Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij was de belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax’

Laatste update:

Erik ten Hag zit momenteel stevig in het zadel bij Ajax, maar in de beginperiode in Amsterdam had de trainer het zwaar te verduren. Begin dit seizoen hield de leiding van Ajax zelfs rekening met het scenario dat Ten Hag vervangen moest worden, zo weet Valentijn Driessen. De journalist van De Telegraaf vertelt dat Ajax het idee had om Peter Bosz terug te halen.

Bosz was in het seizoen 2016/17 de trainer van Ajax en bereikte met de club de finale van de Europa League. Mede vanwege onenigheid met de leiding over de invulling van de technische staf vertrok Bosz naar Borussia Dortmund, waar hij na een paar maanden op straat werd gezet. De oefenmeester bleef in de gedachten van de directie van Ajax rondspoken.

"Ik heb gehoord dat Bosz de belangrijkste kandidaat was om hem op te volgen, als Ten Hag het niet had gered in het najaar”, zegt Driessen bij Veronica Inside. “Toen zat Bosz ook zonder club.” Wanneer aan tafel wordt gesproken over een mogelijk dienstverband van Bosz bij Oranje stelt Driessen tevens dat de trainer al eens in beeld is geweest om het Nederlands elftal te leiden.

Tafelgenoot Johan Derksen zou Bosz een geschikte opvolger vinden van Ronald Koeman, de huidige bondscoach van Oranje. “Bosz was ook een man die perfect bij Ajax paste. Er zijn weinig trainers die hun voetbalverhaal zo goed en duidelijk kunnen verwoorden als Bosz. Ik heb niks met Peter Bosz, maar ik vind het vakmatig echt een vakman”, aldus Derksen over de huidige trainer van Bayer Leverkusen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ben ik toch blij dat Ten Hag is gebleven. Natuurlijk is het achteraf makkelijk praten, maar hij heeft echt een geweldige prestatie neergezet bij Ajax. En ja, ze hebben verreweg de beste selectie, maar dan moet het er ook nog maar uitkomen en allemaal passen. Dat heeft hij met zijn technische staf toch knap gedaan.

Leuk voor EtH persoonlijk ook, want hij heeft een hoop gezeik over zich heen gehad. Alleen al om het ongelijk van Valentijn te bewijzen is het geweldig. Hij zal wel balen dat het seizoen zo succesvol is geweest, want weet nog steeds om negatieve dingen te verkondigen.

En Bosz vind ik trouwens een geweldige trainer met een mooie visie. Hoe hij over voetbal praat en zichzelf presenteert vind ik bewonderenswaardig. Altijd correct en bijna niet te betrappen op rare uitspraken.

21 mei 2019 om 09:31

Hoewel ik de hetze van De Telegraaf nogal schandalig vond, was ik het er wel mee eens dat Ten Hag best vaak vreemde keuzes maakte.

Frenkie samen met Blind in het centrum tegen PSV (ipv Wober die het later tegen Bayern liet zien), Neres consequent op 10 zetten terwijl hij beter is op de flank of Vd Beek wissel zetten terwijl hij scorend vermogen en diepgang bracht (vooral aan dat laatste was wel een gebrek). Het duurde dan ook wel even voordat hij de puzzel een beetje in elkaar had gezet.

21 mei 2019 om 09:35

Dat ben ik het met jou eens hoor, maar een trainer maakt nou eenmaal soms verkeerde keuzes. En dat is ook logisch, want daar leer je dan weer van. Het zou een utopie zijn als dat niet zou gebeuren. Ik begreep de keuzes soms ook niet, maar uiteindelijk heeft hij de poppetjes wel op de juiste plek gezet (wellicht ook geleerd van de foute keuzes).

21 mei 2019 om 09:54

Tuurlijk moet je ook als trainer fouten kunnen maken. Bosz had ook moeite om de juiste formatie te vinden, maar in zijn geval vond ik alles een stuk logischer. Toen hij begon vond iedereen Riedewald de meest logische nummer 6 en was het een knappe vondst om Schone er neer te zetten. In dit geval duurde het gewoon best lang voordat Ten Hag de keuzes maakte waar iedereen om smeekte.

Al moet ik dan wel eerlijk toegeven dat hij met Nous als rechtsback en Tadic als spits ook wel twee positieve verrassingen had. Onderaan de streep heeft hij dus gewoon meer dan prima werk geleverd, maar was (enige) kritiek terecht. En dat het uiteindelijk goed kwam, betekent niet het ongelijk van diegenen die kritiek hadden op de mindere beslissingen in de beginfase.

21 mei 2019 om 10:41

Diezelfde Wober werd door iedereen afgezeken dat die het niveau niet aankon. Speelde daarna goed tegen Bayern ( Ten Hag corrigeerde zijn fout ) en iedereen was opeens lovend over hem.

Frenkie heeft in het centrum een aantal keren daar uitstekend gespeeld, maar viel tegen PSV door de mand. Blind evenals. Dan zie je dat Ajax niet zonder De Ligt kan. Wober speelde sterk tegen Bayern, maar wel met De Ligt naast zich.

Huntelaar was bovendien in topvorm, Tadic startte als linksbuiten. Ziyech en Neres wisselde vaak van positie. Maar Neres werd op het begin niet al echte rechtsbuiten gezien, maar eerder als schaduwspits. Van De beek op het middenveld naast Schone was te aanvallend, daarom koos die voor Eiting.

Van de Beek op het middenveld met 2 controleurs achter hem kan dus wel. Ziyech is zijn 10 positie kwijt geraakt omdat die teveel risico neemt en is na de rechterkant verhuist. Neres is uiteindelijk op de linksbuiten positie terecht gekomen, waarbij die ook veel mag zwerven. Tadic is als valse spits gaan spelen.

Uiteindelijk heeft hij dus 4 spelers (tadic, Ziyech, vd Beek en Neres) het beste laten redeneren. Huntelaar en Dolberg moesten daarvoor dus geslachtofferd worden. Ik vind het nog al wat. Er zijn maar weinig mensen die ik met deze opstelling heb zien komen.

Achteraf gezien altijd makkelijk praten, maar uiteindelijk heeft Ten Hag het fantastisch opgelost.

21 mei 2019 om 10:44

Dus jij had met Van de Beek, Ziyech en Schone begonnen aan de aftrap? De Ligt was er niet bij. Wober werd op dat moment niet goed genoeg geacht. Later ontbrak Tagliafico en deed die het met Magallan ( soort van Wober rol) die viel compleet door de mand tegen Feyenoord. Wober heeft tegen Bayern fantatisch gespeeld, maar wel met De Ligt naast zich en Blind voor zich.

Neres was onduidelijk waar die het beste kon redeneren. Was het nou een spits, schaduwspits of rechtsbuiten? Uiteindelijk is de linksbuiten positie in een vrije rol de beste optie geworden. Net zoals Ziyech aan de andere kant. En Tadic centraal. Dat betekent dus dat 3 aanvallers van Ajax dit jaar allemal op andere positities zijn neergezet.

Ook mede natuurlij omdat Van de Beek zijn plekje ook verdiende. Maar die kun je onmogelijk naast Schone of Frenkie zetten.

Nog even wrijven in de vlek die ETH heet... Well done, Valentijn.

21 mei 2019 om 08:14

Hilarisch is ook dat Driessen als bron aangeeft dat hij het 'ergens gehoord heeft'. Staat niet in dit stuk maar dat zei hij serieus. Zo kan ik ook geruchten verzinnen.

21 mei 2019 om 08:18

Dat staat er toch wel... "ik heb gehoord dat Bosz ..."

Als ik Valentijn was, zou ik voorlopig even van dit onderwerp wegblijven.

21 mei 2019 om 08:24

Gênant dat hij elke keer een negatief verhaal uit de hoge hoed weet te toveren en op moment dat het niet kan hij terugvalt op oude koeien die uit de sloot kunnen worden gehaald. Ik neem de Telegraaf sowieso niet serieus als nieuwsbron maar het gedeelte waar ze nog respect van me konden verwachten met vaak (kloppende) inside info over Ajax (het sportkatern) is nu ook als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen.

21 mei 2019 om 22:26

Dit is echt stoken. Probeersel om het vertrouwen tussen Overmars/Sar en EtH te verstoren. Ook bizar dat hij elke keer aan tafel mag bij die roddelende oude wijfmannen olv Johan Derksen. Gelukkig kan ik die man niet zien of horen, hoef ik ook de trieste Driessen niet te verdragen.

Mam wat is die gast vermoeiend. Alleen maar aan stoelpoten zagen. Kan deze man niet gewoon een permanente ban krijgen in het voetbal.

21 mei 2019 om 09:34

Een ban is op zich niet nodig zolang hij zichzelf in dit rappe tempo voor gek blijft zetten.

En toch staat het achterin veel beter bij ten hag dan met bosz. Toen kregen we toch veel doelpunten tegen. Ten hag heeft meer zekerheid ingebouwd achterin.

21 mei 2019 om 08:32

Ik denk dat Bosz meer romanticus is dan bv Koeman en Eth; zij zijn meer resultaatsgericht.
Koeman heeft dat inmiddels overal wel bewezen; ETH heeft het laten zijn met zijn verschillende speelstijlen.

Bosz heeft dat naar mijn mening niet en ik zie Bosz daarom niet graag bij het NL-XI

Volgens mij haalt Driessen oude koeien uit de sloot, geen idee waarom. Maar hier zegt de beste man geloof ik niets nieuws. Toen werd Bosz zijn naam ook al vaker genoemd en die geruchten kwamen zo vaak terug dat er bijna wel een kern van waarheid in moest zitten dat hij bovenaan een van de lijstjes stond om het eventueel weer over te nemen. Laat gaan..

Toen ik de naam zag Valentijn Driessen nam ik dit gelijk al met een korreltje zout. Want wat kan die man verschrikkelijk slap lullen zeg

Als Ten Hag het zonder Schreuder niet redt, zou Bosz alsnog een goede keuze kunnen zijn. Maar is het verstandig om terug te grijpen op een recent verleden, zeker nadat nadien nog beter gepresteerd is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren