Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Huntelaar klaagt niet meer over zijn rol, dat is de kracht van Oranje’

Laatste update:

Twee jaar geleden blies Oranje met het schaamrood op de kaken de aftocht op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Nederland verloor met 0-1 van Denemarken, met 1-2 van Duitsland en vervolgens ook nog met 2-1 van Portugal. Alles wat mis kon gaan gíng ook mis, de sfeer bij het nationale team was niet goed en de collectieve teleurstelling was gigantisch. Dat het nu wél naar wens verloopt in Brazilië, is mede te danken aan de instelling van de reserves.

/

Die conclusie trekt John Bosman na de eerste vier wedstrijden van Oranje. Het team van Louis van Gaal won van Spanje, Australië, Chili en Mexico en moet zaterdag aantreden tegen Costa Rica. Er lijkt sprake van een perfecte harmonie in de groep en dat vindt Bosman de grote winst. Hij neemt Klaas-Jan Huntelaar als voorbeeld: die kreeg tot het duel met Mexico geen speeltijd, maar was vervolgens goud waard.

“Hij heeft geen wedstrijdritme, het is dan ook zaak dat hij veel oefent op het afwerken tijdens de training en heel erg hard werkt”, zegt Bosman, zelf oud-spits van Oranje, in gesprek met NUsport. “Dan krijg je de scherpte voor de goal. Dat zag je ook in de wedstrijd tegen Mexico. Hij is er wel klaar voor en hij klaagt niet meer over zijn reserverol. In tegenstelling tot twee jaar geleden, dat is de kracht van het Oranje van nu.”

Bosman voorspelt een ‘droomfinale’ tussen Nederland en Duitsland, op 13 juli. Hij vindt dat de Duitsers momenteel het mooiste voetbal laat zien. “Het is verdedigend wat minder, maar fysiek zijn ze ijzersterk. En daarnaast blijven het Duitsers, die moet je nooit afschrijven. Ik denk dan ook dat we een droomfinale gaan krijgen tussen Nederland en Duitsland, waarbij onze oosterburen licht in het voordeel zijn vanwege het aanvallende voetbal. Ze staan positioneel altijd goed en ze hebben een heel nuttige spits met Thomas Müller.”

De kracht van het huidige Oranje is dat niemand klaagt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij moet ook niet zeuren. Je hebt nou eenmaal Van Persie voor je en die deed het gewoon goed (op Mexico na). Ik vind wel dat Louis die jongen als invaller voor Van Persie elke wedstrijd moet gebruiken en geen Lens.

2 juli 2014 om 15:27

En als hij dan elke keer invalt voor een kwartier met een perfecte assist en een strafschop. Dan begint de hele discussie weer op nieuw. En dat wil van Gaal juist niet.
De afgang in 2012 door de topscoorder van de kwalificatie niet te gebruiken zorgde voor veel vraagtekens. De blessures deden de rest tegen klaas. Hij heeft wederom een bijrol die hij niet verdient. Wij zullen het nooit weten en moeten hopen op van Persie.

2 juli 2014 om 15:56

Bosman heeft blijkbaar niet erg goed opgelet. Volgens mij verloren wij de eerste 2 duels onder van Marwijk op het EK. Toen v. Persie het voor de 3 de eindtoernooi op rij weer niet goed deed, ja toen dacht Huntelaar ook zo van: waarom mag ik niet spelen? Het EK hadden we al verloren en die laatste duel tegen Portugal verloren we, zoals eigenlijk altijd tegen Portugal.
Het is heel makkelijk om nu te zeggen door het gezeur van toen, maar feitelijk slaat dat nergens op. Van Marwijk had ook wel z'n beste tijd erop zitten.

2 juli 2014 om 16:47

Laten wel zo eerlijk zijn door te zeggen dat van persie gewoon draait in dit systeem. 3 doelpunten uit 3 wedstrijden is niet slecht. we vergeten de hele tijd dat Klaas er een penalty inschoot en ja hij scoort voornamelijk in de kwalificatie. Ik zeg niet dat hij geen kans verdient zoals hij had moeten krijgen in 2012. maar Robin draait dit toernooi gewoon goed.

3 juli 2014 om 03:56

v Persie heeft ook alleen maar in kwalificaties gescoord. Op eind toernooien was hij telkens onzichtbaar. Nu voor het eerst dat hij 3 doelpunten heeft gemaakt in 250 minuten. Klaas heeft 15 minuten mee gedaan en heel belangrijke assist gegeven. Anders zat v Persie en de rest al thuis.

Helaas joh, Brazilië komt in de finale te staan.

2 juli 2014 om 14:58

Op basis waarvan? Ze spelen ongelofelijk slecht al vier potjes, lijken last te hebben van de thuisdruk en komen alleen maar betere tegenstanders tegen. Als de scheids eens niet in hun voordeel fluit zijn ze helemaal verschrikkelijk om naar te kijken.

2 juli 2014 om 15:04

Maar scheidsrechters gaan toch Brazillie helpen en niemand kan daar iets over zeggen.

2 juli 2014 om 15:36

Ik kan niet zeggen dat Brazilie de laatste wedstrijd de scheidsrechter mee had maar ook niet tegen. Dus ik denk dat het nog wel mee gaat vallen.

2 juli 2014 om 15:05

En wat dacht je van Frankrijk? Ook geen misselijke ploeg. Duitsland zal die pot allesbehalve gemakkelijk winnen.

2 juli 2014 om 15:11

Als je kijkt naar de vorm van de Brazilianen dan geef ik Duitsland de meeste kans om door te gaan. Brazilië oogt nogal slordig achterin en weet voorin niet heel veel te creëren. Maar zoals dit WK al heeft bewezen: Niets is zeker en er bestaan geen makkelijke tegenstanders (costa Rica, Algerije etc.).

2 juli 2014 om 15:16

Ik geef Colombia meer kans dan Brazilië hoor

Dat kunnen we toch wel zien als de verdienste van Van Gaal, die de wisselspeler uiterst tevreden lijkt te houden. Iets wat natuurlijk wel een stuk gemakkelijker gaat als je de wind mee hebt. Na het onverwacht verlies tegen Denemarken twee jaar terug, was het ook extra lastig voor Van Marwijk.

Ben het wel met hem eens, de sfeer lijkt veel beter dan 2 jaar geleden. Je zit een hele maand met zo'n groep en natuurlijk ga je beter samenspelen als de sfeer goed is.

De kracht van dit Oranje is een topcoach, die iedereen precies uitlegt wat zijn rol is en wat er moet gebeuren zodat er gewonnen kan worden.

2 juli 2014 om 15:04

En vergeet niet dat Louis een meester is in de druk opvangen van de media en alle rotzooi er omheen. Wij lachen hem uit, omdat hij zich als een idioot gedraagt. Maar de oranjespelers lijken totaal geen druk te voelen. Van Gaal laat wederom zien dat hij weet wat hij doet.

Dat zou wat zijn zeg. En dan op zijn Duits die Duitsers verslaan. Met een schwalbe en een frommelgoal tijdens 90 minuten betonvoetbal.

2 juli 2014 om 15:26

Zou er precies in passen, de Duitsers spelen zelf namelijk niet Duits genoeg. Zou perfect zijn om ze dan met Duits spel te verslaan.

2 juli 2014 om 15:38

Als die Schwalbe dan van Robben komt denk ik dat hij niet lang meer in de Bundesliga zal spelen

2 juli 2014 om 20:38

Dat zou wel lachen zijn inderdaad. Dan is Robben wel op dezelfde hoogte als Cruijff gekomen. Twee WK finales en de finale beslissen. 6 grote finales ofzo gespeeld. Die jongen had al 3 CLs kunnen hebben en een WK.

Gewoon duidelijkheid voor iedereen, dat zorgt ervoor dat iedereen weet waar hij aan toe is. Hij is ook gewoon een stuk minder dan Van Persie. Al vind ik dat we hem meer moeten gebruiken ten koste van Lens.

2 juli 2014 om 15:20

KJH is helemaal niet een stuk minder dan Rvp. Alleen als LvG 532 wil spelen is RvP meer geeigend om als 1 van de 2 spitsen te spelen denk ik. Maar dan moet hij wel beter spelen dan tegen Australie en Mexico.

Tja ik denk dat het ook wel ligt aan het resultaat. De spanningen die er in 2012 waren, kwamen tot uiting na het slechte resultaat tegen de Denen. Wellicht als we er deze keer met 3-0 waren afgegaan tegen Spanje waren de spelers elkaar weer verrot gaan schelden. Een goede sfeer is makkelijk als je alles wint.

Huntelaar klaagt niet omdat LvG heel duidelijk is geweest over zijn rol in het team.
Huntelaar ging tijdens het EK klagen omdat BvM hem een eerlijk kans had beloofd, maar die heeft hij uiteindelijk niet gekregen. Naar mijn mening heeft LvG dat dus beter gedaan dan Bvm.

2 juli 2014 om 15:12

Precies. Bert van Marwijk heeft Huntelaar schandalig behandeld. Huntelaar zorgt nooit voor problemen, bij geen enkele club waar hij gespeeld heeft zijn er conflicten of incidenten rond hem geweest.

Ook al is hij een rustige, nuchtere gast hij zal zich absoluut niet laten piepelen en dat probeerde Van Marwijk wel.

Het is juist de omgekeerde wereld denk ik. Niemand klaagt omdat we het zo goed doen. Had Nederland van Spanje verloren (en tegen Chili gelijkgespeeld met een 0-0) in de groepsronde en had Van Persie nagenoeg droog gestaan, had Huntelaar wederom geklaagt. De hele sfeer is euforisch binnen de groep door de resultaten.

2 juli 2014 om 15:18

hmwah weet ik niet, er is gewoon wat veranderd in 2 jaar. Van Persie werd een grote meneer bij United en Huntelaar heeft 2 mindere seizoenen en komt niet uit een seizoen waar hij er 30 in Duitsland in knalde.

Huntelaar kent gewoon zijn plek op dit moment.

2 juli 2014 om 15:22

RvP heeft ook een zeer matig seizoen achter de rug mede door blessures. Net als Huntelaar. Ze doen niet zoveel voor elkaar onder. Maar LvG heeft het elftal goed op de rails en iedereen weet waar hij aan toe is

2 juli 2014 om 15:59

Van Persie heeft er 1 en daarvoor maakte hij persoonlijk United kampioen en waren veel mensen het eens dat hij de beste speler was in Engeland op dat moment.
Huntelaar komt uit 2 seizoenen met blessure's en weinig goals en speelt bij Schalke wat toch andere koek is.

Niemand kan er omheen dat Van Persie beter is als Huntelaar en dat weet Huntelaar zelf ook wel die gewoon weinig recht van spreken heeft.

2 juli 2014 om 16:51

Waarom heeft hij weinig recht van Spreken? . Denk dat hij een beter gemiddelde goals/ aantal speelmin heeft dan RvP bij het NL elftal. Maar RvP is natuurlijk een uitstekende spits alleen laat hij het bij Oranje niet altijd zien.

2 juli 2014 om 18:00

Omdat Huntelaar bij een kleinere club speelt als Van Persie en alleen bij falen van Persie komt Huntelaar in aanmerking en moet die zelf ook een goed seizoen achter de rug hebben (wat hij al 2 jaar niet heeft)

Van Persie is gewoon een betere voetballer als Huntelaar en mischien heeft Huntelaar een beter gemiddelde, zou kunnen maar desondanks is Van Persie topscoorder aller tijden.

Dus nee Huntelaar heeft weinig recht van spreken, in tegenstelling tot 2 jaar geleden toen hij er een stuk of 30 in knalde voor het EK maargoed niet dat Huntelaar iets aan dat ramptoernooi zou hebben veranderdd.

2 juli 2014 om 15:29

Is een beetje kip en het ei verhaal. Toch heb ik enogszins het gevoel dat het dit keer niet geheel door prestaties komt. In 2012 was er voornamelijk gezeur om dat van Marwijk mensen aan het lijntje hield. Een jongen meenam die een heel jaar als invaller had geopereert en daarna gebleseerd raakte. Van Gaal daarentegen is van meet af aan eerlijk geweest wat ieders rol zou zijn.

De reservespelers zijn jong en kijken tegen de oudere op. Ze zijn leergierig. Alle eredivisie spelers zijn in 1 klap beter geworden. Door dit te mogen meemaken. Met de beste spelers van de wereld in 1 team te mogen spelen . En de beste coach natuurlijk.

2 juli 2014 om 15:14

En ik denk dat huntelaar daar van geleerd heeft. Hahah. Heeft toch zijn stempel gedrukt op nederland mexico.

Ach.. Van Marwijk is gewoon een kutcoach. Dat weet iedereen. Maar omdat 'ie met ongelooflijk veel mazzel de finale haalde, gingen we ineens denken 'oh, dan moet het wel een goeie coach zijn'. Wat natuurlijk een logica van niks is. Tegen Slowakije hadden we ongelooflijk veel mazzel. Meer kansen tegen, dan vóór. En door een goeie loting, een eigen doelpunt (denemarken), een zwabberbal van Sneijder (japan) en een blunder van die Braziliaanse doelman zijn we zo ver gekomen.
In 2012 was gewoon het geluk op. Ik heb 't toen ook al voor het toernooi gezegd. Er zat totaal geen voetbal in onder Van Marwijk.

Begrijp me niet verkeerd.. Van Gaal heeft ook behoorlijk wat geluk dit WK. Maar hij brengt Huntelaar niet in op het moment dat het eigenlijk al te laat is. En hij heeft wel een plan B. Hij geeft ook duidelijk aan wat iedereen z'n rol is in de selectie.
En hij kan moeiteloos overschakelen naar een systeem waarbij je wel veel druk zet en wel de dominante partij wordt. Het is alleen wel een riskante keuze soms. Zeker als je al spelers als Strootman en De Jong mist.

De goede momenten van Huntelaar op dit toernooi zijn simpel te tellen in 15 minuten. De goede momenten van v Persie zijn net zo simpel te tellen in 250 minuten.

Als we dan toch weer in de finale terecht komen, dan tegen brazilie. WK kampioenen door in de finale de gastheer eruit te knikkeren, hoe mooi is dat!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren