclaren trouwens elke 1e helft het 1e opdraven en elke 2e helft de beloften. Chris en de overige talenten speelden elke 2e helft...

4 januari 2013 om 14:45

Ik heb het over de wedstrijden van Chris, andere jeugdspelers kregen in de beker, de competitie én in Europa kansen, die had Chris ook kunnen krijgen wanneer hij net als hen had bijgetekend.

Dan kon hij beter naar een subtopper in Nederland gaan en over een jaar of 2/3 de financiele klapper maken. Bij Fulham heeft hij nog minder perspectief dan bij Twente. Helemaal met Jol aan het roer. Als hem iets niet bevalt haalt hij wel een andere (eredivisie) speler.

Riche ik moet je weer corrigeren. David heeft nooit speelminuten gemaakt in het 1e elftal en ook nooit op de bank gezeten. Ook niet onder Adriaanse. Heb het voor zekerheid nogmaals opgezocht. David was in Krakow 19e man. Riche voortaan beter je huiswerk doen voordat je reageert..

4 januari 2013 om 15:26

Ik heb het uit mijn hoofd gedaan, hij zat tegen Wisla bij de selectie, als hij niet op de bank zat slaat het argument van jou dat hij onder Adriaanse wel kansen zou krijgen dus nergens op.

Onder Mcclaren heeft hij in de voorbereiding gespeeld tegen Rkzvc, Twenterand, WVC en Enter (zelfs 4 wedstrijden dus!), tegen Enter scoorde hij, daarna ging hij op vakantie waarna hij zich meldde bij Twente dat hij wilde vertrekken en dus op non-actief werd gezet.

Onder Mcclaren trainde hij trouwens ook al in februari mee met het eerste zoals hij op zijn eigen website bevestigt. Binnen een half jaar werd hij dus overgeheveld van de A1, via de beloften naar de eerste selectie, dat lijkt me toch een redelijke ontwikkeling die pas stokte toen hij weigerde zijn contract te verlengen. Hoe zo geen kansen?

David probeert gewoon zijn eigen keuze (wat zijn goed recht is) goed te praten, wat mij stoort is dat hij leugens vertelt in de media en daarmee de club waarvan ik supporter ben zwart maakt. Voor de rest gun ik hem het beste, ik heb alleen twijfels bij zijn motieven en zijn keuze.

Wat een gezever hier weer.

Zegt hier iemand; "heb jij überhaupt wel gelezen wat hij gezegd heeft? Er staat toch duidelijk dat hij eerst wilde aankijken of hij zich in de A-selectie kon spelen alvorens bij te tekenen? Hij had namelijk geen zin in nog een seizoen beloften."

Als hij bij de A-selectie mocht aansluiten, zou hij vast zijn minuutjes gekregen hebben. Bij Twente brengen zij de jeugd voorzichtig en gooien ze die jonge knaapjes niet meteen voor de leeuwen met de kans dat het misgaat en heel Nld zo'n jongen meteen kan gaan afbranden. De wedstrijd moet er ook naar zijn. Dat proces gaat vaak geleidelijk.

Maar wat goed is kan snel komen. Hij heeft dat niet eens willen uitproberen. Niemand heeft meteen een vaste basisplaats (ja, Chadli of Tadic maar dat komt omdat zij zich al hebben bewezen). Een Guiterez (als hij weer fit is) waar ze 2,8 (????) voor hebben betaald, is toch ook nog niet elke wedstrijd verzekerd van een basisplaats.

"hij had namelijk geen zin in nog een seizoen beloften."

In zijn geval zou het best nog wel eens kunnen voorkomen dat hij bij de A-selectie de hele wedstrijd op de bank moet plaatsnemen (de wedstrijd moet er naar zijn). In dat geval moet je dan gewoon je wedstrijdjes meepakken met de beloften.

Hij zou gaan schipperen tussen de A- en de B/beloften (je zit bij de A-selectie maar moet je wedstrijdritme wel op peil houden en het kan zo zijn dat je dat bij de beloften moet doen) na het tekenen van zijn contract.

Dat had hij en dat kon Twente hem bieden (let er even op; Niemand is verzekerd van een basisplaats). Maar dat ging hem allemaal niet snel genoeg en wilde dat gecompenseerd zien (opwaardering contract).

Maar Twente handelt niet op zijn voorwaarde. Stel zij hadden hem een ander contract gegeven (heb het nog helemaal niet over hoe de rest van de jeugd/b-selectie daarop zou reaqeren) en in die speelminuten die hij zou krijgen zou blijken dat zijn handelingssnelheid toch nog niet goedgenoeg is voor de Eredivisie (ik noem maar wat)?

Wie gaat iemand vooraf al belonen terwijl de 'terugbetaling' van die beloning nog helemaal niet zeker is? Twente in ieder geval niet die met beperkte middelen zich tussen de gevestigde orde wil mengen.

De speelminuten kon hij krijgen maar niet het salaris wat hij daarbij wilde hebben. Twente wil gezond zijn en blijven. Op tal van onderdelen. Dus ook hoe je met talenten moet omgaan die aan de deur kloppen. Een misstap is zo gezet (er zijn legio voorbeelden van).

Hij had het mooi kunnen hebben hier in Twente. Zoals ik al zei; Wat goed is komt snel. Maar dan ook de besprekingen over een opgewaardeerd contract (zie Ola John/arnootje/enz).

Ik wens het goede en voor hem hoop ik dat hij gaat slagen. Maar en dat is mijn visie, ik zie hem na een seizoen of meer wel verhuurd worden naar......(en ik hoop voor hem dat dat niet telkens een iets mindere club gaat worden.)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren