Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic moet toch vrezen voor schorsing na met geel bestrafte aanslag

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic moet vrezen voor een schorsing. De spits van Paris Saint-Germain beging een wilde overtreding op Romain Hamouma van Saint-Étienne: even voor het einde van de wedstrijd kwam Ibrahimovic wild in met hooggeheven been en raakte hij zijn opponent op diens knie. Hoewel Ibrahimovic al een gele kaart kreeg, moet hij nu toch vrezen.

/

De spits moet zich melden bij de tuchtcommissie en op 19 februari moet hij zich verantwoorden voor zijn actie, zo melden diverse Franse media. De gele kaart is voorlopig ingetrokken door de Franse bond. Een eventuele schorsing zou dus pas na 19 februari ingaan, waardoor hij het uitduel met AS Monaco (28 februari) mogelijk mist.

Een schorsing voor Ibrahimovic zou Paris Saint-Germain bijzonder slecht uitkomen. De ploeg moet alle zeilen bijzetten om Olympique Lyon bij te benen in de Ligue 1; de achterstand is momenteel al vier punten. Ibrahimovic was met zijn vijftien competitiegoals juist zeer belangrijk.

Zlatan Ibrahimovic verdient een schorsing voor deze actie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat er bij een gele kaart juist niets meer gedaan kon worden, anders had Balotelli na Milan tegen Ajax toch ook wel geschorst geweest? Of waarom Neymar niet, na Ajax-Barcelona met zijn natrappen?

30 januari 2015 om 09:32

Je zou toch verwachten dat iemand met een vol balkje er wel iets meer verstand van heeft? Elk land heeft weer een andere bond, en die kunnen weer andere regeltjes opstellen met betrekking tot zulke incidenten. In de meeste landen kan er bij een al gegeven gele kaart niks meer gedaan worden, al is de overtreding nog zo ernstig. In Frankrijk kan dit dus wel blijkbaar. Daarnaast noem jij 2 wedstrijden in de CL. Hier geldt hetzelfde als in NL namelijk geel = geel en daar is niks meer aan te veranderen.

Correct me if im wrong?

30 januari 2015 om 09:36

In Frankrijk ook niet ^^.
Daarom wordt de gele kaart ingetrokken voor ze iets kunnen beginnen. Wat dus opmerkelijk is.

30 januari 2015 om 09:41

Okay daar zit ik dan fout, maar ze kunnen een gele kaart wel intrekken, zoiets heb ik naar mijn weten in NL nog nooit gezien.

30 januari 2015 om 10:08

Ik ben blij dat er een keer een bond open staat zoiets te doen.
Want je merk toch dat veel top spelers denken dat ze alles kunnen maken.
Hoop dat na frankrijk meerdere bonden dit gaan doen.
Want vaak zijn overtredingen die ze maken en geel krijgen donker rood waard

De franse bond moet oppassen dat Zlatan ze niet schorst.

Ik zou graag willen dat dat hier in Nederland ook kon.Dat zou wel zo eerlijk zijn als je ziet hoe sommige mensen met moord aanslagen weg komen.

Dit zou een goede zaak zijn, zou overal ingevoerd moeten worden. Nu komen spelers vaak weg met een gele kaart omdat de scheids het niet goed gezien heeft of het verkeerd inschaalt.
Ook na beoordeling door de scheids nog een schorsing mogelijk, goede zaak!

30 januari 2015 om 10:17

Snap je idee, maar dan krijg je wellicht te veel schorsingen.
Ik vind het persoonlijk niet goed vind dat het spelletje hard moet blijven, tot in zi ver natuurlijk

Beetje raar dit, zlatan verdiende een rode kaart in de wedstrijd, die werd niet gegeven dus vind ik niet dat je achteraf toch nog een rode kaart kan geven.

30 januari 2015 om 11:54

Waarom? Omdat je nick Zlatan is? Het is toch juist mooi dat als scheidsrechters een grove overtreding slecht heeft beoordeeld (namelijk het moedwillig trachten een collega te blesseren), dat je die achteraf alsnog kan herstellen en een toepasselijke straf kan geven. Heel verfrissend tegenover de idiote regels die ze in Nederland en Spanje hanteren.

30 januari 2015 om 12:22

nee niet omdat ik een grote Zlatan fan ben, om de reden die ik in mijn reactie heb gegeven. Als je dit doet moet je het bij iedereen doen die in zon gelijke situatie zit en niet alleen bij Zlatan.

Ze hebben wel zijn gele kaart ingetrokken ^^.
Maar dan nog. De actie is bestraft, ik kan mijn niet herinneren dat ze daar ooit op terug zijn gekomen. Dus dit is wel heel opmerkelijk. Hmmm misschien de eerste stap naar een video ref?

Zolang dit niet in de regels staat is dit echt te belachelijk voor woorden. Bij de ene gaan we dit wel doen en bij de andere niet puur om een statement te maken. Zorg ervoor dat de regels snel aangepast worden en geeft dit soort zaken als reden op maar dit kan echt niet.

Now I'm confused.. Dacht dat als een scheidsrechter een overtreding had gestraft dat er niks meer gedaan kon worden.

30 januari 2015 om 10:07

Zeer terecht .. schandalige schop en hoop dat ze in Nederland ook de knvb het recht geven om zulke aanslagen nadat ze zijn gemist door de scheidsrechter alsnog zwaar te straffen. ..eigenlijk zou een video-ref langs de lijn de oplossing zijn want dan zou ibra rood krijgen en de tegenstander tegen 10man spelen (in dit geval enkele minuten )

30 januari 2015 om 10:08

Ja het slaat ook nergens op, de ref heeft een fout gemaakt maar de wedstrijd is afgelopen dus jammer dan, je gaat toch ook niet een doelpunt afkeuren na de wedstrijd als het op videobeelden blijkt dat het offside was?

30 januari 2015 om 10:27

Wel of geen doelpunt is voetbalgerelateerd maar doodschop (ellebogen/slaan/spugen oa) niet.. vraag maar Niels Kokmeijer (gestrekt been onder de knie) en ik ben groot fan van ibra maar dit was waanzinnig

30 januari 2015 om 11:03

Dat was ook zo maar toch ben ik nog steeds van mening dat je niet 5 dagen na het incident een gele kaart kan intrekken en vervolgens waarschijnlijk gaan schorsen, dan had hij rood moeten krijgen in de wedstrijd.

Schorsing zou verdient zijn was een smerige overtreding op Romain

30 januari 2015 om 10:32

Het zou ook een rode kaart moeten zijn maar er was al geel gegeven dus gewoon een fout van de ref. als je Zlatan hier bestraft vind ik dat je dat bij iedereen moet doen waarbij de ref het niet goed heeft gezien

30 januari 2015 om 10:38

En als dat moet gebeuren, dan ben je spoor wel bijster. Kunnen ze 20 mensen meer in dienst nemen om beelden te bekijken. Hier moeten ze bij de Uefa iets op verzinnen. Desnoods een mogelijkheid voor clubs om beelden te mogen bekijken tijdens de wedstrijd of iets dergelijks waardoor de arbiter alsnog kan beslissen. Of de arbiter zelf na de wedstrijd verplicht stellen om bepaalde genoemde punten te bekijken om een straf aan te passen.

Erg moeilijk zoiets.

30 januari 2015 om 11:03

kleine fouten hoeven van mij ook niet bestraft worden maar aanslagen als dezen mogen niet onbestraft blijven vind ik

30 januari 2015 om 11:05

Het blijft nog steeds een rare zaak, ik zou er niet van verbaasd staan als PSG een eventuele schorsing aanvecht en de straf wordt ingetrokken.

30 januari 2015 om 13:50

Dat zou goed kunnen, een raar systeem zo

Hij verdiend puur op basis van de overtreding een schorsing maar de Franse bond kan dat met de huidige regels niet. Daarom hebben ze dit waarschijnlijk bedacht. Stel dat hij toch geschorst wordt dan neem ik aan dat de schorsing weer op alle mogelijke manieren wordt aangevochten omdat het een vreemde procedure is

Goede zaak, maar waarom pas 19 februari? Tussen nu en 19 februari heb je nog 3 weekenden? Een straf is naar mijn mening iemand zsm van de velden te verwijderen en hem op die manier te laten blijken dat hij fout is geweest, niet pas een maand later.

Neemt niet weg, dat het netjes is om iemand die zo'n overtreding maakt alsnog hard aan te pakken. Zouden ze in veel landen zo moeten doen alleen vraag ik me af hoeveel beelden je dan wel niet moet terug kijken. De Knvb wil geld verdienen, niet meer uitgeven aan zulke zaken.

30 januari 2015 om 11:37

Hierdoor kan hij wel spelen voor halve finale Coupe de la Ligue (waarvoor hij eigenlijk geschorst zou zijn door die gele kaart, maar die hebben ze dus ingetrokken). Plus nu kan hij spelen tegen Lyon, door die schorsing zou dat niet zijn geweest en als die schorsing nog ingaat dan kan hij ook nog altijd de topper tegen Monaco spelen. Weet niet welke wedstrijden hij mist als hij wordt geschorst, maar in ieder geval weinig toppers.

Gewoon schorsen hoor, blijft toch een nare vent met zn maniertjes..

Dit kan natuurlijk niet, dingen die over het hoofshoofd zijn gezien later nog straffen vind ik goed (zie bijvoorbeeld suarez). Maar een actie die bestraft is met geel omdat de scheids (met zijn assistenten) dat zo beoordeeld heeft, intrekken en dan zelf nog even rood geven. wat is de volgende stap? Onterecht afgekeurde goals toch maar toekennen? Penaltys die niet gegeven werden toch nog laten nemen een week later. Lachwekkend, de scheids heeft iets gezien en heefr het beoordeeld met geel. Klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren