Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik baal er echt wel enorm van hoor, maar het is nu even zo’

Laatste update:

Lasse Schöne behoorde de afgelopen twee seizoenen vaak tot de beste spelers van Ajax, maar moest deze jaargang tot afgelopen weekend genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Zondag op bezoek bij zijn ex-club NEC mocht de Deen echter weer een keer aan de aftrap verschijnen.

/

Schöne kan zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten en is zodoende een voetballer die trainer Frank de Boer op verschillende posities kan inzetten. Soms een voordeel, maar het kan voor de Deens international ook nadelig uitpakken. “Of mijn multifunctionaliteit mij in de weg zit? Misschien wel, maar als je belangrijk bent, sta je binnen de lijnen”, geeft Schöne aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Ik baal er echt wel enorm van hoor, maar het is nu even zo”, vervolgt de aanvallende middenvelder, die niet van plan is om met zijn vuist op tafel te slaan in Amsterdam. “Aan deze situatie ben ik de laatste jaren niet gewend, maar ik ben niet het type dat zijn onvrede van de daken gaat schreeuwen.”

Vind je dat Lasse Schöne in de basis van Ajax thuishoort?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gister speelde je ook niet echt super. Als Schone op de flanken speelt. Dan is dat ook alleen vanwege de beperking op de flanken.

24 augustus 2015 om 08:42

helemaal met je eens. Ik riep dat gister ook en net op dat moment geeft hij de assist op Milik. Niet een hele moeilijke bal in de loop mee geven maar bij feyenoord Vitesse zag ik het een paar keer mis gaan. Schone is een goede speler voor op de bank op dit moment

24 augustus 2015 om 08:45

Schöne is een goede 10. Technisch goed onderlegd, enorm balvast en oog om de (steek)pass te geven. Zeker bij het spel van Ajax.
En het Ajax van De Boer heeft geen diepgang en snelheid, dus dan is hij daarvoor ideaal.



24 augustus 2015 om 10:14

Als er geen diepgang en snelheid is bij Ajax, op wie moet hij dan de steekpass geven?

24 augustus 2015 om 10:45

De centrale verdedigers.

24 augustus 2015 om 10:50

Inderdaad, voor de 10 positie is Schöne gewoon een goede optie maar daar hebben we ook Sinkgraven en Klaassen voor. Dus daar is hij in mijn ogen derde keuze voor. Vind dat de Boer hem minder op de flank moet zetten, kies dan eerder voor Sinkgraven op flank, die ook geen echte flankspeler is en zet Schöne dan op 10. Maar goed, daar is Klaassen eerste keus natuurlijk. Sinkgraven in mijn ogen tweede keus. Voordeel is dat Klaassen ook op de andere posities op het middenveld erg goed is.

Leuke 12de man maar meer ook niet. Het is geen flank speler want hij heeft geen snelheid en geen passeer beweging. Op het middenveld komt hij loop vermogen te kort.

In ieder geval speelde hij gisteren weer.

Wederom zag je dat het geen vleugelspeler is. Schöne op 10 (zag je gisteren maar weer bij de 1-0) zou kunnen, op alle andere posities schiet hij zwaar tekort. Dan is hij alleen gevaarlijk bij vrije trappen. Maar ja, De Boer houdt vast aan zijn filosofie, compact spel, schuifspel etc

Lekker met Bazoer en Klaassen het middenveld bemannen, de rest schiet tekort.

Frank moet schone nooit meer op de flanken opstellen. Bij Ajax is er al nauwelijks tempo in het spel en als dat er wel is haalt deze Schone het er nog uit ook. Deze enige positie waar hij op zou mogen invallen is op 10, meer niet.

Tja, jij bent geen 18 he. Dan ben je in Frank zijn ogen niet meer in beeld.

Ben persoonlijk van mening dat Frank er nu ongeveer 1,5 jaar te lang zit. Hij draait door in zijn kijk op het spelletje en verwacht dat iedereen zo goed is als het team waar hij in speelde.

Ajax kan een prima team neerzetten, maar dan moet Frankie wel weg. Die zal nooit toe gaan geven! Sterker nog, hij zet dan liever nog meer jonkies erin.

Cillesen
Tete Hijtinga Riedewald Dijks
Gudelj
Klaasen bazoer
Schone
Elgazi Milik

24 augustus 2015 om 13:27

Eens met je opstelling, alleen Sinkgraven ipv Schone. Of rouleren..

Ik vind Schone echt een meerwaarde voor Ajax. Hij brengt ervaring, overzicht, rust, is multifunctioneel en is altijd positief ook al zit hij op de bank. Een voorbeeld voor de andere spelers. Daarnaast is hij de speler met de beste trap in de eerst selectie, dus met standaardsituaties is hij ook zeker van waarde. Als iedereen in vorm is staat hij er naast, maar wel heerlijk dat je iemand hebt die op tien, en op de beide flanken kan spelen.

Gisteren was het algemene niveau van Ajax slecht, NEC nog slechter.
Wel vond ik Schöne een van de betere op het veld, met veel mooie steekpasses en een paar acties. Juist bij de wedstrijden, waarin NEC zich compleet ingraaft, vind ik Schöne een goede keuze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren