Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ian Maatsen is nagenoeg rond met nieuwe club en lijkt fraaie stap te maken

Laatste update:

Ian Maatsen kan Chelsea verlaten voor Borussia Dortmund, zo meldt 1908.nl en wordt bevestigd door Voetbal International. De Duitsers zijn concreet voor de 21-jarige linksback, die deze week zijn basisdebuut in de Premier League maakte voor the Blues. Niets lijkt een overgang naar Dortmund nog in de weg te staan voor Maatsen.

De Nederlander is namelijk persoonlijk nagenoeg rond met de Duitsers en ook tussen Dortmund en Chelsea ‘lijkt het goed te komen’, zo klinkt het. Over de hoogte van de transfersom is nog niets duidelijk.

Maatsen kwam dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van manager Mauricio Pochettino, die op de linksbackpositie doorgaans andere keuzes maakte. De dertienvoudig Jong Oranje-international ervaarde fikse concurrentie op Stamford Bridge en lijkt daarom nu eieren voor zijn geld te kiezen.

De teller staat dit seizoen op 378 speelminuten, verdeeld over 15 wedstrijden voor the Blues. Maatsen maakte deze week zijn basisdebuut voor Chelsea in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1 winst). De linkspoot speelde dat duel opvallend genoeg als rechtsbuiten.

De in Vlaardingen geboren back leek afgelopen zomer nog hard op weg naar Burnley, waarvoor hij vorig seizoen op huurbasis al uitkwam. Maatsen besloot op het laatste moment alsnog bij Chelsea te blijven, ondanks de aanwezigheid van onder anderen Ben Chilwell en Marc Cucurella.

Als de linkspoot inderdaad naar Dortmund verkast, dan gaat hij voor het eerst in zijn carrière buiten Engeland spelen. Maatsen speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV en verruilde de jeugdopleiding van de Eindhovenaren in de zomer van 2018 voor die van Chelsea.

De Londenaren verhuurden hem aan achtereenvolgens Charlton Athletic, Coventry City en Burnley. In de zomer van 2022 was Feyenoord nog concreet voor Maatsen. De back koos toen echter voor een verhuurperiode bij het Burnley van Vincent Kompany. Maatsen beschikt nog over een contract tot medio 2025 bij Chelsea en is volgens Transfermarkt twintig miljoen euro waard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een mooie transfer zijn. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt. Ook nog in te zetten op meerdere posities

Mooie transfer, een transfer in de top van de PL (lees: top 10 club) zou ook mooi zijn maar BVB blijft ook echt een fantastische club

Zou goed voor die jongen zijn als hij wekelijks kan spelen en Chelsea vangt goed geld voor hem. Wel jammer dat Poch hem nooit een paar wedstrijden achter elkaar op z’n eigen plek heeft laten starten, heb nu eigenlijk geen idee wat z’n niveau nu echt is. Dat het op rechtsbuiten niet helemaal lukte valt hem als linksback weinig te verwijten.

Mooie club voor Maatsen. Is compleet misbruikt bij Chelsea, heeft geen enkel moment een eerlijke kans gehad op zijn eigen positie. Nu maakt hij een stap hogerop en mogen wij blijven kijken naar hoe Colwill misbruikt wordt op links tot Cucurella terug is. Mag je gaan zitten kijken naar hoe hij staat te prutsen.

29 december 2023 om 23:11

Het is inderdaad heel apart dat een linksback ineens aanvaller word, het lijkt wel of Pochettino dacht te maken te hebben met de nieuwe Gareth Bale.
Maatsen zou bij een absolute topclub als Juventus ook in de basis kunnen spelen maar Dortmund is natuurlijk ook een uitstekende ploeg alleen schat ik zijn concurrent Ryerson hoger in dan Alex Sandro bij Juventus. want die laatste is echt ver weggezakt.

29 december 2023 om 23:32

Volgens mij is Ryerson een rechtsback die uit nood ook wel eens op links speelt? Maatsen zal, denk ik, voornamelijk moeten concureren met Bensabiani. Dat is ook een prima speler maar schat Maatsen in potentie wel hoger in.

30 december 2023 om 06:12

Maatsen zou momenteel niet in de basis staan bij Juve. Alex Sandro staat links centraal. Rol die Maatsen denk ik niet kan invullen momenteel.
Op links staan momenteel Kostic of Cambiaso. Beiden denk ik momenteel nog beter.

Mooie club voor Maatsen zeker een stap hogerop

In de paar minuten die hij mocht spelen leek hij fysiek niet op PL niveau. En Pochettino heeft al eens geklaagd over de lengte van de ploeg dan kan je als je Maatsen bent liever verder kijken met zijn 167. Helaas staat de ploeg ook nooit eens op een comfortabele voorsprong, wellicht kreeg hij dan eens een kans.

Prachtige club voor Maatsen en het is hem gegund. Pochettino heeft hem nooit serieus overwogen als linksback en prakt liever rondje Colwill in het vierkantje gaat van de linksback positie.. Hij speelt al nauwelijks en dan doet Chelsea ook nog eens amper moeite om hem te laten verlengen, Maatsen heeft groot gelijk dat hij zijn geluk elders gaat beproeven… Wat een wanbeleid!

Dortmund dan mag die jongen in zijn handjes wrijven. Te klein voor een verdediger en zijn spelinzicht kon mij in zijn wedstrijden bij Chelsea niet bekoren. Maar goed in een slecht draaiende ploeg is het ook lastig om je te onderscheiden. Ik ben benieuwd, Duitsland is wel een fijne competitie voor wingbacks.

Tja Chelsea en talenten de kans geven…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren