Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik dacht er in 2014 al aan om Real Madrid te verlaten, er hing een rare sfeer’

Laatste update:

Iker Casillas is sinds de zomer van 2015 doelman van FC Porto. De Spanjaard kwam over van Real Madrid, waar hij na vele jaren niet meer de eerste keus was. De exacte reden van zijn vertrek heeft Casillas nooit bekend gemaakt, maar in gesprek met AS geeft de 35-jarige keeper nu meer details vrij.

/

“Ik wist in januari of februari dat mijn tijd bij Real Madrid tot een einde zou komen”, vertelt Casillas. “De sfeer was niet goed en ik moest een keuze maken. Het beste was om de club te verlaten. Ik denk dat het ook het juiste moment was. Nadat we de Champions League hadden gewonnen in 2014 dacht ik er al aan om te vertrekken. Er hing een rare sfeer bij de club en toen kwam Diego Lopez. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt door te vertrekken bij Real Madrid.”

Bij de Spaanse nationale ploeg is Casillas al een tijdje niet onomstreden. Stemmen gaan op om jongere keepers mee te nemen naar het WK 2018 in Rusland. “Waarom zou ik dat WK niet kunnen spelen?”, vraagt Casillas zich af. “Bondscoach Julen Lopetegui vertelde mij dat hij voor David de Gea zou kiezen. Dat accepteerde ik, maar ik hoor nog altijd bij de nationale ploeg”, besluit de 167-voudig international.

Denk jij dat Iker Casillas in 2018 met Spanje naar het WK in Rusland gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een legende is hij maar Mourinho moest hem weer kapot maken. San Iker moet een functie krijgen bij zijn club.

17 december 2016 om 17:37

Mourinho die hem kapot moest maken ? Volgens mij heeft Iker zich zelf kapot gemaakt door meerdere malen opstellingen en tactische besprekingen te delen met zijn vrouw, die journaliste is. De fout ligt bij hem en zijn vrouw.

Dat Mourinho zijn plannen vlak voor een Clasico op straat liggen, dat is niet de schuld van Mourinho lijkt mij. Dat Mourinho later in de kleedkamer riep dat ze een ''rat'' oftewel een ''snitch'' in hun midden hebben, ook de schuld van Iker zelf. Uiteindelijk ontstonden er twee groepen in de kleedkamer, en Mourinho als niet-Spanjaard heeft zich niet staande kunnen houden en daarom was seizoen 2012-2013 qua prijzen een teleurstelling. Ze presteerden wel goed, maar ze maakten niet het grote verschil. Mourinho kon na dat seizoen dus ook zijn biezen inpakken.

Casillas heeft veel voor Real Madrid betekent en andersom natuurlijk ook. Maar je zag in 2012 en in 2013 al een daling in zijn motivatie en kwaliteiten. Het feit dat Lopez boven Iker werd verkozen lag niet alleen aan de analyses die dankzij hem op straat kwamen te liggen, maar ook zijn eigen kwaliteit die steeds minder werd. Iker heeft ons in 2014 bijna de finale gekost van de Champions League. Hij had toen moeten vertrekken dan had hij de eer aan zichzelf gehouden. Het seizoen 2014-2015 met Keylor Navas in het doel had ons wellicht toen al La Liga kunnen opleveren.

Mourinho heeft veel betekent voor Real. Sinds zijn komst in juli 2010, staat Real nu onafgebroken elke seizoen in de halve finale van de Champions League. Real is dankzij hem weer naar boven geklommen. Want van 2006-2010 deed Real het alleen in Spanje goed (en dat ook omdat Barcelona in 2007 en 2008 een dip heeft gehad).

Als Real Madrid supporter en neutrale voetbalfan moet je accepteren dat Casillas en Mourinho beiden op hun eigen manier hebben bijgedragen aan Real Madrid.

Diego Lopez kwam niet na de gewonnen CL. Toen was die er al. Maar Ancelotti koos in de finale voor Casillas. Toen werd Lopez verkocht een Milan en Casillas vervolgens aan Porto. Staat een beetje raar in dit artikel lijkt me.

Casillas heeft het mooi afgesloten bij Real met La Decima. Wel vind ik dat hij een groots afscheid moest krijgen. Bij de presentatie van Ronaldo was het stadion compleet uitverkocht maar Casillas moest net als andere grote spelers door de achterdeur vertrekken. Is toch een groot icoon van Real Madrid.

17 december 2016 om 17:48

Je laat het klinken alsof Ancelotti een keuze maakte voor die specifieke finale, maar hij had al aan het begin van het seizoen Casillas als vaste doelman van de bekerwedstrijden: Copa en CL dus. Verder ben ik het met je eens dat hij een groter afscheid had mogen hebben.

17 december 2016 om 18:18

Dat jaar, waar Real de Champions League en Copa won, was Iker vaste keeper voor de bekerwedstrijden.

Diego Lopez speelde in de competitie waar we verloren mede dankzij Diego Lopez, die er niet altijd even goed uit zag.

Het was wel duidelijk dat Iker niet voor altijd bij Real zou blijven nadat het met Mourinho botste. Je had gewoon 2 kampen in 1 ploeg, dat is bizar.

Al met al, ben ik vooral boos om te zien hoe Real met zijn legendes omgaat. Iker en Raul verdienden een grootse exit, maar inmiddels weet niemand meer hoe ze zijn vertrokken.

Ja je hebt gelijk Rmichyz, Casillas keepte inderdaad het hele toernooi, een ook de beker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren