Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar erkent: ‘Je ziet wat je mist als hij er niet is’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar kan bij Ajax genieten van de inbreng van Matthijs de Ligt. De negentienjarige verdediger is ondanks zijn jonge leeftijd al een belangrijke steunpilaar voor de ploeg van trainer Erik ten Hag, constateert de ervaren spits. Huntelaar denkt dat zijn teamgenoot in de toekomst bij de absolute wereldtop kan spelen.

“Wat ik hem nog kan leren? Voetballers leren het meeste zelf, van hun eigen ervaring. Fysiek is hij al supersterk, maar misschien kan hij in dat opzicht nog stappen maken”, zegt Huntelaar, die in de zomer van 2017 terugkeerde in Amsterdam en sindsdien bij Ajax samenwerkt met De Ligt, via de officiële kanalen van de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Huntelaar wil niet inschatten hoe goed De Ligt is ten opzichte van andere verdedigers. “Dat is appels met peren vergelijken", vervolgt de veteraan zijn verhaal. "Je ziet dat hij veel potentie heeft. Hij speelt goede wedstrijden en maakt weinig fouten. Hij is belangrijk voor het elftal, je ziet wat je mist als hij er niet is. Matthijs kan de wereldtop bereiken.”

De Ligt wordt al maandenlang in verband gebracht met een overstap naar een Europese grootmacht, waarbij onder meer Bayern München, Juventus, Barcelona en Real Madrid worden genoemd. Huntelaar stelt dat de stopper het dan wel over een langere periode moet laten zien. “Ik denk zeker dat hij dat kan, maar we moeten niet voor de muziek uit gaan lopen. Hij gaat zeker niet naast zijn schoenen lopen.”

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt komende zomer vertrekt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zal nog erg lastig worden om De Ligt enigszins waardig te vervangen wanneer hij verkocht wordt. Hopelijk is Magallan wat al lijkt hij weinig kwaliteiten te hebben naast het pure verdedigen.
Misschien ook maar Edson Alvarez halen. Die heeft meer kwaliteiten.
Magallan dan voor de breedte gebruiken. Dit lijkt mij een prima elftal om het waarschijnlijke vertrek van keyspelers als Mathijs, Frenkie, Ziyech en (Vd.Beek) enigszins waardig op te kunnen vangen:

Onana
Mazraoui E.Alvarez Vertonghen Tagliafico
Dembele Blind Tadic
Lainez Dolberg Neres

Hoeft Ajax in de zomer slechts zo'n 20 miljoen neer te leggen om dit elftal bij elkaar te krijgen als ze deze winterstop Magallan en Lainez al vastleggen.

1 januari 2019 om 16:46

We moeten ook niet ineens verwachten dat ajax standaard een top 10 centrale verdediger op kan stellen. De Ligt is gewoon een buitengewoon bijzondere speler en daar hebben we gewoon enorm geluk mee.

1 januari 2019 om 17:23

Voorste 2 linies bestaat uit enkel linkspoten. De kans is dan groot dat ze allen veelal dezelfde kant op draaien.

1 januari 2019 om 17:38

Dan schiet Dolberg toch bijzonder vaak met zijn chocolade been....

1 januari 2019 om 17:42

@wijzijnkampioen
Het is helemaal niet moeilijk om hem te vervangen. Hij wordt beoordeeld op zijn geschatte potentie en niet op zijn prestaties.
'Het is toch knap wat hij laat zien als jonge speler' vanuit dat kader wordt hij beoordeeld. Er zit een heel groot emotioneel element wat meespeelt in de beoordeling.
Hij werd tegen Bayern en Duitsland van alle kanten voorbij gelopen. Op zulke momenten ligt het niet aan hem. Daar kan ik dus heel slecht tegen dat wanneer de verdediging omver wordt geblazen hij daar opeens niet meer verantwoordelijk voor is. Maar als het goed gaat hij daar wel alle credits voor krijgt. Dat komt omdat hij op emotie wordt beoordeeld. Ik beoordeel voetballers op feitelijke prestaties.
Hij moet positioneel nog ontzettend veel leren. Hij is geen verdedigingsleider en heeft iemand nodig die hem moet sturen. Ook moet hij leren om geduldig te verdedigen in plaats van overal op af te gaan en zijn positie te verlaten.
Als hij naar een club gaat en naast een verdediger komt te spelen met inzicht die hem stuurt dan kan hij zich goed ontwikkelen. Als hij bij een club binnenkomt en hij de speler is die de boel moet organiseren dan verzuipt hij.

1 januari 2019 om 18:12

Ik ben het deels met je eens dat de ligt zijn fouten ook benoemd moeten worden. Tegen beiden waren er ongeveer 3 momenten (in totaal) waar hij niet helemaal goed stond indd. Maar vergeet niet dat Nederland vaak een man minder had in de omschakeling en Ajax bijna altijd 1-1 staat in de omschakeling. Zowel tegen de graafschap als Bayern.

Ajax speelt in die zin soms te aanvallend en lijkt 1 foutje in de timing ineens heel erg

1 januari 2019 om 18:24

@bombanera
Echt onzin. De Ligt wordt beoordeeld als wereldtop. Dat doe jij ook gewoon. Ja hij was twee keer een helft slecht. 1e helft tegen Bayern was hij lewa helemaal kwijt tot 2 keer toe en de 1e helft tegen Duitsland was het ook slecht. Alleen al door dat te zeggen beoordeel jij hem dus ook als wereldtop. Zo beoordeel je namelijk Ramos, Alderweireld, van Dijk enzovoorts. Zo beoordeel je niet Viergever, Schwaab, Bottegin en Van der Heijden. Dan is het, ja topspitsen, logisch. Want dat bler je bij de slechte resultaten van PSV in de CL. Tja topclubs. Maar zodra het topspitsen VS de Ligt is dan is het hij heeft nog veel te leren. Wat volstrekt onjuist is. Want waar hij beide 1e helften matig was, was hij beide keren in de 2e helft gewoon weer top. Ook je gelul over positioneel staan gaat nergens over. Dat heeft hij namelijk allang gehad. Vorig seizoen was hij in heel wat wedstrijden de enige centrum verdediger en verzorgde hij in zijn eentje de rest verdediging. Resultaat daarvan heb je kunnen zien tegen Frankrijk. Die gokte heel erg op de kwaliteiten van O. A. M'bappe maar die heeft niet een keer zijn surplus aan snelheid kunnen gebruiken juist doordat de Ligt steeds goed gepositioneerd stond waardoor de sprintduels geen factor konden worden. Zoals ik je al vaker heb aangegeven je moet je echt lekker vooral met PSV bezig houden verander de naam de Ligt in Dumfries en dan klopt he verhaal weer gewoon. Die corrigeert heel veel met kracht en snelheid, dat gaat goed in Nederland, maar daarbuiten is het klaar.

1 januari 2019 om 18:38

@ninjakai
Ik beoordeel de Ligt niet als wereldtop maar op basis van basisprincipes in het verdedigen.
Positioneel is hij ontzettend zwak. Hij is teveel in zichzelf gaan geloven door al het gehype. Hij denkt nu dat hij de boel kan regelen. Hij is (nog niet) geen speler die de boel organisatorisch goed neerzet.
Hij is nog veel te veel met zichzelf bezig om overal ongevaarlijke brandjes te willen blussen waardoor hij het centrum openlaat.
De Ligt hoort naast een verdediger te spelen die hem stuurt.
Ik begrijp niet waarom je over Dumfries begint. Ik heb daar in tegenstelling tot jou geen moeite mee om te zeggen dat Dumfries positioneel niet kan verdedigen.
Dat is het verschil tussen jou en ik. Ik beoordeel iedereen op een eerlijke manier.

1 januari 2019 om 18:41

@KTOranje
Je moet niet vergeten dat de Ligt de boel van achteruit organiseert en dat hij het toelaat dat de twee controleurs allebei te diep spelen. Dan moet hij de middenvelders coachen en corrigeren. Iets wat hij qua inzicht niet beheerst.
Hij is veel te snel om economische redenenen aanvoerder en belangrijk gemaakt. Hij hoort naast een verdediger te spelen die hem stuurt.

Offtopic:

Ajax staat op het punt om Luis Orejuala tot 31 december 2019 te verhuren aan Cruzeiro, met optie tot koop.

Ontopic:

Je merkt inderdaad een gigantisch verschil als de Ligt niet meespeelt en dat geeft al aan wat voor impact de Ligt heeft, terwijl hij nog altijd pas 19-jaar is. Is echt een leider in de verdediging bij Ajax.

Na dit seizoen verwacht ik dat de Ligt is vertrokken bij Ajax. Ajax zal waarschijnlijk Magallã¡n in deze transferperiode binnenhalen, maar als de Ligt daadwerkelijk is vertrokken moet Ajax sowieso nog 1 centrale verdediger aantrekken en persoonlijk hoop ik dan op Édson Alvarez (een Mexicaans-international die bij Club America speelt, teamgenoot van de ook in belangstelling-staande Lainez).

Álvarez is afgelopen zomer heel eventjes genoemd bij Ajax, maar concreet is de belangstelling voor Ajax voor hem tot dusver nooit geworden. Hopelijk gebeurd dat wel als de Ligt vertrokken is, want Álvarez (21-jaar) echt een goede verdediger.

2 januari 2019 om 00:33

Verschil merken? Hij heeft bijna alles gespeeld...Dus hoe kan dat opvallen?

2 januari 2019 om 00:34

Lijkt me ook beter voor Orejuela. Compleet geflopt bij Ajax en helaas weggegooid geld. Hopen dat hij nog voor wat centen verkocht kan worden.

@bombanera; beste kerel, ik weet niet waar je al die wijsheid vandaan haalt maar je vindt jezelf wel erg goed, geloof ik. Je stelt ergens dat 'de Ligt positioneel heel erg zwak' is. Ik hoef alleen maar te wijzen op het feit dat de absolute wereldtop deze jongeman op de lijst heeft staan. Spelers die 'positioneel' zwak zijn komen niet op deze lijstjes voor, want laat dat nu net een van de belangrijkste zaken in het hedendaagse topvoetbal zijn. De Ligt is positioneel top, want hij hoeft zelden zichzelf te corrigeren. En noem mij eens een stopper die Lewandowski 90 minuten volledig in de zak heeft. Gaat niet lukken, want Lewandowski is één van de beste spitsen ter wereld! Die creeert ook tegen Ramos, Chellieni of Van Dijk altijd wel een keer de ruimte om tot scoren te kunnen komen. Als je de analyticus uit wil hangen moet je echt een beetje beter beslagen ten ijs komen, anders ga je kansloos onderuit. Als je weet dat De Ligt Barry Hulshof als begeleider heeft kun je er vanuit gaan dat t positioneel verdedigen wel goed zit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren