Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iheanacho verkast voor ruim 27 miljoen euro binnen Premier League

Laatste update:

Kelechi Iheanacho zet zijn loopbaan voort bij Leicester City, zo heeft Manchester City donderdagavond bekend gemaakt via de officiële kanalen. De Nigeriaan heeft bij de kampioen van het seizoen 2015/16 een vijfjarig contract getekend en levert the Citizens naar verluidt ruim 27,5 miljoen euro op. De ploeg van Josep Guardiola heeft wel een terugkoopoptie bij de transfer van de aanvaller bedongen.

Minder dan een jaar geleden signeerde Iheanacho nog een contract tot medio 2021 bij Manchester City. De Nigeriaan had toen net zijn debuutseizoen achter de rug, waarin hij 26 keer in actie kwam en 8 keer scoorde. Gemiddeld kwam hij iedere 93,9 minuten tot een doelpunt en daarmee had Iheanacho de beste ratio in de Premier League. De verwachtingen voor het seizoen 2016/17 waren dan ook hoog, maar mede door de komst van Gabriel Jesus in januari slonken de speelkansen voor de twintigjarige aanvaller.

In totaal kwam Iheanacho de afgelopen jaargang tot twintig duels in de Premier League, waarvan vijftien als invaller. Vier keer kwam hij tot scoren voor Manchester City. Omdat hij ook komend seizoen niet op veel speeltijd hoefde te rekenen, werd de jongeling al geruime tijd met een transfer in verband gebracht. Naast Leicester City werden ook West Ham United, Swansea City en Southampton genoemd als potentiële nieuwe werkgever.

“Het voelt goed en ik ben blij dat ik deel uit ga maken van dit elftal. Ik ken de ambitie van het team en toen ik sprak met de manager, vertelde hij mij wat ik moest doen om het team te helpen bereiken wat het wil. Ik was overtuigd en ik ben blij dat ik hier ben”, reageert hij via de officiële kanalen van the Foxes. Trainer Craig Shakespeare toonde zich eveneens enthousiast: “Hij is een geweldige aanwinst. Kelechi is een enorm talent en hij heeft op elk niveau laten zien dat hij veel in zich heeft. We houden hem al een tijdje in de gaten, dus we weten wat we in huis halen.”

Een goede transfer voor Kelechi Iheanacho?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Hoop dat hij zich goed kan ontwikkelen daar bij Leicester

dit is in deze tijd nou echt een top transfer! jonge gozer met zat potentie voor een 'relatief' normaal bedrag in deze voetbalwereld. ik ben benieuwd

Goede aankoop! Heerlijke speler en nog jong ook, hier gaat leicester ontzettend veel plezier aan beleven!

Nou laat de reacties maar komen dat 27 miljoen veel voor een bankzitter is. Maar dit is een jonge goede spits die zeker potentie heeft om beter te worden.

3 augustus 2017 om 21:05

De mensen die 27 veel vinden voor hem zijn de zelfde die zeggen dat dolberg 60 miljoen moet kosten

3 augustus 2017 om 21:18

Iheanacho is een ander type speler dan Dolberg maar beide hebben ongelooflijk veel potentie.
Mooi beleid en goed dat Gray blijft !

Wat dom van City zeg, deze jongen had duidelijk potentie in zich. Wel een goeie koop voor Leicester al dacht ik dat die al veel spitsen hadden.

3 augustus 2017 om 20:46

City heeft een terugkoop optie bedwongen das zo dom is het niet

3 augustus 2017 om 21:00

Weet jij hoeveel die optie bedraagt? Toptransfer voor Leicester zeg, WHU had beter voor Iheanacho gekozen ipv Chicharito, deze jongen heeft o zo veel talent.

3 augustus 2017 om 21:05

50m

3 augustus 2017 om 21:31

Als ze hem dan echt terug gaan kopen kan je net zo goed biljetten als wc papier gaan gebruiken bij city. Je kan hem veel beter verhuren. Ik vind het daarom zo'n domme optie

3 augustus 2017 om 22:09

Weet je zeker dat hij volle speeltijd bij Leicester gaat krijgen dan? Die hebben ook nog spitsen rondlopen, Slimani, Vardy, Musa, Okazaki etc.

3 augustus 2017 om 22:14

Als zo'n jongen geen vertrouwen meer krijgt, waarom heb je dan nog een jeugdopleiding...

Waarschijnlijk om geld te verdienen, net als Chelsea

3 augustus 2017 om 20:52

Lees jij de tekst wel? Dit is alles behalve dom. Een mooie transfersom ontvangen en een optie tot terugkoop bedwongen. Nu kan hij zich wekelijks gaan bewijzen (al is het even afwachten wat er met Vardy gebeurd). Bij Manchester City had hij toch niet weinig gespeeld.

3 augustus 2017 om 21:32

Ik lees die tekst zeker wel. Wat heb eraan om hem voor dat bedrag weer terug te kopen? Pure geldverspilling vind ik, huur hem dan beter uit. Ik vind geld weggooizen zeker dom

3 augustus 2017 om 21:43

Veel, zijn salaris word ook overgenomen en hij krijgt nu de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot een topspits (die potentie heeft hij zeker).

3 augustus 2017 om 21:06

Dit is perfect voor de ontwikkeling van Kelechi.

3 augustus 2017 om 21:16

@ Noelson,

Het is inderdaad jammer dat hij vertrekt bij Manchester City, maar ze hebben dus ook een terugkoopclausule. Maar voor Iheanacho zelf was het wel gewoon het beste om te vertrekken, want talent heeft deze jongen echt wel en hij hoort wekelijks (of in ieder geval vaker) te spelen dan dat hij bij Manchester City deed en daarbij heeft Manchester City met Gabriel Jesus (ook pas 20-jaar) en Agüero ook 2 spitsen rondlopen die hoger in de pikorde stonden als Iheanacho.

Topnieuws!
Groot talent die veel minuten moet gaan maken om zich veder te ontwikkelen. Ik vond het echt zonde vorig seizoen. Maar dit laat zien dat man city de jeugd alleen ziet als handels waard en dit verpest het voetbal van vandaag zeker voor landen als wij

Uitstekende aankoop van Leicester. Jong, potentie genoeg en weet hoe het is om te spelen in de Premier League. Absoluut een toegevoegde waarde voor Leicester.

Zeer goeie aankoop voor Leicester, hij is een van de beste spitsen van zijn leeftijd en in potentie ook zeker een topper. Met vertrouwen en speeltijd schiet hij er 15+ binnen in de PL

Goede deal voor Leicester. Ondanks de weinige speeltijd heeft hij uitstekende statistieken. 27 miljoen is een goede prijs met kans op veel winst in de toekomst.

Hier gaat Leicester veel plezier aan beleven, en een mooi bedrag (in de huidige transfermarkt...)!

Zeer sterke Nigeriaanse afmaker met gedreven ambitie. Succes kerel. Je komt er wel

Goede transfer voor zowel Kelechi als Manchester City. Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat Kelechi van een creatieve "tien" verandert is in een pure afmaker?

3 augustus 2017 om 21:18

Omdat hij nog groeit qua kracht en afwerken voor de goal. En sterk verbetert is in zijn positiespel

Geweldige aankoop voor Leicester. Heeft fysiek, voldoende snelheid, kan goed meevoetballen en elke halve kans is bij hem zowat een goal. Ook mooi dat City een terugkoopclausule heeft bedongen, spreekt ook vertrouwen naar hemzelf uit.

Tot zover de fabel dat Pep talent de kans geeft. Ze verkopen hun beste talent..

3 augustus 2017 om 21:41

Ik schat Gabriel Jesus toch hoger in dan Iheanacho en aangezien ze beide in de spits spelen is deze transfer niet meer dan logisch. Helemaal met het oog op Aguero, die toch stipt op nummer 1 staat.

Mooie transfer! Hopelijk krijgt ie veel speeltijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren