Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ihattaren: ‘Ik doe veel andere dingen, ik houd wel van bowlen’

Laatste update:

Mohammed Ihattaren maakte zaterdag verrassenderwijs zijn debuut in de basisopstelling van PSV. Met zijn 17 jaar en 18 dagen werd de middenvelder de jongste basisspeler voor PSV sinds Stanley Bish (16 jaar en 137 dagen) in oktober 1967. Nerveus was de jongeling niet, zo vertelt hij aan de NOS. "Waarom zou ik nerveus moeten zijn?

"Ik krijg een goed gevoel mee, ook van de boys", vertelt Ihattaren na de 0-2 zege van PSV op Excelsior. De jeugdexponent, die voor zaterdag al in de laatste vijf duels mocht invallen, was van plan om vooral te genieten van zijn kans. Hij hoorde vrijdag op de training dat hij zou starten. "Je stapt met een lekker gevoel je bed in. Ik sliep lekkerder en nog langer. Voor mijn gevoel ging het goed. Ik heb mijn steentje kunnen bijdragen,"

Ihattaren zegt veel steun te krijgen van Pablo Rosario, die hij zijn 'grote broer' noemt. "Ik heb hem bedankt. Die jongen doet heel veel voor me. Het is mooi dat ik hem even een knuffeltje kan geven", aldus de international van Oranje Onder-17, die bij FOX Sports aangeeft niet veel mee te krijgen van verhalen over de interesse van de Europese top. "Ik lees bijna geen nieuws, ik doe in mijn vrije tijd andere dingen. Ik houd wel van bowlen."

Nog voordat Ihattaren in maart 2018 zijn toekomst verbond aan PSV, werd hij genoemd bij clubs als Manchester City, Chelsea en Manchester United. Steven Bergwijn, de maker van beide doelpunten tegen Excelsior, ziet ook veel kwaliteit bij zijn jonge ploeggenoot. "Het is heerlijk om met hem te voetballen. Mo ziet het spelletje. Je ziet niet aan hem dat hij zo jong is." Volgens Bergwijn heeft Ihattaren het 'fantastisch gedaan' en geldt hetzelfde voor Michal Sadilek, die ook zijn debuut maakte als basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Bij vlagen genoten van deze jongen. Brengt toch een stukje extra frisheid . Hopen dat er voorzichtig met hem word omgegaan en dat de druk niet te hoog is! Hij is gewoon nog maar 17 jaar. Deze jongen beloofd wel iets goeds.

Hopen dat hij voor het Marrokaans elftal kiest heerlijke speler. Renard begin met polsen bindt deze jongen vast.

2 maart 2019 om 23:14

Ik hoop het ook, zelfde laken een pak b8j de anderen.

2 maart 2019 om 23:46

Dat zou inderdaad heel mooi zijn. Met Hakimi, Harit, En-Nesyri, Mendyl en Ait Bennasser heeft Marokko dan echt een topgeneratie als iedereen zich zo blijft doorontwikkelen.

3 maart 2019 om 00:13

Vergeet ziyech nous en de talenten die er aan komen niet, ook hopen dat guendouzi misxhien nog wilt

3 maart 2019 om 00:28

Guendouzi is al meerdere keren benaderd door de Marokkaanse bond, maar blijft weigeren. Dat is dus gewoon klaar. Ziyech gaat inderdaad ook nog wel een tijdje mee. In Mazraoui zie ik het niet zo zitten, tenzij hij weer op het middenveld gaat spelen.

Hij is al een tijdje international van Oranje o19, VZ. Echt fan van deze jongen verder. Hopelijk mag hij blijven staan.

Deze topper verdient gewoon altijd basis en vandaag speelde hij nog koel en zo zelfverzekerd en die prachtige speelstijl van hem. Zijn acties strooit hij zeker snel na buiten dan is het gevaar op het veld. Dit wordt snel de grote man bij PSV en in de Eredivisie

3 maart 2019 om 13:08

Dat is makkelijk praten, maar uiteindelijk is hij nog maar net 17 jaar en elk talent krijgt een dip als de onbevangenheid minder word en de druk om te presteren groter word. Bovendien zal hij fysiek nog stappen moeten maken, maar dat is niet vreemd gezien z'n leeftijd en speelstijl.

Ben je hier geboren dan vervalt je recht op dubbele nationaliteit. Alsjeblieft voer het in. Die oneindige zeikende discussie word ik helemaal simpel van. Als je liefde hebt voor een land waar je niet vandaan komt omdat pappie en mammie je dat geleerd hebben, prima! Ga er wonen. Zo niet dan ben je een Nederlander in alles!

3 maart 2019 om 11:04

Dat is niet mogelijk. In de Nederlandse wet staat: ''de wet regelt wie Nederlander is''. Over je andere nationaliteiten heeft Nederland dus in principe niets te zeggen. Vaak vervalt automatisch je oorspronkelijke nationaliteit als je de Nederlandse krijgt, maar in bepaalde gevallen staat de wetgeving van je land verlies hiervan niet toe, of je moet er zelf expliciet afstand van doen.

3 maart 2019 om 13:06

Zoals marocberkane al aangeeft kan dat niet zomaar. In landen als Marokko en Turkije is het volgens mij niet mogelijk om de nationaliteit te laten vervallen en dan heeft Nederland daar verder niets over te zeggen.

De Knvb kan echter wel optreden door bijvoorbeeld een jongen van Marokkaanse- of Turkse komaf die niet van plan is voor Nederland uit te komen te weren uit de Nederlandse vertegenwoordigde (jeugd-)elftallen.

Maar goed, eerst maar eens afwachten. We kunnen nu wel weer een politieke discussie aanzwengelen, maar die jongen heeft nog niet eens een keuze gemaakt en hoeft dat momenteel ook nog niet te doen. In dit geval kan de Knvb hooguit polsen wat z'n intenties zijn.

Het is nog wel erg vroeg om deze jongen direct als absoluut toptalent te bestempelen, maar die potentie zit er absoluut in. Een zeer lichtvoetige speler met een geweldig overzicht en die zijn tegenwoordig schaars in de voetballerij. Ik ben wel nieuwsgierig waar het plafond van Ihattaren ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren